Måndagslista

Gick nyss in på en bloggmammas sida som jag brukar läsa och hon har precis (?) börjat med att göra en måndagslista, för alla roliga saker som händer under veckan, sånt där man ser fram emot ni vet. Så tänkte göra en jag också..


  • Jonas är hemma imorgon igen
  • Mina pengar från FK kommer äntligen någon gång under veckan
  • Ska till MVC på torsdag och äntligen få lyssna på lill skrotts hjärta, mäta magen och kolla hur mycket jag gått upp..
  • På lördag ska vi ha återträff med mammor och barn från föräldragruppen vi gick på när barnen låg i magen.

(här är "skaparen" av måndaglistan också)

Kram*


Bebiskläder!

Denna stackars lilla bebis som ska komma i sommar har inte direkt fått några kläder ännu, ja nu vet vi ju inte vad som gömmer sig därinne men när Novalee låg i magen hade hon redan fått ett startpaket med kläder från H&M men i år finns det INGET fint från varken H&M eller Ellos.. kan inte komma på några andra klädeskedjor som har startpaket med flera olika plagg i. Har i alla fall gått och kärat ner mig i denna underbara fina body som jag så gärna vill ha men som kostar 199 kr för EN body!! Tycker det är sjukt att de kan ta så hutlösa priser för bebiskläder som de växer ur på bara några få veckor..



Men det är ju en Lundmyr of Sweden body också och deras kläder är ju svindyra (tycker jag...)
Bodyn finns här..

Ha en fortsatt trevlig valborg!
Kram*

Valborg

Ja då var april slut för detta året också och det har varit en riktigt seg månad men den har gått rätt så fort också så ja lite mitt emellan bra månad har det väl varit. Hoppas på att nästa månad rullar på ännu fortare så alla födelsedagar blir avklarade. Jonas fick ju som sagt sin present av oss igår och han blev helnöjd men han hade velat ha lite mer färg i texten men de fixar han en annan gång. Sen är det "bara" fem födelsedagar till att fira, ja min kan man väl skippa för det blir ju inte "min" dag i alla fall eftersom alla mammor ska firas den dagen också. Idag har det i alla fall känts som att våren är i antågande på riktigt, liiiite lite mer värme hade inte skadat eller i alla fall bara ta bort den där förbannade blåsten så blir nog allt bra till sist.
Var uppe till tippen förut och kastade det sista skräpet (hittar väl mer skit så småningom som ska kastas också men det tar vi då i så fall.)
Jonas har varit hemma från jobbet idag eftersom han fick så otroligt ont i ryggen igår, min stackars fina älskling.

Min gamla sängstomme gjorde sig jätte bra inne i vårt rum även fast vi inte har någon plats på att gå nu visserligen men fin fint blev det och det var inte svartbrun stomme som jag mindes utan en typ valnötsbrun färg, den finns inte kvar på Ikeas sortiment längre i alla fall.



Nu är fjärilen och blommorn färdiga i alla fall..

Valborgsmässoafton kommer att spenderas med ostbågar framför ett par avsnitt med Greys, för här nere har vi ingen majbrasa tråkigt nog, men Novalee sover ju dessutom efter en väldigt arg dag..
Kram*

Familjeliv

Läste för en stund sedan en sån bra kommentar från familjelivs hemsida. Jag kände mig lite träffad eller väldigt träffad men ändå lättad över att fler kan känna så som mig och att man faktiskt inte är en dålig förälder för att man tänker de där tankarna..

Så här skrev hon i alla fall:

Ibland är livet tufft med barn.
Ibland vill man själv fly.
Ibland vill man sälja barnet/barnen till högstbjudande.
Ibland undrar man VARFÖR man valde att skaffa både ett, två, tre och fyra barn.
Ibland orkar man bara inte när tre ungar får magsjuka på nästan samma gång.
Ibland är man så slutkörd att man tänker massa fula tankar om hur livet att varit utan barnen.

MEN man är INTE en dålig förälder för det!


Att ha barn är inte bara underbart och ljuvligt, det är även förjävligt och tufft.


Oftast brukar man kunna ta sig ur den jobbiga tiden, ibland kanske man måste ta till hjälp utifrån! En person som kan hjälpa en att se det hela i ett annat perspektiv.




Har idag varit hemma hos svärföräldrarna och fikat lite, hämtat Jonas och hans pappas arbetsbil för morgondagen då vi åker till Falköping jag och min älskling för att byta sängstomme med min moster. Det är egentligen min gamla sängstomme men när jag och Jonas blev tillsammans köpte vi en malm-stomme och nattduksbord i ek, vilket jag nu ångrar. Älskar ju mörka färger fast de blir så snabbt dammiga ja. Min gamla stomme är i svartbrun färg och har en sån där gavel med nattuksbordet bakom sängen, sån man kan dra fram och det passar oss bättre tror jag.
Så under kvällens gång har Jonas skruvat isär sängen och Novalee hjälpte honom att bära ut delarna, hon var så grymt söt och man såg hur stolt och glad hon var som fick "hjälpa" pappa att bära!
Ella kommer att imorgon få vara hos grannen och hennes dobbiskompisar och Novalee får vara en heldag hos farmor och farfar igen.
Jonas ska även få sin födelsedagspresent redan imorgon så det blir inget med att åka upp till Falköping nästa söndag som det var tänkt från början utan vi kör på två flugor i en smäll istället.. Hoppas att tiden bara räcker till så att vi kan åka och hälsa på min lilla mamma också.

Så här ser sängen ut..



Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och jag hoppas ni haft en trevlig lördag och får en fortsatt trevlig helg.
Kram*

hoppigt inlägg

Så ringer vi lite till till FK och skäller på dem och hoppas att jag kan få min sjukskrivning beviljad som gick ut den elfte april! Vill ha mina pengar! Fick ju visserligen min gravidpenning igår men den räcker ju knappt ens till mat för en månad.

Snart kommer i alla fall killarna från electrolux med vår nya frys hit så borde verkligen städa men har verkligen ingen ork överhuvudtaget.

Bara för att jag skrev igårkväll att Novalee inte kommit in till oss på natten ett par dagar så gjorde hon självklart det inatt istället. Men nöjd var hon inte i alla fall, nej arg som ett bi var hon för att hon inte fick så mycket plats hon ville ha att kunna breda ut sig på. När vi väl gick till dagis var hon redan trött eftersom hon gått upp halv sju och krånglat under natten. Min lilla sketonge!!

Vääääldigt hoppigt inlägg känner jag men jaja..
Kram*

nu i ro slumra in lilla älsklingen min

Det gick faktiskt otroligt bra att lägga henne även ikväll fast hon sovit under dagen i bilen, så nu återstår det bara att se hur det blir i natt om hon kommer in till oss eller inte. Jag hoppas verkligen att hon börjar känna sig trygg i den sängen nu så hon kan sova hela nätter där, både för hennes och vår skull men såklart mest hennes så hennes sömn slipper bli avbruten.



Sover fortfarande halvt i pappas famn när vi skulle lämna kaffe till honom idag.. mina fina älsklingar ♥


Kram*

Min stora skrott

Dagen igår gick väl som förväntat egentligen, lilla gumman kissade ner tre av fyra byxor på dagis men vad kan man förvänta sig av första dagen som blöjfri på dagis där det är en massa ståhej hela dagarna?
Min mamma kom ju hit igår med så vi åkte till Ikea och åt lunch där, men eftersom jag inte hade med mer ombyte till Novalee åkte faktiskt den där nedrans blöjan på men det var knappt någonting i den när vi kom hem därifrån i alla fall, sen blev det lite kiss på golvet under eftermiddagen och ingenting på pottan alls igår, men skam den som ger sig.
Idag hade hon inte kissat ner sig alls på dagis och hon kissade även två gånger här hemma på pottan innan dagis.
Vet dock inte hur det har gått på dagis om hon faktiskt har kissat där för hennes "ordinarie" fröken la de andra barnen när jag hämtade henne. Försökte få henne att kissa men hon var jätte arg så lät det va, åkte till Agnesberg med kaffe och kaka till Jonas och där skedde det en olycka men vi hade ju kläder med oss så det var ingen panik.
Så i två dagar i rad har hon sovit i bilen nu och jag trodde ärligt talat igår att hon inte skulle somna förrän nio halv tio men hon somnade hyfsat snabbt vid sju tiden ändå, får se hur det går idag bara (hoppas att det går lika bra som igår i alla fall.)

Sen vet ja inte om hon kommit in i någon period eller något.. klagar absolut inte över den i alla fall, men vet inte om jag vågar hoppas och ta till mig det riktig ännu. Novalee brukar ju alltid komma in till oss någon gång under natten men sen i måndagsnatt har hon vaknat och kommit in till oss halv sex på morgonen! Helt underbart måste jag säga, dock vaknar jag ju under natten ändå och lyssnar efter henne och går upp på toa men nej hon har inte kommit in de två senaste nätterna och i söndagsnatt så kom hon in vid halv två men när vi skulle hämta hennes kudde la hon sig i hennes säng igen och somnade om, sov till klockan sju. Igår somnade hon om inne i vår säng och då sov vi tills klockan ringde kvart i åtta. Känns som att bara för att jag skriver det här kommer hon att vakna på nätterna igen men håller mina tummar i alla fall!
Vill bara tillägga att hon SJÄLVKLART får komma in till oss precis hur mycket hon vill!! Vill bara att hon ska somna i sin egna säng och då ligger vi bredvid henne tills hon somnar så hon inte ska känna sig allt för otrygg.

Känns som att det blev ett litet hoppigt inlägg det här men ja...
Kram*


Vi är så grymt stolta!!

Ja jag vet mycket prat om kiss och pottor nu det senaste men gu så stolta vi är över vår tjej!! Ta bara idag till exempel, då har hon kissat på pottan två gånger och kissat på sig två gånger men det gör absolut ingenting! MEN hon bajsade på pottan idag också, mamman och pappan är så glada och stolta!! Det roliga är att hon vände sig om när hon bajsat höll för näsan och sa "äcklit" försöker förklara för henne att nej det är inte äckligt att det är naturligt men hon förtsätter att rynka på näsan den lilla sketongen. Vet dock inte vart hon fått det där med att hålla för näsan och säga äckligt för vi har aldrig sagt så där när vi bytt blöja eller nåt sånt till henne.

Jaja kalaset gick jätte bra i alla fall förutom att det kom lite kiss i byxorna och att hon inte åt maten där så bra men tårtan gick desto bättre (hon hade ätit en smörgås en halvtimme innan vi kom dit så hon hade fått lite i magen.) När vi kom hem var det raka vägen till pottan, sedan blev det blöja och pyjamas och välling sedan somnade hon på ca tjugo minuter, jätte varm/svettig men skulle ändå ha täcket uppe under hakan. Så nu sitter jag här och hoppas på att min älskade man kunde åka iväg och köpa mjölk och grillchips till mig men ser precis att klockan är tio och nu stänger både Ica och Shell och kvar finns bara OKQ8 och det är alldeles för dyrt där så får nog allt härda ut tills imorgon.

