Måste pröva..

Ja jag måste ju faktiskt också pröva på detta med mobil bloggande. Ligger just nu i sängen och nästan sover, är så trött! Men usch så tomt i sängen det är när inte Jonas ligger där.. Man kan ju tycka att jag är van vid att somna själv eftersom han kört lastbil och i te kommit hem förrän tolv, ett på natten men nu har jag vant mig vid att ha honom bredvid mig så de är himla tomt på vänster sidan, däremot ligger Ella där istället men det är ju inte samma sak. Nu ska jag i alla fall sova, god natt och sov gott Kram*

Borta i flera dagar

Julen blev bra i alla fall och termobyxor fixade sig också. Däremot har jag fortfarande inte fått grejen jag vann på tradera så det kommer att bli en polisanmälan på henne och negativt omdöme.

Julafton:

Dagen började med att vi filmade Novalee medan hon öppnade två av sina tre julklappar av oss här hemma och Ella fick sig en julklapp hon också, ett märgben till vovvsan som var mycket uppskattat. Novalee fick en "learning puppy" av oss och en muminfilm. Vid cirka halv två började jag steka prinskorvarna och efter det bytte Jonas blöja på Novalee och tog på henne hennes julkläder. Jag tog på mig mina kläder också och sminkade mig och när vi var färdiga började Kalle Anka. Novalee var så trött så hon fick vila en stund innan Kalle Anka var klart och vi skulle åka iväg. Klockan fem skulle vi vara hos Jonas äldsta syster Therese med familj. När vi precis kommit fram så kommer jag på att jag glömt gräddosten och senapen där hemma så det var bara för mig att åka tillbaka hela vägen hem. Sedan rullade allt på, vi åt mat, tomten kom (två stycken till och med,) vi hade julklappslek och sedan var det dags att åka hem. Vi skjutsade hem Jonas syster Sandra på vägen hem och väl hemma så väntade en glad Ella och en trött Fidde (Jonas åkte iväg en sväng och lämnade nycklarna till Fidde så han kunde va lite med Ella.)

Juldagen:

Novalee vaknar vid kvart i sju och får ny blöja och mat. Jag börjar packa ner saker som ska med till mormor och morfar och vid kvart över tio kommer vi äntligen iväg. Fidde är kvar hemma hos oss och passar Ella, då vi inte ville att hon skulle vara på hundpensionat i det kalla vädret. Väl hemma hos mormor och morfar blev det många pussar och kramar, vi höll knappt Novalee under den dagen och vi behövde varken mata eller byta blöja på henne. Det blev lika god mat och fika där och även tomten kom dit också. Då mormor fått ischias och morfar som nyss har blivit opererad så hjälpte vi alla till att bära in ved till dem så de slipper gå ut i kylan och bära ved (de får dom inte heller för den delen så det var bra att vi hjälpte dem med det.) Runt sex, sju tiden gick jag, Jonas min moster Maria och mina kusiner Adam och Tim ut och åkte pulka och snowracer. Efter en stund kom min mamma ner och joinade oss och vi åkte tillsammans jag och mamma, vi kom visserligen inte så jätte långt för snön var helkass att åka i, helt seg var den men kul hade vi, min andra moster Eva kom bort en liten stund också och åkte med oss. Novalee fick vara inne och leka, mysa med min syster istället.

Annandagen:

