3 timmar

Jag ville ju så gärna ha den där buren så ringde upp till Ucklums djuraffär och kollade ifall de hade hade den buren vi ville ha och de hade två stycken kvar som tur var så de la undan en till mig. Jonas åkte iväg in till Göteborg till Gothia Ink där han skulle tatuera sig och jag tog mig själv och Novalee ytterkläder och kopplet på Ella, för att sedan bege oss mot bilen. Väl på väg så kör jag förbi avfarten jag ska in på så kör ända bort till Ljungskile för att kunna vända och köra tillbaka. När vi kommer fram så går jag och Novalee och kollar och hittar halsbandet som jag ville ha till Ella (hennes syster Zita har ett likadant/liknande) så ut till bilen för att hämta henne för att kolla om det fanns något bra i hennes storlek (hoppas nu verkligen inte att detta fina halsband trillar av uppe i skogen också som det förra gjorde) går ned för trappan och ska betala men där hittar jag tomteluvor till vovvsan så den fick följa med hem och likaså ett grisöra som hon ska få knapra på nu ikväll.
När jag väl ska betala funkar inte deras kortläsare för Visa kort och deras internet lägger av helt så får åka en mil för att ta ut pengar och sedan åka tillbaka igen. Krångel krångel med ett stort K! När vi fått in buren i bilen och jag lyckats få in Ella där så vill inte vagnen in.. Vi som provat flera gånger med den buren och vagnen bredvid.. Var bara att gå in igen och fråga om hjälp med att flytta buren ett par cm till åt vänster så att vagnen gick in och efter det så funkade det fin fint. Novalee blev ju självklart hungrig så slängde ihop en flaska välling till henne och höll allvarligt talat på att frysa tårna och fingrarna av mig när jag stod där och höll i nappflaskan precis innan hon var färdig. NU bar det äntligen hemmåt och Ella gnäller, piper och skakar där i sin bur, men efter si så där fem-tio minuter skakade hon "bara" och efter en stund la hon sig ner och låg där ett tag men skakade nog ändå. När vi var hemma så hoppade hon ut fort som attan och jag fick henne faktiskt till att hoppa in och ut själv två gånger så detta kommer nog att ge sig snart tror jag. Det är bara en vane sak som en kvinna sa utanför djuraffären när jag försökte få in Ella första gången, så nu gäller det till att åka mycket bil fram till Sälen resan så hon sitter där i bak tyst.

Allt som allt tog det tre timmar från det vi åkte hemifrån tills det att vi kom hem igen..
Kram*

Skit också!!

Igår när Jonas kom hem så åkte vi iväg till Backaplan för att äntligen få köpa våran efterlängtade bur till Ella, meeeen den var ju inte monterad så vi beslöt i alla fall för att ta den så och fixa den själva här hemma, så vi gick till kassan med två godis ben, D.A.P medel som ska göra hunden lugnare i hemmet och bilen så hoppas att den funkar och så skulle vi ha vår bur. Kvinnan i kassan bad att någon skulle hämta den, men då fanns ju självklart inte den ändå. De ringde till Kållered men då hade inte de heller just den storleken som vi vill ha så vi får vänta tills nästa vecka någon gång. Kvinnan skulle ringa idag och berätta när den kommer.

På tillbaka vägen hem så stannade vi till i Nödinge och köpte tacos mat så väl hemma igen så lagade vi till det och använde de fina skålarna vi fick hem igår. Allt var mycket gott!!
Tian och hans tjej kom hit en sväng också men jag dissade dem och gick och la mig halv elva, tänkte att jag skulle va lite pigg ifall Novalee skulle vakna inatt. Hon somnade halv nio igår kväll och vaknade halv sex nu imorse och fick mat somnade om efter en liten stund och hon sover fortfarande två-tre timmar senare. Vi har ju blivit lite snoriga eftersom hennes sjätte tand är på väg så jag har haft lite svårt att andas i natt.

