min lilla godis

Kan inte fatta att för sex månader sen var min lilla dotter så här liten, hela tretton dagar gammal!Och nu är hon så här stor...


kan sitta helt själv och är snart helt blond! Mycket förändras på ett par månader..
Här är hon nästan sex månader (blev det dagen efter kortet togs.)

Mamma och pappa älskar dig så grymt mycket älskade lilla unge! du är vårt allt!! ♥

Flytt

Vet att jag är kass på att uppdatera, kommer inte ens ihåg om vad jag skrev i det sista inlägget.
Vet bara just nu att jag kommer förmodligen ta en paus från bloggandet ett tag (det har jag väl redan börjat med nu inser jag så lite som jag skriver.)

Vi ska ju flytta den första september men flyttlasset går redan nästa lördag den tjugoåttonde augusti då vi faktiskt får nycklarna den tjugosjunde, ska bli så skönt att få flytta till en större lägenhet och framförallt ha en "egen" ingång!!
Så nu håller vi på att packar för fullt och Novalee har fått flytta in till oss igen eftersom Jonas slipar och spacklar ute i vardagsrummet, så en vecka kan vi nog stå ut även om det var en jobbig natt som var inatt.
Vi har också börjat kika och till och med bestämt saker som vi ska köpa till Novalees framtida lilla rum och lite saker till oss också från IKEA.

Idag har Novalee vänt sig två gånger till från rygg till mage, är så stolt över henne!! Ni kanske inte tycker det är så märkvärdigt men det tycker jag, då hon vart lite "sen" med att göra det. Men här ska ni få se vad jag hittade på Familjelivs hemsida. Ett underbart inlägg!

Jag blir så förbannat trött på er som skryter om era "tidiga" barn!Ja, jag talar om er som självbelåtet sitter och pratar om era "tidiga" barn. "Ja, *** har ju alltid varit tidig". Ni avser, förstås, att era små telningar var snabba med att vända på sig, greppa, krypa, ställa sig upp och gå. Det tas upp vid varje lämpligt (och olämpligt) tillfälle. "Ja, *** har ju alltid varit tidig".

Jag kräks på det.
Det visar på en sådan ignorans och en sådan total avsaknad av förståelse för hur barn utvecklas. Ni förbiser - eller ignorerar - att ert barn kanske saknar färdigheter som de övriga barnen runt bordet på föräldraträffen har. Ditt barn var snabbast med att vända på sig, greppa, krypa, ställa sig upp och gå... (och välj sedan någonting av exemplen här nedan, eller försök tänka efter själva):

* ...men medan ditt barn fortfarande harvade på med släta fruktpuréer, satte i halsen vid minsta risgryn och knappt får in en majskrok i munnen så har bebis A inga problem med att äta grovfördelad mat och plockmat - allt ifrån broccolibuketter till ärtor (läs: bebis A är munmotoriskt och finmotoriskt tidigare än din, samt är mer utvecklad i sin hand-öga-koordination).

* ...men medan ditt barn skrek så fort en främling ens tittade på henne/honom så är bebis B oerhört social och nyfiken.

* ...men medan ditt barn koncentrerar sig på att krypa omkring så har bebis C börjat lösa små problem, använder verktyg, kan pussla ihop föremål, imiterar och lär sig samband.

* ...bebis D har betydligt mer nyanserat joller och har stort passivt ordförråd.

Barn i normalspannet är inte tidiga eller sena. De utvecklas på olika sätt, har olika intressen och olika läggning. De är tidiga med att gå och de är tidiga med att prata och de är tidiga i sin mentala utveckling - de är inte "tidiga" bara för att de är motoriskt tidiga. Ni kan ju förstås inbilla er att era ungar är först med allt, men det är faktiskt mest bara önsketänkande.


TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-15 06:56
Nej, jag menar inte alla som är stolta över sina motoriskt tidiga barn. Och naturligtvis kan barn vara både tidiga med det mesta och sena med det mesta, också.

Jag avser de som - som jag skriver i inlägget - är blinda för att deras barn är sena men annat men ändå går på om hur "tidiga" deras barn är. Inte "motoriskt tidiga", utan "tidiga".

Jag är irriterad på att begreppet "tidig" är förbehållet motoriskt och/eller språkligt tidiga barn.

