Den nionde

Inte så värst mycket har hänt nu under denna och förra veckan. Var hemma hos mamma i lördags över dagen och påskmyste lite med dem, blev en kortvisit då Novalee inte alls mådde särskilt bra. Hon ville knappt ha någonting mer än vällingen, inte ens saft från flaskan ville hon ha, hon bara skrek, hon nekade en smörgås också (vilket är hennes största favorit förutom välling) men märkte kort därefter att en liten nionde tand är på väg att titta fram uppe i högra hörnet, inte konstigt att hon skrek. På söndagen vart hon lite bättre i alla fall, inte skrikit lika mycket, men vart väldigt hes istället, vi har gett henne både "bricanyl" och "airomir" så nu andas hon inte lika tungt heller.

Ella hade heller ingen direkt bra dag under lördagen heller. Hon skar nämligen upp den översta trampdynan (under den typ eller hur man ska förklara det) uppe i skogen på en j*vla porslinsbit! Någon fördärvad idiot har slagit sönder en trädgårdsfigur där. Tänkte redan förra torsdagen att "När Jonas kommer hem från jobbet i eftermiddag så ska jag gå upp dit och rensa bort dem innan någon gör sig illa på dem" men det glömde jag ju såklart och Ella var just den som skulle skada sig på det. Jag har fortfarande inte vart uppe i skogen och plockat upp det heller men jag SKA göra det i alla fall!
Vi har inte vart hos veterinären med henne, även fast såret såg hemskt ut och var uppslitet men vi tvättar och lägger om det två gånger per dag och det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde för några dagar sedan.

Novalee klättrar och har sig här hemma och far upp i soffan som en tok nu för tiden och började även gå igen.
Igår fick hon sina första små kavatskor också, så söta! Det blev dock inte dem vi tittat på från början då alla storlekar fanns på den utom storlek tjugo så då kollade vi på den med grönt på istället för cerise rosa men den skon var ännu mer utplockad än den vi tittat på innan så det blev en modell från 2010 "Royal Collection", är mycket nöjd med dem måste jag säga och det tror jag lill fnutten är också.




Kram*

Detta gnäll

Tänk va skönt att bara få vara barnledig en enda dag, slippa höra en massa gnäll och skrik hela tiden. Tycka va ni tycka vill, jag måste få ladda upp mina batterier lite för att kunna vara en bra mamma känner jag.

Hur kan man nånsin va beredd?

Mycket har hänt nu det senaste. Jag jobbade i helgen som var och under lördagen fyllde världens goaste hund Ella hela tre år! Hon fick ett agility-hinder av oss som vi senare under kvällen prövade uppe i skogen. Novalee har blivit frisk igen och vi har varit ute och gått väldigt mycket med Eleonor och Loke i både fint och lite ofint väder. Jag har träningsvärk i hela kroppen av alla promenader så ni kan tänka er att jag inte är så van vid detta ännu. Vi är uppe i skogen väldigt mycket nu jag och Ella och det är himla mysigt att få lite "egentid" med min vovvsa och så får pappan ha "bebisen" där hemma och mysa med henne.

I förrgår ringde mamma klockan åtta på morgonen och berättade att morfar hade gått bort en kvart tidigare så den dagen blev jobbig med en gång, men gick i alla fall ut på en promenad med Eleonor och Loke en sväng innan min kära svärmor kom och hämtade mig (ville inte vara hemma den dagen och de tyckte inte jag skulle vara själv heller.)
Hur som helst så kom vi till en återvändsgränd där vi skulle såklart vända och gå tillbaka hemmåt igen. Men i hagen rätt fram stod där en massa får som Ella fick syn på. Hon sprang fram till stängslet och jag hoppades faktiskt att hon skulle få sig en stöt och gå därifrån men inte då. Nej hon sprang under stängslet in till de stackars fåren och jagade dem ända till andra sidan av hagen! Jag sprang så fort jag kunde efter Ella i den jätte blöta och geggiga hagen och skrek ELLA STANNA!...... GOOOOODIIIIIIIISS men ingen hund vände om och kom tillbaka till mig, hon kom inte heller då jag visslade på henne. Tänkte att nu biter hon väl de stackarna (jag vet ju hur hon leker med hundar liksom) men hon blockade dem, skällde på dem och vallade in dem i deras lilla "lada" sprang ut igen där det stod tre, fyra stycken kvar och vallade in dem med. Sen kom hon ut och var jätte nöjd! Jäkla fårhund säger jag bara, hon luktar fortfarande av dem.

