Morn morn

Ja idag har dagen inte börjat bra för min lilla Ella.. Sen i söndags har hon vart lite krasslig i magen men ändå inte så jätte farligt tills idag. Pluttan är så lös i magen så hon har bajsat fem gånger på två timmar, ska åka och köpa kol tabletter sen och kolla om det blir någon förändring av det hela *hoppas*

Senare idag ska jag skjutsa Jonas till hans jobb för att sedanåka till stallet med grannen för jag ska rida får se hur detta kommer att gå HAHA!! Och sen ska jag till Jonas föräldrar för att fixa baklampan för reg.skylten den funkar inte fast vi har bytt till en ny liten lampa hmm...  

Aja have a nice day


Tror att Ellan känner sig sån här idag..


Våren! en fin årstid?!

Våren den finaste på hela året då alla blommor som slår ut, fjärilar som vaknar till liv liksom alla andra småkryp. Kort sagt vi älskar våren.. Jo säkert!! Inte för oss pollen allergiker i alla fall. Här sitter jag och har nyst hela dagen, näsan rinner, ögonen rinner och gommen kliar. Dessutom när jag åkte hem från Nödinge förut och var nästan precis hemma då ser jag världens pollenmoln flyga från ett björkträd, FY säger jag bara!
Jag har inte alltid varit sån här. Faktiskt så började min pollen allergi för ca. två år sedan och min kattallergi för 3-4 år sedan. Men för varje år som går så blir det bara värre och värre, min sista clarityn tog jasg igår kväll.. jag kunde verkligen inte andas! Men nu så har jag införskaffat mig lite tabletter.



Gammal bild från 2007

Fram och Tillbaka

Ja idag tycker jag allt att jag vart duktig..än så länge... Jag gick upp HALV nio!! Det är faktiskt rätt tidigt för att vara mig (då jag brukar börja jobba emellan 10-12 på dagarna eller i vissa fall senare) Jag skulle i alla fall skjutsa min granne till stallet men så kom hon och ringde på precis när jag tänkte gå upp och sa att jag inte behövde skjutsa henne. Men eftersom jag redan var uppe så var det lika bra att åka till vetrinären för att köpa hundmat och P-piller till Linneá. Där fick jag ett recept och så "beställde/bokade" jag en tid för Ellas HD röntgning och vaccination för båda katterna på min OCH Linneás födelsedag den 27 maj.

Efter det åkte jag in till Nödinge för att hämta ut P-pillrena åt Linneá men eftersom vetrinären hade glömt att skriva datum (och så var det nånting mer) så fick jag dem inte. Jag gick i alla fall in till djuraffären och köpte två märgben till Ella och kattsand till katterna och nu måste vi åka in till Nödinge igen för att hämta pillrena (fick hämta dom kl elva sa hon)

så herrå!

Trött och frusen

För ca. en timme sen kom vi hem från agilityn, mycket roligt och trevligt. Alla pratar så fint om våran tjej. Vi körde fast lite i början då hon inte ville springa igenom tunneln men så snart hon förstod att jag var på andra sidan och att hon nästan hela tiden fick godis så löste sig allt.


Bilden är sen avslutningen innan påsk

Nu när vi är hemma så kollar vi på Grey´s Anatomy på kanal 5 ÄLSKAR den serien!! Längtar verkligen tills säsong fem kommer ut på box. Aja nu är reklamen slut i alla fall.

C ya

Go´natt

Till er alla för nu ska jag lägga mig.. Dock rätt sent men ändå

Kram

Skopelos

Till Grekland! Ja dit vill vi, till staden Skopelos där filmen Mamma Mia spelades in, ja dit vill minsann vi. När det har vi ingen aning om men när Jonas kommer hem halv tolv i kväll/natt så ska vi kolla närmre på det hela. Det är inte alls säkert det blir någonting men hoppas kan man ju *ler*





Ja idag har det faktiskt inte blivit mer än bara städning och tvättande. Jag ringde till de butikerna jag tänkte lämna in mitt CV idag för att höra om det var okej, på nästan alla ställen var det det.
Så IMORGON ska jag in till Nödinge istället precis när allting öppnar. Nu ska jag sätta mig lite vid photoshop igen för att försöka lära mig lite (även fast jag inte gör det men) försöka duger ju..

