Var ju bara tvungen

Höhö var ju bara tvungen att göra denna lista!
Det går ut på att man ska googla på sitt namn; Martina är… (fast ert eget namn istället för mitt).

Så här vart mitt resultat:

- Martina är fullständigt besatt nu igen
- Martina är extra nöjd med ett skämt
- Martina är vår nya projektledare
- Martina är på svensktoppen
- Martina är helgon i mygghelvetet
- Martina är ledsen
- Martina är kul men..

 
yeey

Kan ju vara lite glad just nu innan jag lägger mig helt och hållet för att få nana. Jag kunde ladda upp hör och häpna EN bild woohoo!! Det är ju nästan rekord.. Här kommer bilden i alla fallpå de vackraste systrarna i världen! Kan ni gissa vilken som är min lilla tjej?
Carina du får minsann inte gissa för du vet ju vem som är vem hehe.

Nej nu ska jag sova
Gó natt*

The barking dog

Hur fasiken ska jag få Ella att sluta skälla när vi sitter i bilen?! Jag blir galen!!
Hon sitter ju i baksätet i hennes sele så mer än många gånger har hon skällt precis vid öronen på oss så det bara ringer i öronen räcker inte med att skrika åt henne att vara tyst ej heller försöka hålla i hennes sele. Hon sätter igång varje gång hon ser en hund, ibland på folk som går förbi, när vi åker förbi kossor, hästar, grisar.. ja you name it!! Jag får ryck! Man kanske ska ha en sprayflaska med vatten i tror ni det funkar?
Har inte provat detta men lite jobbigt i och för sig eftersom jag för det mesta åker själv med henne, kommer ju vrida ryggen av mig.

Hur som helst jag och Ella vart uppe lite i skogen förut och lekte med en liten skrutt boll. Leken går ut på att jag står på alla fyra och har bollen mellan mina armar (hänger ni med hur ja menar) och blockerar henne från att ta bollen ifrån mig. Hon fattade väl inte riktigt först vad som menades med leken så hon satte sig bara ned och kollade helt oförstående på mig, men efter ett par gånger så fattade hon tillslut. Hon fick tag i bollen, men detta med att släppa taget när man säger tack det vill inte alltid ge med sig så hon bet mig. SJälvklart inte med mening eftersom det var jag som tryckte in min hand i hennes mun för att få bollen igen vilket resulterade i att jag fick ett ynke pytte sår på pekfingret som genast började blöda och gnällig som jag är så tyckte jag hemskt synd om mig själv där ett tag.

Förbaskade tröga människa!

Jonas har nu åkt till jobbet så sitter här mitt i min lilla paus från städandet (går inte så bra för jag är inte på humör) men det var jag när jag började tills jag fick se posten och vad ligger där? Jo en fet räkning från Agria! Fast att jag sagt att jag vill ha kvartalsvis.. men nej då! Så ringde till dom men tror inte hon fattade så bra så nu ska jag helt plötsligt ha på autogiro varje månad istället, tröga människor det finns, sa faktiskt till henne ett flertal gånger att jag inte vill ha autogiro för jag vill ha "koll" på räkningarna själv. Men men får väl ta det ändå slapp ju att betala denna räkningen i alla fall.

Ska sedan upp till skogen med pellan och leka en liten lek som ja såg i en tidning igår hehe får se hur de går hon som älskar bollar låter väl inte mig få ha den alls. Tyvärr kan jag fortfarande inte ladda upp bilder vilket gör mig så arg så jag snart inte vet vart jag ska ta vägen.

Är i alla fall på lite bättre humör nu efter jag känt ynke-pytt sparka nästan hela tiden under förmiddagen. H*n fick till och med in en riktig "hård" spark.. men Jonas hann aldrig känna för den slutade när han skulle känna.

Så åter till städningen byyeeee*


Så kul då

Ja jag vet jag tjatar om uppladdningen på mina datorer men verkar som det fungerar att ladda upp på den bärbara men inte på den stationära.. Jag fattar ingenting alltså. Laddade i alla fall upp bilden på våran blivande barnvagn som jag och min kära vän Mia ska hämta nästa fredag i Lidköping. Får väl försöka skicka över bilderna till denna datorn genom mina mailkonton, verkar tydligen vara det enda som funkar om jag vill ladda upp bilder nu.. Ha en bra kväll*


