Oj ra

Glömde visst att ladda upp bilderna igår men här kommer ett par stycken från i lördags.


Innan vi åkte upp till Hultasjön

Sandra, Mona & Natalie väntar i bilen på att få komma iväg

Framkörning av husvagnen

Jonas kommer fram och hjälper till

Alla barnbarnen på bild (ja förutom våran då som ligger i magen fortfarande)

En liten provbild..

Den bästa bilden ligger på Theres kamera

Mona skivar apelsin till bålen

Hanna tittar på Jonas efter den lilla smällen som blev efter han öppnade en flaska

Marcus

Den fina bålen jag inte fick smaka på hehe

Och här kommer födelsedagsbarnet fram när vi började sjunga ja må han leva

Magnus och Marie



Har ingen aning om vad Jonas gör

Reine och Magnus

Jag, Sandra & Magnus

Utsikten över sjön

Min älskade Jonas

Therese, Sandra, Marie & Mona

Söta Josefin


Lite mingel mat


Just nu börjar jag bli riktigt trött och tycker det är tråkigt att ladda upp bilder så det kommer förmodligen fler imorgon.. Nu ska ja ut med Ellan pellan här så ha det gott allihop

Kramar*

Besviken

Jag HATAR när folk lovar mig saker och sedan inte kan hålla det. Jag har vart med om det sen jag var liten så länge jag kan minnas, men ändå så hoppas jag att det ska hända. Så kommer dagen då de säger nej det blir inget. Blir så j*vla besviken så det gör ont i hela mig. Vill bara försvinna då åka någonstans där jag kan få vara själv. Just nu gör det ju inte saken bättre av att det är höst ute, det är grått och trist och jag är dunder deppig VARJE år från september till januari är jag ledsen och arg. Men alla tyckts glömma bort varför jag är och blir det också.

Jaja kommer bilder om en liten stund i alla fall.

ska käka nu..

En lyckad överrasknings lördag

Jonas pappa har nyss fyllt 55 år så vi firade detta med ett överrasknings "party" med bara familjen. Han hade bara fått ett brev av oss allihop där det stod vad de skulle packa med sig. Vi fixade och donade, hade köpt alkohol, mat mm. så vi åkte upp till stugan där vi skulle vara och började med allt. Klockan ett såg vi två välkända ansiktet kika in genom köksfönstret men de fick vackert lov ta och gå till framsidan av huset igen och räkna till femtio. Därefter fick de komma fram och de bjöds på lite mingelmat och bål. För min del blev det päronsoda med jordgubbar i vilket var helt okej! Jag agerade fotograf hela kvällen och tog ett jätte fint kort på syskonen och deras barn som sedan ska ramas in och ges till mina svärföräldrar. Vi åt jätte god köttgryta och potatis, satt och pratade för att sedan hoppa i badtunnan. Jag glömde ju självklart våra badkläder så jag badade i mina trosor och i ett av mina linnen jag hade på mig.

Vi firade också Therese och Natalie som fyllt 35 resp. 5 år, så det blev till att sjunga "ja må hon/han leva" tre gånger under dagen.

Vid tio tiden fick jag och Jonas tyvärr åka hem pga att vi inte hade hundvakt åt Ella + att jag skulle jobba dagen efter 10-19 (ångrar grymt mycket att jag hade lagt in mig på den tiden)

Kommer lite bilder under dagen från i lördags också men nu ska jag ut med lilla skrället här men syns senare..