Jag avser de som svarar "jaha, men kryper han än då?" när andra föräldrar berättar om sina barns framsteg.

Jag avser de som förminskar och är nedlåtande och får en att känna som att ens barn är senast i hela världen (när man berättar om utveckling som man förstås är lika stolt över som om han hade börjat göra det för flera månader sedan) alternativt som om man bara "hittar på något" i brist på Annat (läs: grovmotorisk utveckling) för att ha något att berätta.Jag har ofta "jämfört" Novalee med andra barn i ungefär samma ålder som henne själv och undrat varför de inte gör si eller så eller varför Novalee inte kan göra som dem, varför hon inte snart kan krypa osv. Men efter jag läst detta inlägg kändes allt så mycket bättre och lättare så nu har jag inte jämfört henne en enda gång efter jag läste detta inlägg.

Kramar*

Halmstad och magkänslan

I fredags somnade Novalee vid nio tiden och jag kunde inte somna förrän kl halv två, hon vaknade sex halv sju. Jätte trött klev jag upp, bytte blöja, tog på henne kläder och gav henne mat. Tog därefter själv på mig kläder och satte oss sedan i bilen upp till Uddevalla för att köpa en iPhone som jag hittade på blocket dagen innan. Efter jag köpt den så åkte vi till Nödinge för att handla. Först in till Ica, sen in på Mc Donalds för att ge Novalee lite mat, efter ca tjugofem minuter var hon äntligen färdig så då gick vi in till Ale bokhandel för att köpa ett bröllopskort, därefter in till Ljuva hem och köpte en bröllopspresent och en strut med choklad som hette "I Nöd och Lust". Sen stack vi in till Lindex eftersom jag behövde en axelbandslös bh.. köpte en och körde sen till Jonas äldsta syster som skulle fixa mitt hår. Vi åkte hem och när jag skulle visa min nya bh och ta av banden så upptäcker jag till min förskräckelse att jag tagit fel!
Bara att åka in igen och byta den. Jag glömmer självklart kortet hemma så mellanskillnaden ska jag betala idag. Så himla snällt av henne i kassan att göra så. Åkte hem igen, strök Jonas skjorta och Novalees klänning, packade väskan och gav henne mat. När vi sedan kom iväg upptäckte vi att vi glömt våra kuddar och lakan där hemma.
Vi var framme ungefär vid halv fem i Våxtorp och vigseln började klockan fem. Vi fick välkommsdrinkar och pratade med folket som var där. Novalee var hängig och ville bara sova. Tyckte hon kändes varm men hade ju inte tagit med mig varken alvedon eller tempen.. Tänk om jag någon gång skulle ta och kunna lita på min magkänsla?! Jag stod och funderade ifall jag skulle ta med mig det men tänkte "nej det lär ju inte behövas användas ändå" Men joo det gjorde det!

Hur som så gick vi ner i trädgården där vigseln skulle hållas och fotade och filmade. Krigge (Kristina) var så vacker och för första gången grät jag på ett bröllop. Eller ja grät och grät jag fick ett par tårar.
Hon sjöng också "vem vet inte du, vem vet inte jag" till Rikard och då kom ännu en liten tår och hela jag rös så fint var det. De fick också ett toppen väder fast väderleksrapporten sa att det skulle regna det började ju dock regna vid elva tiden på kvällen istället men då var vi inne i logen och i partytält så det gjorde inget. Vi kom i säng halv två på natten och de andra kom till huset där vi sov tio i tre. Novalee vaknade en gång under natten och gallskrek. Hon var svettig och jätte varm så la henne bredvid mig och där somnade hon efter en liten stund. Morgonen därpå vaknade hon fem över sju och tyckte det var dags att gå upp. Vi gick i alla fall inte upp förrän tio i åtta och märkte då att den andra tanden spruckit upp under natten. Både Rikard och Krigge vaknade med ont i halsen och likaså Jonas, så när vi skulle åka hem låg Krigge och sov och jag hade verkligen inte hjärta till att väcka henne bara för att säga tack, grattis och hej då så jag bad Rikard krama henne från oss och säga tack för allt och ja självklart grattis då. På vägen hem körde vi om en tant som låg i 110 på en 120 väg så Jonas tryckte bilen i röven på henne typ och när vi väl kom förbi henne tittade vi båda på henne och vi var båda beredda på att få fingret men istället räckte människan ut tungan! Fatta vad vi garvade.. Väl hemma igen tog vi tempen på Novalee och hon hade då 38.4 och hon fick då alvedon. Fyra ti,ar senare tog vi den igen och tempen visade då 38.8 + att hon har utslag så vi har funderat på om hon fått vattenkoppor eller nåt men det får vi reda på idag då vi ska till BVC för läkarbesök. Kan tillägga att hon nu tre dagar senare är fortfarande lite hängig och har 38.1