En annan sak är att jag är allergisk!!
Har nu äntligen kommit på varför det kliar så i halsen och VAD det beror på.... LÖK! Schön säger jag bara.. jag älskar ju lök!
Kollade på wikipedia om allergier och sånt och upptäckte att jag var faktiskt allergisk mot mycket och allt detta började smyga sig inpå mig när jag var arton. Det första var Kiwi, sen banan och sedan katt.
Katt märkte jag redan med min första egna katt Love men efter han dog så köpte jag efter ett år katt igen, Linneá.. kunde inte hålla mig ifrån katter och katt kommer vi att skaffa igen men då när vi flyttar till hus då de kan vara ute.
Har känt ett tag att det kliat och hållt på efter jag ätit chips, ostbågar (vet inte om ostbågar innehåller lök visserligen men ost över lag har börjat klia också)

Ne nu har min dotter vaknat, hörde precis hur hon slängde ner nappen på golvet.
Ha en riktig trevlig lördag
Kram*

Lite hemifrån oss igen

Novalees "julpyntade" fönster

Vårt fattiga köksfönster utan gardiner. Ska köpa nya nästa vecka.

Vardagsrummet

Vårt sovrum fast en ängel ska upp i fönstret med

Tvättstugan..


Så fint

Kolla vad jag/vi fått hem idag!!


Ignorera skiten i bakgrunden på skrivbordet (håller på att rensa)

Ni kanske inte minns att det ringde en man från Skandia för ca. ett halv år sen (kanske mer till och med..) Han uppförde sig verkligen inte som man ska göra som försäljare och definitvt INTE säga att man inte vill det bästa för sitt barn bara för att jag inte ville teckna en försäkring hos dem!
Hur som helst så ringde jag och klagade (råkade ringa fel först så hamnade hos samma idiot igen som började tjata på igen..) och fick ett "Delicard" som jag nu har löst in och fick detta fina set från höganäs. Himla tur i alla fall att jag hittade kortet igen för det skulle gått ut nu den 30 november, hemlevererat fram till dörren, sicken service alltså!!

Ikväll ska vi inviga dessa skålar med tacos tillbehör. Det brukar vara mitt och Jonas mysmat en gång i månaden fast nu har vi inte ätit det på jätte länge så ikväll passar det ju bra.

Eller hur...
Kram*

Knäpp hund

Varje gång vi är ute och Ella behöver göra nr två så springer hon runt, runt, runt och likadant var det även idag. Hon sprang runt mig och jag höll på att tappa balansen både en och två gånger men sen så dratta jag omkull rätt på arslet mitt i snön och Ella fortsätter som en dåre runt runt, tills hon fattade att hon inte kom så mycket längre så hon gick fram till mig och började leka. Måste nog sett rätt roligt ut för han som satt i bilen och körde förbi precis när jag ramlade, skrattade högt för mig själv och tänkte att det måste sett rätt kul ut. Ella gjorde i alla fall nr två och sen fortsatte vi vår lilla promenad. Väl hemma la jag Novalee (som somnat i vagnen) i sin säng för att hon skulle få sova vidare, men neeej då inte vill hon sova mer heller. Får hoppas hon sover lite längre efter hennes lunch sen istället. Hon vaknar för övrigt inte lika mycket på natten längre (tycker inte jag.) Hennes äldsta faster undrade om hon kanske inte blev mätt på vällingen på kvällen och sa att vi skulle ge henne gröt två timmar innan hon får sin välling och sen lägger sig för kvällen. Vi prövade i alla fall med våran äpple gröt och då vaknade hon fortfarande lite på natten men somnade om rätt snabbt igen, men så igår så köpte jag en gröt från åtta månader med fullkorn i och hon sov hela natten, från klockan åtta till klockan kvart över fem (hon brukar somna om efter vällingen på morgonen i sin säng också så hon sov fram till halv sju.)


Novalee kryper för övrigt runt här i superfart och är på allting hon kan komma åt + att hon ställer sig upp mot i stort sett allting också. Hon har lärt sig att öppna DVD skåpen vi har på väggen, så där kommer det att åka upp spärrar sen, eller om vi låter henne pilla på filmerna det har vi inte bestämt ännu. Hur som helst så ska min moster komma hit nästa lördag den fjärde december med min gamla tv bänk som hon haft hos sig i tre år.. hon ska alltså få våran "gamla tv bänk" härifrån, så snart har vi en tv bänk med dörrar YES!

