Lill skrott och Stor skrott!

Det är i alla fall en himla skillnad att vara gravid denna gången om man jämför när jag var gravid med Novalee. Under hela graviditeten med Novalee gick jag upp tretton kilo medans jag denna gången (än så länge i alla fall) "bara" gått upp tre, känns som mycket mer men det är väl kanske för att jag har rövigt ont i ryggen? Imorgon ska jag till MVC och då ska vi mäta magen för första gången med denna lille skrott. Ska bli intressant och se hur det skiljer sig från när jag väntade Novalee.
Med Novalee hade jag en grym halsbränna från v. 8-9 och slutade när första värken kom.. Med denna började tack och lov inte halsbrännan förrän efter v. 20, helst hade den faktiskt fått hålla sig borta överhuvudtaget men den håller inte i sig dygnet runt denna gången i alla fall.


Samma vecka med nr 2. som med Novalee i magen..


 

 

Kram*


Jösses vilket misstag!!

Skulle nog aldrig skrivit eller lagt upp någonting om den kommande lilla bebisen vi väntar. Alla frågar vilken vecka/ månad jag är i när jag är beräknad osv. Är förstås väldigt kul att folk tycker det är roligt med en till och de är nyfikna men grejen är den att vi vill inte ha tjatet som blev när Novalee låg i magen. Det började nämligen nästan en och en halv månad innan hon kom med att fråga om jag känt något, när kommer bebisen, kläm ut ungen snart vi vill se och ja ni kan ju tänka er detta jäkla tjat i över en månads tid plus att jag gick över femton dagar med henne också!
Alltså känner jag att detta var nog ett misstag att ens berätta att vi väntar en till..
(Bebisen var inte alls planerad, men ändå så välkommen så tro inget annat!)


Kram*

Fick mig nyss en tankeställare

Ofta bråkar jag och Novalee med varandra, mest när man är stressad eller när hon ska sova. Stackars mitt älskade lilla barn får så mycket skäll av mig och det gör att jag känner mig som världens sämsta mamma. Försöker att tänka på det men just i stunden försvinner alla de där snälla "mamma-tankarna" och jag blir en riktig häxa.
Läste i alla fall en bloggtext alldeles nyss som jag även delade på FB men lägger upp den här med.

"När du skäller på mig mamma är det svårt för mig att älska mig själv"

Att barn kan vara så kloka säger jag bara! Vi vuxna borde verkligen ta efter barnen istället för att vara sådana som vi faktiskt är idag. Vi tänker på framtiden allt för ofta, oroar oss osv osv. Men kan man bara inte leva precis nu som barnen gör? Det hade jag velat göra i alla fall kanske inte jämt, men då och då.

Ville bara dela med mig lite av denna fina länk.
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram*




♥Älskade hjärtan! Jag älskar er så fruktansvärt mycket

Härliga dag!

Har i tre dagar i rad nu varit ute och gått från en halvtimme till en och en halv timme med Sannah hennes vov Malva, Novalee och Ella. Känns grymt jobbigt i ryggen efteråt men så skönt det är att komma ut och speciellt i detta fina underbara väder vi har haft dessa dagar med. Vi har i alla fall passat på att träna våra vovvar lite och för Sannah går det ju lite lättare för hon har varken en vagn att putta på eller en mage som tar emot titt som tätt, men det går bra ändå. Novalee har ju somnat varje dag också och det känns skönt att hennes sovrutiner börjar bli som vanligt nu igen efter alla febertoppar och öroninflammationen förstört det för henne/oss, nu är hon på bättringsvägen och har inte haft feber sen i måndags morse.

