Ullared igår, Värsås idag!

I lördags ringde Maria och frågade om jag ville hänga med till Ullared med hennes familj och det ville jag ju jätte gärna göra, så igår eftermiddag åkte vi ner till Ullared för att gå på Gekås ett par timmar.
Hittade en massa grejer men en del lät jag bli att köpa eftersom jag och Maria ska dit nästa månad igen. Allt gick i alla fall på 913.15 kr så tyckte jag var jätte duktig + att jag fick en massa fint och skoj för pengarna. Skickade iväg ett sms till Jonas och sa hur mycket det gick på och han hade trott att det skulle gå på minst 2000, men tji fick han! (De filmar ju också inför en ny "säsong" med Ullaredsprogrammet och Marias mamma gick fram till kamera teamet och pratade lite med dem och bad dem filma Marias pappa och det gjorde dem, Maria och hennes syskon stack iväg som ett par vesslor men jag bara skrattade så kom tyvärr inte så långt som dom)

När vi kom hem därifrån lämnade jag alla sakerna (två kassar) tog bilnyckeln och åkte till Älvängen där min lilla dotter var med farmor och farfar. De passade henne under tiden vi var i Ullared och det hade gått så bra så, dock vart hon vääääldigt trött när jag kom dit och det var ju faktiskt förståeligt eftersom hon brukar somna vid åtta på kvällen inför natten och nu var klockan halv tio! Fnuttan somnade i bilen men vaknade när vi kom hem. Tog på henne pyjamasen sen så fick hon mat, ny blöja och sedan borstade vi hennes lilla tand. Hon somnade på fem, tio minuter. Jag däremot väntade på Jonas eftersom jag ville visa sakerna jag köpt. Kom i säng halv ett men somnade även själv efter fem, tio minuter.

Är fortfarande jätte trött och skulle vilja sova lite nu igen när Novalee sover, men vi ska åka till Värsås (ligger mellan Skövde och Hjo)
Jag har vart "sommarbarn" där en vecka varje sommar sedan jag var liten. Men när jag sedan blev 16-17 år blev det inte av att jag var hos dem lika mycket längre.
Fast nu när jag är mammaledig så bestämde jag med familjen att vi skulle/ska komma till dem och vara där under onsdag, torsdag och fredag, så jag hoppas verkligen det blir jätte varmt och fint väder så jag kan bada i deras pool!

På fredag förmiddag/eftermiddag åker jag och Novalee hem till mamma och stannar där till lördag kväll. Är ju crusing i Falköping på lördagen och det får man ju bara inte missa. Men på lördag kväll kommer vi hem till både man, hund och katter. Kommer säkerligen sakna ihjäl mig efter dem, saknar ju redan Jonas och ändå ligger han i sängen knappt en halv meter ifrån mig.

Nej nu måste jag förbereda mig lite till.. ha det så jätte bra!
Kramar*

Bloglovin

Som rubriken säger..
I förrgår skaffade jag mig Bloglovin och lär väl knappast att missa uppdaterade bloggar mera. Känns mycket bra att slippa känna dåligt samvete över att jag inte läst en del bloggar (kan ju inte komma ihåg allas bloggar heller, speciellt inte med mitt korttidsminne)





Tack igen Amy för att du gav mig det tipset att göra min "egna" bloglovin
Kramar*

Bilder från Marstrand och lite till...

Gör i ordning Novalees tandborste med lite lite lite tandkräm på...


Hmm

Hon gjorde i alla fall inget motstånd men ville gärna hålla själv och titta på tandborsten



Novalee är riktigt lik hennes äldsta kusin Mattias som bebis på denna bild (ja även nu också kan man se små drag)

Så här satt Novalee och log mot Tvn igår morse..

Hon satt och kollade på det här (vet inte vad detta program heter)

En fryst bitring

Lite kallt

Älskade vackra gladfis


Ute på Marstrand

Vad jag älskar dig min underbar man!! ♥



Robin & Sannah

Sannah




Mamman får lite panik över att pappan håller bebisen så nära kanten..