Hoppas ni haft en riktigt trevlig dag, vädret har ju varit helt okej i alla fall men kunde ju varit lite varmare vindar, eller vad tycker ni?

Kram*

vilket väder alltså

Gårdagen började väl egentligen inte allt för bra. Novalee kom upp klockan sex och jag blev faktiskt klar vaken och pigg men Jonas tog som sagt henne så jag fick sova en stund till. Gick själv upp igen klockan åtta och hoppade in i duschen med min lilla dotter. När jag höll på att skölja ur håret från shampoot så kändes det lite konstigt i huvudet men tänkte att det nog berodde på att jag inte ätit frukost så hoppade ur torkade mig, tog upp Novalee, torkade henne och gjorde i ordning frukost (Jonas hade redan ställt fram bröd och smör visserligen) men så kände jag fortfarande det där konstiga i huvudet och efter en liten stund insåg jag var det var, såg bara halva texter och halft av saker och ting så det var bara att lägga sig igen för jag hade ju fått början till migrän! Vid elva tiden gick jag i alla fall upp igen tog två panodil då det sprängde i huvudet, inte sån sprängade värk som man får när migränen väl bryter ut men nog för att man var hängig och trött resterande av dagen, la mig vid ett tiden igen i Novalees säng och somnade där med Ella bakom mig, där sov vi en timme och sedan var jag uppe tills jag la mig. Lekte lite med min lilla tjej och så gick vi ut så hon åtminstone fick lite frisk luft under dagen, sedan var det dags för rensning igen och denna gång var det en massa kort, cd skivor och papper. Vi är inte riktigt klara ännu men snart så! Tog i alla fall två till panodil under eftermiddagen/kvällens gång och det blev väl lite bättre, släppte ännu mer efter Novalee somnar och jag gick ut med granne utan både barn, man och hund. Skönt att få lite "egentid" att kunna få gå i sin egna takt liksom utan att man har en hund som drar i kopplet titt som tätt, en dotter som sackar efter och som vill se på i stort sett precis allt runt omkring (vår lilla dagdrömmare,) eller en man som inte alls tycker det är kul att vara utomhus och surar när han blir med tvingad. När jag väl kom in igen hade vi vart ute i över en timme och det kändes och känns i ryggen kan jag lova, men det är ju så skönt att få vara ute och röra på sig med! Satte mig i alla fall och kikade lite på datorn, åt en macka och sen slog jag och Jonas oss ner i soffan och såg ett avsnitt från Greys Anatomy och åt popcorn. Vädret under dagen där var ju inte det bästa direkt, mulet och rätt som det var världens skyfall från himlen av regn.

Idag är det ju en ny vecka igen och Novalee har varit på dagis. Jag och Ella gick ut med ena grannen och hennes hundar på promenad och sen stod vi och pratade en stund, gick in och plockade lite här hemma och så kom grannen igen och följde med och hämtade Novalee på dagis. Kan ju säga att det går ju inte snabbt när man ska dit/hem, stannar som sagt på vägen si så där hundra gånger eller något. Hon satte sig på huk och böjde sig förut och tittade och frågar:




-Å e de då?
-En mask, säger jag, kom nu.

Hon vinkar och säger hej då till masken hon sett på marken. Hon kommer fram och så frågar jag medan jag pekar:

- Novalee vad är det?
- En Kaffs! (en mask)

Hon är för söt med henens underbara små ord.
Ikväll är vi bjudna på födelsedagsmiddag hos Jonas äldsta syster, hans systerson fyller fjorton idag.
Och imorgon kommer min mamma hit på besök och kommer förmodligen att sova över här!
Imorgon blir det även "premiär" på dagis att vara utan blöja så får vi se hur det kommer att gå, är inte så jätte orolig faktisk för jag tycker verkligen hon är super duktig!! Ta bara igår då kissade hon på pottan två gånger varav en gång gick hon in i badrummet helt självmant och kissade, sen råkade det komma kiss i byxorna och bajs i trosorna men der är ju sånt som händer, hon kunde till och med vara ute i ca 20 min utan blöja på sig så jag tror nog att innan detta året är slut så använder inte hon inte blöja längre men ska inte ropa hej än, kan ju komma ett rejält bakslag vad vet jag.. vet bara att jag och Jonas är så stolta och glada över henne!


Kram*


tack mina älsklingar!

Gick och la mig halv tolv igårkväl, förstår verkligen inte varför jag inte kan komma i säng tidigare! Men somnade förvånasvärt fort och vaknade till vid tre tiden, gick på mitt vanliga nattliga toabesök och sedan la jag mig igen och ingen Novalee hade kommi feukt in till mamma och pappa. Vaknade till flera gånger, vred och vände på mig för det är så fruktansvärt varm jämt när man ska sova och inte hjälper det med öppet fönster heller. Hur som så vaknade jag av att Novalee kom in till oss klockan sex, rätt så pigg och klarvaken är jag men Jonas gick upp med henne och de båda la sig i soffan och kollar nu på Bamse, jag blev beordrad att lägga mig och sova en stund till igen och det tackar jag inte nej till! Så god morgon, god natt igen.. kram*