Är så lycklig över dagarnas promenader också att Ella inte gjort några utfall mot mig eller någon annan heller. När Novalee låg i magen blev hon väldigt sur på andra hundar och jag blev lite skrajsen av mig men hon slutade ett tag med att skälla på dem tills Novalee kom. Då blev jag rädd på nytt att något skulle hända och det gjorde det flera gånger.. Hon gjorde aldrig någonting mot någon annan bara mot mig och det satte sina spår kan jag lova + ett synligt på mitt högra lår, hon bet mig alltså och många tyckte att vi skulle göra oss av med henne vilket vi inte ville (just för stunden då kanske när jag var väldigt arg på henne men.) Så efter de gångerna avskydde jag att möta andra hundar framför allt om de skällde för det var då hon verkligen blev ilsk. (Ska väl bara tillägga att hon aldrig attackerat någon annan hund eller människa utan hon har vänt om attacken mot mig istället och jag säger bara hellre det än att hon flyger på någon annan)Men efter en liten kurs hösten 2010 blev det lite bättre eftersom jag tränade med henne i stort sett varje dag, men så halkade vi tillbaka, jag blev lat och tog bara korta promenader och gjorde ingenting med henne, körde kanske lite inkallning någon gång uppe i skogen men det var inte mycket. Så var vi tillbaka på ruta ett igen, började använda hennes haltigrimma så hon inte skulle dra så mycket och jag skulle få bättre kontroll över henne.
Förra hösten 2011 så var vi på en kurs igen och nu gav jag mig verkligen attan på att hon skulle få slippa grimman så började ha en MASSA godis i fickan så vid varje hundmöte satte jag henne ner och gav henne godis. Detta funkade superduper bra och vi kör fortfarande med det fast nu har vi kommit så "långt" att nu kan vi gå förbi andra hundar med godis i handen utan att stanna och sätta sig ner. Men blir jag själv osäker så sätter jag henne ner i alla fall för då känner jag att jag har 100% kontroll över henne och jag kan blocka henne på ett annat sätt.

Så ni kan tänka er att jag vart glad idag när vi mött minst fyra hundar och hon inte gjorde någonting!!
Min duktiga duktiga vovve! Vi SKA bli ännu bättre det ska vi, det ska vi!!!

Kram*

Kalas Kalas

Nu är äntligen kalasandet över för vår del ett litet tag framöver i alla fall, vet dock inte om jag ska fixa något med Novalees små kompisar och deras mammor men det märker vi ju.
En fika och låta barnen "leka" hade varit kul men det är ju så mycket sjukdomar hit och dit hela tiden tycker jag framför allt här hemma har vi haft en sjukstuga i snart två veckor. Det har visserligen varit ett litet uppehåll på ett par dagar för Novalees del men sen kom den där sketna febern tillbaka så nu har hon haft febertoppar på över 40° sen i torsdags och innan dess hade hon sådana febertoppar veckan innan i tre, fyra dagar. Tycker så synd om mitt lilla hjärta som mår så dåligt och jag hoppas den där fytterackarns tanden kommer fram snart så är det "bara" tre stycken idiot tänder kvar som ska plåga min lilla tjej (tror i alla fall att det är tänder för hon biter i sina nappar och tuggar på sina fingrar och "ajjar" sig för munnen.)

I onsdags fyllde vår stora tjej hela två år och det firade vi med våra kompis par och en killkompis med lite fika. Blev glatt överraskad när jag kom hem efter att ha köpt McD mat (orkade inte laga mat just den dagen) och hämtat Fager av att det nya köksbordet stod i vårt kök. Min älskling hade varit och köpt det efter jobbet + att han hunnit montera upp det medans jag var borta. Sjukt fint är det så nu väntar vi bara på kortet till återvinningscentralen i Bohus så vi kan slänga det andra bordet och lite annan skit vi samlat på oss här. Novalee fick i alla fall av oss, vattenfärger, låtsasmat till hennes lilla kök och den där rosa mumin tröjan jag la upp här förra veckan. Av Sannah och Robin fick hon en Tom och Jerry godispåse och av hennes fadder och hans tjej fick hon fyra par trosor och en pyjamas med mumin på. Sedan kom grannen över och gav henne ett litet paket som innehöll en superfin klänning/tunika med bamse på och ett par tillhörande leggins till, hon blev så glad för det setet att hon ville ta av sig sin klänning direkt och ta på sig bamse klänningen. Hon sprang därefter ut till Jonas i köket och sa pappa om och om igen tills han tittade på hennes fina klänning och så visade hon lilla "kutt".

Idag har vi också haft kalas för hela tjocka släkten kändes det som. Både min och Jonas familj var här samtidigt så allt som allt var vi tjugotre personer i våran lilla trea på 83 kvm. Grymme varmt var det men mycket trevligt. Däremot insåg vi att ska vi ha så här mycket gäster samtidigt hemma hos oss igen så blir det den dagen vi bor i hus, för som det var idag så bestämde vi oss att dela upp kalasen på två dagar istället även om våra familjer går riktigt bra ihop. Blev mycket för lilla hjärtat så hon grät nästan konstant en timme, hon ville inte öppna sina presenter så Jonas la henne en stund. Dock sov hon en knappa halvtimma sen var hon super ledsen igen, men ingen feber på hela dagen förrän alla åkt hem då hade hon 40º igen. Hon fick i alla fall öppnat sina presenter sedan och det blev mycket låtsas mat till hennes kök, hela serien från Ikeas leksaksmat har hon nu i alla fall, hon fick trosor, pengar, en sagobok och en vhs film (av min mormor) hade inte hjärta att säga att vi inte kollar på vhs här längre även fast vi har en i förrådet. Hon fick även en liten fatboy och någon grej från fisher price som vi får kolla närmre på imorgon.