Bye*

♥ Särleksbett ♥

Älskar mina djur hur arg jag kan vara på dem. Sitter man vid den stationära datorn kommer gärna Misty sträcker upp sin söta tass och spretar med hennes tår? och vill jätte gärna komma upp i knät för att gosa. Ibland går det väl bra och är jätte mysigt medans andra gånger är hon bara i vägen. Nyss satt hon i mitt knä och gosade järnet och började slicka mig på händerna för att sedan bitas lite.. detta är alltså hennes kärleksbett och gör verkligen inget ont alls, annat är det med den andra lilla skiten, Linneá hon biter minsann inte i händerna hon tittar på en hur sött som helst och sen biter hon mig i kinden istället och det mina vänner det gör ont, men det är så hennes kärleksbett är. Hon biter aldrig Jonas i kinden.. ja förutom när hon är arg på honom då biter hon honom i handen men det är självförvållat eftersom han älskar att reta henne. Hon har lika kort stubin som matte så blir grinig för minsta lilla, min lilla bitch och blir det inte som hon vill så blänger hon bara på en, ja hon är riktigt rolig.


Misty vet mycket väl om att hon inte får vara i barnvagnen men ibland trotsar hon oss ändå. Så nu har vi fått lägga över en handduk så de inte ska komma in i den + en ikea kasse som prasslar väldigt mycket inne i vagnen.

Psst. är inte våran vagn för fin så säg! *

Så där ja!

Medans jag var och handlade åkte Jonas och hämtade routern och fixade så att internet funkade tills jag kom hem och ni kan tro ad fort det går nu. WIHOO säger jag bara så glad jag är för nu kommer jag bjuda på värsta bildbomben från när vi var hos Ellas syster.


Systrarna hälsar lite på varandra

Fina Zita

och börjar sedan fara runt som tokstollar

Vet inte riktigt vem av tjejerna detta är..

Efter mycket spring måste man pausa lite

och dricka en massa vatten, tror Ella drack upp en hel skål själv

sen måste man ju busa lite igen

Vackra zita tar det lugnt och spanar in syrran

Som ligger fint vid Hasses fötter och tar det lugnt

men sedan är det dags för busandet igen


ser ut som att Zita viskar något i Ellas öra

Sedan försvann de bakom huset med Ella i täten

och där hittade de Mu-Mu

som Ella erövrade

Men Zita kom efter och de drog sedan sönder stackar Mu-Mu ännu mera så R.I.P lilla Mu-Mu

systrarna fladderöra


Smygfisen Zita (till vänster)

Carina vaktarså att ingen av tjejerna ska springa ned till buskarna och äta på dem igen.

Allvarligt vem kan vara rädda för dessa vackra primadonnor?!

dragkamp med brandslang


Denna härliga bild får avsluta bildbomben nu. Tror jag fick med alla de bilder jag hade tänkt mig men det var rätt många så ni får nöja er med dessa.
Tack ännu en gång Carina, Hasse och Zita för en trevlig eftermiddag.

Nu ringde precis Jonas så ska snart åka till systemet och köpa lite barnförbjuden dryck.

C ya later*


Nää-ä

Tänk att det ska vara så svårt att gå upp på morgonen, det blev inget med att gå upp tidigt som attan. Jag ställde klockan på åtta och halv nio (för mig är detta rätt tidigt faktiskt) men gick ja upp då? NÄ jag somnade om och tryckte på snoozeknappen på mobilen och råkar sedan stänga av larmet helt så vaknar inte förrän fem i halv tio och var fortfarande svintrött, men upp kom jag och ringde två samtal som jag vill få lite mer koll över. Min lista för idag ser ungefär ut så här:
  • Köpa hundmat, kattmat
  • -ll- kattsand
  • -ll- mat till oss
  • -ll- alkohol tills imorn (jag ska självklart inte dricka så ni kan vara lugna)
  • Städa, tvätta
Kanske inte låter så jätte mycket men det är rätt mycket jag ska hinna med. Bara de fyra första punkterna skall göras INNAN klockan ett för sen åker Jonas till jobbet och jag orkar inte bära upp all mat två våningar.. eller orkar kanske jag gör men blir så himla trött och anfådd och det är tuuuungt så det känns bättre om Jonas finns där och hjälper till direkt så plockar jag in maten istället. Nej så nu får jag ta och sätta lite fart i rumpan på mig själv så något faktiskt blir gjort.