Så här ser den ut förresten.. Synd bara att den inte är i helt brunsvart i den färgen som vi har i vårt vardagsrum.


Ella kommer snart att börja löpa för nu är vi tillbaka på ruta ett igen när det gäller vad som är rätt och fel. I förrgår när jag kom hem hade hon kissat på golvet och var så rädd att jag skulle skälla på henne så hon stod och skakade och hackade tänder. Stackarn, hon vet att det är fel att kissa inne men det är ju snart löp så antar att hon inte kunde hålla sig (hade vart borta en till två timmar och vi hade vart ute precis innan.)

Jag har förresten fuskat också, aja baja på mig! Jag har satt upp både julgardiner, stjärnor och ljusstake i våra fönster, men jag kunde verkligen inte hålla mig fram tills på söndag!

Får nog ta min lilla pladdermaja nu.
Kram*

Hehe




Hon vet inte om att hon blir filmad..
Jonas pappa som visat oss klippet och det är mycket roligt (tycker jag i alla fall..)

Ny kategori

Snodde en himla bra kategori av Lina "köpt, fått, vill ha" stämmer ju himla bra det där sista för det finns så mycket jag vill ha!

Som tex. detta från Ikea..

 

Så där har ni anledningen till varför ni inte fått någon bild på vår hall ännu. Det ser för närvarande ut som hej kom och hjälp mig där nere och hatthyllan ska vi inte ens tala om! Fullspäckad med en massa grejer och så otroligt FUL! Men men någon gång framöver ska  väl dessa fina få pryda vår lilla hall.

 

Vill också ha en MIM-bur till bilen så Ella kan sitta säkert. Just nu står hon ju upp i baksätet bredvid barnvagnen och det är ju inte särsklit säkert eller hur? Vi har hittat en men den kostar fyra tusen så det håller vi i alla fall att spara ihop till så FÖRHOPPNINGSVIS så kommer vi att ha den i slutet av denna månaden eller i alla fall slutet av nästa, för en bur ska vi ha innan vi åker till Sälen i vecka två.

Tror våran kommer att vara lite smalare än denna, men Ella kan vända sig om och sitta upp så det är huvudsaken.

 

Ha en trevlig farsdag och söndag. Här hemma ska vi tända ett ljus för min älskade pappa och sedan åker vi till Jonas föräldrar för en fika.

Kram*


Nu checkar vi




  • Se klart på filmen Skönheten och Odjuret som vi fick hem igår    √
  • Göra ett bodytest på Wii    √
  • Gå en promenad med barn och hund    √
  • Dammsuga
  • KANSKE tvätta fönstren på utsidan och hoppas på att det inte kommer fler stormar som förstör det fina igen.
  • Gå en till promenad och posta på ett paket.   √

Vi slänger in tre saker till och tar bort tvätta fönster

  • Träna med Wii-t    √
  • Sätta igång en maskin tvätt   √
  • Koka flaskor och nappar   √
Nej något dammsugande blev det inte idag, orkade helt enkelt inte så det får jag ta imorgon förmiddag istället när mitt lilla hjärta sover. Nu ska jag bara göra thé och koka flaskor och nappar sen är det dags för sängen för min del. Är så sjukt trött så det finns inte.

God natt och hoppas er dag vart lika bra som min
Kram*


Wosh!!

Om ni vill gå ner i vikt och inte orkar eller kan komma iväg till gym skaffa Wii fit säger jag bara! På två dagar har jag gått ner 1,9 kg och jaaa jag äter som man ska också om inte ännu mer (har alltså käkat chips och godis där emellan .)
Tränade i tisdags lite mer än en halvtimme, förtio minuter (säger man så förti? menar alltså att stavas det så?) och igår tränade jag i en timme. Tränade inte en hel timme på raken för jag har ju en liten dotter och hund som behöver uppmärksamhet också och en massa andra grejer runt omkring som "störande moment". Har i alla fall idag en sju helsikes träningsvärk i ryggen och armarna idag, men det är det värt minsann!  Har satt som mål på spelet att jag ska gå ner tio kg på ett halvår, så jag ska gå ner 0,7 kg per vecka enligt spelet, men i den här takten (om det håller i sig så bra som det gör nu) så kommer jag vara nere på mina älskade 52 kg mycket tidigare!

tjohoo vad jag mår bra, men nu ska jag ge min fnutt lite gröt och sen tar vi en promenad innan alla andra får för sig att gå ut med deras hundar.