En häftig båt(?)


MANET

Så himla fräck

Sannah

Älsklingen ville inte sova men låg där och pratade istället

Jag tycker han är så otroligt fin min man!!



Rätt häftig tyckte vi

Lilla tjöt-maja

Bla bla bla...



Hon sover inte

Fick syn på två små tjejer



På "färjan" tillbaka


Novalee på pizzerian, med massa spagetti/köttfärsås och katrinplommon runt munnen


Nu ska ja ta min fnutt som är grinig.
Kramar*


Dåligt samvete

Jag fick lite dåligt samvete för det jag skrev sist det där med att barnen är uppe så länge. Vad jag menade var att de är ute och leker vid elva tiden och några är under fem år. Men att de sen kan vara dessa barn är små nattugglor, för alla är ju olika.

Igår vart jag, Novalee, Jonas, Sannah och Robin på Marstrand. För mig och Novalee blev det första gången vi var där och jag tyckte det var så himla fint där! När vi åkte därifrån åkte vi och köpte pizza och satt på uteserveringen. Novalee fick lite spagetti och köttfärsås som vi fått av Maria men hon var inte så hungrig eftersom hon åt ca. en timme innan, däremot slank lite katrinplommonpurén ner istället.

Jag måste ju berätta att jag köpt en bärsjal av min kusin. En svart "Moby Wrap" som hon använt knappt två gånger. Den ska ju tydligen fördela vikten på ett annat sätt än en vanlig bärsele så får väl se om jag får ont i ryggen av denna. Har ju haft problem med ryggen så länge jag kan minnas så hoppas så att denna blir bra och behaglig. Jag kanske inte behöver den så jätte länge till Novalee men då har jag ju den till nästkommande barn istället.



Måste ju bara säga ett stort GRATTIS till Andrea och Dennis som fått en till liten dotter.

Kramar*

iiiih

För ett tag sen märkte jag en "upphöjnad" i Novalees mun och trodde detta var en tand som höll på att spricka upp, men så försvann den.. Men så idag kände jag i hennes mun igen och där var nåt vasst!! Våran älskade dotter har fått sin första tand!! (Och den är sylvass)

Var bara tvungen att berätta det
Kramar*




Vet inte riktigt om ni ser så bra.. Den är rätt liten än så länge och hjärtat kunde inte vara still med varken huvudet eller tungan, men vass är den i alla fall!

världens bästa Novalee

Har ju glömt att berätta att våran vackra tjej nu kan sitta! Ja inte helt och hållet men hon sitter mer än ca. fem minuter åt gången utan att trilla omkull, men så har hon ju druttat omkull ungefär fyra gånger mitt på näsan, dock så har det aldrig synts någonting så det är ju tur det. "Det som inte dödar det härdar" eller hur var det man sa?
Hon har också börjat med att storkskrika när någon säger något, rör henne eller till och med tittar på henne så bryter hon ut i storgråt. Mest när hon är trött gör hon så och hon gör det mest åt killar.

