Kära nån

Har haft en mycket trevlig dag, trött men trevlig. Började med att Novalee åkte till sin mormor redan igår eftermiddag och sov över där, hon hade varit jätte duktig och somnade snabbt och sov hela natten, ätit bra och charmat alla och blivit bortskämd av mamma/mormor, moster Julia och Mats. Mamman och pappan saknade sitt hjärta här hemma kan jag lova! Vaknade mitt i natten och trodde hon var på väg in till oss men det var hon ju inte. Både jag och Jonas somnade innan klockan blev tolv och så sov vi fram till åtta respektive kvart i nio. Tänkte när jag vaknade "somna om Martina, klockan är ställd på nio och du vaknar åtta när du är barnledig, somna om!" Men det gjorde jag inte så gick upp och åt frukost istället.
Sedan rasslade tiden iväg och det var dags för oss att åka in till Göteborg för att gå på 3D/4D ultraljud. Bebisen var hur söt som helst men var fortfarande lika envis som sin syster. Ingen av dem har vart så där jätte glada att visa ansiktena under ultraljudena i vanliga fall och definitivt inte i 3D/4D, men det blev hyffsat bra bilder ändå. Navelsträngen låg lite ivägen denna gången och bebis tryckte gärna sitt ansikte mot livmodersväggen så vet inte om det är därför näsan ser lite "intryckt" ut, men ack så söööt h*n var!! Barnmorskan frågade om vi ville veta könet men vi sa nej, hade gärna velat veta på ett sätt men det var bara för att se om min magkänsla är rätt. Vi avstod i alla fall och vad det blir kommer vi ju få se om ett par månader.
När undersökningen var färdig och betald åkte vi mot Falköping för att hämta hem vår tjej.
Väl hemma hos mamma fick vi korv med bröd, glass och sedan en liten för tidig påskmiddag.
Sen åkte vi hem igen och jag kan säga att jag ALDRIG tar ut hennes bilbarnstol igen om det verkligen inte behövs!! Ska någon låna henne får denne ha egen stol eller lånad eller i värsta fall ta vår bil för ta ut den igen never!
Novalee fick lägga sig vid halv nio eftersom hon sovit i bilen men hon somnade inte förrän klockan var tio.
Och nej vi bråkade inte ikväll faktiskt, hon försökte gå ur sängen men ja la ner henne igen sen kröp och gick hon runt i sängen och rätt som det var fick jag en bamsekram. Sen la jag mig ner bredvid henne och råkade slumra till själv tills Jonas kom in i rummet och hämtade mig.

Vår älskade lill skrott!! ♥


Novalee när hon låg i magen..

Ja det var hur vår dag har sett ut i alla fall. Hoppas er dag har varit/är lika bra..
Kram*

Jag smälter

I torsdags när jag lämnade Novalee på dagis..

Jag- Hej då Novalee, ses sen
*Novalee vinkar*
Jag- Jag älskar dig
Novalee- Desamma *fortsätter att vinka*

eller som hon säger "samma" *ler*

Igår när jag hämtade hem henne från dagis kramar hon hennes tjejkompis två gånger och de säger hej då till varandra och vinkar, fröknarna börjar också vinka och säga hej då till oss och vi säger ha en trevlig helg nu så ses vi på måndag igen, Novalee vinkar fortfarande och när vi går ut...

Fröknarna- Hej då ha en trevlig helg
Novalee- Detsamma och vinkar frenetiskt
Fröknarna- Ha det så trevligt hos mormor
Novalee- Tack och fortsätter att vinka

Hon har också börjat säga tack så mycket och det framförallt när vi sitter i sandlådan och jag hjälper henne att lägga i lite sand i någon av hinkarna eller formarna.. Det just nu smälter mitt hjärta något otroligt mycket, hur hon säger "Tass å micke" åhh hon är så underbar! Älskar när man förstår vad hon säger och hur hon säger det.

Hon smälter verkligen sin mammas hjärta!
Kram*


test av vagn

Funderar på att åka iväg till Jollyroom på måndag för att testa i alla fall två vagnar för att se om de är sköna att köra och det viktigaste av allt att de får plats i bilen bredvid Ellas bur!
Än så länge blir till att prova P&Ts vagn (Phil and Ted) och tvillingvagnen Bozz (den som jag lagt upp bild på förut.)
Åker nog antagligen dit på förmiddagen innan Novalee ska hem igen eller också får hon hänga med precis efter dagis så kan hon sova i bilen.


Phil and ted vagnen verkar vara den som går lättast in bredvid buren i dagsläget i alla fall..