Kram*

To do

Idag hade jag tänkt göra en "att göra lista" som jag ska försöka att följa.

  • Se klart på filmen Skönheten och Odjuret som vi fick hem igår
  • Göra ett bodytest på Wii
  • Gå en promenad med barn och hund
  • Dammsuga
  • KANSKE tvätta fönstren på utsidan och hoppas på att det inte kommer fler stormar som förstör det fina igen.
  • Gå en till promenad och posta på ett paket.

Kram*

Mitt lilla hjärta!

Ja idag är Novaliten hela nio månader! Vart tar tiden vägen egentligen? Hade ju nyss så förbannat ont och nu helt plötsligt är hon nio månader..

Idag har vi vart på öppna förskolan, där gjorde vi ett farsdagkort. Fotografen var där också så det blev lite kort, längtar tills de kommer hem hit så vi kan rama in dem. Resten av dagen har varit hemma och tog även en liten promenad till Nödinge med Linda och Leia, båda flickorna somnade gott i deras vagnar. Just nu väntar vi på att pappa Jonas ska komma hem så vi kan fråga hur hans dag var. Det är ju första dagen på hans nya jobb idag, vi har redan vart där och lämnat halsduk och fleecejacka, stackarn frös.

Kram*

...

Har så mycket på mitt hjärta som jag gärna vill skriva här men det kan jag inte, så mycket tankar i mitt huvud som folk säkert har fördomar emot eller ska skriva kommentarer om hur jag ska göra eller hur jag är och det orkar jag verkligen inte med. Så funderar på att antingen göra denna bloggen lösenords skyddad eller ifall jag ska göra en till blogg som jag bara kommer in på, ja någon mer kanske men som det känns just nu så är det bara något som jag vill ha för att kunna skriva ut om allting som rör sig i min kropp och själ.

Hur som helst så har Novalee tagit ett par kryp"steg" nu i helgen och hon ställer sig upp i stort sett mot allting. Hon har fått två-tre blåmärken under bara ett par dagar och en fläskläpp, men detta är ju bara början..
Igår var min mormor, morfar och ena moster här och det var så mysigt och trevligt! Senare under eftermiddagen kom Jonas föräldrar hit på en fika också.

Kram hej*

Kallt

Sitter här och fryser som fasiken, har både kläder och en fleece morgonrock på mig men fryser fortfarande. Kanske är jag fortfarande lite trött? Novalee vaknade ju vid två- tre i natt. Hur som helst så vill jag ha en onepiece nu som man kan krypa in i, den borde ju bli hyfsat varm eftersom det är en heldräkt. eller?



Nee nu ska jag göra lite varm svartvinbärssaft och sen joina min älskade dotter som sitter och leker i hennes rum.
Ha en trevlig torsdag! (känns som fredag då det är Jonas sista arbetsdag denna veckan och sista arbetsdag på hans gamla jobb)

Kram*

Shit alltså

Jag har nog haft världens argaste bebis här idag, som hon har skrikit! Tror inte hon har ont någonstans för hon blir fly förbannad när man lägger ner henne i sängen för att vila lite, hon är helt övertrött och hon skriker och gapar och är helt högröd i ansiktet, tårarna sprutar och snoret rinner. Tog upp henne efter en stund och försökte med mat men även där gnällde hon och skrek och spottade ut maten, la ner henne i sin säng igen och satte mig bredvid och klappade på henne, då höll hon på att somna men kunde inte komma till ro så jag gick ut ur rummet men så börjae hon skrika direkt och satt upp i sängen bara några få sekunder efteråt. La henne i hennes vagn sen istället och där somnade hon på två röda. Rolig unge det där..

Gick även ut för att hämta in posten och där i brevlådan låg paketet med polarn och pyret kläderna som vi vann från tradera förra veckan, tjohooo! Hoppas nu bara att de passar och framför allt att de kommer att passa när vi åker upp till Sälen i v. 2 känns ju lite dumt att behöva köpa nytt i så fall.