Älskade lilla två åringen försöker se på film medan mamma fotar.





Mer bilder får ni se imorgon då jag inte orkar vara uppe mera.
God natt kramar från lilla mig*

Kan inte beskriva hur glad jag är!

Jag är så sjukt glad!! Har nu letat ett tag som en galning efter en stor mumin form till Novalees födelsedag men har bara hittat pepparkaksformar och det kommer man ju inte så långt med om man skall göra en tårta. Men så nu, NU hittade jag äntligen en STOR form från discshop som jag genast klickade hem för 99 kr! Tjoohooo säger jag bara, nu kommer vår älskade lilla tjej få en mumintårta som jag så gärna ville ge henne. Gu va glad jag ääääär!!



Så här ser formen ut i alla fall och jag hoppas verkligen det är en stor form nu annars får jag väl tyvärr skicka tillbaka den..
(bild tagen från discshop)

Kram*

Kålpudding

Vi har prövat Icas matkasse "billiga veckan" nu i snart en månad. Vissa rätter har varit riktigt goda medan en del andra inte alls varit i våran smak. Idag blir det i alla fall kålpudding och jag måste säga att det luktar riktigt gott så hoppas det smakar lika bra som det luktar.

Novalee är på bättringsvägen igen men har en fruktansvärd hosta så jag är hemma med henne imorgon med och hoppas på att den blir bättre under helgen (den har dock blivit mycket bättre sedan förra helgen i alla fall,) sen kan jag bara hoppas på att de har jobb till mig nästa vecka så jag kan få in lite pengar för vi har kollat ut ett nytt köksbord till oss från Ikea. Vill ha det innan Novalees kalas är nästa helg men får nöja mig med en stor duk eller något som döljer vårat bord.


Vårt framtida fin fina köksbord..

Kram*

Ny dammsugare

I förrgår när jag skulle dammsuga så gick den sönder. Vi har haft en sån där påslös skit från Volta och när man tömt den där lilla plastbyttan med all skit i så måste man smälla tillbaka den delen som gör så att smutsen åker in, lite luddigt att förklara men hoppas ni fattar.. hur som helst så lossnade fjädrar och små plastbitar och det såg ut som kriget här hemma efter att Ella röjt runt med sin filt och leksak + en massa damm och annat gojs. Blev ju till att åka och köpa en ny på netonnet och ooooojjj så bra den va!! ALDRIG mer ska vi ha en påslös sak i alla fall. Den nya dammsugaren och jag är bästa vänner just nu!


Vår dammsugare är dock röd/orange..

Kram*

Snacka om tur!

Skulle egentligen börjat jobba idag efter 4 dagars "ledighet" (fanns inget att göra på jobbet) men så har vår älskade lilla tjej fått feber och är jätte hängig. Både igår och idag har hon haft 40 graders feber men så fort lite ipren hamnat tillrätta i kroppen på henne så är hon som vanligt igen. Vi ska nu på fredag få hem en ny inhaleringsmask till henne eftersom den andra blivit för liten för hennes ansikte (hon har ju förkyldningsastma så hennes hosta blir extra jobbig.)

Sedan jag kollade på en kompis blogg där hon köpt en mumintunika/klänning till hennes dotter så har jag funderat på den jag med och idag fick jag äntligen tummen ur när vi var inne i Nödinge så pallrade mig in på Lindex för att se om de hade den där också. De hade dem fast det var den gröna och Jonas tyckte att Novalee skulle ha den rosa och ett par randiga leggins till så det var bara att gå därifrån för de legginsarna fanns inte heller där. Väl hemma kikade jag på deras hemsida och där fanns den rosa i hennes storlek men bara två stycken fanns kvar i lager, så klickade in den till varukorgen och kollade sedan på de randiga legginsarna som vi så gärna ville ha till men självklart var de slut i hennes storlek. ATTANS säger jag bara de fanns ju förra veckan men fick ju i alla fall tröjan och hoppas på att någon snäll liten själ vill skicka tillbaka de där fina legginsarna vi kollade på i just Novalees storlek. Kollade i alla fall nu igen om de kanske fanns nu då men det gjorde dem inte och inte heller den rosa tröjan fanns kvar i 92 så snacka
om lite tur i alla fall!

Tunikan/klänningen från Lindex.



Kram*

RSS 2.0