Imorgon är det äntligen fredag IGEN, men vart tar veckorna vägen?! Vi är i alla fall barnlediga imorgonkväll då mamma och hennes fästman kommer och hämtar vår tjej, hon ska sova där för första gången helt själv utan mamma och pappa. Hon kommer ju såklart att klara det galant tror jag, min mamma är ju jätte duktig så är inte ett dugg orolig egentligen, men usch va ja kommer att sakna henne! Vi åker sedan upp till Falköping över dagen sen på lördagen för att hämta hem henne och för att äta en för tidig påskmiddag hemma hos dem så det blir en snabb visit. Tänkte ju sovit över där först men Jonas ska ju jobba på söndagen så det är bäst att åka hem på lördag eftermiddag.

Nu tänkte jag lägga mig så god natt nu allihopa
Kram*

Städ och städ hela tiden

Ska strax hämta hem lill snuttan från dagis och då ska vi lägga oss båda två och vila en liten stund. Ikväll åker rullgardinen upp i hennes rum och hoppas på att det går lättare för henne att somna, för som det är nu så är det alldeles för ljust ute för henne att somna vid sju halv åtta tiden och så kom vi ju på att vi hade en svart rullgardin som vi köpte när vi fortfarande bodde i tvåan som aldrig kom upp. Letat som en idiot efter den där rullgardinen sen igårkväll och Jonas gick ner till stora förrådet men såg den inte.. jag gick dit förut och kollade och släpade och flyttade på grejer utan att hitta den. Så tänkte jag går in igen och kollar lilla förrådet under trappan och så kan jag lika gärna lägga ut min skinnjacka på tradera också, så gick upp för att hämta kameran, drog upp persiennerna i sovrummet och drog bort gardinerna.. tittade in mot köket och kommer på "visst fan la vi väl den där ovanför skafferiet när vi flyttade in?" Å visst låg den där! Så som sagt ikväll åker den upp eller rättare sagt i eftermiddag när Jonas kommer hem. Det där med att sova utan napp sket sig igårkväll också, hon stoppade tummen i munnen istället och det är INTE okej eftersom jag själv vet hur jobbigt och svårt det var att sluta så nappen välkommen fram igen..

Nej dags att bege sig bort mot dagis och hoppas på att hon ätit lika bra som hon gjort de senaste två veckorna, vår duktiga lilla tjej har förhoppningsvis äntligen börjat bli bättre på att äta och hon smakar nu till och med på allt! Duktiga duktiga Novalee vad vi älskar dig ♥

Kram*

Älskade Skräll pell!!

Tänk att om elva dagar fyller vår älskade hund fyra år! Alltså är det snart fyra år sedan vi hämtade hem denna underbara skit hund, matte och husses bästa inpulsköp någonsin!! ♥ Grattis väldigt många dagar i förskott Ellan pellan och även ett grattis väldigt många dagar i förskott till syrran Zita och resten av syskonen från E-kullen ♥

Kram*

MVC besök

Ja idag kom jag ju i alla fall i tid till mödravården men att min barnmorska kunde minsann inte komma i tid, satt och väntade i tio minuter och var lite irriterande eftersom jag skulle till Agnesberg efteråt och lämna mat och kaffe till Jonas. Började i alla fall med ett stick i fingret och kolla blodtrycket. Allt såg bra ut, blodtrycket är fortfarande lågt.
Lyssnade sedan på hjärtat och mätte magen och hon sa att det är en pigg bebis därinne och jo tack det ska då alla veta att det är en pigg liten skrott därinne! Inte många minuter den sötnöten är stilla där inte. Magen växer som den ska men ligger under kurvan, fast det gjorde den med Novalee också mot slutet men sen så rätade det ut sig igen. Har haft ont i magen ett tag fram och tillbaka nu och jag vet inte om bebis ligger konstigt eller vad det är men det känns som när man gör tusen-nålar på armen fast i magen, speciellt runt omkring naveln typ och min barnmorska sa att det kunde vara förvärkar om det trycker nedåt samtidigt och om magen blir hård också och det blir den ju så ja antagligen har jag förvärkar eller så är det för att bebis trycker på något himla konstigt vänster!

Novalee somnade nu under hennes vila utan nappen igen fast efter ca tjugo minuters skrik och bråk, hon var så arg och utmattad det sista att inte ens nya Patrick fick vara med.
Känner mig jätte hemsk som mamma, ja världens elakaste faktiskt som trycker ner henne i sängen för att hon ska ligga stilla. Hon sätter sig nämligen upp och skrattar åt en när man säger till henne flera gånger att "Novalee, lägg dig ner", till slut så tryter tålamodet och då får stackarn skäll. Prövar att bara ligga bredvid henne men det funkar inte alltid, prövar att sjunga men då klappar skrottan händerna efteråt och säger "blaaa mamma" eller så ligger hon och slår på mig och när hon ligger i sängen så kan jag ju inget göra (om hon slår oss när hon är i famnen så sätter vi bara ner henne, men det går ju inte att göra eftersom hon ska sova..) Som jag skrev i förra inlägget att det är en himla tur att hon har en pappa med bättre tålamod än sin mamma i alla fall som kan bryta av och ta henne istället och då somnar hon för det mesta snabbt.
Har tänkt många gånger varför just jag blev välsignad med en sådan underbar dotter när så många andra par inte kan få några barn.. Jag älskar henne mest av allt i hela världen men jag blir så ledsen och arg på mig själv för att jag skäller på henne eller tar tag i henne (ibland för hårt) och då gör det ännu ondare i mig att jag är så elak. Min fina lilla tjej förtjänar verkligen en snällare mamma känner jag. För hon är så underbart go hela hon! Och nu ska hon få ett syskon och då undrar jag igen hur kan jag bli välsignad med TVÅ stycken underbara små liv?!

