Tjohoo

Idag får vi våran dumma spis utbytt! Så nu behöver vi inte bränna oss på den mera *ler*

Kram*

Tävling..




För att komma till tävlingen klickar du bara här och till bambinos hemsida här..

Ha en trevlig kväll
Kram*

Min duktiga tjej

Förra veckan var Novalee på dagis alldeles ensam under två dagar men andra dagen ringde dem från dagis och sa att jag fick komma och hämta henne eftersom hon var så ledsen och gnällig. Jag tog med mig Ella båda dagarna då jag hämtade henne och vi var ute i två timmar och gick. Köpte godis till Ella och hon gick såklart hur bra som helst, MEN hon förvånade sin matte måste jag säga.. Hon struntade i stort sett alla andra hundar som gick förbi, det brukar hon ju inte göra, har ju fått trycka ner henne många gånger för att hon inte ska hoppa emot den andra hunden, men så dessa gånger och alla andra gånger nu så här efteråt har hon inte gjort någonting (visst har hon tittat på dem men inget mer) min duktiga tjej börjar bli stor nu ju! Jag behöver inte ens halti-grimman till henne längre när jag är ute med både henne och vagnen! Jag är ÖVERLYCKLIG + att grannen i huset snett emot oss visade en bra väg där man kan gå en prommis med Ella och ha henne lös! Har haft med mig både boll och godis till henne när vi gått där så nu när hon har vart utan koppel så har hon knappt velat springa iväg. Min duktiga älskade pellis.

Jag har dragit på mig värsting förkyldningen med, är visserligen på bättringsvägen nu men har ALDRIG varit så här förkyld (inte vad jag kan minnas i alla fall.) Jag tappade både lukt och smaksinnet, näsan har vart super täppt och jag har knappt kunnat andas även om jag haft nässpray, har dessutom velat sova hela dagarna men det går ju inte så bra. Igår fick jag så fruktansvärt ont i huvudet och bihålorna så jag ringde kungälvs sjukhus och de tipsade om ett par olika sorters nässprayer och ett par tabletter. Åkte iväg och köpte Sinovas tabletter som nästan verkade på en gång, suuuper skönt att slippa trycket i bihålorna!
Novalee har vart lite små gnällig och väldigt snorig och jag tror mestadels att det beror på hörntänder som kommer fram nu.
Jonas blev rätt förkyld han också men gick ändå till jobbet, fast idag kom han hem efter frukosten och mådde jätte illa och hade ont i magen så han har sovit i stort sett hela dagen. Min stackars stora älskling. Hoppas att han mår bättre snart i alla fall och hoppas på att han inte har någon maginfluensa eller så för jag vill upp till Falköping i helgen för att träffa min morfar (ja och så självklart resten av familjen också.)

Imorgon står det mycket på schemat.. Först och främst ska jag till MVC, sedan till Skepplanda för att hämta en "Sack´n Seat Babystol" som jag vann på tradera igår och senare under kvällen är vi bjudna på kalas, dock kan jag inte gå, då jag har fotokurs den tiden så fullt upp hela dagen.

Snart är det Desperate Housewives så vi avrundar här för idag..
Kram*


Till alla vackra kvinnor!

En liten pojke frågade sin mor:
- Varför gråter du?
- För att jag är kvinna, svarade hon honom.
- Det förstår jag inte, svarade han.
Hans mor gav honom en kramoch sade:
- Och det kommer du heller aldrig att göra.
Senare frågade den lille pojken sin far.
- Hur kommer det sig att mor gråter så utan att det finns bågon anledning?
- Alla kvinnor gråter någon gång utan anledning, var allt hans far kunde svara....
Den lille pojken växte upp och blev en man, fortfarande förundrad över varför kvinnan gråter. Till slut ringde han Gud och då Gud kom till telefonen, frågade mannen:
- Gud varför gråter kvinnan så lätt?
Gud svarade:
- Då jag skapade kvinnan skulle hon vara någon speciell! Jag gjorde henens skuldror starka nog till att bära världens bördor och ändå mjuka nog till att kunna ge tröst. Jag gav henne inre styrka till att kunna uthärda att föda barn och till att stå emot de avvisningar som ibland kommer från hennes. Jag gav henne en hårdhet som tillåter henne att fortsätta när alla andra ger upp och till att passa sin familj även under sjukdom och utmattning utan att beklaga sig...
Jag gav henne känslor till att helt osjälviskt älska sina barn, även när hennes barn sårat henne djupt. Jag gav henne kunskap till att veta att en god äkta man aldrig gör sin hustru illa men någon gång prövar hennes styrka och hennes beslut om att stå vid hans sida utan att vackla.
Och slutligen gav jag henne en tår hon kunde fälla. Den är hennes, exklusivt till att använda när det är behov för det.
För ser du:
- Det vackra med en kvinna är inte de kläderna hon har på sig, inte heller den kropp hon har, inte heller hur hon har sitt hår. En kvinnas skönhet skall ses i hennes ögon, för det är dörren till hennes hjärta. Det stället där kärleken bor.