Kollade faktiskt precis på kläderna och understället lär hon kunna ha uppe i Sälen, den var rätt stor.
Kram*

gör inte samma misstag som oss

I augusti 2008 kom en man hem till oss och började prata om brandsläckare och brandskydd, han undrade om vi ville tecka ett avtal med dem och få en pulversläckare på 6 kg med garanti på tio år. Det tyckte vi lät jätte bra eftersom det hade brunnit i våran trappuppgång ett par månader tidigare där vi bodde. Sagt och gjort ett avtal på 24 månader utom den första eller något sånt. Vi har alltså fått hem räkningar från dem i två år nu på 221:- (man kunde välja att betala mer men vi har kännt att vi inte "kunnat" det) i alla fall så ringde jag dem förra året och frågade när det var slut egentligen eftersom han som hade vart hos oss sa att det skulle ta ett år. Kvinnan i telefonen sa då att ni har ett år kvar att betala så jag sa inget mer utan vi la på. När vi nu i augusti fick en till räkning satte vi oss ner och räknade på det tillsammans med Jonas pappa och enligt våra "beräkningar" så skulle vi fått våran sista räkning från dem i september och ni kan ju tänka er vad skönt det var att få betala av den SISTA räkningen från dem i september.. trodde vi ja! I början av oktober kom en ny räkning hem till oss och jag försökte i en vecka att få tag i dem, tillslut hittade jag deras hemsida (stod en annan på deras avtal) och skrev ett argt mail till dem. Fick inget svar så skickade ännu ett och hotade med att anmäla dem om de inte svarade eller ringde upp. De kanske blev lite skraja för ett par timmar senare ringde telefonen och den killen jag pratade med var nästan äckligt trevlig. Han lovade att ringa veckan därpå eftersom hon som hade hand om fakturor och sånt där hade gått hem för dagen. Han ringde inte utan en annan kille gjorde det istället. Honom har jag pratat med i flera veckor nu och nu säger den kvinnan som sitter med fakturorna att vi har ca. 1500 kr kvar att betala! Det kan INTE stämma, hade vi nu missat någon betalning eller skickat med fel ocr nr så hade vi ju fått påminnelser eller hur? eller har jag kanske fel gällande den saken? Vi har ju också räknat ut till punkt och pricka att sista betalningen var i september så nej det kan inte stämma att vi ska ha så mycket kvar. Jo glömde säga att de var en kille som ringde på torsdagen (innan den äckligt trevliga killen) som hänvisade mig till kollektor. Vi fanns inte ens med i databasen eftersom T.M brandskydd hade tecknat avtal med dem senare än vi hade tecknat med dem.. Hängde ni med nu?
Vi fanns i alla fall inte med i deras "nya" avtal med dem eller hur man ska säga, hoppas ni förstår. Vi har också kollat upp på internet vad vanliga såna släckare kostar i butikerna och det är under tusenlappen och vi har betalt nästan fyra tusen för våran! Snacka om att ha blivit blåsta eller. Så ville egentligen bara varna er teckna ALDRIG avtal med T.M brandskydd eller någon annan som kommer och knackar på dörren för den delen heller. Vi har verkligen lärt oss av detta misstaget kan jag lova. Väntar just nu på att få ett mail av kvinnan om vilka betalningar det är som fattas, sedan ska jag ringa swedbank igen och be dem kolla upp våra konton. Jag har kollat historiska händelser men de visar ju bara 18 månader tillbaka så det fattas ju ett par stycken.

Kram*

Ännu mer bilder

Som sagt lilla hjärtat älskar pappas gitarr

min lilla halvt nakenfis..

Sannah

Det ska börjas i tid har jag hört..

och självklart är det pappa som är i farten (burken är stängd)

Ellis pellis måste ju få vara med lite också.

Novalee vill också ha märgben

tadaa!

mmm så gott..

Min mamma var här i onsdags och sov över till torsdagen.

Novalee och Farmor leker

Framme vid bowlingen på Stigs Center

Inte snyggaste stilen men...