Mycket på en dag

Idag har det hunnits med mycket. Var hos Jonas föräldrar på förmiddagen och lånade den stora bilen och lämpade av vår skatt. Medan de åkte till Slottsskogen och tittade/klappade på djuren där så var det vårstädning här hemma på gården så jag städade och Jonas började rensa i vårt stora förråd. När jag sedan var färdig med städningen gick jag ner till Jonas för att hjälpa honom med alla mina lådor med skit i från både pappa och mamma. Kan säga att det var väldigt mycket som slängdes bla gamla skolböcker och papper, teckningar och sånt där som bara tar plats och som man inte direkt ens kommer att kolla i någon gång mer. Just nu har vi fem stycken lådor kvar att gå igenom med en massa tavlor och foton och lite leksaker mm. Det tar vi antagligen imorgon och så åker jag till tippen på måndag igen och slänger skiten, för då har vi inga gamla möbler som skall med så det får väl förhoppningsvis plats i bilen. Bad mamma komma hit och hämta grejerna som vi sorterat undan till Second Hand men hon vet inte hur och när de ska ta sig hit och vi vill bli av med grejerna rätt snabbt så det blir att åka till Second Hand eller Röda Korset här i närheten istället, mest av allt hade jag ju velat att sakerna kom till Falköping eftersom min mormor jobbar därinne på SH.
Men men vill ha plats i förrådet så man kan få in cykeln där som nog inte kommer att användas allt för mycket under denna sommar ändå så det får bli inlämning här i närheten.

Novalee hade i alla fall haft det väldigt skoj med farmor och farfar under dagen, hon somnade lite i bilen men det hade vi räknat med så hon fick faktiskt vara uppe till kvart i nio ungefär, hon somnade fort i alla fall när vi läst bok, satt igång musik och släckt lampan. Så nu sitter jag här, Jonas vid tv spelet och Ella sover.


Novalee med vagnen och den fina ståbrädan.


Hoppas att ni haft en mycket trevlig dag och ha en fortsatt trevlig kväll..
Kram*

När man var liten

Kan ofta längta tillbaka när jag var liten, då sommarn var som den skulle och vintern som den skulle. Man var ute och lekte hela dagarna i ända även om det var regn och åska och föräldrarna ville att man skulle komma in. Så mycket fantasi man hade då. Jag och min kusin var ofta i träsk/sumpmarker och lekte, inne i skogen, på åkrar i ladugårdar ja ni fattar. Det känns inte som att barn idag gör dessa grejer lika mycket längre.
Är många gånger jag känner att jag vill flytta upp till Falköping igen för att få den där landet känslan, helst av allt hade jag velat ha min pappas fina hus och bott där ute i Hovmene men det kommer ju tyvärr aldrig att ske.
Sen vill jag inte flytta härifrån heller eftersom jag har fått så många kompisar här omkring och Novalee har sitt dagis och hennes kompisar. Jonas har ju nyss startat eget med hans pappa så där går det ju defentivt inte flytta tretton mil ifrån.

Nää saknar min barndom faktiskt och jag är så nöjd med den måste jag säga men hade så jätte gärna velat uppleva den en gång till fast i samma tids epok med samma människor runt omkring mig.. tyvärr går ju inte det, hade nog varit lättare om pappa levt faktiskt och man hade kunnat åka dit och låtit Novalee få leva rövare där ute. Älskar landet och dess lukt hm ni tycker nog säkert jag är konstig men blir lite smått tårögd på sommrarna när man åker förbi någonstans där det är ny gödslat.



Lite ful video men den stämmer lite tycker jag allt *fniss*..


Kram*

Så stolt

Nu kommer det säkert att skita sig bara för att jag skriver det här men måste bara berätta att Novalee har ju kissat på pottan flera dagar i rad nu! Visst så har det kommit på golvet också men de senaste gångerna hon satt sig på pottan har hon gjort det helt självmant och idag bad jag henne gå och kissa och det gjorde hon! Hon blir lika glad hon också som får en stjärna varje gång och får säga hej då till kisset innan vi spolar ner det.

Sen idag har vi fått hem ståbrädan också så nu sitter den på vagnen (laddar upp bild lite senare på den) Novalee tyckte det var väldigt roligt att stå där på men försökte även klättra upp i vagnen. Kan inte fatta att ungen vart så liten och fått plats i den där liggdelen, det tråkiga just nu är att vi tappat bort suffletten till liggdelen och jag vette schön vart jag lagt den! Tur att vi ska rensa i förrådet efter vår städningen här i morgon.
Novalee får vara hemma hos farmor och farfar, vet dock inte om vi ska ta med oss pottan dit så att hon får vara utan blöja där också eller om vi kör på här hemma ett tag innan vi börjar hos andra. 


Hoppas ni får en trevlig fredagskväll, själv sitter jag här vid datan, Jonas spelar tv-spel och Novalee och Ella sover och jag känner att jag snart gör detsamma, men först ska jag göra mig lite chokladbollar!

Kram*

Så va de sluuut

Idag som alla vet kom barnbidraget men vårt är redan slut. Har absolut inte köpt något dumt bara mat och blöjor två tablett askar till Novalee så hon får ha lite gott i helgen, postade även på två paket som folk vunnit från tradera, inväntar fortfarande en betalning från en annan vinst så vi klarar oss i alla fall fram till lön, men hur mycket den blir på det har jag ingen aning om, hoppas att puckonen från FK skyndar sig lite så jag kanske kan få lite pengar.