Sprid denna lilla historia till alla vackra kvinnor du känner. Du kommer att stärka en annans kvinnas självrespekt!


♥Alla kvinnor är vackra!♥

Beckham

Ingen har väl missat att Beckhams ska ha en liten till? Elller? Och nu ska de äntligen få en liten tjej säger i alla fall i tidningen Klick.
Tänk en liten tjej av dessa två, hon kommer ju bli lika söt som Pinks och Careys bebis!
Ser ut som en babyboom i år med.



Strömavbrott

I lördags kom min syster, mamma och hennes kille hit på besök och hade med sig min gamla leksaksspis och två dockor till Novalee. Hon var trött när de kom hit så hon tyckte varken spisen eller dockorna var speciellt intressanta. Vi tog en liten fika och sedan begav vi oss iväg jag mamma, Julia och Mats till Ikea. Jonas, Novalee och Ella stannade hemma..
Väl på Ikea blev jag bjuden på mat, mamma och Mats köpte ett nytt soffbord och köpte även ett litet kastrull/grytset och några vispar till Novalees spis. Det åkte även med två st ramar också som min mamma så snällt betalade.
När vi kom tillbaks var Jonas föräldrar och ena systerdotter här med så det blev en till fika innan de alla åkte hem till sig igen. Fick då veta att Novalee tagit fyra steg medans vi var borta och visade upp för farmor och kusin. Blev riktigt besviken över att jag inte fick se dem.. Både jag och Jonas har ju väntat på den där dagen så länge nu att hon ska ta sina steg så fick varken någon av oss se dem. Dock tog hon ett fjutt steg förra fredagen men det är inget jag tycker man kan kalla för steg för hon kastade sig bara rakt fram efteråt, och ja jag vet att vi kommer att få se henne gå så småningom men ändå. Nu i veckan ska hon ju gå på dagis 9-12 varje dag så nu blir jag ännu mer "orolig" över att hon ska gå där innan jag/vi ens får se steg här hemma. Sedan åkte Jonas och Ella iväg till Robin och medans Novalee sov tände jag en massa ljus och gjorde i ordning äpple,- apelsinbitar till mig själv och kröp upp i soffan och bara mös till melodifestivalens final. Jag röstade faktiskt på tre stycken, varav en av dem vann. Ja ni får tycka vad ni vill men jag tyckte vinnarlåten var rätt bra fast att jag mest gillade dansen de hade till Saades låt.

Denna ramen blev det till min mormor och morfar bröllopsfoto..

Och den där till Novalees foto som vi tog på öppnaförskolan.

Min gamla dockspis och Novalees grytor och stekpannor..

Och så där ser hennes små köksredskap ut.

Mysfakor?

Ajjemän!

Och så lite gott.. ser ju inte så jätte gott ut men de va det kan ja lova!



Inatt har jag vart uppe fem gånger och stoppat in nappen till Novalee så mycket sömn har jag inte fått. Mitt arbetspass började 10.30 och skulle slutat 15.00 men mitt upp i allt går strömmen! Hela Ale torg släcks ned och där stod vi alla och kunde inte göra ett piss.
Vi satte upp lappar på dörrarna och skrev "Stängt pga strömavbrott" men folk kan tydligen inte läsa för de kom in ändå och skulle köpa mat. Puckon säger jag bara! Det slutade med att vi fick låsa dörrarna och den som slutade tidigast (alltså jag) fick gå hem. Lite surt med tanke på att jag bara hade en och en halv timme kvar tills jag slutade men men sånt som kan hända ibland.
Därefter åkte jag hem sov lite och sedan åkte vi till Jonas gamla jobbarkompis och tog en fika med honom och Ella fick leka av sig lite till med hans rottis Fiffi.
Ella ligger förresten helt däckad i soffan efter dagens lek med sina rottiskompisar Malva och Fiffi, (när jag kom hem var nämligen Robin och Malva här också.) Så mycket lek för pellan idag och det har nu tagit ut sin rätt. Vårat stora hjärta börjar ju bli vuxen nu med. Hela tre år om knappt en månad! Och efter varje löp tycker vi båda att hon bara blir lugnare och lugnare.