Jaja ha de gött

Inget kl 8 här inte

Nej att gå upp kl 08.00 som jag hade tänkt mig gick bara inte (jag somnade inte förrän kl två inatt), så låg kvar i sängen till kl halv elva. Frukosten blev i alla fall havregrynsgröt jag gjorde dock lite väl mycket bara så orkade inte äta upp. Prövade också den "nya" mjölken idag också "Låg Laktos" får se hur min lilla mage mår efter att den mjölken är uppdrucken, vet inte om det är mjölk som får min mage att göra så ont eller va det är och jag tänker inte gå till läkaren så de får kolla upp det. Ja inte än i alla fall.

Nu ska jag skyffla in en massa tvätt i maskinen, så får vi se vad jag hittar på sen

Ciao

Åh denna underbart fina bilden satt Jonas och gjorde igår. Duktig han är och så vacker den är!! 



Utomlands och tillbaka

Ja inte var det någon sol semester inte utan jag följde med Jonas till Oslo fram och tillbaka idag. Så nu sitter jag här mitt i nassen och är jätte tlött. För jag som alltid brukar kunna somna i lasbilen har inte kunnat det på något vis alls, det som känns så rogivande att somna till allt skumpande, men nej då inte idag inte. Mina ögon ville bara sova men resten ville då inte sova, frustrerande är vad det är eller var rättare sagt.

Nae nu ska jag lägga mig för imorn börjar mitt NYA liv! Jag ska upp kl 08.00 imorgon för att äta havregrynsgröt och någon frukt till för att sedan gå en promenad med Pellan. Näst efter det så börjar det tråkiga; tvätta, städa, gå in till Nödinge med en massa CV och hoppas på ett framtida jobb, ut med Ella och laga mat.

Ja käre min tid det blir bara att borsta tänderna nu för att krypa till kojs alldeles strax!

Natti natti 

Ny duschad..

Känner  ni igen mig? Ne jag trodde väl inte det så ren och fin som jag är nu. Jag somnade självklart till filmen igår också, så den var inte så bra. Eller bra och bra, trög som jag är så fattade jag inte allt vad dom sa/menade och sedan så vart den så långtråkig.
Jonas kollade i alla fall klart på den och tyckte inte alls den var bra.

Idag är jag ledig och jag har massor av saker som ska göras, göra i ordning resten av mina studentkort, städa, ut och gå med Ella, ja och mycket mera. Men jag har ingen ork, det är så grått väder ute att jag blir deprimerad. Kanske följer jag med Jonas i lastbilen men då måste jag fixa "barnvakt" åt Ellan och får ta itu med allt som skall göras imorgon istället. Äsch just nu vet jag varken ut eller in. Får ta mig en tänkare när jag sitter och äter min gröt snart.

Tjing 

Kvällsmys

Äntligen en kväll där vi kan mysa lite. Fast att Jonas ska jobba imorgon så ska vi kolla på film och äta lite godis (även fast det är söndag) ajabaja på oss. Vi ska kolla på Kingdom of heaven, får se om den är bra. Även fast jag har tittat på den ett par gånger (inte hela då) så har jag alltid somnat. För antingen så har jag vart grymt trött, full eller bakis så vi får se hur det går denna gången *fnissar*






Det blev tacos förut i alla fall och det vart riktigt gott fast vi glömde att köpa cream fraiche när vi var och handlade.

Nej nu ligger Jonas och läser expressen så jag får krypa ner till kojs jag också.

Natt natti


Köttfärspaj

Så var man äntligen hemma från jobbet igen och är fram tills på torsdag ledig, mycket skönt! Jag tog förresten med mig ceasar sallad hem från jobbet och Ella blev väldans nyfiken på vad matte åt så jag gav henne lite sallad och det åkte snabbt ner. Den hunden äter verkligen ALLT!