Vi åker hem efter ett trevligt julfirande men i uppförsbacken från mina morföräldrar kommer vi inte upp så vi får backa ner med bilen och kör fast i en kurva. Jag ringer mina mostrar som kommer efter fem, tio minuter med deras bil men även dem får backa ned och kör fast precis framför oss. Jonas och min moster Maria är hemskt arga. Jonas för att han kört fast och Maria för att den som ska sanda vägen inte gjort det. Efter många samtal hit och dit kommer deras kusiner, morbror och han som ska sanda och får upp oss därifrån. Lyckligtvis satt Novalee i bak, trött som bare den och somnade till mumintrolletfilmen. Efter det åkte vi hem till mamma en snabbis på en bit mat. Sedan åkte vi äntligen hem. Meningen var att jag skulle köra hem från Tre älgar men jag somnade och Jonas var så söt och körde hela vägen hem. När vi kommit hem möts vi av en glad vovve och det blir lite gosande med henne. Jag hoppar in i duschen gör i ordning mig lite gör mat till Novalee och åker sedan vidare hem till Maria på Liams ett årskalas, däe fick vi mycket gott fika och super god tårta! Novalee snodde en kaka från mig så den lilla halvan fick hon äta upp, tårtan var dock inget som gick hem hos henne så vi får se när hon fyller ett om det faller henne i smaken då istället.
Jonas skulle egentligen också följt med men han hade en massa saker som han behövde göra innan jobbet idag, han ska ju vara borta fram tills på (senast) torsdag nere i Horred och smälla upp ett nytt hus. Är redan jätte tomt här hemma utan honom, hur ska jag klara mig?! Vi har "bara" varit ifrån varandra högst två dagar sen vi flyttade ihop.


Nu lyser solen helt underbart där ute och jag blir lite sugen på att gå ut (måste in till Nödinge och handla mat,) förut när vi var ute dalade det ned stora snöflingor ifrån skyn, Ella hoppade glatt efter snöflingorna och Novalee somnade gott i vagnen och där har hon sovit i nästan två timmar nu.

Hoppas ni haft en mysig och bra jul också, God fortsättning!
Kram*


J*vla julångest!!

Har sån jäkla ångest över att vi inte kommer att ha råd nu under den närmsta månaden efter att räkningarna betalats. Denna förbaskade julyra är överallt och man ska köpa presenter till princip ALLA!
Sen gör det inte bättre av att jag antagligen blev blåst på tradera nu i veckan heller IGEN för FJÄRDE gången, hur lyckas jag?! Denna gång var det i alla fall en julklapp till Jonas som blivit helt förstörd nu (vi bestämde att vi inte skulle ge något till varandra i år men ville överraska honom med den grejen eftersom han "tjatat" om denna sen i somras.) På juldagen ska vi hem till min familj också så där går en massa bensinpengar bort.
I januari (vecka två) ska vi till Sälen och jag har varken termobyxor eller vinterskor + att vi ska hyra skidor och sånt där till mig. Novalee ska ha ett underställ i lager ett som vi måste köpa nästa vecka, hellre att jag går och fryser än att min älskade dotter ska göra det!
Men i alla fall nästa jul kommer vi bara vara hemma vi tre, jag, Jonas och Novalee, ja och sjävklart våran vovvs också. Sen har jag väl förhoppningsvis ett jobb också så ekonomin blir väl kanske lite bättre då.
Jag som vart så lycklig över att det snart är jul men den senaste månaden har jag bara mått illa och haft ont i magen av blotta tanken på alla pengar.. Well well våran tur kommer väl en dag också *ler*