Idag har vi åter igen varit uppe vid sandsjön med Sannah och Robin men denna gången gick jag bara ut en liten bit i vattnet, mest för att se om jag kunde hitta våran braiga frisbee som jag sköt iväg sist vi var där. Men varken Jonas eller Robin såg ens att jag kastat iväg den och säger att jag bara inbillat mig. Konstigt då att Sannah såg det och hon till och med var tvungen att ducka för att inte få min hela arm mitt i nyllet. Hur som helst så hittade jag den inte så jag satte mig på en filt vid kanten och Sannah la sig för att sola med den där goda cocos-oljan på sig, och rätt som det var kom Fidde med hans kompisar och sa hej. En liten hund på tio månader var med dem också som heter Texas. Han och Ella har lekt ihop ett par gånger innan så ni kan ju gissa om de två blev glada av att se varandra. Han var dock snabbare än henne så Ella blev sur över att hon inte kom ikapp och nafsade honom i bakbenen. Stackars lille Texas!
Sedan åkte vi hem och duschade lite snabbt och åkte därefter till Jonas föräldrar som ÄNTLIGEN kommit hem! Åh så jag saknat dem och de har ändå bara varit borta en vecka. Klockan blev åtta så vi åkte hemmåt eftersom Novalee behövde sova. Vi köpte med oss pizza, parkerade bilen, tog ut ett paket Jonas fått på posten, en lokaflaska, Novalee och Ella. Ja och så pizzorna förstås. Jag tog Ella och pizzorna och gick gångvägen ner till våran ytterdörr. Då Ella börjar dra mot vänster! Hon såg en boll som låg lite utanför staketet till en uteplats i huset intill. Jag sa till Ella att ge fan i alla jäkla bollar som ligger överallt! Där på uteplatsen satt familjen som bodde där och deras vänner och åt, då den ena kärringen säger "MEN var snäll mot hunden!". Jag tittade bara på henne och sa jag ÄR snäll mot min hund. Ångrar nästan att jag inte bara knäppte av henne kopplet och lät henne ta bollen.
Vad skulle jag gjort egentligen? Låtit Ella dra som ett gnu mot bollen så att jag skulle tappat pizzorna eller fått ännu ondare i min hand? NEJ TACK!! Jag drog bara till lite i kopplet (inte ens hårt kan jag tillägga.) Och så får jag en sån kommentar. Idiot människa. Däremot låter dom deras barn vara ute så sent som tio. Visst det är sommar och de hade kanske en "myskväll" men små barn tycker jag man ska ha lite rutin på. Finns barn i andra huset intill som har sina barn ute till elva. Just nu är det en familj som sitter utanför och har grillat ikväll och de har en ca. två år gammal pojk därute. Som sagt det är sommar men tycker att det kan finnas någon måtta. Förstår ju dem som har svårt för att lägga sina barn eller aa de vill/kan inte somna på kvällarna men då verkar det mest som att de "bara" har ett barn. Har man fler tycker jag ju att man borde ha lite rutiner i hemmet, men neeeej då!! Nu ska jag väl kanske inte säga något, våran dotter är hur snäll som helst som somnar runt åtta, nio på kvällarna och sover fram till sex, sju på morgonen utan att vakna mitt i natten och hon somnar för det mesta rätt snabbt och lätt på kvällen.



Va denna katten hon spydde på i butiken så var tvungen att köpa den.. *fniss*

Älskar denna bilden ♥







Har ingen bild ännu på hur den ser ut nu när den är "klar" (några små justeringar på den bara)

Sen vaknade Novalee så hämtade henne och så satte vi oss och kollade på hitta Nemo med Sayhe och ett par andra..

Måste bara tillägga att Jonas tatuerade sig igår inne hos grannen. Det blev jätte fint fast idag har han rysligt ont, men tror det börjar gå lite bättre. Grannen ska tatuera mig inom en snar framtid med pappas födelseår och dödsår. Kan nog bli fint..

Kramar*

"minnen"

Hittade för en liten stund sedan här på datorn en bild på hur mina värkar var dagen innan Novalee föddes. Hade tydligen skickat denna bild till min älskade fina vän Mia i Falköping och hon hade sparat denna. Ur söta människa! Tack så mycket för att du behöll ett så fint minne från mig och Novalee och att du satt där vid datorn och chattade med mig på msn när jag hade så ont.

Denna bild är sparad just 21.58 (står det att jag sparade den men så står det inte på värktimern det vet jag) söndagen den 7 februari..

 

Vilket underbart minne egentligen även om det gjorde nåt så fördärvat ont..

