Åh det känns verkligen att det börjar bli vår igen, det liksom spritter i hela kroppen och värker i hjärtat på mig när jag tittar på Jonas! ÅH vad jag ÄLSKAR min pojkvän, nåt så grymt mycket!! Är så glad att det är just han som är pappa till Novalee och ingen annan, att det är han som jag bor ihop med, att det är han som jag vill tillbringa resten av mitt liv med! Visst kan jag vara vansinnigt arg på honom kan nästan rent utav hata honom ibland (jag vet hata är ett väldigt starkt ord kanske inte så passande men..) Men åh vad jag älskar honom och det går inte att förklara hur mycket! Gjorde riktigt ont i hjärtat idag när han åkte till jobbet, men han kommer ju tillbaka som tur är *ler*



Min underbara älskade Jonas jag kommer alltid att älska dig!! ♥

Men nu ska jag natta våran lilla dotter som absolut inte vill somna

God natt*

mat mat mat

Vi ska snart iväg till Bvc men min dotter är lika seg på att äta som mig så får la se om vi kommer i tid idag, jag har inte ens hunnit klä på mig ännu och Jonas ligger i sängen fortfarande (han är ju i alla fall snabb så.)

Senare idag ska ja ÄNTLIGEN lämna startkitet från Mary-kay, såå skönt alltså!!

Kramar från oss*

ahh!!

Började i förrgår bli lite små täppt i näsan men kunde fortfarande andas bra, var likadant igår men nös lite mer.. men så nu idag, ahh kan ju fan inte andas genom näsan och den bara rinner, hoppas verkligen jag INTE smittar Novalee eller någon annan såklart som Jonas t.ex.

Nej ska försöka rapa godisen här nu och sedan försöka få henne att somna om igen så jag kan få sova lite till jag också *fniss*

Kram*

Tisdagensfamiljefoto‏

Familjefoto.

Till vänster min fru, i mitten min svärmor, till höger min svägerska, längst till vänster min syster och längst till höger min mor.


Nej vänta, min mor är i mitten, längst till vänster är min fru. Min svägerska var inte där den dagen, så till vänster var det nog min kusin.


Jäklar, nu kommer jag inte ihåg ifall min dotter var där också, i så fall måste det vara hon som är till höger


Tror du hon i mitten är min fru???

Fan vilken röra!!!!!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



















Ännu en som Vikky skickat

Hur skulle du svarat i telefon om du hade jobbat här?‏
















Får en massa kul från Vikky som jag sitter här hemma och asgarvar åt.

Inte mycket bloggande här inte

Haha ja Mia jag har vart dålig på att blogga nu det seanste men har faktiskt vart på väg att blogga i ett par dagar nu men så fort jag satt mig vid datan så försvinner lusten helt och hållet..  Här händer det inte så jätte mycket ändå. Novalee har börjat le mycket mer och är också mer vaken och vill vara med helst uppe på pappas axel så man kan se lite. Grannen här under oss har varit uppe här två gånger de senaste dagarna och frågat om hon får ta med sig Ella ut och det får hon givetvis, Ella älskar ju att vara ute. I söndags var vi och tittade på hus, gick väl rätt bra, såg ju "fint" ut men mycket att göra på det invändigt. Så på fredag ska vi till banken och prata med dem, men nu i eftermiddags så ringde mäklaren och sa att det var en familj som lagt ett bud och paret som bor där nu vill ha sålt det så fort som möjligt så får väl se hur det går. Vi har blivit erbjudna att köpa ett annat hus som ser likadant ut (inte inuti) av Jonas systers kompis, men som sagt får ju se hur det går och framför allt hur det går på banken.

Min morfar opererades igår och de tror att det blev bra i alla fall, han har fått äta fast föda nu igen utan att få upp det så det är ju ett STORT plus.