Tjohoo

Idag har jag och Ella vart hos hennes kära syster yster Zita. De sprang omkring i stort sett hela tiden och lekte (rök ihop två gånger) men hade så kul så kul och det hade jag med kan ja lova. Så otroligt lika dom är både till sättet och utseendet, jag tog till och med fel på dem, kanske hade något med att göra att jag ropade på Ella och fram kommer Zita.. hm ja vet inte riktigt hehe. I alla fall så satt jag, Carina och Hasse ute i det fina vädret och såg på våra tjejer när de lekte och vi pratade, tog kort och filmade. Tyvärr så kan ja inte ladda upp bilder just nu på dem, men hoppas att det funkar imorgon när Jonas har installerat om datorn. Hoppas vi kan ses snart igen så de får leka av sig igen. Det är ju liksom inte så ofta Ella leker med en annan dobermann som är i samma ålder. Ja Zita är faktiskt den första dobermann hon lekt med sedan vi hämtade henne hos Kirsi
Ella slocknade i stort sett direkt jag backat ut bilen på vägen och körde hemmåt och när vi kom hem la hon sig mitt på golvet helt utslagen av dagens lek, hon brydde sig inte ens om katterna eller att vi satte oss för att äta. Snacka om att vara trött alltså!

Tack Carina, Hasse och Zita för er jätte trevlig eftermiddag!!

hoppas ni alla andra haft en bra dag också*

Allvarligt

Är det något fel på mitt internet eller vad är detta?! Går ju att ladda upp bilder någon gång ibland för att sedan inte funka alls! Kan inte ens skicka eller ta emot saker på msn ju, blir så frustrerad!!


Hmm

Ja det var ju kul. Jag kunde ladda upp en bild igår sedan funkade det inte mer. Fast nu funkar det igen hm detta är ju helt wierd! hur länge kan jag ladda upp bilder idag tro?


Yes!

Kan nu äntligen ladda upp bilder på bloggen och på andra ställen igen wiihoo! I´m the happiest girl in the world right now.. (kan bara hoppas att det håller i sig så nu också)

Nu ska jag och Jonas lägga oss ner och kolla på film och jag hoppas dessa sammandragningar kan lugna ner sig lite

God natt*

Jahopp

Då är jag äntligen hemkommen från Näl-sjukhuset i Trollhättan. Vaknade vid tio tiden idag med magont, så vid tolv tiden tog jag mig två panodil och la mig i soffan igen för att kolla om det försvann men inte då. Ringde sedan klockan ett till sjukhuset och fick en tid klockan två (varför jag inte tog Östra har jag ingen aning om.) Kom dit lite sent men mamma ringde åt mig och berättade för dem att jag fastnat i bilkö innan, så läkaren tog en annan patient innan mig och jag fick vänta en extra timme. Hon undersökte mig och jag fick se lilla ynke-pytt. Jag har alltså fått sammandragningar så jag kommer att få ta det lite lugnare. Blev inget på jobbar fronten här inte, men mamma och hennes väninna kommer på besök så det underlättar ju.

By the way folk är helt knäppa i trafiken. Jag körde om en man som körde riktigt långsamt och efter en stund kommer han farandes i full fart förbi mig och ligger framför och kör på riktigt bra faktiskt, tills han började köra ute på vägrenen fram och tillbaka så jag kör om honom igen eftersom att han saktar ned. Ett par km efter kör han förbi i rasande fart igen. Vi ligger alla bilar bakom en lastbil som segade järnet, en bil kommer farandes i sån hög fart och kör om mig och två tre stycken till och krockar nästan med de som kommer från andra hållet så han trycker sig bara in emellan bilarna för att sedan börja köra om igen, efter honom kommer två stycken motorcyklister och kör om de också men de är ju lite mindre och kan köra om på ett annat sätt. Men folk från det mötande hållet var tvugna att bromsa in ändå.

Så har min dag sett ut fram tills nu.

H'o ä ju för söter

Idag vart vi ute i skogen jag och Ella i en och en halvtimme även fast jag var trött som ett gnu, men det kul hade vi! Hon får sina ryck och springer ofta omkring en och får fatt i den största "pinne" hon kan hitta och slår oss i knäväcken. Hon springer upp och ner fram och tillbaka och nosa på minsta lilla och så hittar vi en vattenpöl inne i skogen som är jätte kul att skutta omkring i efter man har druckit lite av det. När vi är påväg tillbaka springer hon i förväg men stannar upp och spanar så jag verkligen kommer med tillbaka och när jag är ett par meter ifrån henne springer hon iväg igen (men inte långt däremot) hittade ett till litet vattenhål eller vad man ska säga och där sprang hon ner minsann drack lite vatten sprang lite där och kom upp igen helt geggig av lera på rumpen. Men oj oj oj vad fin och söt hon är skulle ALDRIG vilja byta ut henne (kanske ibland då) hon är ju så rolig!

