Sol, vind och vatten

Kanske inte så mycket vind men sol och vatten har det vart idag och med vatten menar jag då REGN, wohoo! Jag gillar vintern jätte mycket, tycker det är skit fint med all snö men någon måtta får det vara på´t. Snö på julen, i december och januari.. går bra i november också men att det fortsätter att snöa när det nästan är mars det får minsann räcka. Vill ju faktiskt kunna komma ut och gå lite mer med vagnen nu och inte vara rädd för att drutta omkull.

I förrgår var vi på BVC för att mäta, väga våran gosing. Hon vägde nu 4110 g och var 55 cm lång, så växer gör hon minsann allt och äter bra också både från flaskan och bröstet.
Igår var vi och storhandlade, men innan dess åkte vi bort till backaplan och köpte en babysitter. Hjärtat blev arg när vi stod i kassan och ville ha mat så medans Jonas packade ned alla varorna gick ja ut till bilen och blandade ihop 60 ml ersättning till henne som hon åt upp med god aptit. För vanligtvis brukar hon bara äta mellan 20-40 ml men igår åt hon upp alltihop, inte så konstigt kanske eftersom hon sov när vi åkte iväg och hade sovit ett litet tag innan också så nyvaken och hungrig var hon minsann. Vi beställde också kläder till henne för över 600 som hon förhoppningsvis kan ha i sommar. Sedan beställde Jonas ett par skor till mig och en keps och T-shirt till sig själv.

Jag har tyckt att hennes navel varit så "äcklig" så Jonas har fått gjort rent den sen hon föddes, men så idag ramlade den ÄNTLIGEN av, Jonas får dock rengöra den lite nu i alla fall också. Jag klarar verkligen inte av det, vet faktiskt inte varför.. om jag är rädd att göra henne illa eller om jag bara tycker det är obehagligt, hm jag har faktiskt ingen aning om varför ja inte klarar av det.

Hade just nu tänkt att beställa en vetenalle från apoteket och lite annat därifrån.
(Imorn åker vi till mamma i Falköping)

God natt*

Redan 2 veckor!

Vart tar tiden vägen egentligen? Just vid den här tiden 20.13 för två veckor sedan var jag precis en super lycklig, trött nybliven mamma. Mitt eller ja vårat älskade lilla hjärta äter och sover bra och har lite då och då magknip. På onsdag ska vi ju till BVC för första gången så får se om hon gått upp något sen i fredags. Jag har börjat att ge ersättning till henne nu som jag blandar med min ur-pumpade mjölk. Känns lite lättare/skönare/lugnare för mig att se på ett ungefär hur mycket hon får i sig då. Visst så ammar jag fortfarande men det är mest på natten och lite då och då på dagen. För oss funkar detta jätte bra eftersom att Jonas kan ge henne lite då också om jag nu skulle vilja hoppa in i duschen eller gå ut med Ella.

Jo just det. I fredags skulle det kommit hit en man för att kolla på Lucifer men han ringde aldrig så på lördagen ringde jag upp ett par från Hönö som var intresserade av honom. Så de kom hit vid ett tiden och tog med sig honom hem till deras hus. Mycket skönt att ha en katt mindre och så mycket lugnare det blev!

Vi kände det att det blev lite mycket med tre katter eller jag kände det rättare sagt och han var så "liten" och vild och bara bråkade med de andra katterna som blev helt vansinniga på honom och skrek och gapade. Han klöste på väggarna och när vi kom hem förra måndagen med Novalee så blev de alla nyfikna. Misty blev rädd och sprang därifrån, Linnéa luktade, nosade och bara tittade. Lucifer däremot kom fram och luktade och tänkte bita henne i huvudet och höjde tassen för att slå till henne, han tog ingen hänsyn alls att hon låg på golvet eller soffan heller de kommande dagarna och gick nästan på henne (självklart lämnade vi henne inte obevakad) men vi kände i alla fall att vi inte litade på honom trots att vi visste/vet att han är bara 7 månader. Men såna problem vi haft med honom har vi aldrig haft med våra tidigare katter och då har vi sammanlagt haft sex st katter. Misty och Linnéa lyssnar om vi säger till dem, man behöver inte skälla och höja rösten det är bara att ha ett annat tonläge så går de därifrån men han sket fullständigt i allt och var överallt hela tiden. (Jätte snäll, go, söt och mysigt för övrigt dock)

Jaja ha en trevlig måndagskväll i alla fall för nu ska ja se lite på tv och äta lite godis innan N vaknar igen och vill ha mat
Kram*


Denna lilla vita skjorta hon har på sig har min mammas gammelmormor sytt till min mormor när hon föddes så den går vidare i generation till först födda barnet i familjen och den skall vara på när man åker hem från BB sen lägger man ner den igen tills nästa barn kommer.

Den skjortan är btw 71 år gammal..

På väg hem från avdelning 34

Tack så mycket för alla gratulationer!