Det blev varken grillning eller köttfärspaj igår. Innan vi gick ut igår så sa Jonas att vi skulle till hans föräldrar. Hans pappa skulle kolla på min bil och det visste jag ju redan om men hade ju självklart glömt bort. Vi åkte dit och där bjöds det på pizza och pellan fick springa i deras trädgård och leka av sig.

Så nu ikväll trodde jag att vi skulle ha köttfärspaj men Jonas vill hellre ha tacos, så det är bara att åka iväg till affären och köpa sånt som hör till tacos..



Ella hos mina svärföräldrar


Vårat vackra ballongträd på jobbet


Sallads ätande hunden Ella

Nej nu ska jag minsann sätta mig lite vid Photoshop för att se om jag kan lära mig nånting nångång
Kram kram

Aj aj, ont i arslet

Idag har det gått riktigt bra på jobbet, ingen som man direkt har blivit irriterad på fast å andra sidan har jag varit ute i matsalen och städat och jag har faktiskt stått i disken. Mycket bra och SOFT!!

 Men nu är jag i alla fall hemma och ska snart gå ut med pajken och Ellan skrällan och leka lite för att sedan göra lite mat, vet ej än om det blir grillning eller om det kanske blir köttfärspaj med tsatsikisås till (har visserligen inte köpt någon gurka) Vi märker vad och hur det blir.

Jag glömde berätta en sak igår. Innan vi ens åkte till våra jobb igår så kom grannen in med en skål jordgubbar. Han hade försökt att ge en gubbe till Ella ute i trappuppgången men hon gillade inte konsistensen och smaken så hon spottade ut den sa han när jag skulle ge henne en när de kom in. Ja Jonas hade varit ute med henne precis alltså.. Hon tittade på mig och tog sedan tag i gubben och käkade upp den! Både Jonas och Fidde (som grannen kallas) kollade på varandra och skakade på huvudena. Ella såg ut att tänka så här - Säger mamma att man kan äta den så kan jag minsann äta! Det slutade med att det bara hängde dreggel från hennes mungipor. Det blev nog kanske lite väl syrligt för stumpan men gott tyckte hon att det var och jag fick minsann inte många kan jag tala om.

Ja och efter jag kom hem ifrån jobbet igår så cyklade jag ner till Shell för att köpa helg snacks och efter det så har jag så otroligt ont i mitt arsle nu för sadlen var så grymt hårt att sitta på och ett benigt arsle och en hård sadel ja det hör ni ju själva att det slutar bara med att det kommer att göra ont, och så blev det också. AJ! säger jag bara..

Nej nu väntar lillan på att få gå ut.
Tjingeling badring! 




Mammas dreggelmaja





Jobb jobb jobb

Nu åker jag till jobbet så skriver mer när jag kommer hem sen

Ha de

Hemma

Ut med vovven in med vovven, in till grannen och låna cykel, bort till shell, köpa helg snacks, hem igen, in till grannen och lämna cykeln. Phu va jobbigt!! men gott och mysigt ska det bli och Ella har fått sitt kvällsmål och ska väl snart lägga sig till rätta för att nana lite. Jonas kommer ju hem om ca. en halvtimme eller så. Och då ska vi kolla på film och mysa. Fast inte för länge förstås, för jag börjar ju jobba kl ett imorgon och då måste man vara utvilad!

Hoppas ni alla har haft en bra dag och får en fortsatt trevlig kväll för nu säger jag go´natt..


Prinsessan Linneá

Jahopp

Nu är klockan 14.15 och det är dags att börja göra sig i ordning för att gå ner till bussen igen. fy säger jag bara!

See ya later

God morgon?

Ja så har man än en gång blivit väckt av ena kattskrället, blir så arg!
Men nu är jag uppe i alla fall och ska väl alldeles strax trippa ut i köket för frukost åt både mig och djuren.. Därefter blir det förmodligen en promenad i det fin fina vädret. Sen i eftermiddag blir det jobb igen men idag slutar jag åtta istället.

Ha de så bra trötta kraamar från oss




 

Så har det blivit miss i nassen också

Nu sitter jag här med ett glas nyponsoppa och ska alldeles strax lägga mig. Är lite tlött nu det är ju miss i nassen så hörs imorn eller rättare sagt hörs om ett par timmar.




