nu så

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen eller ja, jag har bara vart och "tränat" en gång och det var idag tillsammans med Ida. Vi var i Rollsbo och dansade Zumba och jag är rätt säker på att jag kommer att ha värsta träningsvärken imorgon, tog det rätt försiktigt ändå om jag får säga det själv med tanke på min fina tatuering. Hoppas att vi åker dit nästa vecka också..
Novalee fick vara hos "mellan" faster under tiden och det hade gått så himla bra! Är så himla stolt över min dotter som tar det så bra att vara med andra både när vi inte är där eller när vi är där.

I förrgår bokade vi en lägenhet uppe i Sälen som vi ska till vecka två. Denna gången är det min tur att få komma upp i backen! Första gången kan jag säga och jag är redan smått nervös över hur detta ska gå..
Sen har vi bestämt jag och Jonas att vi kommer att inom en snar framtid att köpa oss varsin Onepiece dräkt, så himla ballt alltså! Fatta va mysigt när vi är där i Sälen och man kommer in och fryser och bara hoppa i en sådan skön dräkt, ja till och med här hemma också, sätta sig framför en bra film och bara mysa och äta lite gott.

Nepp nu ska jag lägga mig kära vänner
God natt och sov så gott
Kramar*

Som en magnet

Precis innan jag gick upp för att ta Novalee och ge henne mat så låg jag nästan på kanten av sängen och kunde knappt röra mig. Jonas låg precis bakom, Ella låg vid mina fötter/ben och Linnéa låg precis vid mitt huvud, alla låg nästan på mig så jag kände mig som en magnet.

Nu ska jag lägga min lilla tös igen så jag kan få sova en liten stund till i alla fall.

Kram*

Vill man vara fin så får man lida pin

Ja detta har jag fått erfara idag då jag var på Gothia Ink och tatuerade mig. Det gjorde sjukt ont men inte så ont som det gjorde när jag hade värkar när Novalee var på väg ut, och dessutom har jag ju tatuerat mig innan fast då inte på foten. Pratade även med dem om vad jag skulle göra med mina älskade stjärnor jag har på sidan av magen ned mot ljumsken och det enda jag kan göra är att tatuera över dem med nåt stort *ledsen* jag älskar ju mina stjärnor.. eller aa jag gjorde det kan man väl säga, de ser ju absolut inte ut som de gjorde innan graviditeten.

Bilden är tagen från min iPhone så det är inte världens bästa skärpa på den..

 

Kan säga att jag är super nöjd med resultatet! Hoppas nu bara inte det "nöts" bort som han sa att det kan göra eftersom det är på foten. Min älskade lilla dotter var med och blev passad av min kompis Sannah och hon uppförde sig så bra när Sannah hade henne.

 

Nej nu är det Ullared på tvn så ha en fortsatt trevlig måndag

Kramar*


Utbytardagen

Idag har jag eller vi (jag och novalee alltså) vart på utbytardag i Alafors. Min ena svägerska skulle hjälpa hennes dotter med fika försäljning till hennes skolklass utanför lokalen och eftersom hon stod där så undrade min andra svägerska om jag skulle dit också och det skulle jag ju. Vi skulle mötas tio i åtta eftersom det öppnade klockan nio för att komma in tidigt. Jag vaknade i alla fall av att jag inte kunde somna om och jag vred och vände på mig, tills jag upptäckte att "hm det är inte mörkt i rummet, det är inte mörkt ute längre" undrade förstås vad klockan var men kollade på babyvakten istället då jag undrade om inte Novalee skulle vakna snart och ser till min förskräckelse att lyset är på det högsta! Jonas vred ned volymen under natten.. Våran idiotiska babyvakt har en liten smart funktion som visar hur varmt det är i rummet men går det över 25° så piper den till och sen är den tyst om inte graderna ska hålla på att krångla fram och tillbaka, vilket den gjorde i natt. Den pep fram och tillbaka HELA tiden!
Hur som helst så slängde jag en snabb blick på klockan som stod vid sängen och såg att den var fem över. Kunde dock inte se om den var sju eller åtta på morgonen. Undra hur länge hon hade gråtit egentligen, min stackars lilla älskling!
Tog i alla fall upp henne och kikade på klockan i köket och ser att mjo klockan är fem över åtta så det var bara att slänga på mig kläderna, ta på Novalee ny blöja, kläder och fixa en flaska med mat till henne. Dagen innan hade jag och Jonas bestämt att hon skulle vara kvar här hemma med honom men så blev det inte nu för jag hade aldrig kunnat få henne att somna om på en halvtimme. Så ut i den kyliga morgonen tjugo över, in i bilen och in till Nödinge då jag var tvungen att ha med mig pengar. In i bilen igen fort som attan och sen till Alafors. Tyckte jag hann med allting rätt bra med tanke på att jag var i Alafors tjugo i nio.
Min svägerska (ja båda två faktiskt men den andra skulle ju sälja fika så hon fick sitta där, däremot gick hon in ett par gånger ändå..) hon stod läääängst fram så jag fick den stora äran att få gå in med henne först i en fullspäckad lokal fullt med massa barnkläder/artiklar och leksaker!