Ja det är väl en sån fråga jag kommer att ställa mig hela livet kan jag tänka mig...
Kram*


Sökandet är över

Idag gav jag upp skallgången här hemma för stackars dumma Patrick och åkte iväg och köpte en ny till Novalee så hon kunde få honom innan sin vila. Hon såg lite skeptisk ut först men har somnat med honom både vid lunch och nu till kvällen och jag hoppas faktiskt att vi hittar den gamle Patrick också så har vi den nye i reserv ifall den gamle skulle försvinna igen men det är ju bara OM vi någonsin kommer att hitta honom.
Åkte även iväg till MVC för kontroll men efter fem minuters väntade kände jag att något inte var rätt. Kollade då min kalender och då är det ju självklart imorgon jag ska dit på kontroll.

Efter vilan så blev det mellanmål och efter det så träffade vi Eleonor och Loke och tog en promenad till Nödinge för en glass och handlade även lite mat. Gör as ont i ryggen och magen nu men det får jag ju skylla mig själv för. Hoppas att det snart försvinner i alla fall.

Nattningarna går sämre nu när det börjar bli ljusare om dagarna och jag blir vansinnig på stackarn, tur att hon har en pappa som har bättre tålamod än sin mamma i alla fall. Nu ikväll tog det drygt en timme att få henne att somna men tappade inte tålamodet lika mycket ikväll men får se hur denna natten och de kommande dagarna blir. Hon kastade nämligen iväg sin första napp hon fick ikväll och sa att hon tappade den och sen ville hon ha den igen så hämtade en ny då jag inte hittade den första, men efter en stund kastar hon iväg denna också och då kände jag att nu hämtar jag ingen mer så hon frågade efter nappen flera gånger men sa till henne att du kastade bort den så nu är den borta och efter en stund så somnade hon utan den så nu ska vi försöka få henne att sluta med nappen i alla fall men det får vi se hur det går. Känns ju lite vemodigt att hon börjar bli så stor, min fina lilla tjej ♥

Kram*

Men Patrick vart är duuuuuu?!

Älskade hjärtats röda hund Patrick är spårlöst försvunnen sedan igår morse. Hon hade honom i vår säng under natten och morgonen, när hon skulle äta sin morgon välling så satt hon i soffan och åt och jag tog även på henne kläderna där och bytte blöja i soffan. Hon ville ha Patrick redan när vi skulle iväg till dagis men sa att han låg och sov däruppe. Hur som helst så kom jag hem städade rent hela kylskåpet och kastade sån skit som bara låg där, hämtade sedan hem N igen och då var det dags för hennes dagliga tupplur men vart var Patrick?! Letade som en tok efter honom men utan några resultat så hon fick ta den nya älgen men hon ville bara ha sin Patrick! Fick henne i alla fall tack och lov att sova en liten stund men jag letade vidare, i vår säng, bland de nytvättade kläderna, i papperskorgen, nere i hallen, i byrå-lådorna, i tvättmaskinen, under vår säng, under soffan, bakom kuddarna i soffan, under filtarna, i nattduksbordslådorna, under tv-bänken, i köket, under kökssoffan i köket, i skötväskan ja och mer därtill. När Jonas kom hem letade han också men utan någon framgång för honom heller. Grejen är den att vi hann inte göra så jätte mycket igår morse heller för den delen för vi gick upp kvart över åtta och gick till dagis klockan nio ungefär och under den tiden jag gav Ella mat och gjorde välling henne så satt hon i vår säng och spelade på min mobil och precis när vällingen var färdig kom hon ut till mig i köket sedan satte hon sig i soffan och tittade på Dr Snuggles fram tills jag tog på henne kläderna och vi gick. Känns som att hon hade honom i handen när hon gick ner för trappen men ändå inte.
En grej både jag och Jonas tänkte på var att Ella kanske hade käkat upp honom (hon har ju gjort såna där flipp andra gånger) men hon har knappt aldrig ens rört Patrick så varför skulle hon göra det nu känner jag och sedan äta upp honom?!
Hur som helst så saknar vi Patrick MYCKET och jag hoppas verkligen att han kommer fram snart för vi har en liten tjej här hemma som går och frågar efter honom. Funderar på om jag ska gå ner till soprummet sen och kolla ifall han råkat hamna i en av soppåsarna, men det tror jag egentligen inte att han gjort eftersom jag slängde soporna precis innan jag hämtade henne från dagis och dessutom är våra köksluckor barnspärrade.


