dumma mornar

Ska trax lämna älskade ungen på dagis och sen är det jobb som gäller, dock bara en halv dag som tur är då skrutten vaknade klockan fyra och har vägrat att somna om, sen blir det bara kvälls arbeten ett par dagar i veckan i ca tre veckor framöver då vår makrill inte kommer förrän i oktober. Väldigt skönt men också tråkigt och jobbigt att inte få in pengar som man vill. Ska försöka slänga iväg ett par CVn under den tiden jag är "ledig" i alla fall.

Nu dagis!
Kram*

Yeeeey!!

Utbytardagen i Alafors here we come!!

Kram*

Klantig och Kall

Känns att det går mot mörkare tider och mot höst och vinter. Fryser som en galning och är jätte trött, kanske har något att göra med att jag inte är helt frisk sedan förkyldningen men pimplar varm svartvinbärssaft från mormor gör jag i alla fall. Har förresten köpt mig en ny mobil, en vit Samsung Galaxy S 2. Är så nöjd med den och idag fick jag äntligen hem mitt ljusrosa bling bling skal jag vann på tradera förra veckan, men till min stora besvikelse ser jag efter att jag tagit bort plasten att skalet är till Samsung Galaxy S, alltså till modellen innan så skalet är för det första för litet och kamera hålet sitter på fel plats. Har i alla fall mailat säljaren och berättat om mitt misstag att jag sett fel i annonsen och frågade om vi kunde göra något byte istället mot en annan som faktiskt passar på min mobil och måste säga att han verkade inte helt omöjlig så det ska nog gå bra ändå hoppas jag. Fick precis ett mail om att han skickar det nya imorgon och jag skickar tillbaka det jag har, alla nöjda och glada!

Ninin och Pellisen sover just nu, Jonas spelar tv spel och jag tänkte faktiskt vara lite nördig och spela Sims 3 (tycker det är hur kul som helst, men bara vissa perioder)

Längtar så tills imorgon då det är utbytardag igen och då ska det här inhandlas en massa kläder till skrutt som hon kan ha som extrakläder på dagis, framförallt tröjor och ja även här hemma med såklart. Utbytardag är det i både Falköping och Skara imorgon så mamma ska till medborgarhuset i Falköping och handla lite kläder till Novalee där med.

Kram*

Hard work work

Idag var jag tillbaka på jobbet igen och körde pepparkakor för hela slanten *puh* säger jag bara, låter väl kanske lätt att bara packa pepparkakor men så lätt är det inte! Den som lägger upp plåtburkarna får inte ha dem mer än i 8 sek och hur lätt är det på en skala ett till tio. Svårt att sätta sig in i det i alla fall om man inte jobbar där eller sett det själv.

Novalee var på dagis hela dagen idag som vanligt och som alltid kom det med en påse med blöta eller smutsiga kläder. Älskade ninin ÄLSKAR att sätta sig i vattenpölarna och det läcker ju självklart in då.

Ell pell skräll har som vanligt vart hos sin "dagmatte/husse" och lekt med de andra dobbisarna där. Efter Laikas (den äldsta dobbisen) och Ellas operation i år så har de blivit som valpar igen och stackars Diva som är två månader yngre än Ella är så trött på dem två som ska busa och leka med varandra hela tiden.

Ella opererades för drygt en månad sedan för livmodersinflammation men den var inte så jätte illa så vi kunde valt att medicinera henne istället men var då tvugna att para henne vid nästa löp och det var inte ens säkert att hon skulle kunna bli dräktig så efter mycket prat hit och dit, fördelar och nackdelar i en timma så beslöt vi oss efter att ha pratat med uppfödaren att livmodern skulle tas bort och så blev det. Samma sak hände Laika fast i juni/juli istället men det "roliga" är att de har haft samma sak och blivit opererade båda två men hade helt olika symtom. Våra tjejor är mycket friska och pigga nu i alla fall och det är det som är huvudsaken!

Nu ska jag nana lite för att orka upp imorgon igen. *drar en lång djup suck*
Kram*

Mummi, mummi!

Det är det enda som går här hemma om och om igen MUMIN! I morse när jag tagit upp henne från sängen och precis satt ner henne på golvet var det första ordet "Mummi! Mummi!" som kom ut ur hennes söta lilla mun och pekade mot Tvn.
Novalee fullkomligt älskar sina mumin filmer, dock är det en scen i en utav de fyra filmerna som hon är livrädd för (så länge inte jag och Jonas är med förstås.)

Ella har fått ett nytt koppel (ett sånt som jag köpte till grannens hund) blev så kär i det så köpte ett blått istället för ett gult som grannens ena dobbis fick. Novalee fick den äntligen den nya vagnen i onsdags med, så grymt snygg är den och super skön att köra, den är nog godkänd för hon somnar lika bra i den också.Nu i helgen som vart var jag och Novalee hemma hos mamma/mormor. Där var det 82 års kalas, mammas kusin och hans fru fyllde fyrtio och deras små tvilling tjejer fyllde ett. Det var jätte kul att få träffa en liten del av släkten igen! Efter kalaset åkte vi hem till min mormor där det vankades tacos, min morbror sa att nu är hela familjen samlad igen, de enda som fattas är "Eva, A., Jonas och pappa/morfar" och det var sant, de fyra var mycket saknade, men Jonas var hemma med Ella, min moster Eva jobbade och A. (min kusin) var hos dem som fyllde år och sov över (deras son och A är lika gamla.) När klockan sedan blev åtta åkte vi hem till mamma igen för att lägga Novalee. När hon väl sov åkte jag iväg till mina tjejkompisar för att sedan åka upp till ett par andra kompisar. Super duper trött som jag var åkte jag vidare vid halv tolv tiden hem till min moster som jag lovat att jag skulle kolla på hennes lägenhet blev efter vi bytt möbler, där satt vi sen och pratade till kvart i ett min syster, min moster och jag. När jag väl kom hem till mamma igen låg jag nästan i sängen på fem röda kändes det som. Halv två somnade jag i alla fall och oroade mig över morgon dagen att jag skulle vara hur trött som helst när Novalee vaknade, men min älskade lilla mamma och hennes sambo tog henne istället så jag fick sova till klockan nio då jag vaknade av mig självt. Käkade frukost och sedan åkte vi upp till Mösseberg och gick tipspromenad där. Efter det åkte vi hem till mamma och Mats igen och "dumpade" av honom där och så åkte vi till Willys och köpte blommor till pappa och morfars gravar. Ute vid pappas grav hjälpte Novalee mig att sätta i blombuketten men så fort hon fick se kossorna på andra sidan stenmuren skyndade hon sig dit, pekade och pratade.
När vi kom till morfars grav orkade jag inte följa med ut, eller ja orkade gjorde jag men det regnade så mycket och jag ville helt enkelt inte dra ut Novalee i regnet en gång till + att hon inte hade regnkläder på sig heller så vi stannade kvar i bilen tills mamma kom tillbaka igen. Så vi har haft en mycket trevlig helg!

Vi har också vart lite förkylda här hemma med jag och Ninin (kärt barn har många namn)
Jobbar för fullt gör jag också, just nu packar vi pepparkakor till förbannelse upp till Oslo. Avskyr dem redan och vi har bara hållt på en vecka, vi ska om jag har fattat allt rätt hålla på med dessa fram till jul, sedan när det är klart har jag ingen aning om vart jag skall ta vägen faktiskt.


Kram*

RSS 2.0