Nu kryper vi till kojs Natti Natti..

Honey I´m home!!

Japp nu så är jag ÄNTLIGEN hemma hos mina älskade djur igen! Möttes av en överlycklig Ella i dörren, hade skruttan kanske saknat mig tro?! Hoppas på det i alla fall.

Ella har precis fått sitt kvällsmål och vi ska snart gå ut på en liten promenad, sedan väntar vi bara en timme på att Jonas/husse ska komma hem också. Han har visserligen med sig en kompis hem som ska sova på soffan inatt så vi kommer väl säkert inte se röken av honom.
Men men jag har ju Ella att gosa med eller katterna om jag nu hellre vill det.. ^^

Nej tjolahopp tjolahejj vi hörs sen innan det blir natti natti




Snabbt litet inlägg..

Till dig Carina bilder på dig och Zita finns på smalandslo.se
Jaja ville bara säga det ^^

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi sen

Vackraste flickan i stada!

Vi har nyss kommit in från en lekstund ute på "gården"
Jag kan säga att jag tycker att vi har världens vackraste lilla flicka. För varje dag som går blir jag bara mer förälskad i henne, hon är så vacker och hennes ljuvliga ögon ska vi inte ens prata om, ojojoj man kan inte vara arg på henne länge inte!
Jag är glad att vi valde den minsta tjejen av alla och att hon kom fram först + att ingen annan hade köpt henne före oss :) Tack Kirsi för att du ville sälja henne till två "tokstollar" som oss ^^

Nej vi har minsann "Vackraste Flickan I Stada" (min och Jonas åsikt förstås)

Så kommer här nu lite bilder på vårt lilla skräll sen vi vart ute alldeles nyss... sista bilden fick bli på våra fina vår blommor här utanför


Wiiieehoo morsan nu kommer jag och tar dig!!



Sov morgon!

Vaknade inte förrän vid tio tiden idag, mycket skönt! Jonas gav mig en sovmorgon och gick därför ut med Ella och satte igång thé vatten. När jag väl kom upp gav jag Ella och katterna mat öppnade balkongdörren så det fina vädret  kunde sköljas in i lägenheten, sedan så gick jag hit. Så vad ska jag skriva mer nu då? Vad jag ska göra idag? Har ingen som helst aning om, mer än att jag jobbar 17-21 idag med. Tror jag ska be grannen om "barnvakt"  till Ella sen.
Känns hemskt att åka hemifrån vid halv fyra för att börja fem och för att inte tala om att jag kommer hem vid halv elva ikväll! Jag vill INTE lämna min skrutta här hemma så pass länge (kanske inte är så länge) men JAG tycker det.

Jo Carina har ni fint väder idag?

Ha det gott allesammans klaaaam flån oss!!

Go´natt

Jag kunde bara inte låta bli att skratta rakt ut! För ca. 10 min sen så skulle jag och Ella ut sista promenaden innan läggdags, hon satte sig ned som alltid medans jag tog på mig mina skor och jacka. Precis när jag ska ta min jacka från hängaren så hör jag plötsligt en stor PRUTT!! Ella la av världens fjärt. Precis sådana som vi människor kan göra. Hur som helst så kunde jag inte låta bli att skratta när jag såg hennes chockade min för att sedan komma ut ännu mera pys ljud där bak, lilla skruttan bara tittade på mig helt undrande och tänkte säkert - Var det verkligen jag som gjorde det där ljudet?  Ja jösses vad jag skrattade (skrattar till och med nu när jag tänker på det)

Nu väntar vi bara på att Jonas/husse ska komma hem så vi kan krypa till kojs alla tre eller ja fem men katterna sover ju faktiskt utanför. ^^


Gammal bild på mig.. (Ser ut så när jag får skratt anfall)


Go´natt på er alla glada!!