I morgon är det också en vecka sedan Jonas blev pappa på "riktigt". Vi var på familjerätten då och skrev på papprena så han faktiskt är pappa åt Novalee i databaserna också *ler*. Har också köpt en massa kläder till lilla godisen också + att vi fått kläder till henne med och igår va Novalee på sitt första kalas. Hennes kusin josefin fyllde nämligen hela tio år! Jag kommer ihåg när jag fyllde tio och vad jag fick, har till och med kvar min lilla cd-spelare jag fick då.

Och så en liten bildbomb (några av er har redan sett lite av bilderna på Facebook):






























Mycket roligare att hänga på pappas axel och se "omvärlden"





Lyckades att fånga hennes leende på ett par bilder i alla fall..

Det värker så det gör ont i mitt hjärta så mycket älskar jag min familj och framför allt min underbara lilla godis Novalee

Kram på er

jag klagar inte

Igår blev Novalee fem veckor, läste då på BabyCenter om hur barn utvecklas i den veckan. Det stod att de kanske börjar upptäcka deras händer och fötter och att de börjar utveckla sitt "språk" till gurglingar och jollringar. Kom och tänka på det för i går morse/natt så vaknade jag av att hon lät från sin säng och då låg hon och pratade med nallarna ovanför henne (tror hon pratade med dem i alla fall) gick fram och kollade på henne och hon pratade och log för fullt, men sen efter några minuter blev allt tråkigt så hon började gråta och ville ha mat.

Nu inatt har hon sovit sju timmar! Vaknade klockan fem av att hon lät så jag gick upp gjorde i ordning ersättning och gick på toa. När jag sedan skulle ta upp henne så hade hon somnat om igen. Vet dock inte om hon faktiskt var vaken när jag gick upp eller om hon "pratade" i sömnen.. kan små bebisar göra det? prata i sömnen? Hur som helst så vaknade hon inte förrän klockan sex och ville ha mat. Försöker att få i säng henne klockan tio på kvällarna.. Börjar med att värma vetenallen Hugo i micron sedan öppnar jag fönstret inne i sovrummet, byter blöja på henne och tar på pjamasen och ger henne mat. Då ligger gosesnosen på henne tillsammans med Hugo som legat i sängen och värmt upp där en liten stund. Rapar henne och lägger henne sedan i sängen med nappen i munnen, sätter igång mobilen och går ut därifrån. Får ju dock gå in ett par gånger och stoppa in nappen i munnen igen men efter ca. en kvart-trettio minuter så sover vår lilla godis gott. Ibland så vaggar jag henne till sömns också men det är mest på dagen hon behöver bli vaggad.

Jag klagar inte, men ska en fem veckors bebis sova sex timmar per natt eller som i natt sju timmar?
Har blivit mycket tjat om sömn och mat nu känner jag..
Jaja ska kika till min lilla tjej som ligger och bökar bortifrån hennes säng nu.

Kram*

Mammas och Pappas lilla ♥

I natten som gick sov våran lilla godis ännu en gång sex timmar och somnade sedan om och sov fyra timmar till. Resten av dagen har hon vart smått gnällig men nu ligger hon i sin säng och jag hoppas hon kan somna snart. Hon har fått en fin musikmobil idag som har tre små söta björnar med vingar på och den snurrar och lyser upp i taket.. just nu är det tyst bortifrån sängen men tror hon ligger och tittar på ljuset. När Jonas kommer in från den sista promenaden med Ella ska vi kolla på film innan vi somnar.

Här kommer en liten bildbomb från veckan som gått


Min älskade vackra morfar håller Novalee för första gången

Finaste i hela världen!

Mormor Kerstin och Morfar Torsten + lilla barnbarnsbarnet Novalee

Fyra generationer

Fyra generationer

Gammelmoster Eva och Novalee

Mormor höll Novalee så jag fick äta

Jag missade att lägga ned blöjor i skötväskan när vi åkte ut till mormor och morfar och självklart kissade och bajsade skruttan ned sig så det blev en hemmagjord blöja av en binda..