Hittade en del grejer faktiskt och allting gick på 360 kronor någonting. Efteråt skjutsade jag hem min svägerska till Jonas föräldrar och fick där lite frukost. Novalee somnade i den kommade bebisens säng en liten stund och sen åkte vi hemmåt.


Har i ca två veckor velat ha ett par små mockasiner till Novalee men de jag hittade i affären var så himla dyra så tänkte kolla på tradera och hittade ett par som jag la i minneslistan. Kom på idag att jag kunde kolla om jag hittade såna på utbytardagen och ser ni jag hittade ett par för 15 kronor! (tror de kostade så i alla fall) De vart inte dyrare än 30 kronor det vet jag och de är liiiite billigare än 120!

 

Skötbädden fyndade jag också, verkligen i jätte fint skick!



Har länge tänkt att jag ska köpa en sån här antingen från Gó boken eller Libero men har inte velat lägga 150 kr eller lägga alla mina poäng från Libero på en sån där spegel grej, men så hittade jag denna nu.

Små varma tossor från PO.P att ha i vinter

Ett par kläder plagg från både Mexx, PO.P, H&M och Esprit.

Sovpuckar ifall och när hon blir förkyld någon gång igen

Och sist men inte minst, Patrick älskare som vi är så var jag bara tvungen att köpa denna mysiga bok!

Ha en fortsatt trevlig lördag
Kramar från oss*


Så lyckligt lottade vi är

Sitter här med många tårar i mina ögon och ser halvt på The legend of the seeker och läser en blogg om en ängla mamma. Läst hennes blogg ett tag och nu hittade jag dikter som andra ängla mammor skrivit och oj så tårarna rinner.
Jag har varit med om två missfall innan vårat älskade hjärta bestämde sig för att komma. Bara det tyckte jag var otroligt jobbigt men tänk er då dessa ängla mammor, de som går halva, ibland hela graviditeten och förlorar sina små älskade barn. Deras fina efterlängtade barn!
Jag kan ibland bli riktigt irriterad på Novalee när hon inte vill somna eller när jag inte sovit bra till exempel. Jag önskar självklart INTE bort min älskade dotter men kan bli så irriterad på henne och det förnekar jag inte.
Men så läser jag ängla mammornas bloggar och känner att vilken tur vi har som får välskapta, levande barn! Det gör så ont i mig när jag läser att de aldrig får lära känna den lilla person de väntat på, att de aldrig får se hur de underbara barnet växa upp, aldrig känna deras "riktiga" pussar och kramar, ja jag tror ni fattar vart jag vill komma. 
Men gu vad jag är lycklig lottad att min älskade dotter fortfarande lever, jag ser henne växa dag för dag och ser hur hennes personlighet kikar fram mer och mer, jag får höra hennes ljuvliga skratt, jag får känna hennes små speciella pussar när man säger "kan jag få en puss?" och gör ljudet "mmmm" mot henne och plutar med läpparna och jag får en puss av henne, ibland fler. Vår älskade dotter lever och är verkligen hela vårt liv!!

Jag beundrar er ängla mammor så mycket, som orkar att leva efter något sånt här hemskt, att ni tar er igenom dagarna! Jag önskar er ängla mammor all lycka som finns på er framtida stig. Det kanske låter fel jag vet inte men jag beundrar verkligen er så mycket och jag kan gråta hur mycket som helst när jag tänker på vad ni gått/går igenom.

Länkar här till två av bloggarna jag läst/läser.