Trött som bare den

Nu har vi kommit in från vår "långpromenad". Den blev visserligen inte så jättelång ändå men vi vart ute i ca 1 timma i alla fall och det var inte så kallt ute som jag trodde, väldigt skönt väder faktiskt. Kände att jag blev hemskans trött när jag satte mig här vid datan så funderar på att lägga mig i sängen med lillan och vila ögonen ett tag innan jag ska till mitt förskräckliga jobb (mår dåligt bara jag tänker på det) Nej ucsh och fy ska inte tänka på det mera.. Här kommer ett par bilder från det vi var ute




Ny dag nya tag

God morgon alla glada!

Idag är det en mulen och kall dag, så nu tänker ni säkert att -idag blir det ingen långpromenad heller. Men jo ni det ska det visst bli! jag ska minsann mulla på mig en massa kläder, för ut det ska vi och gå långt det ska vi med. Ja just det någon som vet ett bra och snyggt regnställ? jag behöver ett känner jag, grisiga som vi är, jag och Ella *hihi*.

Jadu Carina jag tror det var så, hon blev inte rädd för att hon trodde det var Ella som var under lakanet ^^ *fnissar*

Nepp nu ska jag käka frukost för att sedan gå ut på morgonpromenad med Pellisen


Så har denna dagen gått också

Ja denna dagen gick rätt snabbt må jag säga, fast ändå inte. Har legat och slappat, sovit, städat, vart borta med soporna i soprummet. Ella gillar inte att gå dit, vet inte varför men rädd är hon. Men skam den som ger sig hon SKA lära sig att där finns inget farligt och mamma är ju där och kan skydda henne från farligheter.. Vi har i alla fall tagit oss ett par promenader idag istället för att ta en låååång promenad. Känner att jag har en massa träningsvärk i kroppen men har ingen aning om vad jag gjort mer än att stretat emot så att Ella inte drar omkull mig (från igår alltså, när vi skulle stå still på MH testet) Hon är minsann stark lillan! funderar på att kila ut på en sista promenad innan det blir kvällsmat och natti natti..
Jo så får det bli. 

Ja just det förut när vi var ute så hittade Pellan en apelsin som hon trodde var en boll så den satte hon tänderna i men kände nog ganska snabbt att det inte var någon boll, hur som helst så luktar hon i alla fall en massa apelsin nu.. ^^

God natt på er alla!! sov så gott när ni lägger er


Ella har själv lagt sig under täcket (gammal bild)

Långpromenad nu? ICKE!!

Nej någon långpromenad blev det inte nu heller för nu började det regna istället och jag kände inte för att gå i en massa regn i myskläder, nej jag hoppar nog det och hoppas på bättre väder om en stund istället.

Våran gourmet middag blev  idag inte mer än spagetti och köttfärsås, mumsigt var det i alla fall!

see ya sooon

Härlig dag idag?

Idag vaknade jag kl 9 av att Jonas snodde mitt täcke (Ella låg på hans täcke) och att katterna jamade på andra sidan dörren. Det var bara att gå upp för sova det kunde jag ju inte göra mer. Jag tog mig ett glas mjölk och åt en macka för att sedan gå ut med Ella.

Jag tänkte vara lite effektiv och äntligen skicka iväg hälften av mina student kort som inte kommit iväg än. Vi gick med rask takt ner till Tempo och postade på alla UTOM två stycken. Jag hade glömt frimärken på dem, så det var bara att traska hemmåt igen. Jag som tänkte att vi skulle gått en långpromenad mitt på morgonen/förmiddagen men det blev inget med det, får ta det  när Jonas åker till jobbet istället. 

Nepp nu skuttar jag iväg ut till köket för att laga lite mat.. Herrå! *vinkar*



En väldans gammal bild på en väldans trött liten Ella

Jaha ja..

Då har jag också hittat hit.. Vet inte riktigt var man ska börja eller vad man ska skriva om.

Men jag kan ju börja med att vi har varit på MH-test  i Jönköping hos Ellas uppfödare. Gick lysande faktiskt, bara att det var en aning pinsamt ett tag när hon sprang iväg och inte ville lyssna på mig.

Nej nu ska jag ut och gå en sväng med pellisen innan vi kryper ner till sängs för att nana.. Vovvsan blev väldans trött efter dagens händelser



Bilden är tagen för längesedan på en trött vovvsing

RSS 2.0