Utbytardag och Falköping

Slänger in ett snabbt litet inlägg medans jag käkar min lilla frukost här innan jag åker iväg. Ska iväg på utbytardag i Alafors alldeles strax men innan det ska jag hämta min svägerska och hennes lilla lilla dotter. Min lilla dotter ligger fortfarande och sover och får stanna hemma med pappa Jonas och Ella. Hoppas jag hittar nåt skoj.
När jag sedan kommit hem igen ska jag packa göra mat till oss och sedan åker vi upp till Falköping jag och Novalee.
Novalee ska få vara hos hennes mormor ikväll då jag ska på inflyttningsfest hos en killkompis och hans tjej, ska bli så kul att träffa dem igen! Dessutom ska jag få sovmorgon imorn säger min mamma, GÖÖÖTTTT säger jag bara!! (får ju visserligen någon sovmorgon i veckan annars av Jonas med men.)
Imorgon ska vi också hem till min morfar och mormor och träffa lite släktingar eftersom morfar fyller 74 år. Längtar efter dem alla.

Men nu behöver jag eran hjälp... Vilken bild tycker ni är finast?





Eller orginal?




Kram*

Still sick

Stackars lilla älsklingen.
I fredags började Novalee att snora, inte så jätte farligt men ändå.
Igår däremot började det rinna grönt snor från lilla näsan hennes och hon hade börjat hosta mera. Fortfarande gnällig, trött och hängig är hon idag med men idag inget grönt snor som igår utan "genomskinligt" och har 39.1 i feber och ännu mer hostigare och rossligare, hes är hon med, men vi inhalerar henne och ger henne ipren och alvedon och hoppas på att hon snart kommer att vara frisk igen. Helst tills nästa helg i alla fall då vi ska upp till Falköping och fira morfar/gammel morfars 74 års dag. Hans immunförsvar sedan cancern kom är ju inte det allra bästa och vi vill ju såklart inte smitta honom.

Nu ska jag gosa lite med min sjukling innan det är dags för sängen, inatt får hon sova mellan mamma och pappa.
Kram*

Himla tänder

Nu har min lilla tjej blivit sjuk igen eller ja näsan rinner som en fontän i alla fall och hon har haft svårt att andas nu under natten, jag fick ju inte ge henne varken näsdroppar eller nässpray för henne och så nappen som hon måste ha i munnen när hon ska sova, ja ni kan ju tänka er hur jobbigt det var för henne inatt. Just nu är hon pigg och glad och håller på att bada, (jag sitter bredvid henne med den bärbara i knät.) När hon förut fick sin gröt såg jag hennes åttonde tand som var på väg upp, har ju visserligen vetat om att hon ska få en till tand med tanke på hur mycket hon gnagt på den sidan + att det vart väldigt svullet och upphöjt just där, tror i alla fall att någon av oss kommer att få känna den där tanden någon gång under helgens gång för idag kände jag inget mer än tandkött.

Kram*

Mycket att göra

Igår var min bästa vän och hennes dotter från Falköping här (fast hon bor ju visserligen inte där längre men) och hälsade på. Det var så roligt att träffa dem igen, hade inte sett dem sen i juni förra året då vi gifte oss och Novalee döptes. Natalie var så rolig när Novalee började gråta. Hon kom springandes till henne i full fart, klappade henne på huvudet och sa "jag är här, jag är här nu det är ingen fara", hon är så söt och lill gammal. När Novalee sedan skulle sova en liten stund så skrek hon igen och Natalie kom ännu en gång till henne och sa "jag är här" hon klättrade till och med i sängen för att visa henne att man skulle ligga ner och sen skulle hon läsa en bok för henne, lilla sötunge!
Men de stackarna fick stå här utanför och vänta en liten stund innan jag var hemma eftersom jag var och hämtade kaffebryggaren i Gråbo där jag körde fel ett par gånger, skit hitta.se som inte uppdaterat och som visade mig till en återvändsgränd. Tur att jag hade med mig deras nr så jag kunde ringa dem. Kaffebryggaren var för övrigt jätte fin och fräsh!

Idag har vi haft mycket att göra också. Först mamma-bebis fika hemma hos Malin och sedan hem, ge Novalee lite mat och sedan åka in till Nödinge till Mc Donalds för att prata med chefen där. Fick mitt schema för nästa månad med. Sedan åkte vi hem igen och lagade lite mat till Jonas.. stuvade makaroner och falukorv blev det till middag idag, himla gott faktiskt. Men efter vi käkat upp skulle ja ge mig iväg igen och denna gång hem till svägerskan Therese på Me & I party, kändes lite jobbigt att lämna Novalee eftersom hon vart gnällig hela dagen (hennes åttonde tand är på väg upp) men samtidigt väldigt skönt att få åka iväg utan en jätte mammig liten tjej. Det blev ett par byxor till henne och en klänning som hon kan ha till våren/sommaren.