Jaja dags att hämta älskade hjärtat och sen är det verkligen helg!!
Kram*

MVC besök och argt samtal

Fick inatt sova lite bättre men hann bara sova i en halvtimma innan Novalee vaknade och grät och i hennes dörröppning stod hon med sitt "stora" täcke i hennes lilla famn. Hon somnade relativt snabbt och vi sov fram till sex tiden tror jag, Jonas hade i alla fall gått upp och höll på i köket innan han åkte till jobbet, däremot var det ingen glad tjej som vaknade utan en mycket arg liten tjej som skrek efter nappen och så gav jag henne den men då skrek hon nej och puttade undan handen, försökte ge henne vatten men det var inte bra det heller, till slut lugnade hon ner sig lite och tog nappen igen och somnade om ca en halvtimme - timma. Sen gick vi upp, hon fick sin välling, Ella fick sin mat och jag fick mina mackor och mjölk, medan Novalee kikade på boog & elliot (den går varm här hemma) tänkte jag att jag skulle hoppa in i duschen, men där fick jag inte vara själv länge för rätt som det var drar en liten blondin bort duschdraperiet och vill minsann också duscha. Kom visserligen för sent till dagis så hon missade en liten stund av röris som de har på torsdagar men det gick nog bra ändå.

Gick sedan en promenad med grannen och hennes två vovvs och när promenaden var slut fixade jag till håret och åkte iväg till MVC där jag idag fick träffa min nya barnmorska. Allt såg bra ut och hjärtljuden låg på 146 som vanligt. Ska man gå på hjärtljuden så är det en liten tjej därinne i magen men jag tror fortfarande stenhårt på en liten kille, blir självklart precis lika överlycklig vad jag än får men hade varit lite skoj med en kille då vi inte vill ha fler barn efter detta (som vi känner nu i alla fall) sen pratade vi lite om preventivmedel och kom fram till vad som förmodligen kommer att passa mig. Pessaret har jag ju kvar men det är inte det ultimata för vår del ändå kanske, vi planerade ju inga barn eller hade tanke på att skaffa ett till just nu men ja resultatet av att inte använda detta stackars pessar under två gånger ligger i min mage och väntar på att få se världen. Lite för mycket information kanske men ja ja nu vet ni hur det blev en "oplanerad" skrott hos oss i alla fall, men h*n är såå välkommen så.

Hur som helst, ringde ju FK i förrgår och frågade dem hur det går för dem och den första kvinnan jag pratade med om sjukpenning sa att det inte var färdigt än att det "fattas" grejer för att de ska kunna besluta om jag får någon ersättning eller inte. Fattar inte vad de sysslar med för det stod/står klart och tydligt varför jag inte kan jobba och att jag inte kan bli omplacerad på jobbet. Blev sedan kopplad till gravidpenningsfolket och frågade om de var klara med det beslutet i alla fall eftersom de skulle varit färdiga med det senast i söndags den 15e men nej de va dem ju självklart inte men hon gjorde någonting för att skynda på det hela i alla fall.
Ringde sjukpenningen idag igen eftersom jag fick hem papper igår om att de vill ha kompletteringar från läkaren som sjukskrev mig den 24e februari. Frågade VAD de ville ha för kompletteringar eftersom ALLT stod i pappret som han skickat till dem. Hon sa någonting och jag blev så jävla arg att jag skällde ut den stackarn och sa hur fasiken hade du känt att inte få några pengar på två månader?! Hon sa att hon förstod att jag var arg och upprörd men de ville ha papper på en diagnos, idiot människor som inte kan läsa det STÅR ju i pappret att jag har foglossning och någonting mer som jag inte kan namnet på. Gick in på FKs hemsida förut och de har i alla fall fått någon komplettering av läkaren under dagen efter jag pratat med dem så nu hoppas jag innerligt att de skyndar sig och att jag får pengar av dem. Blev kopplad till dem som har hand om gravidpenningen efteråt och frågade dem hur de går för dem och jag fick ett glädjande besked därifrån, jag blev beviljad heltids gravidpenning!! (havandeskapspenning) Kan säga att jag blev grymt glad alltså!

Kollar just nu på Fråga Olle med Jonas och undrar hur en del människor kan va så sjuka, både jag och Jonas sitter här och asgarvar rätt som det är.

Hoppas ni har en trevlig kväll och har haft en trevlig dag också.
Kram*


ain't life a bitch?!

Ligger här i sängen och försöker sova, är så svinades trött och har varit det precis hela dagen men så fort lampan släcktes så är det som om en lampa tänds inne i huvudet och säger "god morgon, upp och hoppa!" Mycket irriterande måste jag säga och inte nog med det så har jag fått halsbränna till på köpet också, dock självförvållat eftersom jag drack o'boy till kvällsmackorna förut fast jag tog ju faktiskt en omeprazol till också så hoppas att det ger med sig snart och så hoppas jag verkligen på en bättre natt än den som var. Vill helst inte ha en skrott som ligger bredvid och tjattrar och rör på sig i en timme i natt igen. Kram*

Easy Rider X

Tror vi nyss hittade det ultimata för vår del! En Easy Rider Ståbräda X till Novalee när bebis kommer sen. Istället för att slänga ut flera tusen på en P&T så hittade vi en underbar ståbräda MED hör och häpnad en STOL på! Har aldrig sett en sådan förut fast den funnits på Jollyrooms hemsida hela tiden. Låter ju som att jag är besatt av den sidan och ja jo jag tror nog nästan att jag är det också *fniss*.