Men Patrick VART är duuu?! Snälla kom fram nu!!!

Kram*

Me & i

Har idag haft mitt första Me & i party (barn och vuxenkläder) här hemma för ett par mammor och deras barn. Bjöd 28 stycken på facebook och två av mina grannar när vi var ute på gården, dock kom "bara" fyra stycken så vi var fem tillsammans med mig och det sjuka är att femton stycken inte ens svarade om dom skulle komma eller ej på evenegemanget som jag gjort där. Är inte arg på något sätt men är så grymt besviken!! Hur svårt är det att göra ett enkelt litet knapptryck där det står "Kommer/Kommer kanske/Avböj" vet att det var väldigt kort varsel detta party blev men allvarligt hur svårt är det att bara klicka att man kommer eller ej?! Hur som helst hade vi det väldigt trevligt och vi köpt massa fina kläder, barnen lekte och hade kul och fikat blev helt okej.

Skrev ju för ett par dagar sedan om vår late vaktmästare som sopade upp gruset runt gårdarna här och igår så hände det äntligen! Gruset försvann så nu känns det verkligen som att våren är på väg speciellt när solen lyser och himlen är helt klar blå. Så vi har tillbringat en stor del av dagarna ute i sandlådan och uppe i skogen.

Har även pratat med den idiotiska försäkringskassan också om mina pengar.. Ringde ju dit för två veckor sedan för att få reda på vad jag kommer att få i sjukskrivningspengar men då har inte dom fått in något från min arbetsgivare att jag inte jobbar/ är sjukskriven, så förklarade att jag är ju bara behovsanställd men hon som jag pratade med då sa att de va tvungna att skicka in papper om det. Så jag åkte dit pratade med chefen och han blir irriterad och sur och säger att jag är bara behovsanställd så de har ingen skyldighet att skicka in eller nåt sånt där och så sa han att det är FK som ska betala ut de pengarna och inte dem (det sista visste jag visserligen redan.)
Men så ringde jag i alla fall FK igår igen och kollade om de fått in något och de hade dem ju inte, så förklarade ännu en gång att jag var bara behovsanställd och hör och häpnad hon FÖRSTOD och jag fick hjälp för då kunde jag tydligen göra detta själv på FKs hemsida. Så under 21 minuter satt hon kvar i telefonen och berättade vad jag skulle göra, nu kommer jag ju inte få några pengar på ett tag och jag hoppas verkligen att de beviljar min sjukskrivningsansökan så jag i alla fall får pengar i april.

Måste även berätta att Novalee har börjat säga "tack så mycket" och det låter så underbart sött! Mitt hjärta smälter VARJE gång hon säger "Tass å micke" ♥
Min underbara lilla tjej håller på att bli så stor och det gör faktiskt lite ont i mitt lilla mamma hjärta att det går så fort, även fast det är super kul och helt fascinerande att se denna underbara unge utvecklas varje dag.

Kram*

Vilken underbar dag!!

Efter att ha kommit hem från Jonas jobb så hade vi fått paket på posten och däri låg Ellas nya halsband som jag beställde i tisdags, hon gjorde det igår och idag fick vi hem det, snacka om snabbt jobbat alltså! Det var/är så fint men tyvärr är den väldigt tajt men funkar ändå.


Ellas fina halsband, tycker bilden är lite missvisande för halsbandet är rött och inte rosa..
Lisa heter hon som gjort halsbandet och finns här(hon har till och med lagt upp hjärtats halsband också)

Sedan hämtade jag i alla fall Novalee på dagis så vi gick hem bytte om och gick in till Nödinge. Novalee somnade efter många om och men och sov drygt en timme, jag fick handlat mjölk, bröd och frukt och sedan gick vi hem igen i det underbara vårvädret, det var så varmt på vägen hem att jag tog av mig jackan. Så snart ska vi bege oss ut på gården för lite lek innan solen går ner och pappan i familjen kommer hem från jobbet och då är det dags för middag.. potatisgratäng och kotletter mmmmums!!!
Hoppas dagen fortsätter att vara så här underbar som den har varit hittills men det måste den nästan fortsätta att vara eftersom Once upon a time + Criminal minds är på tvn ikväll och då hoppas jag verkligen att vårt hjärta har somnat gott. 