Nu ska jag och min fina man mysa lite här framför tvn till "I am legend" på 6an innan vi går och lägger oss.

Kram*

Jaha du

Min kära lilla anonyma vän som inte verkar tycka att jag "behandlar" mitt barn "bra". Jag blev riktigt irriterad över din kommentar.
Har du själv några egna barn? Känner du mitt barn? Vet du om att mitt barn inte har något behov av att äta på nätterna längre? Det säger vår BVC sköterska också att från ca åtta månader har de inget behov av mat på nätterna längre, det är bara vi föräldrar som väljer hur vi vill göra. Sen kör vi med fem minuters metoden här hemma och den funkar 9 av 10 gånger och det är inte så att jag låter henne ligga tio minuter eller mer i sträck utan jag kollar alltid på klockan när jag gått ut från hennes rum och går in efter fem minuter igen.

Min man hjälper till också men jag ber honom inte om hjälp på veckorna eftersom han jobbar på dagarna och dessutom är han hörselskadad så han hör inte när hon skriker. Han hjälper till när han kommer hem från jobbet och under helgerna så gott han kan.

Danmark

Igår steg vi upp tidigt allihop. Jonas för att åka till jobbet och jag och Novalee för att åka till Danmark med farmor, kusinerna och svägerskorna/fastrarna. Vi hade en jätte trevlig dag bortsett från att jag mådde så jäkla illa på både dit och hemvägen och jag mådde även dåligt när jag la mig på kvällen. Snurrade i huvudet precis som det hade gjort på båten, var så jätte nära på att spy men skit lukten på toan gjorde så att det försvann (lite sjukt ja vet) men dåligt mådde jag fortfarande och jag satt mest stilla och fick även ett tuggummi att tugga på så det lättade lite, fast det är klart, jag fick ju en åksjuke tablett (postafen) av min ena svägerska så det kanske var den som hade börjat verka lite när det mesta av tog. Hur som helst så kom vi av båten och vi gick in i en affär där de köpte vin. Jag hittade ingenting direkt, hade velat ha "Pepino" i kiwi smak men den fanns bara i persika tror ja så jag struntade i det men jag hittade istället "Smirnoff Ice" som Jonas älskar. Det blev två flaskor till honom men inte vilka flaskor som helst utan STORA flaskor, inte såna där små man kan köpa på systemet men de fanns också... två för 25 men jag valde de stora för 39 kr.
Under hemresan somnade jag faktiskt till i ett fönster medans Novalee var jätte trött och satt hos sin goa farmor. Vet inte hur länge jag sov faktiskt men lite skönt var det att slippa känna illamåendet i alla fall.

Så här har min älskade dotter börjat göra i vagnen när hon inte är fastspänd

Faster Mona, kusin Yasmin och Faster Therese och Novalee

Måste kolla vad kusin Hanna gör

Novalee och kusin Jossan

Hunden Patrick måste ju få vara med också

Hanna och Natalie spelar på deras Ds

Marcus och Novalee

Min goda lilla glass efter maten

Söta Farmor Marie

Denna bilden får avsluta våran fina dag.. men nu är jag trött så jag tänker gå och lägga mig..


Kram*

Alla ♥-ans dag

Dagen började med att vi tog det lugnt jag, Novalee och Ella, sedan ringde Maria och undrade om jag och Novalee ville komma bort och leka en stund så vi åkte bort dit efter vi vart ute med Ella. Därefter åkte vi in till Nödinge och handlade mat för denna veckan.
När vi kom hem igen började jag göra drömmar, Jonas favoritkakor och använde ett pepparkaksmått och tryckte ut små hjärtan av degen. De blev tyvärr inte så bra när de kom ut från ugnen igen men Jonas tyckte de var goda och det var det viktigaste. Till middag idag blev det köttkorv, potatis och pepparrotssås, det blev himla gott måste jag säga. När vi lagt en trött Novalee för natten så satte vi oss i soffan för att kolla på film.. "The Town" blev det denna kväll. Än är inte filmen slut men fram tills nu har den vart bra i alla fall. Vi tog ju visserligen en paus i filmen för att bada. Det var riktigt mysigt att bada med skum i och ha tända ljus runt omkring, det var ju så länge sedan vi hade skumbad och tändaljus.

