Redo för vintern

I tisdags förra veckan var jag på sportlife och körde bodybalance, tänkte att detta skulle vara en liten mjukstart efter graviditeten med yoga/pilates.... in my ass att det var en mjukstart!! Efter bara fem minuter rann det nerför pannan på mig och så svettig som jag var under det träningspasset har jag inte varit under någon av mina förlossningar, hade sedan spagetti-ben när jag gick nedför trappan därifrån och hade även träningsvärk i mina lår i två dagar efteråt men skam den som ger sig, på tisdag tar vi nya tag igen och hoppas på att det går/blir bättre. 
 
I fredags morse när jag matade Haylee ringde det på dörren, tänkte ett tag att jag skulle strunta i att gå ner och öppna eftersom jag matade lill skrott och pratade med min mormor i telefonen men lade snällt på luren avbröt matandet och gick ner (inte många som brukar ringa på, de flesta brukar knacka.) Där stod en postman med ett paket till oss med mina och Jonas vinterkläder vi beställde i början av förra veckan så nu är vi helt redo inför vintern. Jonas behövde verkligen nya termobyxor då de andra var helt grå/vita på röven, byxorna är svarta egentligen så ni kan ju tänka er hur slitna dom var men de höll i ca tio år för honom så det har varit riktigt bra kvalitet på dem. 
 
Novalee kliar fortfarande i munnen och har ont men fick tips om ett par droppar som finns i Norge av kompisen Mia, min moster som bor i Strömstad ska över till Halden nu i veckan så hon kilar in på apoteket och köpa med sig en sån liten flaska till oss, TACK så mycket min älskade moster!! ♥ 
 
I lördags tog jag och min lilla familj en snabb tripp ner till Ullared och handlade hem en massa grejer + lite inför Haylees kommande dop. Köpte även där Trotsboken vilken jag VERKLIGEN kan rekommendera, super bra är den och man (jag i alla fall) känner igen sig en massa, så jag är ingen hemsk förälder ändå! Helt klart min nya favoritbok, där man kan få lite aha upplevelser när man har en två åring. 
 
Har fått sålt min älskade kamera så åkte iväg till netonnet igår och köpte en ny. En Nikon j1 blev det, den som har gått på reklamen vet ni, den man kan ta seriebilder med.. Tyvärr är jag inte nöjd med den så får åka tillbaka med den under dagen då flera bilder fick en massa ränder i sig och när jag ville ta en bild på Ella i mörkret så kunde den inte ta för kameran tyckte det var för mörkt antagligen FAST jag hade blixten uppe, mycket tråkigt då den kostade en bra slant. Annars gav den en massa fina bilder.
 
 
Ja ni ser väl säkert den underbara randen rakt igenom bilden..
 
 
Vad vi ska göra mer idag är en bra fråga, blir väl att vara ute mestadels av dagen då det är jätte fint väder.
Kram*

Tänder tänder tänder

Stackars min stora tjej. Igår när vi lekte upptäckte jag en hörn-tand nere i vänstra hörnet och bad henne gapa så jag fick kolla lite mer, hittade då en till hörn-tand fast uppe i högra hörnet. De båda hade kommit igenom rätt så bra och var hyfsat stora och nu under morgonen när jag tog av pyjamasen tyckte jag mig se något mer därinne och mycket riktigt så håller höger nere OCH vänster uppe på att spricka igenom så det är inte konstigt att hon har varit gnällig den senaste tiden och bitit i precis allting (speciellt hennes fingrar och nappar..) 
Men nu kommer det väl förhoppningsvis att dröja något/några år innan någon mer tand vill fram efter dom här har vuxit klart. Däremot kommer ju lill skrott snart med hennes tänder för storasyster var ju fem månader när hon fick sin första lilla gadd och nu när vi ändå håller på att prata tänder så kom jag själv på att jag ska till tandläkarn om två veckor, usch och fy! 
 