Nu ska jag diska
Kram*


Hon gjorde det

Idag vände sig min lilla älskling från rygg till mage! Hon är så duktig. Det är första gången hon gjort det (fast det kanske ni förstod eftersom jag skriver det) hon har vart lite "seg" med att vända på sig från rygg till mage men så idag fick hon till det och rullade över på mage. Mammas tjej är så duktig!! Från mage till rygg kan hon sedan två- tre månader tillbaka, men när hon väl ligger där på mage gnäller hon och blir jätte sur och arg och slutar inte förrän jag vänder på henne. Hon är för rolig min lilla goding..

Gåstolen gillar hon fortfarande lika mycket, dock har ljudet lagt av så man ser bara en blinkande lampa när hon kommer åt knapparna. Hon tar sig också både framåt, bakåt och på sidorna med denna lilla stol och rätt som det är har hon gått runt som i en cirkel eller gått fram låångt fram till Tvn som för det mesta är igång när hon sitter i den. De senaste dagarna har hon kommit på att man kan gå fram till soffbordet och så står hon där sedan och kikar över bordskanten och tar med sina små händer på bordet. Ska försöka lägga upp en bild någon dag så får ni se hur sött det ser ut.

ha en trevlig helg!
Kram*

Fördel att vakna tidigt

Jag tycker egentligen det är rätt skönt när Novalee vaknar tidigt.
För jag gillar att se på Tv och på morgonen är det The Nanny på trean och jag älskar den serien, tycker ju Fran är så rolig! Den går bara 06.40 fram till 07.30 så när Novalee vaknar så här tidigt så slipper jag missa det och när programmet är slut ja då är min älskade godis trött så då kan vi gå och lägga oss båda två för att sova en liten stund till.. Bra va?! Det tycker jag i alla fall.

alzheimers light?!


Hm tror jag blivit dum i huvudet.. I alla fall väldigt trött i huvudet, har nog en massa grejer som snurrar omkring därinne. Förra veckan den 27 juli innan vi skulle till Ullared åkte jag till BVC som jag haft sån bra koll på att jag skulle till, men när jag väl kom dit tittar Pernilla bara på mig säger hej och ser helt förvånad över att se oss där och säger:

- Men ni har ingen tid idag
- Jo! säger jag och tycker hon är helt väck som inte vet att vi faktiskt ska vara där just den dagen.
- Men nej. säger hon och tittar lite snabbt på sin dator och säger sedan..
- Ni ska vara här på torsdag den 29e

Jag tittar på henne som hon vore dum i huvudet och säger:

- Nej det är idag det står i boken! Tar upp den för att visa att jag faktiskt har rätt och ser att.. oooops hon hade rätt vi skulle visst hit om två dagar. Går därifrån och känner mig lite små korkad. Skjutsar upp Novalee till svärföräldrarna och åker sedan hem för att sedan åka till Ullared.

Nästa gång är det bilprovning som står på listan och vi ska vara där kl. 15 punkt och pricka. Trodde jag ja!! HA hade till och med skrivit upp i min almanacka att den tredje augusti klockan 15 ska forden på besiktning. Skriver upp det för säkerhetens skull på mobilen klockan tolv den tredje också för att inte glömma av besiktningen som är om nästan ter timmar. Jonas börjar förbereda sig för jobbet och innan han går ut från köket tittar han på sidan av kylskåpet där lappen sitter och säger:

- Är detta pappret för besiktningen för forden?
- Ja..
- Och du skulle vara där klockan tre?
- Ja..

Han pekar på pappret och säger:
- men du skulle vart där 08.20 imorse älskling

180 spän rätt i sjön, jag är ju helt väck, får beställa en ny tid igen.