Här har vi haft en bra alla hjärtans dag och jag hoppas ni andra har haft det också.
Kram*

GÖÖÖTTT

Jag är ju lite av ett tradera freak om man kan uttrycka det så och nu för bara ett par minuter sedan vann vi en kaffekokare från OBH Nordica serien i färgen chilli som vi "samlar" på för 78 kronor. Dock är den begagnad men det kändes himla bra ändå med tanke på att de kostar 990 kr i butik, ska bara åka och hämta den i Gråbo så är den våran helt och hållet sen.. Tjoohoo!!

Visst ser den rätt fräsch ut för att vara begagnad? (Det ser den ju ut att göra på bild i alla fall)


Ett -åringens dag




Hjärtat förstod att skorna skulle man ha på fötterna, men tråkigt nog var de alldeles för små för henne..

Lilla Thea

Jossan

Novalee provar mössan från sina kompisar

Ida, William, Novalee och Thea

Novalees lilla "tårt-muffins".. kom precis på att vi hade ju ljus som jag hade kunnat sätta i den.

Nam nam!

Sarah, Thea, Ida och William

Mammornas fika

Barnens lilla fika

Men Novalee fick ett litet kex ändå

Bus Thea under stolen

Novalee fick blommor av mig och Jonas

Sedan kom Eleonor och Loke en liten sväng

Novalee och Farfar

Kram*

Mums!

Idag har Novalee fått smaka på pannkakor för första gången och hon tyckte det var riktigt gott. Hon petade där i och fick upp några småbitar och stoppade i munnen, hon lyckades även få upp ett par bitar med hennes lilla sked med men i slutet matade jag henne istället då allt annat runt omkring blev mer intressant. Just nu sitter hon och ser på Händige Manny men tror nog inte hon kommer att sitta still där så länge.

Vi har också hunnit med att åka och kolla på ett hus, fast vi kollade visserligen från vägen precis utanför huset och så tänkte vi gå på visningen nästa helg. Får väl se om det är något att ha, det kostar ju inget att gå på visningar som tur är. 

Kram*

SOV!!!!

Är så förbannad så det finns inte! Har vart uppe nu i mer än en timme för att Novalee ställer sig upp i hennes säng och skriker, hon är jätte trött men vägrar att sova och jag vägrar att både ta upp henne och ge henne mat, för mat det behöver hon inte. Sen gör det inte saken bättre av att Jonas och Robin suttit uppe till klockan halv fyra kvart i fyra och spelat tv spel heller och nu sover han som en stock och lär inte gå upp förrän de närmsta fem till sex timmarna. Har sån god lust ibland och bara banka sönder skiten eller sälja det så när hans kompisar kommer hit så kan de göra något annat istället men då skulle de väl säkert sitta vid datan, skulle inte förvåna mig. Är så sjukt trött och Novalee sover fortfarande inte så funderar på om ja ska hoppa in i duschen eller nåt så jag slipper höra henne. Ja ni får tycka jag är en dålig mamma som inte orkar med mitt barn så här mitt i natten/morgonen.

Kram*

Vart tog tiden vägen?!

Den frågad har jag ställt mig massor av gånger! Min underbara tjej är redan ett år, fattar ni ett år?!
Ja minsann i tisdags fyllde hon år och hon fick en massa fina presenter och fint besök. Först vid tolv tiden kom hennes kompisar, tyvärr fattades det två stycken, Liam, Ella. De små stackarna var sjuka men ändå fick Novalee en present av dom som Thea och Sarah så snällt överlämnade när de var här.
När sista gästen gått hem var klockan redan fyra och förberedelserna inför kvällens kalas började. Vid sex tiden kom farmor, farfar, faster Mona och kusinerna Natalie och Yasmin hit och sedan kom faster Therese med sin familj och även mormor, moster Julia och mammas kille Mats hit. Det var fullt av underbart folk i hela lägenheten och värmen den vart otrolig alltså! Novalee fick även denna gång mycket fint varav att två av hennes saker var "dåliga". Den present hon fick av oss, en bultbräda från brio, där fattades hammaren och i nästa paket hon fick av farmor och farfar, en lära gå vagn, där kunde man inte sätta fast "handtaget".. hur som helst är det fixat nu ett par dagar senare och allt fungerar som det ska.

Nu ikväll har Sannah, Robin och Malva vart här och hon fick av dem två små leksaker men jag tror nog att mamman tyckte en av leksakerna var roligare än hon själv (eller så vart jag övertrött så jag bara skrattade för den sakens skull.) Imorgon kommer min bästa vän Mia från falköping hit med sin dotter Natalie på lite besök och sedan kommer min låtsas mamma Solveig hit med sin Bengt vid två tiden så denna helg är verkligen fullspäckad.