Novalee i onsdags hemma hos Mias kompis Malin

Malin läskar Liam med en kaka

Liam

Novalee och Liam på fika hos Theresa

Min underbara familj i morse


Mobilen i dagsljus

Mobilen i "nattljus"

Våran underbara dotter (dålig och suddig bild jag vet)

Lilla


Nu ska jag krypa ner i sängen till min älskade sambo och hund

God natt och hoppas ni haft en trevlig vecka*

Utvilad till max

Jag fick väcka Novalee igårkväll när hon låg och sov i babyskyddet för att kunna bada henne. Hade gjort i ordning alltihopa innan så det bara var att kunna sätta sig i soffan (dock glömde jag borsten till hennes hår.) när jag hade väckt henne bytte jag blöja och självklart så skulle hon kissa utan blöjan den lilla fisen *ler*.. badet var ingen höjdare igår eftersom hon var hungrig och fortfarande lite trött. Efter badet tog jag med mig en ny blöja och en nytvättad ren pjamas och la henne i soffan för att massera henne, men det tyckte hon inte alls om (berodde nog mest på att hon vart hungrig) så avbröt alltihop och gav henne lite mat avbröt matningen och försökte massera igen men hon vart så arg då så då åkte blöjan och pjamasen på och sen fick hon äta. När klockan var åtta låg hon på min mage och tittade, snuttade på nappen och somnade sedan. Hon sov till nio och ville ha lite mer mat och somnade sedan om igen och sov till ett ungefär. Gav henne mat och sen sov hon till halv sju kvart i sju och somnade om halv åtta och nu när klockan är fem över tio så sover hon fortfarande! Så SKÖNT att jag äntligen får vara helt utvilad och pigg. Vet inte om det beror på att vi haft öppet fönstret inatt eller att hon bara fick ersättning igår och ingen bröstmjölk, hon hade i alla fall inte en enda skrik period igår kväll som hon brukar ha så får väl se hur det blir idag. Ont som fan har jag haft i brösten men jag ska ju bara massera dem inne i duschen sa BVC sköterskan. Är så glad att hon sa att jag slipper amma mer, har mått så dåligt när jag gjort det. Fattar verkligen inte de som tycker det är så mysigt och sånt där. Visst vet jag att det är den bästa maten för barnet och att man alltid har med sig den men för mig funkar det nästan snabbare med ersättning än att "slänga fram" bröstet. När Jonas kom hem igår så lagade jag korvstroganof och bulgur.. trodde vi hade ris hemma ännu en gång men det hade vi ju inte.

Nu vaknade godisen här så nu ligger hon i famnen.
Kram*

Fredagsmys!!

Har inte blivit något bloggande på en hel vecka nu ser jag. Har inte haft ork och så har jag ju en liten tjej här hemma som vägrar att sova själv, skriker och har ont i magen. Denna veckan började hemma hos mamma då jag ville att morfar skulle få träffa Novalee och hålla henne innan han åker in på operation. Hoppas att den jäkla cancern försvinner! På tisdagen klippte jag mig och medans jag var hos frissan var Mia med mig mest för att ta hand om min godis men hon sov som en stock i flera timmar. Hon älskar att sova i vagnen och i bilen, vilket jag kan förstå så mycket som det skumpar och vibrerar. Åkte ut till pappas grav men vi gick aldrig fram till den för den ligger längst bort och längst in i hörnet och det var bokstavligen snö upp till mina lår så kände inte direkt för att gå in där med mina tennis-skor och mina enda torra byxor (Novalee kissade ner mina mjukisbyxor under morgonen.) Resten av veckan har jag varit ute och gått med Mia och Liam, våra små älsklingar sover i stort sett hela tiden. Igår vart vi hemma hos Theresa på fika (en från föräldragruppen.) Vi vart ett par stycken och det var kul att se deras småttingar också, Novalee var dock den enda lilla-tjejen där igår. Efteråt så gick vi en liten promenad och jag hämtade ut Ella så hon fick sig en prommis hon också.

I natt tog Jonas Novalee så jag fick sova, men han skulle ju upp och jobba så tyckte det var lite dumt men nu så är jag hyffsat utvilad. När jag vaknade i natt och Novalee skrek fick jag för mig att det var lördag så jag hämtade henne aldrig så Jonas fick sova, men när klockan var halv sju så fattade jag att det var ju fredag så hämtade henne så Jonas fick sova ett par timmar, hoppas så att det går bra för honom på vägen idag bara.