I måndags kom vi äntligen hem från sjukhuset. Mycket skönt men jag saknar dem där borta en smula. Förlossnignen gick bara bra.

Allt började egentligen på fredagskvällen när jag var ute och gick. Jag fick ont i ryggslutet men tänkte inte mer på det eftersom jag haft ont i ryggen under hela graviditeten, men under lördags förmiddagen värkte det fortfarande och det gjorde lite smått ont i magen. Så höll det på till och från hela dagen och när söndagen kom så gick en del av slemproppen vid elva tiden, efter det började värkarna att hålla i sig med åtta minuters mellanrum. Under natten till måndagen sov jag inte mycket alls, när klockan var fyra ställde jag mig i duschen och efter det somnade jag men kunde bara sova i åtta minuter för sedan kom en värk till. Vid sex halv sju tiden så började det göra riktigt ont och klockan sju väckte jag Jonas gråtande av smärta och sa att jag ville åka in nu. Medans han var ute med Ella så ringde jag till NÄL och sa att nu är vi på G.

Var uppe i 3 cm när vi kom in så de skickade ju som tur va inte hem oss igen, de tog hål på fosterhinnorna för att vattnet skulle gå och därefter trodde jag att jag skulle dö av värkar. De undersökte mig och jag som hade haft så ont en stund trodde jag i alla fall hade öppnat mig till 6 cm men ack  vad jag hade fel, jag var bara uppe i 4. Jag använde lustgasen ett tag men fick sedan ryggbedövningen EDA och efter det kändes det hur lätt som helst. Jonas hade kul åt mig i alla fall. Minns att han som la bedövningen sa "toppen" och då tänkte jag på Maria Montazami från Svenska hollywoodfruar "Min man betalar allt..Toppen!." Minns också att jag hade en låt på hjärnan men att jag låg där i sängen och diggade med i låten nickandes med huvudet har ja inget minne av.

När slutet närmade sig fick jag feber och våran skrutta mådde inte så bra därinne längre.
Med sju pers inne i rummet och dragen med sugklocka kom vårat efterlängtade lilla hjärta klockan 20.12 denna underbara måndag 8/2.

Jag blev klippt och sydd fem stygn och förlorade lite mycket blod men annars mådde jag prima (ett tag) sen blev jag så illamående igen så jag spydde. Vi fick fika men jag orkade bara äta en halv smörgås, dock vart jag hur törstig som helst. Novalee åkte i stort sett direkt in på 34:an (en barnavdelning/neonatal) men jag fick ha henne på bröstet det första i alla fall och jag fick kolla själv vad det blev för underverk. De tog ifrån henne från mig ett tag för att undersöka henne och Jonas följde med och kom tillbaka med våran vackra flicka i famnen och hade tårar i ögonen. Trots att hon fick en tuff start med sugklocka, infektion och blev sondmatad så mår hon bara bra nu. BVC var här igår och nu vägde hon 4020 g. De vet fortfarande dock inte vad det var för infektion hon hade, om det var jag som smittade henne eller inte, eftersom jag hade GBS infektionen. Fick ju antibiotika under hela förlossnignen men hon kan ju ha smittats ändå.


Äntligen inne på sjukhuset

Med CTG grejen på

Uttråkad till max

En trött mig

Precis inkomna på förlossningsrummet

De höll på att bygga om så de vart inte tyst i alla fall

...

Beskådar "utsikten", innan håltagningen på hinnorna

Innan bedövningen

Efter EDA bedövningen

....

Det här går ju bra

Jonas fick sova en stund

En nykläckt Novalee

Barnmorskorna Lise-Marie & Margareta

Barnmorskan Maggi

Ja & min fina älskling hade aldrig klarat det utan honom!

En stolt Pappa


Fler bilder kommer sen..

Nu är hon här<3

Martina och Jonas fick i kväll klockan 20:12 en efterlängtad dotter som väger 3890g och är 53 cm lång.

Många grattis kramar till dom..







Kramar Maria<3

Bebis på gång

Martina har åkt in på förlossningen nu. Så bebisen är på väg.
Berättar när bebisen är ute.