Jag den 28e januari, så alltså lite mer än 9 månader sen jag bowlade sist

söta svärmor ♥

söta svärfar ♥

När jag kom in på hennes rum en tidig morgon stod hon så här i sängen och väntade

Kolla in "Fluffy the poodle" (jag bjuder på denna hemska bild)

Min lilla snoris ska smaka på allt

Ella får avsluta denna bildbomb, märker ni förresten något speciellt som fattas på henne?

 

 

Kram*

 



zzzzz

Nu har jag ingen koll på när jag la upp senaste inlägget men Novalee har sovit ute sen dess och hon sover fortfarande. Jag har hunnit dammsuga, sätta igång en maskin tvätt, kastat sopor, (fast då tog jag ju med mig vagnen såklart) hängt upp en grej i fönstret och ska strax hänga upp en annan grej i fönstret och dammsuga nere i hallen hade jag tänkt. Faaaast eh jag vill nog se lite på Förhäxad först..

Kram*

skit väder

Nyss kom vi in från en promenad med regn, rusk och Novalee ligger ute i sin vagn idag igen, stackarn var så trött att hon somnade ca. femton meter hemifrån (från att vi gick ut alltså.) Känns så skönt att bara kunna ställa henne därutanför och kunna dra in vagnen när hon vaknat igen.

Kram*

God morgon

Har nu varit vaken sedan kvart över fem och nu sitter jag här framför tvn och äter mina smörgåsar och dricker thé, Novalee sitter på golvet och leker med en leksak Och Jonas, Ella sover (än så länge.) Idag börjar Jonas en timme tidigare så ska strax väcka honom, känns bra att han kommer hem tidigare på kvällen nu. När han kom hem igårkväll satt Novalee på köksgolvet och lekte medan Ella sprang fram till grinden helt överlycklig, Jonas ställde sig mitt i trappen och tittade på dem. Novalee såg nu honom och blev helt överlycklig hon med och bara slängde sig på mage och började sprattla och le med hela ansiktet. Sen gosade de alla tre en liten stund, Jonas bytte blöja och tog på Novalee sin pyjamas, sen fick hon välling och så var det dags för tandborstning och läggdags. Vi åt sedan pannkakor till kvällsmat och det var så mysigt!

Skrev inlägget för ca. två timmar sedan men så avbröts jag med en bajsblöja och så kom Jonas upp och nu orkar jag inte ändra om halva inlägget så jag hoppas det går bra ändå.

Kram*


Asgarv!!

Ahaha kolla in videon!!



Kram*

Gnäll gnäll

Novalee sover ute i sin vagn på våran lilla altan (eller vad man nu skall kalla det) och Ella står nere i hallen och piper och gnäller vid dörren. Hon är så söt våran hund, så fort man inte hör Novalee på morgonen eller natten så hoppar hon upp och ner i sängen ställer sig bredvid min sängkant eller skäller, allt för att vi ska höra Novalee och nu gnäller hon för hon märker ju att fnutten saknas här inne. Det blev inte någon direkt inkallnings övning vi gjorde ute utan vi lekte och kampade (alltså med en trasa, INTE med någon annan hund eller nåt sånt.)
Hon tappade i alla fall greppet och skulle ta ett nytt tag i trasan (en gammal avklippt brandslang från brandkåren) och råkade klämma mig med två av sina tänder mellan tummen och pekfingret.
Gjorde lite ont men kändes precis så som när man skulle kunna klämma sig i något skåp eller liknande. Lite svårt att förklara men jag har gjort illa mina händer så sjukt mycket när jag jobbade inom industrin så jag borde kunna förklara tycker man ju. Hur som helst blev det ett litet skrapsår. Hon börjar i alla fall bli duktig på att komma fram till en med leksaken och faktiskt släppa den, fast då måste man hålla i hennes halsband annars kan det ta lite tid.


Tre av Novalees kusiner..

Farmor matar en liten sjukling

En glad sexåring med ett STORT paket inslaget i ett lakan, kan ni gissa va det är?

Jo en cykel!!

Hennes mamma (Jonas syster) är så duktig på att baka..

Jag som egentligen inte ens gillar tårtor ÄLSKADE denna!! Så grymt god alltså..

