Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

 Ja det är faktiskt en vanlig dag men i förrgår så fyllde jag och katten Linneá 21 resp. 2 år .. gu va gamla vi håller på att bli *flinar för mig själv*
Och samma dag vi fyllde år blev det HD röntgning, vaccination till Ella och vaccination till katterna, senare under dagen fick jag en så grym huvudvärk som höll i sig hela kvällen (även fast jag sov en timme på eftermiddagen)
Ella har också slutat löpa nu så det blev knappt tre veckor hon löpte faktiskt.. riktigt skönt!! 


Eh

Jag kom hem i söndags vid sex tiden ifrån mamma. Hade jätte trevligt. Konfirmationen var jätte fin och det var kul att jag få träffa alla igen.

Imorgon kommer min mamma, morfar och mormor hit på besök för att fira min födelsedag, Jonas föräldrar kommer också (hoppas jag i alla fall) Ska bli så kul för mamma har inte vart i lägenheten sen vi flyttade in hit den förste oktober 08 och morfar, mormor har inte varit här än heller.

Anledningen till att jag inte skrivit sen dess är att jag inte har haft ork till det och dels för att jag inte direkt har vetat vad som ska sägas.. Det har inte hänt så mycket i veckan om man säger så. (Än så länge)


tjingeling *

Nu drar jag!

Nu åker jag och Ella hem till min älskade mamma!!
Imorgon träffar jag min låtsas mamma och så ska vi på konfirmation (en barndomskompis som konfirmerar sig) ska bli kul. Jonas stannar tyvärr hemma då han har ont i huvudet.

Så tja nu drar jag till mamman

So looong *

3 veckor

Det blev ingen långpromenad igår inte, för Ella började löpa! Så nu har vi en "blödande" hund i tre veckor fram över, jobbigt jobbigt..

Ska till jobbet om ca. en och en halvtimma VILL INTE!! Men nu ska jag ut i köket för att diska så jag slipper det när jag kommer hem ikväll..

Herrå

Fem timmars promenad och lek

Ja efter  fem timmars promenad och lek är vi äntligen inne igen. Vi kommer att sova riktigt skönt i natt. Ella har lekt med tre stycken hundar (de var inte samma ras, men hade likadana färger och var i samma storlek allihop)  i skogen medans vi andra promenerade. Tjejerna rök ihop några gånger och likaså killarna, annars gick alltihop jättebra så vi beslöt oss att gå på promenad flera gånger tillsammans, så nästa gång (som vi kan vara med på) blir på onsdag.

När vi väl kom in så letade jag igenom hela Ella efter fästingar.. Jag hittade en liten rackare på hennes vänsteröra så den tog vi bort fort som attan (den hade ju som tur var inte hunnit "bita/sätta" sig fast ännu) men jäklar vad svårt det var att döda den, jag klämde den mot golvet och sedan emellan två tidningsblad.. Den ville verkligen inte dö, så jag beslöt mig för att helt enkelt spola ner den i toaletten isället! Sedan fick Ella mat och nu ligger tjejen i sängen och sussar så gott. Hoppas faktiskt på att hon ska sova tills hennes "natt kiss" blir av, alltså när Jonas kommer hem.

Jag hoppas inte jag har några fästingar på mig eller att Ella har några fler.. hm.. håll tummarna för oss ^^



Go´ natt *

Pust & stön med massa gnäll...

Det blev inget med att följa med Jonas till Oslo idag så jag får stanna hemma. Det värsta är att allting är så tråkigt! Jag vill varken baka eller laga mat, Ella ligger och sover så henne vill jag inte väcka, jag orkar och vill inte städa (även fast jag borde) jag har ingen att vara med då min enda kompis som bodde här intill förut har flyttat och jag har varken bilen eller några pengar för att åka att hälsa på någon heller. Jag har ingen lust att sitta mer vid datan sen ej heller spela Tv-spel.  Nej denna dag är verkligen hemsk!




Tänk om man hade haft ett hus.. *drömmer mig bort* då hade jag kunnat vara ute i trädgården och fixat och donat men neeeeeej då nåt sån tur kan man aldrig få ha. Får ta och sätta mig framför ett par avsnitt SATC (Sex and the city) med en kladdkaksbit och kanske med en kopp thé också.

So long *

Både han och jag grät!