Kram*

???

Hur gör man för att lösenskydda vissa inlägg? Har så mycket att få ur mig men som jag vill hålla för mig själv.. Någon som kan? Kram

En dag på backaplan

I förmiddags blev det en lekdejt med Eleonor och Loke så vi gick bort till dagiset och lät dem leka där på lekplatsen men vattenpölarna var mer intressanta så barnen var helt dyngsura av allt vatten när vi gick tillbaka därifrån. Hemma igen var det bara att dra av de våta kläderna och fixa i ordning oss för att åka iväg till Backaplan för att köpa mat till Ella och en "mitt första år bok" till Haylee så snart har hon tre stycken, lite många visserligen men det står olika saker i de böckerna hon har och några av grejerna fattas i den ena som det finns i den andra + att den vi köpte idag var/är så otroligt söt! Sen blev det två vita linnen till mig och en potta med stege på till Novalee. Den har hon redan prövat även om det inte kom någonting men hon klättrade upp och satte sig och var jätte stolt, får se om hon börjar använda den snart eller inte, vi kommer i alla fall att sätta tillbaka den varje gång vi vart på toa. Snart ska vi åka till Jonas äldsta syster och ta en fika med dem, har ju inte träffat dem sen Haylee föddes nästan då dem har vart iväg under semestern. 
 
Pottan hittade vi på happyland och heter Kiddyloo..
 
Måste ju även tillägga att under dessa veckor som Novalee varit hemma från dagis så har hon verkligen börjat pladdra ännu mer och man förstår mer och mer vad hon säger och det blir flera långa meningar. Mamman blir så stolt! 
 
 
Kram*

Ett bra tag sedan

Ja nu var det ett himla tag sen jag skrev något igen.
Hade en mycket trevlig juli månad tillsammans med min fina familj som vi bland annat spenderade på Kolmården, i Falköping och bara här hemma.
 
Kolmården vistelsen var helt underbar, men vi insåg när vi var på delfinshowen att nästa gång vi åker dit får Haylee vara minst fyra år för Novalee tyckte inte alls det var kul att sitta still och titta där, så nästa gång vi åker dit blir om fyra eller sex år och då ska vi även ha objektiv till vår kamera också.
 
I helgen som gick var vi uppe i Falköping igen men denna gången med hela familjen, där vankades det cruising och promenad på ströget för att titta på de fin fina gamla bilarna. Tyvärr var vädret helt pissigt men hade riktigt tur att det var uppehåll när vi väl var ute och vi träffade även lite bekanta också. På väg hem till mamma igen så köpte vi pizza och Novalee fick för första gången en egen. När Jonas och tjejerna väntade på mig utanför pizzerian så var det en idiot som gasade på som fan och Novalee blev så rädd att hon bara satt och darrade efteråt, finns många bra raggare men så äckligt mycket sviniga fulla raggare som bara förstör också vilket jag tycker är väldigt tråkigt!
Dagen efter packade vi ihop alla våra grejer och Novalee följde med mamma/mormor och Mats upp till djurparken och kikade på djuren där medan jag och mina andra tre hjärtan promenerade bort till Liza där Jonas blev tatuerad. När han väl blev klar så åkte vi hemåt igen. Svängde in till Överby för att få ett muminglas från barnmenyn på MAX men självklart var de slut när vi väl kom dit så vi fick en ful gul frisbee istället som Ella gjorde sönder på tre röda. 
 
Sen dess har vi varit hemma och vi har grillat med grannarna tre dagar i rad så både jag och Jonas lyckades bli förkylda när vi satt ute så länge. 
 
Just nu är det väldigt tyst och tomt här hemma då våra grannar tog med sig Novalee till Borås djurpark över dagen så nu sitter jag här med en sovandes liten tjej bredvid mig och Ella ligger inne i sovrummet och sussar gott hon med. 
 
Kram*

RSS 2.0