Have a nice day people*

Trött men glad som bare den

Ska alldeles strax lägga mig för att sova men måste först berätta att Jonas fått ett sms-avi från stället där vi beställde routern, den har kommit fram!! Så imorgon blir det till att åka och hämta den tidigt som attan (ska ju ändå upp tidigt för att åka och handla.)

Inatt somnade jag inte förrän 03.15 och blev väckt av min svägerska som frågade ifall jag kunde tänka mig att hoppa in och jobba klockan elva till åtta istället för fem till två. Jag frågade om jag kunde hoppa in klockan tolv istället eftersom jag precis var nyvaken (klockan tjugo i tio på förmiddagen) men de ville ha in mig till elva så det var bara att slänga på sig kläderna äta en och en halv macka och koka lite ris och blanda ihop det med korvstroganofen jag gjorde kvällen innan. På hemvägen från jobbet var jag så sugen på en sorts kakor så svängde in till Ica och styrde raka vägen till kakorna, men fanns mina kakor där? NAE! jag kom sedan på att de kakorna finns ju bara på Willys och dit ska jag ju imorgon. När jag kom ut från affären hade jag fått med mig riskakor med ostsmak istället, men det var ju nästan lika gott det (känns faktiskt lite nyttigare också.)

Förutom det har Ella haft sin "barnvakt" här idag (alltså våran granne för de som inte vet) och den lilla vovven har varit dålig i magen också. Har bara runnit ur henne och både jag, Jonas och Fidde har funderat på vad det kan vara för hon fick sin vanliga "dos" av maten sin och fick sedan på kvällen korv, makaroner och ris som hade blivit över från när jag ätit under dagen. Jag vet att hon inte brukar bli dålig i magen av den maten eftersom jag gett henne detta förut så vi funderade vidare. Vi trodde också att det var hennes ben som hon ligger och gnager på dag ut och dag in, men dålig av ben blir hon bara när det är nytt. Efter ett tag kom jag på vad det kunnat ha varit.
För ett par månader sen så fick jag ett försvars-spray från Jonas för att kunna ha med mig ut så jag inte blir överfallen (om Ella nu skulle få för sig att inte försvara mig), hur som helst.. sprayar man med det så blir man röd och efter en dag är hela ansiktet rött. Jag skulle i alla fall plocka bort min väska på sängen och ser världens rödaste fläck på mitt täcke. Såg ungefär ut som mens.. Jag blev livrädd först och undrade vem av mina älskade flickor det var som blödde så illa, tankarna flög runt i mitt huvud och jag tänkte att Linneá och Ella är de som sover mest i sängen och Linneá är den som ligger mest uppe vid huvudkudden så var helt säker att det var hon ett tag som hade skadat sig. Men så lyfte jag på väskan och ser att även den är helt röd och undrar vart fan det kommer ifrån och inser sedan att "visst fan det är ju mitt försvars-spray" och sliter upp den från sidofacket och ser ett fint hål på den lilla flaskan och förstår direkt att det är den allätande hunden som har vart på min väska ännu en gång för att sedan bita sönder mina fina vita vantar.
Det var ju ingenting att göra åt, gjort var ju gjort så det var ju bara att kasta sprayen och slänga både täcket och påslakanet i tvätten och lägga väskan i blöt. Nu tror jag att hon kanske kan ha fått i sig lite så det är därför hon är dålig i magen men jag vet inte, hon är ju pigg och så som vanligt i alla fall, så vi håller henne under uppsikt. Hoppas hon bara inte börjar gnälla inatt så hon väcker mig.

Och min fina väska? jag tror den klarade sig rätt bra faktiskt, ska kolla lite närmre på den imorgon när jag förhoppningsvis är pigg.