Tredje gången (och förhoppningsvis sista gången på ett tag!)
Hängde nyss upp det nya besiktningspappret på dörren till data skåpet och tänkte där kommer jag väl inte att missa det i alla fall (och det hoppas jag att jag inte gör.) Den nya tiden blev bokad den 10e augusti kl. 10.50, uppskrivet och klart i almanackan!

Tittar på det precis efter jag hängt upp det för att checka att allt är som det ska denna gången.
  • Kl 10.50 CHECK!
  • Den 10e augusti CHECK!
Men vänta lite nu, det sista var ju inte alls check det står ju helt fel datum!! Nu står det den 9e helt plötsligt.. Tur att jag kollade det innan i alla fall så man slipper betala halva avgiften IGEN.
Däremot VET jag att den 10e klockan två så ska vi, jag och Novalee till BVC och denna gången är det rätt!

(Får jag kanske skylla på att jag är småbarnsförälder? att jag inte kan somna på kvällarna så bra? att jag är trött? eller att vi ska flytta snart.. eller att vi ska på bröllop i helgen och vi måste köpa present? för att inte tala om nästa helg då det är både släktträff och kräftskiva!)


Kram*

Liseberg

När hon vaknade på tisdagen kollade jag i hennes mun och visst fanns där en andra tand som var/är på väg att spricka upp så fortfarande efter ett par dagar är hon fortfarande gnällig men har som tur är ingen feber.
Än så länge har den fortfarande inte kommit fram helt utan man känner bara en upphöjnad på tandköttet men den kommer säkerligen vilken dag som helst nu.

Igår var jag och Novalee på Liseberg med svärföräldrarna mina svägerskor och deras barn. Den ena svägerskan var på en camping så hon och hennes kille var inte med, ej heller Jonas eftersom han jobbade. Vi hade det jätte mysigt och kul även fast det kom två små skurar, vi spelade lite och några av oss vann (inte jag och Novalee.)
Sen innan vi (jag och godisen min) skulle hem så fick jag åka polisbil, har aldrig vart med om att göra det tidigare.......


försökte få en bild på hennes tand som börjar bli stor nu men hon ville inte visa.
Ella gäspade precis


Misty vågar sig fram till lilla huliganen

För när jag var yngre och körde radiobilar hade de "gamla" bilar, och nu hade de "sportiga" och fem polisbilar. Hehe visst trodde ni att jag åkt i en "riktig" polisbil! Det trodde i alla fall både mamma, Jonas och min moster Eva.

Idag har vi bara slappat här hemma jag och min älskade dotter. Hon har inte ens vart utanför dörren, men sen har hon vart så gnällig och trött också. Men imorgon ska vi in till Nödinge för jag MÅSTE köpa en bröllopspresent och en ny bh till mig tills på lördag då vi ska till Halmstad på bröllop för våra kompisar.

Nepp nu ska ja strax göra lite spagetti till min kära man som kommer hem och vill ha spagetti och köttfärsås
Kramar*Fullt upp

Blev visst inget bloggande mer i söndags, hade ju fullt upp hela dagen. Vi åkte nämligen iväg för att hämta Jonas ena syster och hennes dotter på Landvetter, var så roligt att träffa dem igen! Därefter åkte vi hem för att hämta Ella och sedan åkte vi till Jonas föräldrar för att äta lite.
Efter vi ätit tyckte jag att Novalee blev trött så jag la mig i deras soffa men hon ville inte somna! Det höll jag på att göra istället så farmor tog Novalee och jag somnade och sov i en och en halv timma. När jag sedan vaknade igen sov Novalee i vagnen på deras altan, Jonas, hans pappa satt där ute och pratade också medans Marie och Novalees kusin lekte. Jonas syster hade lagt sig för att sova hon också och när hon kom upp en liten stund senare var vi båda lika trötta som innan vi somnade. Vid fem tiden kom Jonas äldsta syster med familj och då var det dags att äta igen. Tacos blev det och oj så gott det var.. vart riktigt längesedan vi åt det här hemma. Getingarna gillade oss väldigt mycket och ville tydligen också ha Tacos. Sen satt vi där ute på altanen och pratade länge och Novalee hon lekte och lekte tills hon blev gnällig och trött. Hon sov en liten stund och vaknade sedan och var fortfarande lite smågnällig. Hon fick då mat av faster/gudmor Therese men var inte nöjd efter 150 ml så hon fick ytterligare 120 ml eftersom jag inte hade med mig skopan till ersättningen så jag kunde mäta till ordentligt. Så efter 280 ml ersättning fick Novalee  "mat-koma" och låg bara stilla medans ögonen rullade runt på henne så mätt var hon.
Vi åkte hem strax därefter och Novalee somnade ca en timme efter det.