Kram*

Mammafika

I fredags var jag och Novalee hemma hos Linda och Leia och lekte en liten stund. Novalee hittade Leias lilla "synth/piano" och tyckte denna var jätte skoj och framförallt när hon hittade mikrofonen! I den "sjöng" hon en massa i och tryckte samtidigt på de små tangenterna (som mest lät som en kyrk-orgel) Hon hittade också Leias små köksgrejor som hon tyckte var jätte skoj och hon hittade även den otäcka dockan från biltema som man tryckte ihop huvudet på för att få den att skratta!

Igår var vi på mammafika hos Caroline (en från föräldragruppen från MVC.) Det var skoj att få se hur de små barnen har växt! De lekte väldigt bra ihop trots att de var trötta. Novalee hittade även där Theos docka, kök och stod där och lekte ett tag, så har insett att jag får hämta hem min gamla leksaks-spis från Falköping och kanske en och annan docka eller om jag köper en ny till henne..
Efter en stund bestämde vi oss för att gå en promenad och "söva" våra små älsklingar.
En av mammorna gick hem eftersom hennes son inte ville somna i vagnen så vi andra mammor traskade vidare ner till torget i Nödinge, där gick vi in på Lindex och kikade runt. Eftersom det var "Ta tre betala för två" erbjudande hela veckan så passade jag på att köpa lite till vår tjej. Dock hade jag glömt konto-kortet hemma så Jonas fick glatt komma in till Nödinge med det.
Det var en himla tur att han kom dit för den delen med för jag kunde inte bestämma mig vilka kläder jag skulle välja till henne, för hade jag fått bestämma hade det följt med sex plagg hem istället för tre. Det blev i alla fall en jätte söt vårjacka, ett par täckbyxor och en pyjamas till fnutten. Därefter åkte vi till Sannah och Robin och blev bjudna på middag igen! (Om du nu läser detta Sannah) Så säger vi, Tack tack så mycket för det!! Jag, Sannah, Novalee och Ella slappade i soffan till melodifestivalen.

Idag var vi ute och gick i det vackra vårfina vädret och sedan åt vi lasagne. Jag hade köpt fel sort av krossade tomater sist jag köpte det så det var örter i denna så lasagnen smakade jätte annorlunda. Novalee smaskade och åt en massa. Hon tycker inte alls det är lika gott med burkmaten längre som hon tyckt förut och det känns ju lite bra i mamma hjärtat då hon gillar min mat bättre.. OCH hon tuggar mycket bättre nu!! Kanske har det något att göra med att hon började på inskolningen nu i veckan på dagiset? Där hon ser alla andra barn tugga och smaska i sig. Hon har även börjat pladdra på som in i..... Hon säger pappa mycket mer nu och Jonas är hur stolt och glad som helst!
Även balansen hennes har blivit bättre med, så nu håller hon bara i ett finger när vi går med henne.. (Ni som känner henne vet hur rädd hon är för att ramla)

Nu är jag himla trött och eftersom det är en ny vecka imorgon ska vi till dagis igen så bäst att vara utvilad!
Kram*


Ja kanske är lite efter, meeeeen!

Pink ska ju för schuttsingen bli mamma!!



Man ser ju också att hon lagt på sig ett och annat gravidkilo, (precis som det ska vara!)


Och ja med Pink och Carey Hart som föräldrar kan det ju inte bli mer än ett super vackert barn!
(Dock kommer aldrig mitt hjärta att tycka att något annat barn är finare än min underbara dotter)

Före och Efter

Idag har jag lekt lite med photoshop och jag vet inte riktigt vilken bild jag tycker är finast här heller.. Orginalet eller den omgjorda? Hur som helst så tycker vi att Ella den vackraste hunden som finns så man behöver ju inte göra om bilderna egentligen..

 

Före...

Efter


RSS 2.0