Nu ikväll ska jag och Novalee mysa. Ska bada henne om en timme ungefär och sedan ge henne lite massage, mat och sedan hoppas på att hon somnar medans jag ser på "The legend of the seeker" som går på 6an. Har nu slutat amma så nu får hon bara ersättning och tror nog faktiskt hon mår bättre av det, känns som så i alla fall och hon sover också bättre på mage än hon gör på rygg har jag märkt.. fast jag vågar inte lämna henne ensam riktigt ännu eftersom jag är rädd att hon ska vrida ned huvudet i kudden och kvävas. I alla fall när jag lägger ned henne när hon somnat på mitt bröst så vaknar hon alltid när vi lägger henne på rygg men nu när jag lagt henne på mage sover hon faktiskt vidare.

Ha en jätte trevlig fredags-kväll med en massa mys
Kramar från oss*

En underbar natt

Novalee har ju hållt på att skrika hur mycket som helst de senaste dagarna och har inte velat sova mycket heller. Men så i torsdags köpte jag minifom till henne och hon somnade då hon åt och sov i fyra timmar. Dagen efter var jag hemma hos Mia, Jocke och Liam och blev bjuden på mat, drack också vin men drack bara upp halva glaset. Novalee var med men hon hade ont i magen då så Mia tog henne så jag fick äta upp maten i alla fall. Hon fick ersättning som de hade hemma. Jag hade ju min NAN 1 ersättning med mig men vi prövade NAN H.A för att se om det blev bättre och hon somnade rätt snabbt efter det, tur att jag köpte den ersättningen när vi var och handlade tidigare under dagen. Inatt somnade hon vid elva, tolv tiden och sov ända fram till klockan fem och det var jag som vaknade klarvaken innan henne och undrade om hon inte skulle vakna snart så hon skulle få äta lite. Men hon vaknade i alla fall en liten stund senare och när hon inte vart mätt gick ja ut i köket och gjorde ersättning till henne, men eftersom hon skrek inne i sovrummet så vaknade Jonas och han gick ut i vardagsrummet och la sig. Vid halv sju somnade hon om och sov sedan till klockan nio, då ammade jag henne liggandes och båda två halvsov till klockan halv tio. En helt underbar natt, hoppas att denna natt blir lika skön.. Har också gjort klart alla inbjudningarna till dopet nu också så dem ska jag posta på imorgon. Om en liten stund ska jag ta min dotter och hund och ta en promenad, är ju så himla fint väder ute!

Ha en trevlig söndag
Kram*

BVC besök och telefonsamtal

Idag har vi varit på BVC besök igen. Vårat hjärta växer så det knakar och hon går upp i vikt som hon ska. Igår kväll hade hon en riktig skrikar-kväll.. hon ville verkligen inte sova hur trött hon än var, sen blev hon plötsligt lite hungrig och var tyst i ca tio minuter för att sedan skrika konstant igen. Därefter bytte jag blöja och då var hon lugn medans hon låg på skötbädden men så fort jag tog upp henne så skrek hon, la jag ner henne i sin säng, i våran säng eller babysittern så skrek hon, ingenting passade den lilla tjejen. När hon sedan hade gråtit i mer än en timme så började jag också att gråta, då tittade hon med stora ögon på mig och var tyst i ca tre minuter för att sedan sätta igång att gråta igen, då började jag gråta ännu mer och sen la jag ner en skrikande Novalee i sin säng och ringde till Jonas och storgrät och bad honom skynda sig hem. Som tur var så hade han ca. en halvtimme-timma kvar tills han var hemma, så när han väl kom hem hade jag somnat i soffan (vet inte om N hade somnat också eller om hon låg och tittade men tyst vart hon då i alla fall) och han tog hand om henne så jag fick sova. Tydligen hade hon inte somnat förrän vid två-tre sen på natten. Hon vaknade sen i morse vid halv sex tiden och ville ha mat och somnade sedan om vid sju tiden igen. Efter det sov hon ända fram till klockan tio. Hon har förresten blivit jätte duktig med att hålla uppe huvudet också, bara genom att ligga på våra magar här hemma. *fniss*