 

God natt*


♫♪ Upp och ner ♫♪

Ja nu har väl ändå alla hört den förbaskade reklamen från bredbandsbolaget "upplev mer".
Efter jag hört den de första gångerna så gick jag runt och sjöng Upp och ner, upp och ner fast det i själva verket var Upplev mer, Upplev mer. När jag väl kom på detta så började jag skratta för mig själv och tänkte att "tänk att man kan höra så fel" och nu när jag ser reklamen så sjunger jag fortfarande Upp och ner, upp och ner för jag tycker den är mycket roligare än upplev mer *fniss*

Igår var jag, Jonas, Novalee, Sannah, Robin och Tian i Alafors och spelade minigolf, var riktigt skoj men varmt och GISSA vem som förlorade.... jo jaaaag. Men kul vart det. Efteråt åkte vi in till Nödinge och hämtade ett paket från Libero som fanns att hämta inne på Lindex till Novalee och jag sprang in till Smycka/Klockmaster och bytte batteri på min älskade klocka! Därefter stack jag in på Ica och handlade lite snabbt och sedan åkte vi hem. Hade en mys dag fast jag tyvärr vart grinig ett par gånger.

Nu börjar Novalee bli riktigt otålig för att ingen leker med henne så får kila iväg..
Kramar*

hon säger mamma!

Fast det gör hon i och för sig inte medvetet, inte heller att hon säger titta. Men sött är det i alla fall!
Våran fina lilla tjej.


Wohoo

Har idag äntligen läst ut boken "Mammafällan" ÅH så bra den var/är! Rekommenderar er verkligen att läsa den..
Vi (jag, Jonas, Novalee, Ella, Sannah och Robin) har varit och badat i Sandsjön en liten stund idag. Novalee gillar verkligen inte att doppa fötterna i sjöar, men Ella hoppade på som bare den i vattnet och sprang efter bollen vi kastade åt henne. Duktiga pellisen! Man kan inte direkt tro att hon var så rädd för vattnet för bara ett år sedan.
Det märks också att värmen tar på våran älskade dotter som inte får någon ro alls till att sova. Hon har vart gnällig i två dagar nu och har till och med vart så trött när kvällen kommer att hon somnat vid sju tiden.

Idag började jag med en diet eftersom jag vill gå ner åtta kg, till min "normala" vikt som jag hade när jag och Jonas träffades. Jag trivdes nåt enormt bra med den, samt med min kropp. Till mina ynka 158.5 cm så är 60 kg rätt mycket för mig (tycker jag i alla fall.)
Jag känner att jag har inte "tiden" till att hålla på att träna så det blir en diet där jag sett resultat med mina egna ögon. Min kompis Monica har kört den ett tag och hon har gått ner många kg och är hur smal och fin som helst. Det var hon ju såklart innan också men man ser att hon mår mycket bättre nu.
Dieten heter i alla fall The Dukan Diet och jag började med den idag. Kan säga att det vart en tuff start och vet inte ens om jag vill fortsätta eftersom jag blev och är så grymt sugen på pannkakor, pasta, lasagne, godis, chips mm.
Men jag får väl ge det ett par dagar till ändå, dock var ju inte köttfärsen alls god jag gjorde tidigare idag. Man får ju inte ha vilken krydda som helst i, ingen matlagningsgrädde, ketchup, tomater, ja bara en del sorters kryddor får man ha i men jag hällde i aromat krydda i alla fall även fast man nog inte fick och kan med handen på hjärtat säga att det blev hemskt mycket godare (även om det inte alls var särskilt gott.)

Nehe nu vill jag nog snart lägga mig och sova så jag avslutar här och säger God natt*

Kvavt som in i....

Jodå vid åtta tiden var det minsann lite sol som kikade fram men efter att vi somnat om jag och Novalee och vaknade vid tio tiden igen så var det inte lika fint väder. Jag gav henne mat och sen tog Jonas henne eftersom jag skulle ut med Ella och promenera ner till pressbyrån där jag skulle köpa en stock med snus till Jonas, men så fanns ju självklart inte ens den "smaken" som han vill ha på varken stock eller dosa så vi promenerade hem igen. Hur som helst när vi först gick ut så var det som en kvav vägg som slog emot mig. Kändes precis som det gjorde när vi kom till Turkiet för två år sedan och kom ut från flygplatsen. En varm kvav vägg slog rätt emot oss och det gick knappt att andas. Nu hade jag i och för sig på mig en långärmad zip-tröja också så ni kan ju tänka er hur äckligt varmt det var nu och speciellt tillsammans med mysbyxor till.
När jag kom in igen så bytte jag genast om till kjol och sa åt Jonas att gå ut på balkongen så han skulle få känna på den kvava värmen, men precis när jag sa det så började det VRÄKA ner med regn. YES!!
Jag gillar värmen men inte om det inte finns någon sol framme. Får väl se hur länge det ska regna, om det ska regna hela dagen eller inte. Fast nu har det visserligen redan avtagit rätt mycket och åskan har börjat att försvinna med nu.