Kramar Maria

Konstigt det där

Att man verkligen kan gå och "längta" efter att det ska börja göra ont. Har i alla fall haft ont i ryggen sen igårkväll eller i förrgårkväll blir det ju nu. Trodde det bara var "vanligt" ryggont jag hade men på lördagsmorgon så kände jag att magen blev helt hård när det gjorde ont i ryggen och magen gjorde också smått ont precis som mensvärk.
Det har hållt i sig till och från hela dagen och vid nio ringde jag förlossningen och pratade med dem. När det sen drar igång ordentligt så ska vi ringa dit igen. Åt två mackor och tog två panodil och somnade sedan vid tio. Har vaknat till och från hela tiden och vridit och vänt på mig. När klockan blev halv tre klarade jag inte av att ligga kvar i sängen längre så la mig i soffan och såg på tvn. Katterna sprang in i sovrummet när Ella öppnade dörren och någon i trapphuset hade fest så klockan tre skrek någon idiot högt i trappen så Ella skällde. Stängde då dörren ännu en gång för ja ville inte väcka Jonas men rätt som det var så kom han också upp så nu sitter jag här medans han kollar på Family guy. "Värkarna" håller fortfarande i sig liksom ryggvärken också men än så länge är de rätt oregelbunda men hoppas så otroligt mycket att det "puttrar" igång som barnmorskan sa som jag pratade med förut så vi kan få se våran efterlängtade lilla hjärta. Hade vart så bra tajming av bebis om h*n skulle komma idag, dels för att Jonas föräldrar kan ta Ella och för att Jonas ska börja jobba på måndag igen (även om han fått ledigt eftersom vi ska på läkarsamtal på NÄL kl elva.)

Jaja ska försöka att sova lite igen och lyckas ja inte får ja väl ta mig en liten promenad med Ella.
Håll tummarna för oss!*

+ 11 dagar eller ja 12 nu

Ännu en gång har jag sovit för mycket!
Somnade vid 1-2 inatt vaknade vid tre och bad Jonas stänga av filmen strax, som han kollade på..
Vaknade flera gånger under natten och vart varm och sen gick ja upp vid sju kissade la mig igen och blev väckt halv nio för att Jonas puttade ner Ella från sängen så hon började gnälla, ville ha mat så hon öppnade dörren ut till hallen, gav henne mat och åt själv frukost, kollade på tvn och somnade om vid 10-11. Vaknade till ett par
gånger och gick upp 12.25
sen somnade jag vid 3 tiden igen och halv 4 gick vi bort till min svägerska Sandra. Kom hem därifrån halv sju och var fortfarande svin trött och rätt hungrig. Gjorde i ordning pannkakssmet som Jonas sedan stekte upp (älskar när han gör dem, de blir så himlans goda då.) Var fortfarande trött men satt en stund vid datan men vid nio tiden la jag mig i soffan framför tvn och vaknade sedan igen kvart i elva.
Jonas skjutsade hem Tian och har köpt med sig Mc Donalds mat på vägen hem så nu sitter jag här med hungrig mage och väntar på mat. Kan tillägga att ja fortfarande är lite trött och seg även fast jag vart ute med Ella och lekt med henne en stund.

Ja när ja satt och pratade med en tjej på msn så berättade jag att bebis tryckte nedåt och att hela magen blev hård och att det har hållt på så sen igårkväll (dock inte hela tiden.) Det gör inte ont och det försvinner efter en stund, men hon berättade att det var sammandragningar jag hade och det är ju alltid något, en liten bit på traven men har fortfarande inga andra känningar.

God natt*

Varför kan du inte komma för?!

Sitter här och gråter just nu.. såg nyss att två till från föräldragruppen fått sina bebisar nu och de hade Bf efter mig, varför kan inte våran också komma för?! Orkar inte vänta tills på måndag för att veta när igångsättningen blir.

Jaja ville nog bara skriva av mig lite tror ja..

Nää-ä

Är nyss hemkomna från MVC där vi som vanligt lyssnade på hjärtat, mätte magen och tog blodtryck. Ännu en gång vart hon osäker på om bebis ligger med huvudet nedåt men det gjorde h*n. Dock hade h*n däremot inte fixerat sig men som sagt så behöver de ju tydligen inte göra det förrän den faktiskt är på väg ut. Vi fick i alla fall en tid till en läkare på Näl på måndag nästa vecka för att prata om igångsättning, kolla fostervattnet och så (om nu inte bebis behagar att komma ut tidigare.) När vi åkte hem därifrån gick vi in på Netto, köpte mjölk, fil och mjölkersättning till bebis (om det nu kommer att behövas.)

Igår när vi vart på Chilli och åkte ned för rulltrappan sa Jonas "ah bara två år senare", trodde han menade att jag var seg eller nåt när jag gick men han menade ju soffan som snart pratat om i två år. Vi åkte och hämtade den och nu står den här så otroligt fin och vacker och helt dunderskön att sitta i!

Nu resten av dagen ska jag ta det lugnt och faktiskt snart lägga mig och vila en stund, mamma ringde ju och väckte mig imorse, men det gjorde inget egentligen mer än att ja var grymt trött.

uppdaterar kanske lite senare och med bilder på soffan också då såklart.
Kram*

Go morron

Här sitter jag och har vart uppe sedan tjugo i sju, äter frukost och kollar på tvn. Ska alldels strax ut med Ella och sedan kanske lägga mig en liten liten stund igen så jag orkar med vad dagen har att erbjuda, ja förutom att vi ska till tippen och köpa ny soffa då.

Ha en trevlig dag
Kram*

RSS 2.0