Så var vi hemkomna från vårat biobesök. Vi såg filmen "Marley och jag" så bra med så otroligt sorglig (jag grät flera gånger) så ja du Carina, du har minsann rätt där att man fäller en och annan tår. Hela tiden tänkte jag på våran vackra flicka Ella och att deras "familj", den är precis som våran nu fast att vi har två katter och bor i lägenhet och att vi inte har några barn än, men det är sak samma. Slutet var bedrövligt.. jag ska ju självklart inte säga hur den slutade, men när alla sa att man grät till filmen då blev den på något sätt förutsägbar. Mycket vacker film.. En film man bara ser en gång sen räcker det för den var så pass stark (hoppas ni förstår hur jag menar) både jag och Jonas grät och på väg ut från salongen så torkade flera stycken deras ansikten och fortsatte sedan inne på damtoan att torka sina kinder. Jag hade fortfarande gråten i halsen när jag kom ut från damtoan så jag kunde knappt prata, jag darrade fram ett par ord på väg till bilen och Jonas sa att även han fortfarande hade gråten i halsen. Och sen bar det av hemmåt.

När vi väl kom hem hade vårt lilla skräll öppnat Jonas arbetsväska och bitit sönder samt gjort massa repor i nästan alla de filmer som hans jobbarkompis skulle ha nu i veckan, men se den gick minsann inte.
Vi gick i alla fall ut och lekte med henne i femton till tjugo minuter tills vi bestämde oss att gå in så här sitter jag nu och ska alldeles strax gå och borsta mina tänder för att krypa till kojs med min underbara hund!



God Natt *

8e maj

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Jonas födelsedag Hurra Hurra Hurra!! Hurra Hurra hurra!!  Grattis på 26 års dagen älskling.

Ja idag fyller då min älskade sambo 26 år så han har fått frukost på säng och två "filmer" de två första säsongerna av Family guy. Även jag fick present när Jonas äldsta syster och en av hennes döttrar kom hit. (fast det var väl mest till Jonas eftersom han fyller år idag) Hur som helst så fick vi utemöbler till våran balkong ÄNTLIGEN säger jag bara!! Det som vart ännu bättre var att just de möblerna har jag själv tittat på, på Ikea men har tyckt att det vart lite för dyrt för våran lilla plånbok och så fick vi just de som jag kollat på, vilken lycka! Nu slipper vi äntligen det fula vita plastbordet och "tältstolen" som stått intill som ingen har velat sitta på. Vi fick också två små ynkepytte lampor som ser ut som svampar att ställa på bordet samt. två stycket rosa/röda stolsdynor mycket vackert.. Så nu har jag gjort i ordning på balkongen och tagit in alla pantflaskor (som alla ska pantas imorgon)

Förresten så bakade och städade jag igår också (inför idag och imorgon då vi får gäster)
Det  blev chokladmuffins med chokladkräm, florsocker och hallon på + en kladdkaka med chokladkräm, florsocker, chokladsås och jordgubbar på.


Grattis beibi!!


Födelsedags"barnet"


Våra nya fina balkong-utemöbler


Mina muffins med hallon & chokladkräm på


Min kladdkaka med jordgubbar &chokladkräm

Blev så glad

Trodde inte de lagt upp bilderna ännu från igår, men när jag kikade in på alehundsport så fick jag se att de faktiskt hade lagt upp bilderna från avslutningen av agilityn vi hade igår. Blev dunder glad.. även fast jag ser ut som en mupp..


Tommy, Rebecca & Ella


Rebecca & Ella


Rebecca, Jag & Ella

Försöker få Ella att springa i genom tunneln (eller om hon redan hade gjort det, minns inte ^^)

Ella dutti vovve som springer i genom tunneln

Ella får räkost för att hon var/är en så dutti vovve

Kan tillägga att hon är så grymt duktig, det är bara mamma matte som inte är så duktig :P

c ya soon

Pupaccino

Har en gammal hundtidning här hemma med en intervju från Sydney. Det är ett litet café till hundar "Café Bones" heter den till och med och jag är så sugen på att åka dit.. för att hundarna har sin egna meny (inte mat då) men små tilltugg och denna pupaccino- en laktosfri mjölkdrink toppad med lever och örter. Låter det inte alldeles för undebart till våran fyrfotade lilla vän?

Nej till Sydney tror jag att det defenitivt kommer att bli en resa till.


Ser inte så vackert ut, men om det kommer 150-200 på en vanlig dag då måste det vara nåt alldeles extra..



So long


I look like old Martina again..

Även fast min näsa är dunder täppt och ögonen kliar så ÄLSKAR jag våren/sommaren och denna vecka har nästan alla träd och buskar slagit ut här hemma av det alldeles fina vädret vi har.