Tror ni Ella och Novalee gillar varandra eller?

 

Kramar*



Go morron

Novalee bestämde sig för att vakna vid fem tiden idag, så vid halv sex fick hon mat och nu kikar hon på tvn lite.
Kollade förut på termometern som visade på 14.5° och solen är framme så en fin dag kommer vi att få.. trodde jag ja! Såg sedan på klart.se att det ska vara ca. 24º varmt vid åtta tiden men lite halvt molningt och det vart helt okej, men inte det jag såg sedan.. regn! När klockan närmar sig två ska det tydligen vara 32º och regn och senare ikväll vid åtta tiden ska det tydligen bli som 24º varmt, åska och hålla på. Med den turen jag alltid ska ha så har ju Jonas redan åkt för att jobba. Inte för att jag är direkt rädd för åskan men jag vill helst ha min man här hemma och bara mysa.
Men får väl se hur dagen blir. Enligt klart.se ska dagen se ut så där i alla fall och den sidan brukar för det mesta ha rätt tycker jag.

Nu ska jag ta och lägga min dotter igen och hoppas på att kunna somna om själv, känner mig helt bakis, fast jag inte ens drack igår.

Kramar*

Nya skenor till tummen

I tisdags prövade jag att ge Novalee biffstroganof från burk men det gillade hon verkligen inte. Varje sked hon fick gjorde hon grimaser och "rös" till så när ca. sjätte-sjunde skeden kom tryckte hon sig bara bakåt i matstolen och vägrade att äta mera. Så jag gjorde lite egen köttfärs som det fanns recept på i en bok vi fick från BVC.
Så igår fick hon köttfärs, potatis, morot, broccoli, palsternacka och majs till det och oj så gott hon tyckte det var. Jag gjorde likadant idag fast jag bytte ut broccolin mot ärtor. Vi hade lite bråttom för jag skulle till Vikadamm till en arbetsterapeut för att fixa hand-/tumleds skydd innan hon gick på semester så hann aldrig mixa till maten så mosade bara så gott jag kunde och självklart fastnade det i halsen på Novalee. Jag visste visserligen att hon skulle göra det så gav henne vatten att skölja ned med men så blev en sked lite för mycket och det fastnade så försökte ge henne vatten. Bara det att tanten som höll på med min tumme samtidigt fick ju panik och skrek "LYFT UPP HENNE". Jag försökte ge henne vatten så hon kunde skölja ner det men tanten slet bort nappflaskan från munnen på henne och skulle rycka upp henne från bilstolen varav att hon fortfarande satt fast. Så tanten får ännu mer panik. Jag däremot visste redan från början att hon skulle få upp det själv så jag blev varken rädd eller orolig. Nu tycker ni säkert att jag är helt värdelös som mamma men hon har gjort så flera gånger här hemma och hon får upp allt varje gång. Kanske har nåt med att göra att min BVC sköterska har sagt att barnen får nästan alltid upp allt själv så länge det inte är nötter och nånting mer.. Sen känner jag ju mitt barn och vet hur hon "fungerar". Tanten tyckte nog i alla fall att jag var världens sämsta mamma, hon sa sedan att ta upp henne så hon får rapa så allting kommer på plats. Grejen är den att Novalee brukar inte direkt rapa efter hon fått "riktig" mat utan bara när hon fått ersättning.