Hoppas ni har det lika gott i detta fina vårväder som vi har..
Kram*

hoffsan

Ja hoffsan, det där med att inte åka någonstans mer än till affären idag var ju att glömma då Jonas frågade så snällt om jag ville komma bort med lite kaffe till honom där han jobbar så det är bara att pallra sig iväg ut med Ella och sen iväg till Torslanda, vad gör man inte för sin älskade *fniss*.. dock kommer det ju säkerligen att bli mindre sen när bebis kommit.

Kram*

Flera veckor utan snö

Irriterar mig på allt grus som ligger på gångbanorna och vår sketna idiotiska lata vaktmästare gör inte ett skit, mer än utanför hans portar och kontor! Men nu idag när jag lämnade Novalee såg jag traktorn åka omkring på gårdarna längre bort och sopar upp allt grus och jag hoppas verkligen och innerligt att de kommer hit och sopar upp det också! Så fult när all snö är borta och det ligger grushögar och grus på vägarna och gångbanorna, för att inte tala om det som ligger uppe på gräset och fular sig! Nej bort med skiten NU!!

Kram*

Uppe med tuppen!

Japp idag är vi uppe med tuppen tack vare vår älskade hund och man/pappa. Eftersom det är så varmt hela tiden i denna dumma lägenhet så har vi öppet fönstret i sovrummet under natten (Jonas är väl inte överlycklig över det kanske) och så nästan varenda morgon när någon går förbi där utanför så börjar pucko hunden att morra och skälla! Idag slutade det med att ja slängde ut henne från sovrummet så inte Novalee skulle vakna men tro fan att hon öppnade dörren och kom in igen. Gick då och hämtade kompostgallret och ställde utanför dörren men se då kom Jonas in precis innan han skulle gå och pussade oss hej då och sa att han gett Ella mat, väldigt snällt dock men då blev ju Novalee helt klarvaken så Jonas satte igång en film till henne och jag försökte somna om men kände att det var lika bra att gå upp nu när jag ändå var pigg och vaken så jag inte somnar om och blir grinig om två timmar istället.
Skönt är det i alla fall när man kommer upp så här tidigt. Man hinner med lite mer under dagen känns det som och idag ska vi inte åka en endaste liten meter med bilen eller jo det kan bli till affären för att köpa mjölk och bröd men inte någon annanstans vad jag vet just nu.

Vad hittar ni på idag?
Kram*

Trött fisan

Vi bestämde oss för att Novalee kommer att gå på dagis från 9-12 varje dag måndag-fredag ända fram tills bebis kommer, då ändrar vi så hon kommer att gå där 9-14 men vilka dagar det blir det får vi se då.
Igår var vi med Ida och William på backaplan där vi åt på en thai restaurang och både shoppade och fönstershoppade i olika butiker. Efter det åkte vi till mediamarkt och sedan smet vi in på Ikea. Där hittade jag två "byttor" som jag ställde in i städskåpet (blev så grymt mycket bättre by the way) och sedan följde en gosedjurs-älg med hem. En av Novalees kvällsböcker har den älgen i sig så det första hon gjorde när hon fick älgen var att ta ut nappen ur munnen och pussa på den och sedan sa hon "aj,aj,aj..ATTJOO!" precis som han gör i boken och nu följer han nästan med överallt vart hon går. Men Patrick ska fortfarande vara med när hon ska sova punkt slut!

Denna "byttan" Sortera från Ikea blev det två av i 37l.

Och denna älgen..

I alla fall.. När vi kom hem så hade Novalee sovit i bilen i nästan en halvtimma så tror ni att hon somnade vid åtta? Nej, det gjorde hon minsann inte utan hon somnade emellan oss vid ca. halv tolv.
Sedan sov hon fram till kvart över åtta, halv nio. Var på dagis i tre timmar och sov sedan högst tjugo minuter på hennes dagliga "lunch/middagslur", så ni kan ju tro att vi har haft en trött tjej här hemma idag. Redan vid fyra fem tiden var hon jätte trött och ledsen men ville inte lägga henne eftersom jag inte vill ha en till jätte sen kväll som vi nu har haft i två dagar i rad. Vi åt mat (vilket hon har varit jätte duktig på att göra idag, både hemma och på dagis) sedan duschade vi och badade och så var det vällingdags och nu har hon bojkottat Ice age filmen och övergått till att se på Dr Snuggles igen. Efter vi läst boken och sagt god natt tog det inte många minuter för henne att övergå till drömmarnas land. Mycket skönt att det gick fort och att klockan inte ens var halv åtta för en gång skull + att det var inget skrik eller bråk heller för den delen = att mamman och pappan är glada och nöjda ikväll. Lät väl kanske lite fel men hoppas ni förstår vad jag menade.


Så här trötta var våra hjärtan efter dagens bravader, TACK Ida och William för en underbar tisdag!!


Ha en riktigt trevlig kväll i alla fall, det ska jag ha om en timme för då börjar Greys igen, tjoohooo!!
Kram*


Vart är det fina vårvädret?