I onsdags var jag och två tjejkompisar uppe vid Hultasjön med våra hundar. Ella och Rocky leker så jätte bra ihop men lille Elvis han är så liten så han får vänta ett par månader innan han kan vara med i deras "våldsamma" lekar *ler*. Ella gick ner till vattnet och kände på det medans Rocky "dök" i vattnet för att hämta de pinnar och kottar vi kastat i för att Ella skulle gå i lite mer. De lekte i alla fall från kvart över två till halv fem så hon somnade ganska snabbt när vi åkte där ifrån "problemet" var ju bara att vi skulle på agility träning kl. sex. Hon var super duktig men när klockan började närma sig åtta då vart hon så trött att hon bara ville vila/sova och äta skinkost, klockan var då kvart i åtta och vi bestämde oss för att åka hem. Hon somnade nästan direkt hon fick hoppa in i bilen och sov därefter nästan hela kvällen här hemma.
Kom på dagen efter att jag och mina tjejkompisar är födda 87,88,89 och våra hundar är födda 07,08,09 och vi har dom exakt i den "ordningen" också tihi ^^

Idag bytte jag min tid på jobbet så att jag kunde vara hemma med Jonas och Ella, så vi åkte upp till Hultasjön idag med, Sanna och hennes hund Elvis följde med + ett par kompisar till och det vart riktigt trevligt, synd bara att det blåste så pass mycket, men fint väder det hade vi i alla fall! När vi kom hem så åt jag upp ostbågarna jag hade kvar sen igår kväll och kollade på ett par avsnitt från SATC (Sex and the city) älskar verkligen den serien åh bra den är!
Men efter en liten stund blev jag så pass trött att jag höll på att somna så jag gick ut och lade mig i soffan (dumt gjort kanske eftersom att jag redan låg i sängen innan jag höll på att somna) jag vaknade efter en timme igen och då låg Jonas och kollade på en film inne i sovrummet så jag gick dit och myste ner mig med en snickerskaka jag hittade vid sängkanten.. ja Jonas hade hämtat den innan han la sig där alltså.. hur som helst så somnade han och sov i ca en kvart innan Ella fick ett ryck och började skälla så att han vaknade. Därefter hade jag inget att göra så jag beslöt mig för att koppla in mitt Wii igen så jag lekte där i hela 25 min med Wii-fit så gött med träningsvärk kommer jag att ha imorgon.

Jag har haft så torra läppar i snart tre dagar nu så jag kände att nu var det verkligen dags att köpa ett nytt lypsyl, så vi åkte in till Nödinge och där köpte vi; mjölk, lypsyl, toffsar och hårfärg! Kände att jag var väldigt trött på att ha det jobbiga blonda kvar i håret som aldrig försvinner så jag köpte en fin brun hårfärg och ser ut som gamla mig igen.. fast med kortare hår då. Jonas blev då också väldigt sugen när jag kläckte ur mig att jag ville färga mitt hår så han köpte en färg han också. Det blev svart för hans del. När vi väl betalat så blev jag tok hungrig och med Mc Donalds bara ett par meter ifrån affären så blev det tre cheeseburgare som slank ner i magen. Jag gick förresten in och beställde för ovanlighetens skull och lång tid tog det. Vet inte om det är för att jag jobbar på en "resturang" där det är dygnet runt öppet och full fart hela tiden eller om dom verkligen är så grymt sega som de är därinne på donken i Nödinge. Det stod i varje fall ingen personal i kassan när jag kom in och ingen verkade bry sig om att lilla jag stod där och väntade otåligt. Innan mig var det en medelålderskvinna som stod och väntade vid sidan om så jag frågade om hon hade fått någon hjälp och jodå det hade hon "men det var för en liten stund sen sa hon" Då blev jag lite irriterad och sa att de kanske inte har "två minutersregeln" på den här resturangen högt och tydligt så att de skulle fatta vinken (personalen alltså). När tjejen väl kom fram till kassan så hälsade hon inte (kan vart för att jag sa tre cheese tack!) men ändå, de SKA ALLTID hälsa gästen välkommen. Hon frågade i alla fall om jag skulle äta där eller om jag skulle ta med mig. - Ta med mig tack.. Och sedan kom min fråga - Ni söker inga medarbetare eller?!
- Njae jag vet inte riktigt men jag tror det..
- Vad bra då kan jag söka hit så ni slipper att va så jäkla sega här.. Sa jag och så gick jag med ett elakt flin på läpparna *skrattar ondskefullt* och det gjorde även Jonas också när han fick veta vad jag sagt till henne.

Är nu faktiskt väldigt sugen att byta till Nödinges Mc donalds och sätta lite fart på dom + att jag får väldigt nära att gå/cykla till jobbet och att Fidde slipper att sitta "barnvakt" åt Ellan. 

Jaja nu ska jag lägga mig för imorn jobbar jag igen 11-20 och då måste jag vara utvilad.

Natti natti

RSS 2.0