Mat till Novalee som jag gjorde nu ikväll innehållande fisk mm. får se vad hon tycker om det imorgon

Måste bara tillägga att när jag gjorde köttfärsen så tog jag spadet därifrån och la i en köttbuljong, hällde i majzena, kött-och grillkrydda, salt, peppar och en massa aromat och OJ så gott det blev och det var första gången jag gjorde såsen på egen hand (ja om man ska bortse från "pulversås" då.)

Nej nyss kom Jonas hem så får avsluta här.
Kramar*

Gåstolen

Ibland kan jag få värsta hjärnsläppet och det fick jag alldeles nyss då jag precis hade tagit ur batteriet från kameran för den behöver laddas, så tänkte då att då kan jag ju lägga in de senaste bilderna och visa hur söt fnutten är i sin fina gåstol. MEN när jag skulle ta ut minneskortet mindes jag inte VART någonstans den satt så vred och vände på kameran tills jag kom på att "ja just det, den kanske sitter där bredvid batteriet ska vara" och mycket riktigt det gjorde den. Snacka om hjärnsläpp..

Ja igår så hämtade vi ju gåstolen och den är verkligen hur fin som helst, Novalee gillar den och backar bakåt i den *fniss* (fast det gör ju tydligen nästan alla som sitter i en sån i början.)

Hur som helst så följde ju min svärmor med och det var verkligen tur för jag hade ALDRIG hittat dit.
Vi råkade köra av en avfart för tidigt och sedan var jag på väg in på en väg där bilar inte fick köra så fick börja backa mitt inne på Avenyn. Just som jag höll på att backa och skulle lägga in ettans växel för att köra iväg till den "riktiga" vägen går det en kvinna över vägen, blänger på mig, ser jätte grinig ut och pekar mot vägen dit jag håller på att ska köra till. Efter många svängar och mycket titttande och undrande vart huset och vilken väg vi skulle till hittade vi äntligen, så jag hoppade ur bilen och frågade lite snabbt en kvinna vart 2B låg någonstans men det visste hon inte helt utan sa bara: Där borta är 2A så då måste ju 2B ligga här i närheten. Jag gick vidare och vägen som var intill huset var en helt annan gata men gick ändå rakt fram och tittade. Där stod det 2B, MEN problemet var att det stod "församlings expedition" på huset så jag undrade om jag verkligen kommit rätt. Jag gick lite närmre huset och kollade på dörren och såg sedan att till vänster om den satt en port-telefon så ställde mig där och kollade lite och mycket riktigt där stod efternamnet på den personen jag skulle till.. Jag hade hittat rätt!! Problemet var bara hur jag skulle trycka..
Två män stod vid en bil och pratade och när den ene mannen kom och sa att han kunde släppa in mig hade jag precis lyckats att ringa till den tjejen. I vilket fall så bodde de nästan högst upp och trappuppgången.. OJ OJ säger jag bara sååååå fiiiin!! Snacka om att det bodde folk som tjänade bra med pengar där. Likaså lägenheten var helt bedårande (även om jag bara såg hallen) vill med bo så fast aa kanske inte inne i stan men.
Jag/vi hade i alla fall turen att Novalee sov precis hela vägen dit och hela vägen hem, för på hemvägen hamnade vi i kö så himla tur säger jag bara att hon inte vaknade och blev hungrig.












Fick också reda på igår att Jonas får två veckor extra semester och de två första börjar nu till veckan som kommer sen jobbar han nio dagar och sen har han sina två sista i augusti. Ska bli så skönt att få ha min underbara man hemma här ett tag nu! Däremot ska han köra nattbilen upp till Oslo på söndag men efter det är han ju hemma i två hela veckor! Myyyys.

Kramar*

Finally

Nu har hon äntligen svarat och nu ska vi snart åka och hämta upp svärmor/farmor så hon kan visa vägen dit, vad skulle vi göra utan dig Marie? Så nu har vi snart en gåstol till fnutten också.