Helgen som gick var helt okej.
Hade en riktigt trevlig eftermiddag hemma hos Ida, barnen lekte och vi blev även bjudna på mat.
Under söndagen tog vi det lugnt, jag Ella och Novalee gick upp i skogen och lekte lite och sedan var det bara slappande resten av dagen.

Igår kom Sannah och Malva hit medan Novalee var på dagis så vi tog en liten promenad tillsammans i det soliga men ack så kalla och blåsiga väder. Vart tog egentligen det där fina vårvädret vägen? När det var varmt och inte blåste till fördärvelse?! Visserligen är det ju bara mars än så länge men ändå, hade ju varit lite roligare om det var fint och varmt väder än detta gråa trista och blåsiga väder som det är nu, känns faktiskt som höst igen...

Kram*

god morgon lördag

Då Novalee har börjat gå upp när Jonas gör det så hade han satt igång en film till Novalee men så hörde jag ordet "bajs" flera gånger och ropar till Novalee "har du bajsat?!" så kom hon in i sovrummet och höll på med sin vänstra hand.. Självklart hade ungen vart nere i blöjan och känt, de va bara att gå upp och byta och tvätta bort från händerna. Så härligt uppvaknande på en lördag morgon, inte sant?!

Idag jobbar Jonas i alla fall så jag, Novalee och Ella ska först ha en lekdejt med Sannah och Malva, sedan beger vi oss bort mot Bohus där Ida och William väntar!  En riktig lekar dag helt enkelt.. hoppas att Ella kommer att vara slut efter hennes lekkompis och Novalee efter sin, jag behöver dock inte ens kämpa för att bli trött för det blir jag ändå.

Måste ju bara berätta att vi pottränar hjärtat lite smått här hemma och det händer ju mer utanför pottan/toaletten än i. Detta gör absolut ingenting såklart och dessutom så säger hon till när hon gjort något, men så igår så satt hon och lekte med min mobil på pottan och sedan hör jag att hon reser sig, då hade det kommit två små droppar och så kissade hon nästan allt på golvet men skyndade mig med pottan dit igen och då satte hon sig och efteråt fick hon faktiskt en stjärna! Tycker det var rätt så duktigt ändå även fast hon har kissat därpå en gång helt och hållet. Men skam den som ger sig, vi leker fram det här hemma och så prövar vi lite.

Kram*

Vill bara sova

Nu är jag väl frisk tycker jag allt, inget som hänt sedan i söndags men istället är jag så fruktansvärt trött och ögonen vill bara sova! Skönt att älskade ungen ska till dagis om en timme så hon får leka av sig lite med de andra barnen och mamman får sova en stund till fast först måste jag ju ut med skrällan pellan, blir väl en liten tripp upp till skogen kan jag tänka mig så hon får springa av sig lite.

Vad hittar ni på idag?
Kram*

Äter fast jag inte är hungrig

Mår fortfarande kasst (har ju inte vart magsjuk på arton år, så det är väldigt ovant det här) och är inte alls hungrig eller sugen på någonting heller för den delen men äter ändå för att både Novalee och bebis behöver det. Skakis är jag fortfarande och väntar på att MVC förhoppningsvis ringer idag. Längtar så mycket tills Jonas kommer hem så han kan leka med Novalee, känner mig jätte hemsk mot henne när jag inte leker med henne. Det är väl den enda "nackdelen" med att ha barn eller ja småbarn, att när man blir sjuk själv så förstår de inte riktigt att man inte orkar så mycket och bara vill sova, men det kan man ju såklart inte men nu sover Novalee så jag tänker lägga mig bredvid henne en stund och sova jag med.


Kram*

bakis känsla

Mådde skit igår när jag vaknade men trodde det berodde på att jag var hungrig. Blev inte bättre utav någon av gångerna jag försökte äta och tillbringade mestadels av tiden under gårdagen inne på toan. På kvällen så fick jag helt och hållet svaret, jag har blivit magsjuk men spydde inget mer under kvällen och fick i mig en till skorpa och blåbärssoppa vilket resulterade i en grymt jobbig halsbränna istället. Har sovit till och från inatt pga av den dumma halsbrännan och vaknade förvånansvärt pigg för två timmar sen men efter frukosten blev jag så trött och svag i kroppen igen så känner att jag orkar inget idag heller men hoppas på att tillbringa dagen på toan i alla fall. Hela kroppen känns som att jag är bakis och jag tycker inte alls om den känslan. Usch å fy! Novalee behåller jag hemma under morgon dagen för att inte riskera att smitta ner några barn på dagis.

Kram*

magbild


Lill skrott..

Novalee i magen.