Har ju i alla fall länge tänkt att eftersom hon inte kommer att vara jätte gammal när hon blir storasyster så kommer hon inte orka gå långpromenader på ca en timma när hon är hemma från dagis med mig, Ella och bebis så skulle vi ju ha en syskonvagn här hemma eftersom ståbräda kan bli rätt jobbigt under så lång tid + att jag trodde att hon fortfarande skulle sova en stund på dagen när bebisen kommit också men tji fick jag, de senaste (peppar peppar, ta i trä) dagarna när hon inte sovit något på dagen så har hon somnat relativt snabbt och det är så skönt måste jag säga, märker ju bara när hon sovit en liten stund att hon kommer att vara vaken mycket längre då. Så bort med vilan på dagarna tyvärr (på både gott och ont) i bilen somnar hon fortfarande men det kan vi ju inte direkt göra något åt eftersom hon sitter i bak och då får hon ju vara vaken lite längre bara.



Den lilla ståbrädan som man kan ta bort stolen på när de inte behöver den längre..


Sen märker vi ju om det kommer att funka eller inte..

Kram*

testar...

Testar ifall de går att blogga från mongo mobilen och Jonas vill att jag skriver att jag har världens bästa man! God natt Kram*

It´s getting bigger!

Är exakt två veckors mellanrum..

(båda är på bebis nr 2)

 

Kram*


beslutsångest

Idag går mitt mobil abonnemang ut och jag har en himla beslutsångest vad jag ska välja för något denna gång. Ringde Telia i förmiddags och frågade dem om vad de hade att erbjuda, ville jag ha en ny mobil så kunde sa hon att det fanns ett abonnemang för 399 i mån med 1000 fria min inom Sverige mm. Om jag ville behålla det jag hade och förlänga det så var det kostnadsfritt de tre första månaderna och sedan skulle det kosta 298 i mån.
Min nuvarande mobil är ju bara ett halvår gammal och jag är jätte nöjd med den (har en Galaxy S2) men är sugen på en Iphone 4s också mest bara för att man kan blogga ifrån den, fast det är ju rätt onödigt med två mobiler det erkänner jag.
med abonnemanget jag har nu så ligger räkningen på mellan 300-600 i månaden och OM jag nu skulle byta till det andra abonnemanget och lägga till en Iphone 4s och ta en bindningstid på 12 månader så betalar jag 549 i månaden istället.

Får väl se vad jag väljer, ska kolla lite mer och diskutera lite med Jonas när han kommer hem sen och Telia ringer imorgon förmiddag igen så måste ha bestämt mig tills dess..

Priser för Telia Mobil Flex Medium

  • 1000 fria minuter inom Sverige
  • 1000 fria sms/mms inom Sverige
  • Upp till 10 Mbit/s surf i mobilnätet
  • Obegränsad surf upp till 22 Mbit/s i Homerun Wireless Zones
  • 5 GB data för mobilsurf
  • 0,99 kr/öppningsavgift

 

Priser för Telia Max 25

Med Telia Mobil Max 25 ringer du billigt till en låg abonnemangskostnad. Hela 5000 fria sms ingår varje månad till alla oavsett operatör. Här hittar du ordinarie priser för abonnemanget och även mer information om att surfa med mobilen.

  • 0 kr/sms till alla (upp till 5000/mån inom Sverige)
  • 0 kr/min till Telias mobilabonnemang
  • 49 öre/min till övriga mobilabonnemang
  • 49 öre/min till fasta nätet
  • 99 öre i öppningsavgift
  • 49 kr/månad eller 98 kr/månad med mobilsurf till fastpris

 

Hur de kan få Telia Max 25 till 298 vet jag inte riktigt men som sagt ligger på att betala mellan 300-600 med det nu i alla fall.

Kram*

Panik

Tycker det är svin jobbigt att inte kunna andas ordentligt och nu rinner inte näsan som vid förkylning utan den är bom tät av snor? Vet inte men jag får i varje fall inte ut något när jag snyter mig (härlig information va.) Kommer mest när jag sätter mig eller lägger mig på rygg så det är väl antagligen bebis som trycker på eller något, mysigt är det i alla fall INTE. Kan ju vara pollen också men det tror jag inte, det sjuka är att det för det mesta bara kommer på kvällen och morgonen (mest på kvällen,) uscha får panik i alla fall. Någon som haft något likande eller likadant kanske?

Mina tankar går just nu ikväll till stackars Ella (Saras dotter) hennes favorit gosedjur försvann lika snabbt och spårlöst ikväll som Patrick försvann från Novalee för snart två veckor sedan. Hon kunde tack och lov somna utan honom och jag hoppas dom hittar honom imorgon för att vara utan sin favorit det är inte alls kul och absolut inte kul för oss föräldrar heller så får se ett ledset litet hjärta och den där irriterande känslan av att veta att han finns hemma någonstans (nu fanns ju inte Patrick hemma iofs i alla fall men) det gör hennes "Pigge". Lycka till imorgon och hoppas ni hittar honom Sara.


Hoppas ni haft en trevlig helg allihop. Vi blev bjudna till grannen på grillad kyckling och pommes frites under kvällens gång och det var himla gott måste jag säga! Sedan hem igen och lägga hjärtat som somnade relativt fort och sedan blev det föräldramys framför andra säsongen av Greys Anatomy tillsammans med popcorn. Mycket lyckad söndag helt enkelt!