Ella fick också vara med, fast hon fick ligga i hallen med sin tratt tills Mattias kom (Jonas äldste systerson) så hon inte slickade på sitt sår på tassen.

Far och dotter det går inte att ta miste!


Novalee gillar Ella..

I alla fall hennes svans





Och så blev Jonas morbor för sjätte gången.

Söta Yasmine så liten och lätt

I alla fall om man jämför mot den här söta lilla klumpedunsen ♥


Novalee och Natalie



De minsta kusinerna

Bebiiiiis!


Novalee verkligen älskar telefoner



Sen somnade Novalee i sin vagn i bara blöja för att hon kissade ner sin tröja/tunika och hennes mammas strumpa.

Yasmin sov som en stock hon också




Novalee vaknade innan alla bilder var inlagda eftersom det tog ca en timme att ladda upp alla bilder (jag gör en massa andra saker emellan också) och nu ska jag alldeles strax äta spagetti.. ja bara spagetti och ketchup såklart.

Kommer ännu mer bilder senare under eftermiddagen/kvällen. Ska bort till Mia och Liam sen så Novalee får leka lite, de har inte träffats på jätte länge nu!

Kram*

Bildbomb som utlovat

Novalees använda gamla nappar



Kommer faktiskt lite fler bilder sen, för nu ska ja mata min söt fnutt och sen ut och köra lite inkallning med min vovvs!

Kram*

Nyfiken i en strut

Det är min dotter det, ja min hund också för den delen men nu är det Novalee som härjat runt här under en timme. Hon har kommit på att man kan dra ut lådorna så vi måste hitta något som spärrar så hon inte kan klämma sina små fingrar. Så förut när jag gjorde välling till henne drog hon ut lådan längst ner och hängde där, satte henne upp men hon fortsatte att göra samma sak så ställde henne upp på sidan så hon inte kunde dra i den och oj vad hon hittade mycket skoj! Sedan var det dags för hennes morgonvälling så vi satte oss i soffan som vi alltid gör till morgon- /kvällsvälling. När hon var färdig krånglade hon runt här i soffan så jag satte ner henne på golvet, och som jag skrev igår har hon ju lärt sig att åla så hon tog sig fram här i vardagsrummet både hit och dit medan jag tittade på tvn. Rätt som det är hör jag ett litet "dunk" från pringles chipsburken som åkte ned i golvet som stod vid soffan. Kollade så inte locket åkte av och det gjorde det inte så tänkte att då kan hon ju faktiskt få leka lite med den. MEN min sketonge fick bort locket och stoppade in chips i munnen. Vet inte riktigt vad hon tyckte om det faktiskt, tog i alla fall halva ifrån henne så resten fick hon faktiskt.. Novalee har fått smaka på sitt första chips!

Snart ställer hon sig förresten upp själv mot vardagsrumsbordet ser jag, fast än så länge vill benen inte riktigt med och det är roligare att tugga på bordet, hon hittade också våran gästbok som låg på hyllan under bordet och tyckte den var hemskt rolig att slita i. Det tycker inte jag kan jag säga. Min lilla lilla vilding.

Glömde ju skriva det igår men i lördags så var jag, Novalee, Jonas och hans föräldrar och bowlade. Vi åkte först till "Star bowling" inne i göteborg men det var fullt och om vi skulle få en bana så fick vi vänta tills klockan tolv på natten! Reine ringde då till "Bowlers" på Stigs Center och där fanns en bana ledig så vi bokade den och åkte dit istället. Allt gick jätte bra och det var så kul, har ju inte bowlat sen en till två veckor innan Novalee föddes och jag VANN! Trots mina onda händer så vann jag (ja jag gillar att vinna för er som inte visste det och jag är en riktigt dålig förlorare, har dock blivit lite bättre tycker jag men det finns väl delade meningar om den saken.)

Vet inte om ni minns att jag skrev att Jonas systerdotter fyllde sex år den tolfte oktober men hur som helst så blev hon storasyster tre dagar senare till en liten syster och hon är så stolt över henne!

Tror jag får ta min lilla äventyrare här nu så hon inte hittar på något mer dumt, hon är nämligen borta vid skötväskan nu och pillar.

Kram*

RSS 2.0