Efter att vi kom in igen så lagade jag lite mat till mig själv, Ella drack vatten och så satte vi oss i soffan. Ella däckade direkt och snarkade högljutt medans jag åt upp min mat, efter att jag ätit upp däckade även jag på soffan och båda vaknar en och en halvtimma efteråt.

C ya sooon*

Varför?!

AHHH jag kan inte ladda upp bilder på varken den bärbara eller stationära blir så frustrerad! Kan ju heller inte lägga upp saker på tradera nu ju.
Jonas satt här igår kväll och försökte fundera ut vad som var fel, men hittade dessvärre inte något svar. Varför kan jag inte ladda upp mina bilder för *snyftar*.

Någon som har något svar kanske? *blink blink*

Utmanad av Carina


1. Vad är det för ras på din hund?
Dobermann

2. Kön?
en mycket vacker primadonna

3. Vad kallar du den?
Ella, fladderöra, kossan, grisen, skrälla, gumman, pella, ja kärt barn har många namn!

4. Har den något kennel namn?
Ravenclaw's Evelina

5.När är den född & hur gammal är den nu?
Hon är född 080409 så hela Ett år, 5 mån och 6 dagar

6. Har du den för sällskap eller något annat? Utställning, jakt etc.
Hon är minsann en fin sällskapshund men vill gärna gå någon mer kurs med henne.

7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Jag har gått valpkurs med henne och körde lite agillity i våras med henne. Kommer att gå någon mer kurs i framtiden.

8. Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Det är våran allra första hund

9. Har ni besökt vetrinären nån gång?
Vi var där för ögonlysning, vaccination och HD röntgning.
Hon käkade också upp ett läder skärp (dock inte spännet) och allt slutade i operation.

10. Det roligaste din hund vet?
Hon tycker det är väldigt skoj när vi kampar med en avklippt gammalbrandslang med henne och älskar verkligen bollar i vilken storlek som helst!

11. Det tråkigaste din hund vet?
Att klippa klorna och bada!

12. Har din hund några vanor eller ovanor?
Hon är för det mesta alltid glad och hon är så mysig när hon kryper upp i sängen och bara myser..

En ovana hon har är att dra mot allt och alla när vi är ute och går. Hon skäller på hundar och en del andra saker när vi sitter i bilen och det är HEMSKT!! Hon har för en liten tid sedan kommit på att man kan bita i filtarna som ligger i soffan + att hon biter i sina tassar när hon blir uttråkad.


Tack Carina för en sån kul utmaning - nu återstår att se hur många andra som gör detta roliga test med :P

Mohahaha

En UTMANING till er hundägare

Kopiera frågorn och skriv in era egna svar i ett inlägg, sen skriver ni en kommentar till mig om att ni gjort den!

Älskade hund

Sitter just nu och kollar på världens vackraste hund som ligger och sover här bredvid mig. Hon ser till och med ut som en liten hundvalp igen. Åh vad jag älskar henne!!

åter till städningen*

Idag ska jag vara glad

Det är en bra dag idag, vaknade visserligen med magont men det har försvunnit och Ella har börjat bli bättre i magen igen. Ska bara städa idag och bara vara på tip top humör, för det har jag bestämt. Kanske ska vandra bort till rastgården med pellisen en liten stund också?
Ja jo det verkar luta åt det hållet.

Men först kolla igenom posten eller i mitt fall reklamen.
Ha en riktigt bra dag*

Usch

Förlåt mig allt det hemska jag sa imorse, men blir så frustrerad när jag inte får sova. Allt var ju inte Ellas fel det var ju mest halsbrännan. Sen var hon dessutom dålig i magen och det kan hon ju inte rå för, stackars lilla skitungen *ler* älskar ju min/våran hund nåt så brutalt mycket så det finns inte! Jag hoppade in i duschen vid halv tio tiden och hann i alla fall och sova en halvtimme innan jag skulle åka och det kan jag lova det hjälpte minsann till lite. På jobbet var det hur mycket som helst att göra, hann ju knappt att springa på toan.