Har också ringt till pastorsexpeditionen idag och bokat kyrkan vi ska vara i när dopet sker. Så när Jonas kommer hem ivkäll ska vi kolla på vilka vi ska bjuda och inte bjuda. Inte bjuda lät ju lite taskigt, men vi måste "gallra bort" lite av de alla vi skrivit upp eftersom det bara får plats femtio personer i lokalen vi ska vara i efter kyrkan.

Om ni minns så skrev jag för längesen att jag skulle börja sälja mary-kay produkter. Det blir inget med det. Jag ångrade mig redan efter ett par dagar, men kunde inte ge tillbaka startkitet jag fått trots att jag inte ens är inskriven. Hon som gav mig lådan med grejorna i sa att jag kunde använda produkterna och det gjorde jag tre gånger. Sen hon gav mig lådan har hon ringt mig konstant och frågat om jag pratat med någon och fått "sålt" något. Det har jag inte eftersom jag inte vill "pracka" på folk sånt som ja inte själv vill ha. Nu idag ringde hon för någon timma sen då jag och Novalee låg och sov, och SJÄLVKLART så väckte hon oss båda två. Jag orkade inte svara men såg på nummerpresentatören att det var hon. Signalerna höll på i två minuter så jag fick hålla mina händer på Novalees öron för att hon inte skulle vakna till ännu mera. Nog för att våran dotter inte är så jätte lättväckt men telefonen har väckt henne ett flertal gånger nu. Ringde i alla fall Mary-kays kundservice i fredags och pratade med en trevlig tjej/kvinna där som sa att hon skulle ringa och prata med henne men hon fick inte tag på henne så hon bad mig skicka ett mail till själva Mary-kay kontoret så hoppas nu att de kan ta tag i detta för jag vill INTE ha med "skiten" att göra längre!! Usch vill bara få bort lådan härifrån och slippa prata med henne igen. Låter elakt jag vet men vet inte va ja ska göra.

Nej nu ska jag ta mig en promenad med min dotter och hund.
Senare ikväll blir det att kolla på Greys anatomy wiihoo!

Vet någon förresten när man kan börja träna igen efter man fått barn? Alltså menar som sit ups och sånt där.
Kram*

Städning och dop

I söndags började vi prata lite smått om dop och jag kom med förslag på ett datum, utan att titta på vad det var för dag men som tur var så vart det en lördag. Försöker nu ringa till prästen som jag vill ha. Han har döpt mig, min syster, begravt pappa, farmor och farfar, vigt min mamma och pappa, min kusin och hennes man samt döpt några av mina kusinbarn. Han är alltså en "familjepräst" om man kan uttrycka det så.
Så förra sommaren när jag träffade honom på studenten så frågade jag honom om han skulle vilja döpa vårt barn och då sa han ja.. så nu ska jag bara ha tag i honom också och höra ifall just det datumet funkar bra för honom.
Säger inte vilket datum än men kan säga att det blir ett sommardop i alla fall.

Gårdagen gick som på räls. Novalee sov som en stock tills klockan blev sju och då hade affären precis stängt så blev ingen inhandling av mat (kan man säga så inhandling?) Men matade henne och tog på henne ytterkläderna, sedan gick vi ner till affären, jag, Novalee och Ella för att posta på Jonas brev.

Sen godisen somnade här hemma idag har jag städat toaletten, rensat kattlådan och dammsugit hela lägenheten. Nu sitter jag och kollar på olika utlandsresor att åka till i augusti.

Ne ska ta och äta lite här nu och pröva att ringa prästen igen.
Kram*


Våran underbara lilla godis!