Fridas mamma
Philips mamma

Kram*

mörkt och kallt

Ja här sitter jag som så många andra mornar med min älskade dotter som tycker livet är underbart roligt och vill ha mat klockan fyra på morgonen. I söndags eller om det var i måndags så sov hon ända till halv sex! det var ett rekord för sedan en månad tillbaka så har hon vaknat mellan halv fyra och fem, men mest vaknar hon runt halv fyra, vill ha ny blöja och mat. Sedan somnar hon om och sover till sju ungefär. Mamman är trött kan jag lova, men börjar vänja mig och vaknar inte hon vid fyra som hon brukar vaknar jag istället och undrar om hon inte ska vakna snart. Min kropp har alltså ställt in sig på att vakna denna underbara tid. Nej nu ska jag lägga min glada bebis igen.

Kram*

Kolla in min nya sötnos!!

Så här ser min fina lilla dator ut..



Ser ni så liten den är! Min hand är längre än den (i alla fall på höjden)

Har jag inte världens bästa man så säg? Inte bara pga att han köpt mig en dator utan för att han är så go, min älskade Jonas. Åh är så glad att jag träffade honom och fick bli en del av hans liv!


överraskning..

Igår fick jag ett sms av Jonas där det stod att det fanns ett paket att hämta ut från Tempo och när jag frågade vad han hade beställt denna gången så fick jag till svar;

- Om du hämtar paketet så får du INTE öppna de, lr kolla vart det kommer ifrån ok? :) de e en överraskning :) jag ska ge dig det imon ;)

- Jaha vad har du hittat på nu då?! Jäkla människa till att vara hemlighetsfull :P du får hämta det själv då, ja är för nyfiken nu ^^

- En grej bara ;) de e nog bäst kanske :P hämtar ut de imon:)

Så för cirka en timme sedan åkte Jonas iväg till Tempo med Ella och hämtade det. När de väl kom hem igen fick jag inte gå in i köket och efter ungefär tio minuter kom han ut i vardagsrummet och sa blunda och sträck fram händerna. Jag blundade så hårt att jag blev yr i huvudet och när jag sedan fick öppna ögonen så fick jag se en liten liten mini dator (en bärbar men det kanske ni förstod.)
Jag har velat ha en ny ett tag eftersom den gamla stänger av sig titt som tätt, tror det är batteriet som börjar ge sig. Åh så glad jag blev!! Det kommer visserligen ta ett tag för mig att lära mig skriva ordentligt på den här eftersom den är så liten.

Kram*

:(

Ja nu så ligger våra älskade katter ute på blocket och en tjej har redan hört av sig, men som alla andra vill hon bara ha en katt och det är självklart Linnéa, bara för att hon är raskatt. Tyvärr kan de ju aldrig para henne med någon eftersom vi steriliserade henne för snart två veckor sedan. Så tråkigt att ingen vill ha våran älskade Misty, hon som är nästan den allra goaste av dem båda. Älskar dem jätte mycket så mitt hjärta värker men ändå så är jag så trött på dem att jag för det mesta avskyr dom nu för tiden. Jag/vi har inte tiden som de behöver nu när Novalee finns här hos oss nu och det har minsann Linnéa talat om genom att kissa ned

  • Jonas sida av sängen (täcket tror jag att det var)
  • Kissat ned Ellas säng ett X- antal gånger
  • Kissat ned Novalees säng två gånger
  • Kissat ned Novalees regnskydd till vagnen
  • Kissat ned jonas arbetsväska och eftersom den stod på deras klösträd så blev även det också ned kissat
  • Och så slutligen i badkaret om och om igen.

Lådan är ren, de har tillgång till mat och vatten dygnet runt. Veterinären tyckte vi skulle köpa nåt sånt där ferom.. bla bla någonting som heter Feliway. Men det kostar ju skjortan så det blir inget med det. Kan tänka mig att ni tycker vi är fjompiga nu som inte "vill" få det att funka eller hur man ska säga. Så sa veterinären till mig i alla fall när Linnéa steriliserades.

Men som sagt, katterna ligger nu ute på blocket och jag trodde det skulle kännas bra (och det gjorde det!) tills tjejen skickade det där smset förut. Nu gör det ont i mitt hjärta och det bränner bakom mina ögonlock hela tiden samtidigt som det sitter en klump i mitt bröst.

Tycka vad ni tycka vill

Men jag diggar dessa som fan! Hade lätt kunnat att ha dessa på mig, kanske inte utomhus då men hemma.