Kram*

Ahaaaaj aj aj

Ja just idag är och har jag varit väldigt gnällig kan jag lova. Imorse efter Novalee ätit sin välling och jag mina mackor så hoppade vi två in i duschen, fick väldigt ont i ryggslutet efter en liten stund så satte mig ner i badkaret och lekte med min dotter, när jag väl gick upp därifrån brände det i hela ryggslutet, i ljumskarna och i nedre delen av magen. Kunde knappt gå och kan fortfarande knappt gå kan jag väl tillägga men nu är smärtan "bara" i högra ljumsken och i nedre delen av magen åt höger håll. Alltså har jag stäckt magen IGEN för tredje eller fjärde gången under denna graviditeten och jag fattar inte hur jag lyckas. Är så trött på att vara gravid, vill bara att allt ska vara över och ha vår älskade lilla bebis i famnen istället men det är  för tidigt ännu. Det är såklart jätte mysigt att känna alla rörelser och jag vet ju att min lilla bebis lever därinne men är så trött på det här nu, med Novalee var allt så mycket mer spännande och hon rörde sig på ett annat sätt och moderkakan låg i framvägg så hennes bökande och sparkande blev lite mer som en dov känsla medan denna krabat lever rullan och trycker så det känns som att någon sticker en kniv rätt i magen då och då, sen har h*n också stunder då h*n bara bökar runt "snällt" och ja jag vet att det är helt två olika graviditeter med två olika individer och moderkakan ligger i bakvägg, men kan inte hjälpa att jag är så trött på denna graviditet nu. Vill kunna leka med min älskade dotter på samma sätt som förut, kunna gå ut på långpromenader med min hund utan att få grymme ont i ryggen och i benen, kunna gå i och ur bilen normalt och ja ni fattar.. Vet att om ett par månader kommer jag att kunna göra allt detta igen men det känns låååångt borta just för tillfälligt och ja som sagt vill bara att detta ska vara över snart och ha vår fina bebis i famnen.

Kram*

vill ha vill ha vill haaaa!

Något ni känt någon gång? Att ni vill ha någonting men så finns det inte pengar till det.. Det är i stort sett alltid så här hemma att när man väl verkligen hittar något som man vill ha så finns det inte tillräckligt med pengar. Eller aa pengar finns det väl men det handlar ju om prioriteringar med, vill man ha mat på bordet under månaden så kanske man ska skippa just den där grejen och spara till det. Inte jätte lätt alla gånger men mat på bordet har vi i alla fall så vi klarar oss gott och väl.
Hur som helst älskar jag ju cupcakes motiv så vad tror ni jag hittat? Jo självklart påslakanset med cupcakes på till Novalee! Vi har även cupcakes inne i badrummet också, ett duschdraperi och en matta från H&M och det är så fint!



Denna badrumsmatta har vi tillsammans med..

detta underbara duschdraperi


Påslakanset från Jollyroom..


Påslakanset från jotex..


För min del faller påslakansetet från jollyroom mig i smaken mycket bättre än det från jotex och det gjorde det även för Jonas också så vem vet snart kommer vår älskade tjej kanske omges av en massa mysiga cupcakes när hon ska sova..

Kram*

Mitt älskade lilla hjärta..

Har till och från fortfarande väldigt jobbigt med nattningen med Novalee. Även fast vi satt upp en svart rullgardin i hennes rum är det fortfarande riktigt ljust därinne så sitter och kikar på mörkläggningsgardiner till också, hittade någon bra sida nyss som hade ljusrosa gardiner men vet inte hur mörkt det hade blivit i så fall.
Hur som helst har vi två dagar i rad hållit henne vaken under dagen som gått för att sedan lägga henne halv sju, sju och hon har nästan somnat på två röda! Det var underbart kan jag lova, men så var det igår hon somnade till filmen Boog & Elliot så lät henne sova i tjugofem minuter eftersom hon hade varit vaken sedan halv sex. Att lägga henne sen på kvällen tog en timme! Så idag fick hon inte sova någonting alls igen men även ikväll tog det en timme att lägga henne och då höll hon nästan på att somna vid köksbordet kvart i sex så hon fick välling, ny blöja och tänderna borstades men sen så var det som om hon sovit flera timmar under dagen! Hon skulle verkligen INTE sova efter vi läst bok och la oss ner i hennes säng.

Vi sitter inte stilla hela dagen utan hon är ju på dagis från nio till tolv, där har dom aktiviteter och de är ute och leker. Jag hämtar henne och så är vi ute en stund, går in äter mellanmål och går sedan ut igen och leker, antingen så sitter vi i sandlådan och leker eller så gungar vi eller så cyklar hon och det i stort sett fram tills Jonas kommer hem, det händer ju att vi går in ca en kvart innan han kommer hem så vi kan börja med maten. Hon är väl så övertrött att hon inte kan koppla av kan jag tänka mig.
Efter en stund nu på kvällen orkade jag inte mer och kände mig bara frustrerad och började bli arg så tog mig en dusch för att lugna ner mig, Jonas satte igång en film och körde hem hans kompis så när jag var färdig så ville hon ha ny blöja (var knappt någonting i den men hon fick en ny i alla fall) sedan så ville hon ha välling ännu en gång så vi satte oss framför tvn och efter hon ätit upp var hon så trött så vi gick in till hennes rum och då tog det ca tio minuter så sov hon.

Hon var/är så söt för rätt som det är så började hon pilla mig i håret och ja pussade henne massor på hennes lilla panna och så ryckte hon bort nappen ur munnen och sa att hon ville ha en puss på munnen. Sen visade hon med sina fina små fingrar hur gammal hon var och sa "tå å e lee, tå å" ♥ Mitt fina älskade lilla hjärta du börjar bli så stor, alldeles för stor och jag älskar dig så mycket så mycket och jag kommer ALDRIG att sluta älska dig min fina unge!!