Tjingeling så länge
Kramar*

först till kvarn va de ja

Oseriösa köpare finns det men det finns också oseriösa säljare tycker jag. Vi har nu kollat ett tag på en gåstol till Novalee, men så har jag hittat ett par stycken. Den första rosa jag ringde på hade de fått sålt samma förmiddag så den var ju bara att glömma men så i förrgår hittade jag en likadan fast femtio kronor dyrare. Jag mailade till henne eftersom det inte fanns något nummer på sidan. Jag fick svar långt inpå kvällen att detta gick jätte bra att köpa den men dagen efter kunde de inte och på torsdagen sa hon att det skulle passa dem bra. Jag har nu mailat henne tre gånger för att få svar om vi kan hämta den idag men har hon svarat? Neeej. Nu vet jag också att hon har ett litet barn att ta hand om så tiden räcker ju inte till riktigt och minnet är ju heller inte det allra bästa. Men om man skriver först till kvarn får man se till att hålla lite koll på sin mail om man inte skriver ut nummret. Dock vart jag så fräck att jag sökte upp namnet på henne på hitta.se och ringde henne två gånger men hon svarade inte någon av gångerna.



Nu gråter min fnutt som ju faktiskt blir hela 5 månader idag, kan inte riktigt fatta att tiden gått så sjukt snabbt.

Kramar*

Alla bilder från våran Kamera

 


resten av bilderna

Ja nu så kommer faktiskt resten av bilderna.. fast alla bilder som togs med våran kamera läggs inte upp eftersom jag vet att några inte vill vara med på bild här ute på internet plus att en del bilder inte är så bra.




















































































(Ignorera min stora bak) La en present på pappas grav, han skulle fyllt 55 år dagen innan


Pappa fick den vita stenen där det står "Älskade pappa"









Älskade morfar/ gammel morfar Torsten

Ett av mina kusinbarn, Novalees syssling


Min låtsas-mamma Solveig/ låtsas-mormor





Novalee har två låtsas morfäder och detta är mormor Solveigs "kille" Bengt







Blir ytterligare fler bilder imorgon då jag ännu en gång blivit för trött och inte orkar lägga upp resten.

Natti natt*

Dop/Bröllopsbilder & Vaccination

Idag klockan elva var jag, Jonas och Novalee på BVC för vägning och mätning men också vaccination vilket jag hade fått för mig att det skulle vara i slutet av denna månaden men det var ju i alla fall tur att det var idag för då kunde Jonas sitta med hjärtat där inne medans sköterskan gav henne sprutorna. Jag hörde hur hon skrek och det gjorde lika ont i mitt hjärta denna gången som förra gången hon fick vaccination. Även denna gång fick hon feber men denna gång fick hon 38.5 istället för 38.3, hon fick i alla fall alvedon nu ikväll innan jag la henne och hon somnade nästan med en gång jag la ner henne i sängen. Mitt älskade hjärta, gu vad jag älskar henne!!
Hon vägde nu 7.080 g och var 66 cm lång och huvudomfånget 42, så växer gör hon allt men sen förra gången hade hon växt en centimeter och gått upp 500 g. Vet inte om sköterskan mätte fel eller nåt, hon kanske är 66 cm men tycker att hon vuxit ur rätt mycket kläder från storlek 62 på bara en månad. Well well vi märker väl om det var nåt vajsing eller inte när våran "riktiga" sköterska kommer tillbaka från hennes semester.

Här kommer lite bilder från dopet/bröllopet..


































Nej fy så trött jag blev, måste faktiskt lägga mig nu om jag ska orka upp med Novalee imorn.
Jag vet att bilderna från dopet inte kom med nu men jag LOVAR de kommer imorgon!

God natt och sov så gott
Kramar*

Skip ★ hop

Min älskade röda skötväska "Dash Deluxe" från märket Skip hop har blivit för "liten" för Novalees extra kläder, mat, leksaker (någon ensaka liten leksak,) mina nycklar, mobil och plånbok. Därför har jag nu beställt en ny väska "Via messenger" också från märket Skip hop, som förmodligen kommer hit imorgon eller på onsdag. Jag hoppas verkligen den är bra och större och att jag gillar den lika mycket som jag gillar de nuvarande för de är ju inte direkt billiga de där stackars väskorna! Den nya färgen kommer att vara i chokladbrun och den röda fina väskan kommer att läggas ut på tradera, usch vill inte skiljas från den nu känner jag *snyft*


Så här ser min grymt vackra väska ut nu..