Nej nu ska jag sova minsann det är ju "miss i nassen"
Natti natti*

Så irriterad!

Denna helg har varit skit rent ut sagt! i Fredags var Jonas ledig men vi gjorde inte ett skit eller jo jag satt vid datan och hade inget att göra medans Jonas var med hans killkompisar och spelade tv-spel. Senare under kvällen åkte vi till Ullevi och kollade på Supercross förstås men det var riktigt töntigt i år, blev bara irriterad! Under några få sekunder var jag så grymt nära på att klappa till en man som satt framför oss, han körde fram sitt fula tryne precis när jag tog kort. Lördagen var för jäkla tråkig, hade inget att göra då heller så gick å la mig och sov i två timmar och vid sex tiden tyckte Jonas att vi kunde åka till hans föräldrar var där tills klockan var nio. När vi sedan kom hem blev jag så sugen på pizza så vi beställde varsin som jag sedan åkte och hämtade. Kan ju säga en sak som är säker jag kommer ALDRIG att äta pizza mer på kvällen, fick sån hemsk halsbränna som fortfarande håller i sig så har vaknat till och från hela natten. Jo jag har tabletter som motverkar halsbränna men de smakar så äckligt. Så nu är jag uppe fyra timmar innan jag börjar jobba också + att det är den längsta dagen i månaden jag jobbar. Kan tillägga att jag vaknat varje timme av att Ella har hållt igång inatt med. Vet inte hur jag kommer att klara av henne när bebisen kommer. Blir väl att grannen får ha henne på dagen när inte Jonas är hemma så hon inte väcker ynke-pytt.

Jaja nu har jag fått skriva av mig lite av mina irritationer. så ha en bra dag för DET kommer inte jag att ha*

Skäms på er!

Har nyss kommit in från en promenad och lekstund med Ella. Vi gick självklart till hundrastgården igen åh så kul det är! När vi vart där ca. tjugo minuter så kommer det en gravid kvinna med hennes son och deras lilla cavalier king charles hund Laban, hon frågade om de gick bra om de lekte och självklart gick det bra! så hon släppte in hunden och de lekte en liten stund tills en kille (han hade en kompis med sig också) kom med hans långhåriga schäfer Charlie. Både Ella och Laban började skälla på honom och han skällde tillbaka. Ella har träffat honom förut och Laban hade lekt med honom förut. Vi stod allihop och pratade lite, när den ene killen berättar att en hund på 2-3 år blev stulen igår på Ale-torg inne i Nödinge. Han satt i baksätet på bilen medans hans ägare var inne på arbetsförmedlingen då ett par i 40-50 års åldern lyckades dra ned rutan så pass mycket där hunden satt och tog honom. Fy fasiken säger jag bara att man inte skäms!! Skulle ALDRIG kunna göra en sådan sak och nu kan jag lova att jag vägrar ta med Ella i bilen dit igen. Så godtrogen mot alla människor som hon är så skulle hon nog kunna gå med vem som helst, nej tack säger jag bara! Jag vill ha kvar min älskade hund (även om folk kanske inte går och stjäl en stor Dobermann det första de gör) men ändå, hellre är jag på den säkra sidan så Ella får minsann stanna hemma även om det är små små ärenden i Nödinge man ska göra. Hunden är anmäld försvunnen/stulen men än så länge har polisen tydligen inte kunnat hitta honom, stackars ägare.

Efter att kvinnan gått stod killen på ena sidan med Charlie och jag på andra sidan med Ella. De hundar vi har träffat går Ella jätte bra ihop med, men med Charlie är det något annat. Vi tänkte låta dem leka men när han stod där på andra sidan och började skälla på henne och dra som ett gnu så såg jag att han reste ragg och visade tänderna så jag vågade ärligt talat inte.

Funderar på om jag skall baka något nu kanske

C ya later*

<3

Det är ganska fantastiskt
Att en liten bit av dig, och en liten bit av mig

Snart skall bli en vi.

En egen liten vi!Var hos barnmorskan idag och fick lyssna på ynke-pytts hjärtslag då jag helt plötsligt känner en liten spark och efter några sekunder en till spark. Så nu har äntligen fattat att de små buffarna och bubblorna jag känt i magen är du älskade ynke-pytt!

Finally!!