Dagen efter vart Jonas och tatuerade sin arm igen och senare på eftermiddagen var vi borta hos hans föräldrar igen. När vi kom hem därifrån var Novalee så gnällig arg och ledsen att hon fick sova i våran säng den natten.
Kan tillägga att hon hade lite lätt feber också. Stackars mammas fnutt!

Hemma igen

Vi har haft två (och en halv) underbara dagar i Värsås. Blev riktigt utvilad trots att Novalee vaknade tidigt och jag somnade sent. Vi hade riktigt skoj, har inte skrattat så mycket på länge, eller jo.. förra veckan när jag och Jonas spelade Tv-spel. Tråkigt nog hade vi dåligt väder både på torsdagen och fredagen så blev inget badande. På onsdagen när jag kom var det visserligen fint väder men jag frös då så kände inte för att bada, däremot grillade vi istället. Under de dagar vi var där så drack jag så mycket thé att jag fick jätte ont i magen.

I förrgår var det meningen att vi skulle åka hem till mamma vid tre tiden jag och Novalee, men jag ville först svänga förbi Ica Maxi i Skövde för att köpa naturgodis (eftersom jag inte tycker att de andra butikerna har nåt att komma med) men det hade ju förstås inte allt det godiset jag ville ha ändå så det sket sig, köpte i alla fall lite godis som jag knappt fick smaka på för min kära syster käkade upp det när vi kom hem hit till mamma. Cissi och Mikaela (de två äldsta barnen i Värsås) var med där också och så fikade vi lite. Vi åkte hemifrån dem klockan ett och som jag tänkt innan att åka till mamma vid tre kom vi ifrån Maxi vid tre så det var ju himla bra tajming.

Väl hemma hos mamma gjorde jag päronpuré till Novalee som hon glatt smaskade i sig!
I morses vaknade Novalee halv sex så tog upp henne och gick in till mamma som lovat henne att ta henne så jag kunde få sova ut. Sen somnade lilla hjärtat om och när hon vaknade vart jag hyffsat utvilad och Julia tog henne ett tag så jag fick duscha. Efter hon fått mat vart hon så trött så packade väskan då vi skulle iväg timmen efteråt för att träffa Sara och Ella. Vi åkte upp en timme tidigare än vi bestämt och Novalee somnade på stört!
Väl där uppe på flygfältet träffade jag många vänner och bekanta och också en och annan släkting.
När Sara och Ella kom gick deras sambo/pappa till hans kompis och vi vandrade vidare. Vid ett tiden var det hunduppvisning med agillity och freestyle, mycket roligt att se och jätte roligt att träffa Sara och Ella.

När vi sedan kom hem fick Novalee lite mat av hennes låtsas morfar Mats och jag fick pannkakor som mamma gjort till Crousingen (hon gjorde dem till kyrkan.) Jag, Novalee och Mats följde med mamma till ströget där hon skulle lämna pannkakorna och sen försvann de in i en raggar bil med mammas kompis. När de sedan kom tillbaka gick vi en sväng och mamma träffade ett par stycken som hon kände så hon pratade lite med dem och min barndomskompis och en äldre kvinna kom fram till mig och pratade. Den äldre kvinnans söner kom fram till mig och Novalee när polisen vart där och "föst över" dem till andra sidan gatan och den ene killen frågade om jag ville gifta mig med honom!
Jag sa då att jag är redan gift..

- Men snälla gift dig med mig
- Nej men jag är ju redan gift
- Ja men gift dig med mig ändå, skilj dig med honom.
Då kom hans bror fram och sa ja men strunta i din man gift dig med min bror istället.. (han sa nåt mer men hörde inget för deras mamma började prata) Killen sa sen åter igen..
- Gift dig med mig!
- Hehe men nej jag har man
- Vet du varför jag vill gifta mig med dig?
- Nej..
- Jo för att du är lika söt som din bebis!

Tyckte det var hur sött som helst

Uppdaterar lite mer under dagen kramar*

RSS 2.0