Onepice



Äntligen internet

Ja idag har vi äntligen fått vårt internet efter två och en halv veckas väntande, sjukt jobbigt kan jag lova. Vad gjorde man innan man fick internet egentligen?! Hur som helst så har flytten gått jätte bra, vi har två, tre lådor kvar att packa upp sen är allt klart. Lite panik fick vi när vi skulle köpa vitrin-/DVD-/CD-skåpet Bertby som vi har här hemma i svartbrun och upptäcker till vår förskräckelse att detta skåp utgått från IKEAs sortiment. Jag blängde på blocket i mobilen flera gånger varje dag och så i söndags så ser jag att två stycken lagt upp två hyllor var. En bodde i Stenugnsund och den andra Nyköping. Han i Nyköping svarade aldrig men de i Stenugnsund berättade att de hade en kvinna som skulle kolla på det på måndagkvällen och skulle höra av sig om hon bara ville ha ett eller båda två. Vid fyra tiden går jag in på blocket för att kolla annonsen och ser att den inte finns kvar. Skickade snabbt ett sms och frågade om de fått sålt dem båda eftersom annonsen var borta, fick till svar att hon förmodligen skulle ha båda två men vid sex tiden ringer tjejen och säger att det ena skåpet fanns kvar. Kan ni fatta hur lycklig jag blev!! Så nu har vi vårt fjärde svartbruna skåp här hemma och hoppas inte på att vi ska behöva ett femte.

Måste ju berätta att Novalee har blivit sju månader nu och pladdrar på som bare den. Vi har också börjat på hundkurs jag och Ella och det går faktiskt riktigt bra! Första gången hade vi genomgång och pratade om hundar hur de beter sig och sånt där och jag konstanterade att vi har nog gjort alla fel man kan göra inom hunduppfostran. Sist körde vi inkallning och där fick jag reda på varför hon inte lyssnar på mig. Det tar tydligen ett litet tag för dom älskade dobermann hundarna att koppla med deras små hjärnor och kutar omkring som små blådårar, men efter ett tag, efter en massa springandes så såg man att nu kunde man börja ropa på henne och det gick väl hyffsat bra så det har vi alla i hemläxa tills om två veckor då vi ska dit igen att träna inkallning, ligga,- sitta kvar och det är faktiskt Ella rätt duktig på (tycker jag i alla fall.)
Så dagen efter (måndagen) gick jag och Ella upp i skogen bakom oss och körde inkallning och lekte som bare den. Är så skönt att vi håller på att hitta tillbaka till varandra, känns verkligen att våran matte och hund relation har blivit bättre på bara två veckor!

På måndagskvällen skulle jag åka till min svägerska och hämta hennes mobila abonnemang eftersom vårt internet inte funkade då, men hittar då inte min bilnyckel och springer runt svettig och dan i hela lägenheten, river och sliter i alla saker men hittar inte nyckeln ändå. Ett litet ljus går upp för mig och jag inser att jag tappat nyckeln ute! och troligtvis i SKOGEN av alla ställen!!
Var i alla fall tvungen att gå bort till Tempo för att hämta ett paket och sedan posta på ett + att Ella behövdes rastas också. Så när vi väl var hemma var det ju nästan mörkt ute.
Meningen var att på tisdag förmiddagen så skulle vi gå till Öppna förskolan men jag ville hellre hitta min nyckel så när Novalee somnat efter sin frukost så tog jag med mig Ella ut i skogen och gick exakt den vägen jag gjort dagen innan och blängde ner i marken i tjugo minuter ungefär. Tänkte hela tiden att jag kommer inte att hitta den, jag hade ju hennes leksak i den fickan som nyckeln låg i så den kan ju flugit all världens väg (man tar ju inte ut leksaken försiktigt om man säger så.) Men som sagt efter tjugo minuters blängande ner i marken så ser jag min nyckel under en liten lingon-/ blåbärsbuske!! Vilken lycka!
Jag kan säga att jag jublade och skrek högt i skogen "JAG HIITTADE DEN, ELLA JAG HITTADE NYCKELN, JAG HITTADE DEN, YEEES"!

Ella som hade fart runt som ett jihu stannade upp och bara kollade på mig som om jag var helt knäpp. Och mjo det var jag nog också, hoppandes och skrikandes samtidigt som jag pussade på min nyckel där mitt under förmiddagen då det regnade i den ensamma skogen.
Måste väl kanske tillägga att jag aldrig haft någon nyckelring eller något sådant på min bilnyckel så den låg alldeles ensam där under busken i den stora skogen. Nu sitter den på nyckelknippan med hemnycklarna på så nu lär jag inte tappa bort dem i första taget, eller vad tror ni?

Kram*



RSS 2.0