Novalee har också släppt taget två gånger själv men kommer på sig självt ett par sekunder senare med att hon står där utan att hålla i något så då greppar hon tag igen. Våran älskade tjej är inte liten längre!

Kram*

Snart ett år

Det är mer än ett år sedan jag började umgås med Maria och Liam (Jocke med såklart,) då låg fortfarande Novalee i magen och jag längtade så otroligt mycket efter att få köra min egna vagn med min alldeles egna lilla bebis i. Men sen den åttonde feburari så kom hon äntligen ut till oss! Redan samma dag vi kom hem från sjukhuset med hjärtat så gick vi bort till Maria, Jocke och Liam. Tyvärr har jag inga bilder från den dagen med det vet jag att Maria har istället. Vi har från den dagen varit ute och gått så sjukt mycket, suttit och fikat, ätit mat, vart iväg lite här och där och bara beundrat våra vackra barn. Hittade ett par bilder sedan förra året tills i förrgår då vi var där, så tänkte slänga upp några.




Mars 2010



April 2010


Bilder här ovan "snodda/lånade" av Maria



Maj 2010

Bilder "snodda/lånade" igen av Maria.
Juli 2010, varken jag eller Maria var så flitiga med kameran under Juni månad.



Augusti 2010

Oktober 2010


December 2010

Januari 2011


Februari 2011



Nu blev ju detta inlägg publicerat lite senare än vad jag hade tänkt mig för min vackra tjej har ju nu hunnit att fylla ett helt år! Och bilder på dessa sötnosar finns det ännu mer av både på denna datorn och hemma hos Maria (hon har nog de månader som fattas här)

Kram*


Hoppsan

Nu är det ju nästan tre veckor sedan som jag sa att jag skulle uppdatera här, ILLA!

Uppdaterar lite snabbt i alla fall (så mycket som jag minns)

  • Måndagen den 10e januari- Åker vi upp till Hundfjället och det gick jätte bra att åka skidor.
  • Tisdagen den 11e januari- Åker inget denna dagen
  • Onsdagen den 12e januari- Får ont i knät när jag åker och vet inte om det var denna dagen vi (jag, Jonas och Reine) åkte upp i familjebacken i Tandådalen. Jag har ont i knät och tycker den backen var hemskt brant i början så det slutade med att jag fick ha en barnsele runt mig så Reine fick åka bakom.
  • Minns inget direkt från torsdagen.
  • Fredagen den 14e januari- Jag åker lite på förmiddagen men blir bara förbannad när jag trillar omkull i backen så fort jag ska svänga åt höger (ont i knät.) På kvällen har vi julklappsspel och vi vann en liten massage-ko och en lykta, kommer inte ihåg ifall de va nåt mer riktigt.
  • Lördag packar vi sakerna och åker hem en dag tidigare.
En utav de dagarna när Jonas satt och matade Novalee och Ella skällde mot allt och alla utanför och jag säger till henne att sluta varav att Novalee blixtsnabbt vänder på huvudet mot oss, tittar på mig och säger sluta. Vi har film på mobilen när hon säger så också.

Resten av veckorna har vart som bortblåsta! Vi fick åka in med Novalee till sjukhuset för att hon hade så svårt att andas, så där fick vi stanna en natt. Hon mår bättre nu men vi måste fortfarande inhalera henne.
Jag och Novalee har vart med Sannah på Backaplan och kikat lite och köpt en annan mat till Ella som hon älskar och som var mycket billigare än den som hon hade innan.

I lördags var vi hemma hos Sannah och Robin och fick jätte god mat. Eftersom Jonas och Robin skulle åka till Laxå dagen efter så åkte de iväg någon timme för att fixa en massa saker och då passade jag och Sannah på att kolla på film. Novalee somnade i vagnen, Ella vid mina fötter och lilla Malva (Sannahs valp) somnade så gott i hennes korg.

Igår blev jag bjuden på lunch hos mina svärföräldrar och där fick vi träffa Maries syster. Novalee blev jätte ledsen och rädd för henne men så länge hon var hos mamma eller farmor så gick det bra. Mycket god mat men sen var vi tvunga att åka hem igen för de skulle ju komma hit under eftermiddagen/kvällen också på lite fika.
Vet dock inte om man kan kalla det för fika, för det fanns ju inget att äta till så det blev bara kaffe.

Nej kära ni nu har jag faktiskt lite bråttom har bara en timme på mig att åka och lämna in Novalees födelsedagsannons till tidningen.

Kramar*

RSS 2.0