Och är så här stor mot kroppen..

Den nya väskan kommer att se ut så här..

och gör sig så här stor emot kroppen

Var lite inne på att ha "Duo Double Deluxe" också eftersom vi förmodligen skaffar ett till barn i framtiden helst när Novalee är emellan två, tre års-åldern men den är rätt stor.. aja ni får avgöra själva (via messenger väskan är redan på väg ändå så)




Så här stor är den emot kroppen.. kanske lite väl stort för bara ett barn än så länge..

Nu vaknade precis mitt lilla hjärta.
Kramar*

Bilder lånade från Skip hop & Freshmilk

Bus med mamma





"Ge mig kameran"



Novalee hittade ju sina fötter för ett tag sedan och nu håller hon i dem i stort sett hela tiden..


"Va?! vem, jag?"

"Oh titta här, en fot!"



Novalee älskar musse piggs "tip top sång"


Men sen vart det mer instressant att titta på vad katten Linnéa gjorde istället

Sötaste foten

Lite skillnad på händerna

Jag bjuder på dessa kommande bilder på mig och min älskade dotter Novalee







De som känner mig väl vet hur grymt kittlig jag är vid halsen/nacken och får hemsk panik när någon kommer för nära och speciellt när någon andas där, så ni kan ju tänka er hur det blir med en liten bebis som gillar att gosa in sig där och mer än gärna vill smaka på halsen.. Så ni kan ju säkert räkna ut hur mycket panik och rysningar jag får då!






Ella ville också vara med på ett litet hörne *fniss*









Helt fascinerad av sin kompis Ella


Mera bilder


Lilla godisen kan snart sitta helt själv






Ibland kan man bli så trött att man somnar i babysittern..


Lillasyster Julia fyller 15 och det firades hemma hos oss

Julia, mamma/mormor & Novalee

bjuder på denna "fina" bild

Utblåsning av ljuset

Ibland när fnutten har svårt att somna får hon ligga i våran säng på pappas sida och se på Doctor Snuggles..

Och på pappas sida och kudde somnar man fort och sover så skönt.

Midsommarafton firades hos farmor och farfar / mina svärföräldrar

Där blev det god mat och även ett litet klädombyte..

För sedan åkte vi till Slottsskogen

Där vi tittade på djuren och hade det mysigt...


Våran vackra lilla ögonsten

Farfar och Novalee




Farmor, Ella, Farfar & Novalee

kronhjort? Dovhjort? shit the same båda är lika fina!






En Elg

Hunden som står vid människorna där  (vet inte om ni ser den, en "Lassie" hund) skällde hur mycket som helst åt Ella och de hade svårt att hålla den så jag och Ella gick och ställde oss lite längre bort och jag tänkte direkt när jag såg och hörde den andra hunden att nu kommer Ella att börja skälla hon med och dra mot den andre men tji fick jag hon var så otroligt duktig och satte sig ner där jag ställde mig och sa inte ett knyst! DUKTIGA Ella!!!!

hon uppförde sig exemplariskt hela dagen!

Bambisar

Och sen det bästa av allt.. SÄLARNA! åh vad fina de är




Farmor & Novalee

ÄLSKADE LILLA HJÄRTA!!!!

Novalee älskar verkligen när pappa spelar gitarr för henne


Och nästan alltid somnar hon eller så vill hon vara med att pilla lite på gitarren


Förstår verkligen om ni är trötta på att kolla in våra bilder nu men det kommer ännu fler men jag hoppas ni kan hålla ut lite till *fniss* och OM jag hinner och har ork imorn då lägger jag faktiskt upp bilderna från dopet/bröllopet

Kramar*

Ännu mera bilder







Ella blev lite undrande när husse vevade fram markisen

En fundersam vovve

Husse har dragkamp med skrällan

Och husse vann









RSS 2.0