 

Skiljer en vecka och en dag på magarna :)

 

Kram*



Underbara unge

Som jag skrev i ett annat inlägg, Novalee har verkligen överraskat oss det senaste och idag var det läggningen. Inget bråk överhuvudtaget och hon somnade på tio till femton minuter ungefär, dock låg jag bredvid henne men ändå, hon verkar känna sig tryggare då och slappnar av lättare. Brände om en skiva till henne som hon fick från goboken när hon låg i magen så den sätter vi igång varje kväll nu och hör och häpnad jag slappnar också av och nästan somnar. Skivan innehåller symfoni låtar från bland annat.. Mozart, Beethoven, Bach mm.
Ja så länge det är tyst och släckt här i lägenheten tycker jag att hon somnar lite snabbare i alla fall. På dagarna har hon absolut inga problem med att somna i ljud och det tycker jag är riktigt skönt måste jag säga.

Jaja ville bara dela med mig av min stolthet över världens underbaraste och bästa Novalee ♥
Mamma älskar dig nåt så grymt mycket hjärtat mitt!!





Ha nu en riktigt trevlig fredagskväll.
Kram*

Yes!!!

Kom nyss hem från vår lilla tur i Trollhättan. Jonas var ju på Näl för återbesök för hans hörapparater och det gick på en timme. Sedan åkte vi till Överby och gick in på babyproffsen och hittade där en nattlampa vi kan ha i vardagsrummet så Novalee ser någorlunda när hon kommer in till oss på natten och vi kan se något när vi hämtar hennes täcke och kudde under natten. Därefter gick vi in på Rusta men självklart var ju mattan slut jag ville ha så får vänta tills de får in den på nytt igen, vi hittade i alla fall filmen Trassel för 99 kr så den följde med hem + typ spännband som Jonas skulle ha till något. Vi åkte sedan över till de andra affärerna och hittade inne på H&M en i stort sett likadan solhatt till sommaren som Novalee hade förra året (som försvann spårlöst!), Ella skulle fått ett ben men de hade bara såna som hon blir dåliga i magen av så det blir till att åka in till Nödinge sen istället.
McD mat blev det tyvärr till lunch men gott var det och vi blev mätta, sedan bar det av hemåt och Jonas hämtade ut sitt efterlängtade headset till hans X-box 360 på tempo. Nu sitter Novalee och ser på Trassel i alla fall, Ella ligger i sin säng, Jonas spelar och ja jag sitter ju här och kikar runt på internet.

Har länge letat efter en "Patrick" i en annan färg som det fanns för ca 6-7 år sedan men har inte lyckats hitta någon förrän nu! Så ska försöka klicka hem den så nästa bebis får en likadan, hoppas då bara på att den är likadan i storleken som den Novalee har för den är varken för liten eller för stor.

Bild lånad från K´s kids hemsida

Kram*

Så duktig

De senaste dagarna har Novalee överraskat oss med diverse saker. De som känner vår dotter vet att hon är väldigt kräsen i mat och spottar gärna ut så fort det inte smakar bra eller har rätt konsistens, men som sagt nu de senaste dagarna har hon överraskat oss. I lördags var vi i Falköping hemma hos min mamma där vi fick kyckling och ris tillsammans med en super god sås som mamma gjort till. Vart helt övertygad om att Novalee inte skulle smaka överhuvudtaget så tog fram både ketchup och salladskrydda (som hon ibland har på riset) men tji fick jag, hon åt nästan en hel tallrik (ca två tre stycken matskedar) med ris och mammas sås på. Lyckan var ju total för mig men än var hon inte färdig! Efter ca två timmar så åt hon TRE skålar med jordgubbsfil och nästan en halv smörgås med leverpastej. När jag sedan skulle upp till mina kompisar så gjorde jag en flaska välling till henne och ur den drack hon upp halva, detta var knappt en timme efter hon ätit fil och smörgås.
Dagen efter åker vi till min kusin och hans familj för att gratulera till deras andra mirakel. Där får vi fika och Novalee dricker med sugrör!! Hon som alltid gjort en massa miner drack två saftglas med sugrör så även där blev jag överraskad, sedan åkte vi vidare till min morbror och hans familj på kalas och där blir vi bjudna på smörgåstårta och lilla älsklingen smakar flera gånger på den lilla tårtbiten hon fick men spottade ut den så efter en liten stund fick hon i alla fall en smörgås med leverpastej och den åt hon glatt upp.

Och så i måndags åt hon äpple utan att spotta ut någonging alls! Vanligtvis brukar hon bara "tugga ur" saften från äpplet och sedan spotta ut det men nu åt hon nästan två äpple klyftor själv!! Sedan har hon väl ätit som vanligt igen men idag berättade de på dagis att hon ätit upp en hel blodpuddingsskiva alldeles själv, snacka om att jag blev glad, för även där på dagis äter hon dåligt men nu tycker även dem att de börjar se framsteg med hennes mat ätande.
Hoppas verkligen att det är på väg mot rätt riktning nu i alla fall. Men glad är jag så glad att hon ätit så duktigt det senaste!