Yes ÄNTLIGEN har dom fått tummen ur röven och gjort något för oss hundägare och våra älskade vovvsingar. De har nämligen slagit upp en hundrastgård en liten bit härifrån, tar ca. fem minuter att gå dit. Detta har varit väldigt efter längtat för våran del eftersom vi inte kan släppa ut vårt lilla skräll i någon trädgård och släpper vi henne här utanför mitt på dagen får man klagomål och det vill vi INTE ha. Så nu äntligen kan man släppa henne där så hon får springa av sig rejält, vi var nämligen där förut.

Då min kära svärmor frågade mig förra veckan om detta var sant att de slagit upp en hundrast gård. Det visste jag inte och glömde alltid av att gå dit bort för att kolla om det var så och det var det ju.. WIHOO! Tummen upp för det.

Nae nu ska jag hoppa in i duschen för att sen bädda i nya lakan i sängen, äta lite mat och sedan gå och lägga mig mmmm.

God natt allihop*

Hemma

Har nu vart hemma ett litet tag och har precis ätit min köttgryta med potatis, var mycket gott blev väldigt hungrig när jag fastnade i bilkön från Göteborg. Bilen började nästan koka så jag satte igång värmen så jag höll ju nästan på att avlida av värme inne i bilen. Idag har jag vart i Lindome hos Anna-Maria och träffat henne och hennes übersöta små killar. Hennes sambo/barnens pappa träffade jag aldrig för kände att jag var tvungen att åka hem till Ella (även om Fidde passade henne) Hade verkligen grymt trevligt och hoppas hon kan tänka sig att träffas flera gånger.

Funderar på ifall jag kanske ska åka in till Nödinge lite senare och köpa lite helg-godis men vet inte riktigt än.

So looong*

Den lilla flickan

Jag  fick detta från en vän, som fick två saker att välja  mellan.

Det  sa mig att även jag hade två saker att välja mellan.Jag  har valt. Nu är det Din tur att välja.

Historien  handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att  hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper. Pengar var det ont  om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att  dekorera en ask som hon placerade under julgranen.


Hursomhelst,  den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och  sade,

'Den  är till dig, Mamma'
Mamman  blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade  upp igen när hon öppnade presentasken och såg att det var  tomt.

Hon  sa till sin dotter med harm i rösten.


'Vet  du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall  vara någonting i paketet?'Hon  hade tårar i sina ögon och sa,
'Men, Mamma,det är inte tomt! Jag blåste kyssar  i den tills den blev full.'

Mamman  blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne  om förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.


En  kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll det  gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv.

När  hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut  en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna  däri.En  verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig  kärlek och kyssar från våra barn, familjen, vännerna.Det finns inget  mer värdefullare än detta.

Så  du har nu två val:

1..  Kopiera detta, eller


2.  Radera detta och agera som om detta inte berörde ditt  hjärta.Som  du ser, jag valde första alternativet.

Vänner är som änglar som lyfter upp oss på våra fötter, när våra vingar har problem  med att komma ihåg hur man gör när man flyger.

Ska man behöva blir arg?!

Eländiga hund säger jag bara! Igår när jag kom hem från Göteborg så hade hon bitit sönder en tidning men jag orkade inte plocka upp alla rester av den med en gång så tog det efter någon timme och vad får jag se under alla strimlor av pappersbitar?! Jo hon har bitit sönder golvet i hallen på si så där en femton cm lång bit och massa massa små bitar runt om. Får nog allvarligt talat skaffa oss en bur till henne för så här kan vi ju inte ha det.

I allla fall inne i Göteborg så gjorde jag nagelförlängning som blev super! Efter jag betalt och gått därifrån så gick jag in i en liten "spelbutik" och satsade hela 48 kr på lotto. Visseligen så vann vi inte men kul att spela ändå. På vägen till bussen stannade jag vid vägen och väntade på att bilarna skulle köra förbi och jag gick vidare till nästa övergångställe där en bil stannade. En ford. Jag kände igen reg numret och tänkte om det var någon av mina svärföräldrar men reflekterade inte riktigt på en gång att det faktiskt var deras bikl och där sitter min svärmor och vinkar hej vilt. Hon svängde undan lite och jag frågade om hon var på väg hem, men hon skulle till sitt gympa pass- Pace som det hette och frågade om jag ville följa med om jag hade tid och det hade jag ju. Så där var jag med på ett litet träningspass. Mycket skönt, sedan var det avslappningsövning efteråt och jag höll allvarligt talat på att somna!
Efter detta skjutsade hon hem mig och jag käkade tre smörgåsar med varmchoklad till.

Bye bye*


RSS 2.0