* Ni får i alla fall ha en riktigt GOD JUL *
Kram

Föräldratid är skönt

Vet att många inte gillar detta med fem minuters metoden, men den funkar super här hemma hos oss. Inom tio minuter har lilla hjärtat somnat och det gäller i stort sett 99% av alla gånger.
Hon kan dock vakna till under två timmar men somnar snabbt om igen antingen av sig själv eller om vi går in, stoppar in nappen, lägger henne ned (om hon sitter eller står upp) säger "god natt, jag älskar dig, syns imorgon". Sen sover hon fram till fyra-sex tiden och får en flaska välling och sover minst en timme till. Självklart vaknar hon ju på natten ibland också men det är inget som förekommer ofta.
Vi har nog egentligen en rätt snäll dotter som för det mesta låter oss sova på natten för redan som en 1 månaders bebis sov hon fem timmar i sträck (ibland mer.)
Vi börjar förbereda henne inför natten runt sju tiden för att hon helst ska vara i säng klockan halv åtta. Först tar vi på henne ny blöja och pyjamas. Nu i kallare tider smörjer vi in hennes kinder, om det behövs såklart och likadant när hon är lite små "krasslig" med hosta och täppt näsa då får hon hostmedicin och nässpray. Medan någon av oss gör allt detta förbereder sig den andre genom att göra välling och ibland lägga i ordning hennes tandborste.
När hon ätit upp eller känner att hon är klar, borstar vi tänderna, går in i hennes rum, drar ned persiennerna, stoppar nappen i munnen gosar lite och lägger sedan ned henne i sängen. Vi började nu ikväll med att läsa en liten bok för henne också så får se vad hon tycker om det. Sen klappar vi henne på huvudet och kinden, lägger hunden Patrick vid hennes vänster sida, snutten på höger och en litet lemur gosedjur ligger på hennes högra sida också fast längst upp på kudden. Vi säger "god natt, jag älskar dig, syns imorn" och släcker sedan lampan. Hon gråter ett par minuter (känns ibland som väldigt långa minuter) men somnar för det mesta inom fem minuter annars inom tio och är det alldeles för jobbigt sätter vi igång hennes musik för det hjälper också.

Sen har jag och min älskling lite föräldratid då vi brukar kolla på tvn tillsammans, mysa, bada, ja bara umgås bara jag och han.. och Ella såklart men hon sover för det mesta där vi är.

Hoppas ni verkligen inte ser detta som att jag skryter nu eller nåt sånt där för det är det värsta jag vet när någon skryter (jag har säkert gjort det många gånger men inte medvetet då i alla fall.)

Nu sover i alla fall hela min familj och det tänker jag också göra så Natti Natti
Kram*


9 år sen

Ja klockan sju imorse för nio år sedan så ringde hemtelefonen hemma hos mamma och hon svarade och sa "Så det är över nu". Jag förstod direkt att pappa då hade gått bort men orkade inte säga något utan somnade om. När jag klev upp berättade mamma att han dött vid tre tiden under natten. Han fick en propp i hjärnan som de "löste upp" men fick sedan en hjärninfarkt i bakre hjärnbalken eller om det var i hjärnbarken och blev alltså hjärndöd den fjortonde december.
Han är precis lika saknad nu som då, ibland ännu mera saknad. Känns jobbigt när jag tänker på att han aldrig får hålla Novalee, aldrig leka med henne, ja aldrig träffa henne.. känns jobbigt att jag aldrig mer kommer att få några varma kramar av honom eller att få hans hjälp och aldrig få vara i hans mysiga hus och fira jul, påsk, midsommar, allahelgona och födelsedagar med honom.
Att höra hans röst kan jag ju göra genom att kolla på film eller lyssna på det band vi spelade in för så många år sedan, fast det kommer aldrig att vara samma sak som att höra honom i verkligenheten.
Hur som helst det jag ville säga var att..

JAG SAKNAR DIG MIN ÄLSKADE PAPPA!!!

 



Dan före dan före dan före dan före dan...

Ja om en vecka är det i alla fall dan före doppar dan, den dagen vi kommer att hålla igång som mest, att julstäda och julpynta klart alltihop ochatt äntligen få sätta upp granen. Vill så gärna sätta upp granen redan nu men det vore fusk här hemma enligt mig. Vi är inte riktigt färdiga med julklapparna heller men det fixar sig nästa vecka.
Ska imorgon skicka iväg alla julkort förresten och hoppas att de kommer fram innan jul (ja jag vet att jag är lite sen men någon ska väl vara det också?)

Igår griljerade jag vår julskinka och oj så god den blev! Det tyckte även Ella och Novalee som fick smaka lite, dock är den väldigt salt för Novalee tycker jag så hon fick nöja sig med det lilla som hon fick igår.