Så va man själv

Jonas har börjat jobba idag igen efter ca. sju veckors ledighet. Blev riktigt tomt när han åkte vid ett tiden och jag saknar honom hur mycket som helst. Än så länge har det gått bra att vara själv med min lilla godis, hon ligger så gott och sussar i sin säng, hör lite ljud från henne då och då men hon fortsätter att sova. Jag har också sovit en liten stund under eftermiddagen och har gått runt här hemma och plockat lite bland tvätten mm.

I fredags fick jag förresten på mig min förlovningsring igen, jag blev så himla glad! I lördags var vi hemma hos mamma och hälsade på. Var meningen att vi skulle på 73 års kalas hos mormor och morfar, men födelsedagsbarnet (alltså min morfar) blev sjuk och fick åka till KSS i Skövde. Hoppas så att han blir bättre snart och att de hittar vad som är fel på honom. Hur som helst så fick min mormor, mina mostrar, Mia och Natalie, min syster, hennes pappa och bror träffa Novalee. Vi blev bjudna på både pizza och våfflor av mamma, men så vid nio tiden åkte vi hem därifrån och ja saknade mamma redan när hon stängde dörren. Jag körde nästan hela vägen hem sen fick Jonas ta över för jag blev så trött.

Igår bakade jag för första gången (själv) mockarutor/kärleksmums och de blev minsann riktigt goda. Efter det åkte vi hem till Jonas föräldrar där vi fick mat. När vi kom hem därifrån så hade Novalee ett bryt här hemma och bara skrek och skrek. Jonas hade henne för att jag skulle få sova men efter ca en timme "klarade" han inte av det längre så han kom in med henne till mig och där somnade hon fem, tio minuter senare helt övertrött. Jonas kom in lite senare och lyfte över henne till sin säng där hon sedan sov fyra timmar för att sedan vakna och vara lite små hungrig. När hon sedan somnade om så sov hon nästan till tio. Jag gick upp i alla fall och gjorde i ordning frukost till mig, gick på toa och ställde in allt som ja skulle ha inne i vardagsrummet och så gick ja in i rummet tog upp lilla godis, bytte blöja på henne och när jag sedan satte mig i soffan då först började hon skrika efter mat. Vi har en minsann riktigt snäll dotter, hoppas att hon håller de sovrutinerna hon har nu. Fast jag skulle egentligen behövt gå ned till affären för att köpa baguetter till Jonas och posta på ett brev men det får bli imorgon då affären stänger klockan sju, men brevet kan jag posta på nu ikväll i alla fall.

Har ju glömt att skriva GRATTIS här till min vän Vikky som fick en liten dotter dagen innan Novalee föddes och ett stort GRATTIS till Zizzi som fick sin lilla Molly i janurari (lite sena grattis dock.)

Ella tar förresten detta med en skrikande bebis i hemmet riktigt bra och katterna också. Ella vill vara med hela tiden och att pussa på henne är ju det allra bästa, speciellt när hon blir matad eller ligger på golvet. Vi försöker lära henne att man inte behöver vara så jätte nära hela tiden och att hon heller inte behöver pussa på henne.

Nu verkar det som att N vaknar här eller också är det en liten mardröm.

Ha en trevlig måndagskväll
kram*


En stolt mormor håller sitt barnbarn för första gången

Moster Julia håller sin lilla systerdotter

lilla N och stora N

Mia

Gammel-mormor Kerstin håller sitt barnbarnsbarn för första gången

Min underbara vackra mormor som nu också får heta "mormor Kerstin" (min gammel-mormor kallades för mormor Ingrid, hon gillade nämligen inte att bli kallad gammelmormor för det lät ju så gammalt)

Eva och Jonas pratar

Min moster Eva som nu blir gammelmoster åt Novalee

Jonas och Natalie lyssnar på Eva

Mia igen

Jonas och Natalie igen

Natalie på väg ut

Mina vackra hjärtan

Tre generationer

Ella var så söt, precis innan vi skulle ta kort så backade hon bakåt och satte sig ned bredvid mamma och tittade på oss och sedan på Jonas och ville också vara med på kort och visst fick den vackra vovven det!

RSS 2.0