Sleep well everybody*

Varje morgon samma sak

Då väcker våran tjej oss klockan nio på morgonen och som en del vet så är Jonas lastbilschaufför och kommer inte hem förrän ca. tolv på natten och då lägger vi oss inte förrän vid ett-tre (beroende på såklart hur och om jag jobbar dagen efter) och då vill jag helst sova till elva OM jag får. Men det får jag inte för skrället här hon gnäller/piper så "vackert" vid sängkanten och vill ut därifrån. Men sen så händer det där härliga! Hon lägger sig i sin säng eller hoppar upp i våran (mestadels i våran) och bestämmer sig för att sova en hel timme till och efter den timmen brukar jag för det mesta vakna av mig självt ändå så då passar det ju bra att hon vaknar igen och börjar gnälla dock ligger jag kvar en kvart, tjugo-minuter och bara drar mig och det tycker väl inte hon är så kul så hon går omkring på golvet hoppar upp i sängen igen slickar på mina fötter händer och armar, allt för att ja ska komma upp och blir hon riktigt uttråkad ja då tar hon saken i egna tassar och öppnar sovrumsdörren själv och går ut för då vet hon att jag kommer upp på stört (när hon vart dålig i magen har hon öppnat dörren mitt i natten och satt sig i köket och gjort sitt behov, men det är bara de gånger jag inte vaknat av att hon möjligenvis sagt till)

Nej nu ska jag ut med skitungen här hemma. Ha en jätte trevlig onsdag allihop!
Och ja än så länge har det inte kommit någon avi från posten om våran router så hoppas verkligen den kommer innan helgen.

So long*

I väntan på routern

Nu har vi vart arga ett bra tag på vårt idiotiska internet. Vi har ringt Telia flera gånger och de har sagt samma sak varje gång, att vi ska stänga av allting och sedan starta upp igen. Nu har vi i alla fall insett (både vi och Telia) att det är inget fel på vårt internet utan på våran router, så vi har beställt en ny som förhoppningsvis kommer imorn eller på torsdag. Antagligen därför som det inte gått att ladda upp bilder och internet bara lägger av rätt som det är och är allmänt svinsegt.

Idag har jag vart hos MVC för vaccination av svin influensan. Jag är vanligtvis inte alls rädd för sprutor men när nr. 32 gick in till en barnmorska för att få sin vaccination så började jag känna mig riktigt nervös och började darra, kände mig jätte dum och tänkte "Martina du är inte rädd för sprutor varför blir du nervös för?" Det tog ett tag och nr. 33 fick gå in och efter hennes tur vart det min tur och till min stora lycka fick jag min barnmorska så hon frågade lite snabbt hur jag mådde och tog sedan sprutan. Gillar i och för sig inte det där sticket, men det sticket känns ju bara knappt en sekund. Var sedan lite öm i armen men fick sätta mig ned en kvart i väntrummet för att se hur jag mådde. Jag gick efter tio minuter ner till Netto och köpte ett bäddsätt med barbapapa verkligen jätte sött och kostade bara 99 kr mycket bra pris också. Sedan åkte jag till jobbet. Efter min halvtimmes rast gick jag ned igen och kände att armen gjorde mycket ondare än innan och så har det också hållt i sig sedan klockan tre. Min älskade vän Mia tog sin spruta igår och hon hade lika ont i hennes arm också + att hon inte kunde sova på sin höger arm så jag vet ju vad jag har att vänta mig (tur att jag inte sover på min vänster sida så mycket) men Jonas kan ju lika gärna råka knuffa till armen eller Ella som hoppar upp i sängen.

Jaja vi märker väl hur det går, kan just nu inte lyfta upp min arm särskilt långt men men..

C ya*

3 timmar kvar

Det är så himla kul att vakna fyra timmar innan man ska börja jobba. Jag vet att det inte är någonting att klaga över så sett men i vanliga fall brukar jag inte gå upp mer än två timmar innan jag börjar (om det är förmiddag.) Ella har fått sin frukost nu hon med så ska faktiskt gå ut med henne nu.

Ha en riktigt bra söndag allihop!

Hm

Jag tror det åskar här.. tror jag precis såg en blixt...