I måndags var vi hemma hos Maria på mammafika/träff och hade det skoj. Vi var ett par stycken och en massa bilder togs på våra små älskade hjärtan. Maria och Madde hade gjort julgodis som var himla gott!
Blev bortbjuden dagen efter på mammafika/träff i Bohus hos Ida men eftersom jag skulle till BVC och lämna in pengar till banken så blev det lite sent.
Min lilla "Nini" var/är nu 74,5 cm lång och vägde 10 kg.

Upptäckte även idag att Novalee är rädd för Malva (Sannahs lilla rottisvalp.) De var nämligen här idag på besök och lilla Malva ville så gärna hälsa på Novalee och slickade henne i ansiktet varav att Novalee börjar gråta och blir rädd. Lite svårt att tro att hon kan vara rädd för en liten valp på fyra månader när vi har en dobermann tik här hemma som snart är tre år som alltid far runt som ett jihu, som både slickar och går på Novalee och så har vi ju Sessan, Marias hund en engelsk staff (det var väl rätt va Maria?) som också alltid ska fram och slicka i ansiktet på henne men nej dessa två huliganer är hon inte rädd för men för en liten valp, ja jösses *ler*.

Nej men om jag skulle ta och nana lite nu så jag orkar upp imorgon, hade tänkt att gå upp tillsammans med Jonas då eftersom jag har så mycket att göra då, ska ju både baka, handla, städa mm.

God natt Kram*

Tre dagar i rad

Kom och tänka på en grej i slutet av förra veckan. När det var den sjätte, sjunde och åttonde så hade vi tre speciella dagar i rad (det har vi ju visserligen varje månad..) den sjätte hade jag och Jonas vart gifta i ett halvår och Novalee döpt, den sjunde hade jag och Jonas vart tillsammans i två och elva månader och den åttonde blev Novalee tio månader. Har aldrig tänkt på det innan så tyckte det var lite skoj.

I söndags var Jossan här ett par timmar så vi käkade middag, korvstroganoff, ris och potatis och efteråt åt vi lussekatter och drack glögg fast Jossan fick nöja sig med sin julmust då vi hade glögg med lite alkohol i.
Jag och Jossan lyssnade på hennes bebis lilla pickande hjärta och jag fick känna hur h*n sparkade (bara jag och hennes mamma som känt det ja och så Jossan såklart.) Hon fick låna lite mammakläder och sedan följde jag och Ella henne en bit på vägen till Nödinge. Jag glömde mina vantar och min mössa så jag frös en massa när jag kom in men då hade Jonas hällt upp ett varmt bad åt oss så blev snabbt varm igen.

Men nu känner jag mig lite stressad så får fortsätta med min lilla uppdatering senare idag eftersom jag ska vara på vårdcentralen kvart i elva.

Kram*

BVC

Om en alldeles liten stund ska vi till BVC. Är väldigt nyfiken på hur mycket hon gått upp i vikt och hur lång hon är, för det var ju trots allt i oktober vi var där sist.
Men innan dess ska vi hunnit in på banken för att sätta in Novalees dop-pengar på hennes konto. Känns säkrast att ha satt in dem där, man vet ju aldrig ifall någon skulle komma och ta hennes pengar.
Ett par bekanta till mig hade haft folk hemma hos sig för ett tag sedan och efter ett tag så skulle de plocka upp deras sons dop presenter och pengar till hans rum, men där upptäcker de att det är någon som stulit en massa saker och alla hans dop-pengar. Fattar ni, en vuxen människa stjäl pengar från en ettåring!! Jag tror fortfarande inte de vet vem som gjorde det men de vill i alla fall inte ha denne som sin såkallade vän längre och det förstår jag. 


Jaja måste åka iväg nu om jag ska hinna innan BVC.
Kram*


The mean kitty song





....................SPARTA!

Photoshop??

Ni som har Photoshop, har ni laddat ner eller köpt det?
Vill också ha!!

Kram*

Vackra hjärta!!

Nu har vi fått hem korten från öppna förskolan som vi tog i november. Blir nog en bra julklapp, så familjen glöm bort detta inlägg nu!!




Kram*

RSS 2.0