Sedan kom i alla fall Marie och hennes syster hit och hämtade mig. Hade väldigt trevligt hemma hos dem även om jag saknade och tänkte på morfar i stort sett hela tiden, men eftersom jag fortfarande var lite i chock så kunde jag inte gråta så mycket som jag egentligen ville (det kom sen på kvällen när vi var hemma igen istället.)
Men även om jag saknar morfar något otroligt mycket så känns det skönt att veta att han äntligen fått somna in. Han hade ju cancer och mådde inte alls bra det sista, han ville få somna in.. och även fast vi visste att han skulle dö blev det en chock, man kan aldrig vara beredd. Han var mycket älskad av alla i hans närhet.

Nu ska vi borsta tänderna, ta på oss ytterkläderna och gå ut en sväng och leka lite.
Kram*

Vår

Det känns och syns verkligen att det håller på att bli vår nu! Såg för en alldeles liten stund sedan krokusarna som slagit ut i svärföräldrarnas rabatter och snödroppar såg jag bara för någon vecka sedan, har till och med vart ute i  zip-tröja idag. Äntligen börjar det bli vår så man slipper alla de där tunga kläderna! Dock kör jag fortfarande en lite tunnare overall till Novalee, tycker det är så svårt med såna små barn när man egentligen ska klä på dem tunnare.

Just nu sitter jag här hemma hos mina svärisar och letar jobb (och uppdaterar lite.)
Det är alldeles tyst i huset.. Både Novalee och Ella sover, Jonas och Reine är på väg hem från jobbet och de andra är på ridtävling. Andledningen till att jag är kvar här själv är att Novalee somnade innan de skulle åka iväg och det kändes ju lite elakt att väcka henne eftersom hon inte är helt kry ännu. Väntar just nu på att Jonas och Reine ska komma hem hit nu så jag kan åka ner till Apoteket och hämta ut Airomir (det är medicinen till hennes inhalator) och Mildison till hennes kinder så utslagen kan försvinna.

Ska fortsätta mitt jobbsökande nu.
Kram*

Jag är med och tävlar!



"jag är med och tävlar med libero hos rarelady om två biljetter till baby&barn mässan i Göteborg"

Gladiator

Snart är det dags för dagens jobbpass 12.00-21.00 fast jag vill hellre vara hemma hos min lilla sjukling Novalee, hennes pappa och våran vovvs. Men pengar behövs så det är bara att se glad ut och "härda" ut saknaden av min fnutt. Tur att det är helg och att pappan är hemma i alla fall.

När jag sedan kommer hem ikväll ska jag och Jonas bänka oss framför tvn och kolla på filmen "Gladiator", var längesedan vi såg den.

Har förresten hittat mer saker som jag vill ha, fast man hittar väl alltid något man skulle vilja ha eller?
Hur som helst har jag gett mig attan på att jag ska försöka köpa dessa grejer någon gång under detta år i alla fall.

  1. Ett hands-free bälte som jag kan använda till promenader med Ella (för i sommar kommer jag knappast ha jacka på mig under soliga dagar)
  2. Två böcker till Novalee.. "Trimmel, Tram och Nej! sa lilla monster.
  3. Hall möblerna som jag skrivit om innan.
  4. Ett Kinect (men det förvånar mig inte om Jonas skulle köpa det istället)

Är så sjukt glad att grannen visade mig fler stigar i skogen igår! Vi har så kul jag och Ella när vi är där uppe och hon är helt underbar! Märks också på henne att hon början bli lite äldre nu då hon inte tycker det är lika kul att leka med andra hundar längre. Så nu ligger hon helt däckad här på soffan.

Nu börjar jag känna mig lite smått stressad så vi avrundar här..
Kram*

Min stackars lilla älskling

Så här ser min älskade tjej ut i ansiktet (i verkligheten mycket rödare vill jag lova)

 

Kram*


TLC

Om man är sugen på en till liten så ska man definitivt inte titta på TLC kanalen (vilket jag gör i stort sett jämt nu för tiden.) De visar massa program om barnafödande och småbarn och lite äldre barn och det gör ju en inte mindre sugen eller så.

Kram*

Promenix

Det blev en geggig promenad uppe i skogen med grannen och hundarna. Ella var inte alls på det lekhumöret hon brukar vara kanske var det för tidigt för henne eller för att vi inte gått där tidigare? Hur som helst så var det en skön och välbehövd promenad för våran del. Jag vart så varm och är fortfarade väldigt varm att mina fingrar är som korvar! Jätte varma är dom fast det kan ju ha lite med att göra att jag sitter och badar med och JA det funkar ypperligt att blogga medans man badar.
Jonas, Novalee och Ella ligger just för tillfälligt och sover och jag funderar allvarligt talat på att joina dem även fast klockan är fem i halv ett, för det blev ju som sagt rätt sent igår/idag.