Loke & Novalee inne på cafet "Tant Rut"

Kram*

trött trött

Efter dubbelavsnittet av Greys igår så kollade jag lite på criminal minds och som vanligt blev det alldeles för sent i säng. Vaknade när Novalee kom in till oss vid två tiden och då hade jag sovit knappa en och en halvtimma, sedan var det en sån där natt där man vrider och vänder på sig. Hur som helst så vaknade hjärtat klockan sju så det var ingen idé att ens försöka somna om med en två åring som lägger sig på en och hittar på en massa andra saker = en trött mamma redan från början. Lämnade henne i alla fall på dagis klockan nio som vanligt och gick sedan hem, hämtade Ella och åkte sedan till Ikea för att köpa en hängare till Novalees kläder så hon också kan få hänga upp sitt.
Gick och kollade på en massa fina saker och det var nära på att en kudde och en hallmatta hängde med hem men la band på mig själv så det enda som följde med mer än hängaren var ett skohorn då vår nuvarande håller på att gå sönder. Imorgon ska vi ha en riktig familjedag efter Jonas besök på Näl. Ska bli så mysigt att gå på Överby köpcentra med min fina familj. Vill då in på Rusta där de har en matta jag skulle vilja ha i köket, min morbror och hans familj har en sån i deras kök så jag får helt enkelt bli en sån där härmapa...

Leksvik hängaren från Ikea.

Mattan från Rusta.


Nu ska jag passa på att vila lite själv medan Novalee ligger här bredvid och tar sin "lunchnap".
Kram*

klippa och klistra

Kom nyss in från en härligt uppfriskande promenad uppe i skogen med Ella. Både jag och hon har saknat att vara där och nu var det inte alls så geggigt som jag trodde det skulle vara heller, så en riktigt toppen promenad där hon lyssnade på mig och men ändå fick springa runt och ha kul.
Här sitter jag nu i alla fall och donar och grejar för att få ihop till en liten "kontaktbok" som ska till dagis. De flesta bilderna är väl redan inne men har ett par stycken kvar. Barnen tycker det är väldigt roligt att gå och titta i dessa små "böcker" med deras familjer som är laminerade. Snart är det i alla fall dags att hämta hem den underbara ungen därifrån eftersom hon går tre timmar om dagen denna vecka på dagis. Vet inte riktigt vad jag tycker är bäst faktiskt.. att hon ska vara där varje dag från nio till tolv, måndag till fredag eller om jag vill ha henne där fem timmar om dagen i tre dagar i veckan och får bestämma vilka dagar jag helst vill ha henne där.. hmm beslutsångest har jag som heter duga, ska prata lite med Jonas sen när han kommer hem så får ja höra vad han tycker men kan tänka mig att beslutet hamnar i mina händer ändå i slutändan, för det är ju faktiskt jag som både lämnar och hämtar henne om dagarna.

Kram*

Fototapet

Har hittat en sån grym sida med massor av snygga fototapeter så nu har man att välja och vraka i sen när man någon gång i livet köper hus (vilket jag verkligen hoppas på att det blir under de närmsta två tre åren)

Ett litet smakprov vad som finns där...









Alla bilderna kommer från sidan photowall.

Kram*

Syskonvagn

Vi har länge tänkt att vi ska testa ståbräda först till Novalee när bebisen är född och om inte det funkar så hade vi tänkt att köpa en sådan sits som man sätter på liggdelen. Nackdelen med den sitsen är att man inte kan fälla ner ryggstödet något och Novalee sover ju fortfarande en liten stund på dagen. Mest behöver vi en syskonvagn de dagarna när Novalee är hemma från dagis och vi behöver gå långpromenad med Ella.. Får ju verkligen inte glömma bort våran älskade pella heller!
Hur som helst har vi kollat lite på dessa två....

Denna babytravel dublin från babyproffsen

Eller denna bozz allround från jollyroom

 

Fördelen med bozz vagnen är att man kan ha bebis liggande mot sig och ha Novalee från sig, för hon vill ju inte sitta och titta på mig längre liksom. Sedan när bebis blir så pass stor så h*n kan sitta själv och så så kan man ha den delen vänd mot sig fortfarande! Något som är väldigt viktigt för mig. Nu kommer den framtida syskonvagnen få stanna hemma väldigt ofta då dem gånger vi kommer att åka iväg någonstans bara behöver den "vanliga" vagnen för då kan ju Novalee gå själv. Jaja den som lever får se vad det blir för någon. Lutar ju som mest mot bozz vagnen som det ser ut nu  i alla fall.

 

Någon som har någon erfarenhet av dessa vagnar eller i alla fall någon av dem?

Kram*

 


RSS 2.0