Jorå det var en blixt för det dundrade till så mycket efteråt att Ella vaknade med ett ryck!
Konstigt för det stod inte på klart.se att det fanns risk till åska idag.

än så länge har det kommit tre åsk smällar i alla fall

Ännu en dag

Här har vi nyss käkat frukost och funderar nu på vad vi kan göra med dagen. Vi ska i alla fall till el-lusspåret jag och Ella när Jonas åkt till jobbet, men denna gång ett helt annat håll, för det vi gick igår tog ju bara en halvtimme så var vi tillbaka vid bilen igen. Resterande dagen har jag ingen aning om vad vi ska göra.

Nej nu ska jag umgås lite med min älskade Jonas innan han åker iväg*

Damn you Grey´s Anatomy!!

En hel veckas längtande till för att se nästa avsnitt av Grey´s, känns jobbigt! Idag har jag vart i Alafors och gått el-ljusspåret där med Ella. Som vanligt hoppade min lilla gris överallt och grävde sönder en gammal stubbe och fick världens ryck och hoppade runt och sedan ner i en liten vattenhåla. Min fina lilla Ella!!
När vi kom hem däckade hon i sängen med en gång, BLÖT var hon också så hon fick lägga sig i sin säng tills hon torkat helt och hållet och JO jag torkade henne med en handduk men allt försvinner ju tyvärr inte. Sedan åt jag och kollade på tvn ett bra tag. När jag sedan kollade på klockan insåg jag att jag kanske borde städa lite innan det blev allt försent. Så sagt och gjort! Nu är det i alla fall fint på golvet här hemma, till och med skurat så nu är det bara lite disk kvar och dammande men det kan jag ta imorn.

Good night*

Boy or Girl?

Pojke i magen:

Koppen lyfter du i örat för att dricka

Du har ofta huvudvärk

Du gillar inte citrus eller apelsinjuice

Bebisens hjärtslag är 140 eller färre

Du är sugen på kött och ost

Du har svårt att andas och är ofta snuvig

Du har klart urin

Brösten är olika stora

Brösten har blivit mycket större

Du var knappt illamående i början

Du och din mammas relation är sämre

Pappan går inte upp i vikt under graviditeten

Dina fötter är kallare än vanligt

Bebisen ligger högt i magen

Håret på dina ben växer ut fortare

Din mage är klotrund och toppig

Din pigmentrand är stark och markerad

Du visar handryggen när du visar händerna

Ditt hår är tjockt och glansigt

Du sover helst på din vänstra sida

Samlaget var kort och snabbt

Du känner dig ofta ledsen

Det är synd om dig

Du gick upp lite i början

Tandköttet blöder inget eller bara lite

Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion

Bebisen sparkar hårt och ofta

Bebisen har hicka sällan eller aldrig

Du känner dig bekväm i din mammakropp

Du har mycket halsbränna

 

Flicka i magen:

Lite eller ingen halsbränna

Du känner dig oattraktiv

Bebisen hickar ofta

Bebisen sparkar mindre, bökar gärna

Du får lättare urinvägsinfektion

Du har större risk att få svampinfektion

Tandköttet blöder mycket

Vikten går upp mycket i början

Du är ofta irriterad

Du är ofta arg

Samlagen är ofta långa

Du sover helst på din högra sida

Ditt hår är tunnt och matt

Du visar händerna med handflatan upp

Du har en svag pigmentrand eller ingen alls

Din mage är bred

Håret växer som vanligt på benen

Bebisen ligger lågt i magen

Fötterna känns som vanligt

Pappan går upp under graviditeten

Du och din mammas relation är oförändrad

Du var illamående i början

Brösten har blivit lite större Brösten är lika stora

Du har blek urin

Du kan andas som vanligt

Du är sugen på frukt och sallad

Bebisens hjärtslag ligger över 140

Du älskar citrusfrukt eller apelsinjuice

Koppen greppar du runt om för att lyfta

 

Pojke: 12

Flicka: 13


RSS 2.0