Mattes fina tjej på promenad för 1-2 veckor sedan.


Kram*

Inte mycket sömn

Novalee kunde som sagt inte somna till ordentligt igår kväll och det hade väl kanske sina förklaringar. Vaknade och skrek och hostade hela tiden och hostade lite till.. vilket resulterade i att det blev knäpptyst och sedan ett konstigt ljud, hon spydde och låg fastspänd i vagnen (bara runt midjan så hon inte kan trilla ur) så hon höll ju på att kvävas. Kanske hon inte skulle gjort det vet jag ju inte men panik fick jag och satte henne upp illa kvickt! Jag kanske överreagerade vad vet jag men det blev i alla fall ett pyjamas byte och avtorkning av vagnen. Satte henne sedan i soffan hos mig och så tillsammans kollade vi på lilla sjöjungfrun. Än en gång hostade hon och började spy, inte direkt jätte jätte mycket men hon spydde fyra gånger också och mat från middagen kom ju upp. Jag ringde till Robin eftersom Jonas ännu inte kommit hem ännu och han ville att vi skulle åka in med henne med tanke på att hennes utslag blev mycket värre under natten. Jag ringde kl tre till sjukvårdsrådgivningen och hon tyckte också att vi skulle åka in så när Jonas kom hem tog vi på oss kläderna och åkte iväg.
Vi var framme vid Gamlestadens Jour-/vårdcentral vid fyra tiden och där togs det prover. Jag fattade knappt vad läkaren och en ena sjuksköterskan sa än mindre Jonas.
Det vi fick reda på var i alla fall att hon hade "atopiska utslag" sånt som kan uppkomma under förkyldning och under allergi. Hon förklarade också att hon skulle ge henne något vidgande mot hennes bronkit och förklade en massa runt där, men allt det där om bonkit visste vi ju redan eftersom det var det vi var inne för i Januari. Vi har nu fått salva och något mer som hon aldrig sa vad det varken hette eller skulle göra för "nytta". Ja jag orkade inte fråga mera frågor eftersom jag inte hörde så mycket av vad hon sa och alla tre var så trötta.

Nu ska i alla fall jag och Pellisen upp i skogen med grannen och den ena av deras dobbisar.
Så ha en trevlig lördag
Kram*

Sugen

Sitter här ensam en fredagskväll då Jonas åkt med Robin hem till honom, Novalee sover och Ella.. ja hon sover också fast här hos mig i soffan. Jag käkar lite godis (mina älskade röda, gula, gröna) och ser på "Vi ska få barn" på TLC. Fy schön säger jag bara så sugen jag är på en till! Men det får allt ta och vänta ett par år.

Måste ju bara berätta att i lördags åkte jag upp till Falköping för att träffa min familj och gå på utbytardag där med. Jag träffade min älskade vän Mia och gick där med henne. Min mamma och hennes Mats kom och hämtade Novalee och gick upp till Second hand. Jag hittade lite smått och gott (ska försöka samla ihop de grejerna som köptes i Falköping och grejerna från den andra utbytardagen som var i Alafors för ett tag sedan.)
När vi väl var färdiga och betalt allt åkte vi också upp till Second hand och kikade lite, fikade och hade det jätte trevligt. Novalee fick smaka på någon slags sockerkaka av mamma som hon tyckte var jätte god, vi bytte sedan plats eftersom hon blev så ledsen då jag gick iväg för att köpa mig en till smörgås och en bulle. Hon fick tag i min bricka men jag drog tillbaka den, men sen tänkte jag att jag ville se vad hon tänkte göra.. Hon drog tag i brickan ännu en gång och tog tag i min bulle. Jag fick två bett av den så generös var min älskade dotter mot mig.



Min älskade unge inne på Second hand smaskande på mammas goda bulle.

Tuffingen på promenad i onsdags.


Får ta min lilla tjej nu som inte verkar kunna somna ordentligt.
Ha en riktigt trevlig fredagskväll!
Kram*

Ny vagn

Jag älskar verkligen den vagnen vi har nu "Emmaljunga City Cross" men jag vill ha en ny, är så sugen på en "Phil and Ted" eller en "Emmaljunga Scooter". Synd att vagnarna är så sjukt dyra bara, har kollat runt massor på blocket men där är de rätt dyra också och ska jag ha en "Phil and Ted" vill jag helst ha den ny eftersom man kan göra om den till syskonvagn i framtiden och då känns det bättre om den är ny.

Jaja det blir nog bra med det också. Vill ju egentligen inte vända henne framåt än heller, gillar att ha henne vänd mot mig.

Kram*

RSS 2.0