Kram*

Mycket bilder

Hittade för ett tag sedan massa gamla bilder på mig från när jag gick i gymnasiet och jösses vad jag vill ha så långt hår igen och för att inte tala om att vara så smal! Kan säga att när bebis är ute och jag slutat amma så blir det hårdträning för min del för jag SKA ner till 52 kg igen, då mådde jag bra, då kände jag mig så fin och vacker!! + Att jag vill göra bröstförminskning, trivs verkligen INTE med strl D-kupa och större lär de ju bli efter denna graviditet, vill ha B-kupa igen..



Jag och Liza ute i rökbåset på skolan


Jag och mina super fina morföräldrar ♥



















Karneval




Nästan alla bilderna är från 2007 och jag vill verkligen se ut så där igen, fast med långt hår (sista bilden är med hårförlängning i) man får vara galen på vissa bilder och jag var faktiskt bara 19 år där..

Kram*


Så glad

Dagen blev just mycket bättre när jag hämtade älsklingen från dagis då fröknarna säger: ska vi visa vem vi hittade förut. De hade hittat "gamle Patrick" när de skulle ut och leka i hennes fodrade galonbyxor!! Hade ett svagt minne av att hon hade med sig honom ner för trappan dagen då han försvann men eftersom vi inte hittade honom någonstans där nere och jag visste att han inte satt i vagnen när vi gick till dagis den heller så tänkte jag ju inte mer på det. De regnbyxorna var nytvättade och hängde nere i hallen och hon skulle ha på sig dem minns jag och antagligen så har hon ju då stoppat i Patrick där i.
Tror i alla fall att jag blev gladare än henne när jag fick se vem de tog upp från hennes låda!
Just nu sitter hon med båda två i knät och ser på Boog & Elliot och jag vet inte om hon ska få ha båda två eller om hon bara ska få ha "gamle Patrick" igen och sova med så har vi den "nye Patrick" i reserv.


Glad fis med sina två Patricks

Gamle Vs. Nye (ser ni skillnaden på färgerna?)

Kram*

Förbaskade sömn

Inatt har det inte vart mycket sömn för min del kan jag lova. Efter att jag vänt och vritt på mig i nästan en timma och äntligen somnat till så vaknar jag av att jag är kissnödig, går upp kissar, lägger mig igen och börjar vrida på mig igen, sen vaknade Novalee så gick in till henne och fick henne att somna om i sin egna säng, kissade igen och la mig. Somnade då rätt så fort men vaknar efter en kort stund igen, kissnödig så bara att gå upp. Sen kom Novalee in till oss men då hämtade Jonas hennes täcke och kudde, men som varje natt ska hon ha vatten när hon kommer in till oss och sen fram tills Jonas klocka ringde så har hon varit gnällig. Har även de gånger jag vaknat varit helt klarvaken.
Vart så irriterad så gick upp klockan sex tillsammans med min lilla familj och är nu svintrött, hoppas på att kunna sova i alla fall en timma när Novalee är på dagis.
Känner att jag hatar redan den här dagen, har sammadragningar (de gör inte ont som tur är i alla fall) och en grymt busig unge som gör allt hon inte får göra!

Jaja hoppas på att dagen blir bättre och eran är/blir bra den också..
Kram*

Långfredag och påskafton

Igår under långfredagen gjordes det inte allt för mycket här hemma. Städade i förrådet under trappan så tvn kunde få plats där, så nu står det en massa bebisgrejer och sånt där uppe på vinden, dock kommer jag att ta ner lite grejer igen efter jag kände början till mögel i bebismadrassen som legat där uppe sen i december. Hur som helst så har vi tagit ut byrån från vårt lilla sovrum och istället monterat upp spjälsängen. Det är ett bra tag tills bebis är beräknad kan jag säga men efter att ha haft förvärkar nu titt som tätt det senaste så ville vi vara förberedda ifall ifall något skulle hända för man vet ju aldrig med de små. Nu tror vi såklart på att bebis vill stanna kvar därinne och barnmorskan tror även att jag kommer att gå över tiden denna gången med så det återstår som sagt att se, jag hoppas i alla fall på fem dagar tidigare alternativ två dagar (speciella datum..)



Idag har vi inte gjort ett skit känns det som. Vi har kikat på film och bara slappat, jag frostade av frysen och slängde en massa gammal mat och organiserade om lite därinne så nu ser det jätte fint ut! Efter lunchen gick vi ut en stund och lekte lite, Novalee älskar att cykla så det gjorde hon mestadels av tiden medan jag, Jonas och Ella gick bredvid/bakom henne. Vi är lite udda här hemma för det har inte blivit någon påskmat direkt utan det blev, vårrullar till Jonas och potatisbullar till mig och Novalee, till middag blev det pannkakor.

Ägg blev det till frukost i alla fall, med röd karamellfärg i vattnet..

Och så här fina blev de.

Ha en fortsatt trevlig påskhelg
Kram*

Tokiga familjen

Idag kom älskade pappan hem tidigare än vanligt så då passade vi på att ha lite skoj innan vi hoppade in i duschen alla tre (ignorera min "snygga" frisyr och lite mer därtill..)


Detta roliga har vi haft för oss på eftermiddagen..




Lite kul måste man allt få ha, till och med stackars Ella fick färg på sig, dock röd färg så det klädde henne ju så sett men inte så skoj med en färgklick mitt på hunden kanske!

Kram*

Duktiga mig

Efter lite pill och letande klurade jag ut hur man gjorde collage så här kommer en liten bildbomb ihopsatt av vår lilla vecka!

 

 

Jo måste säga att jag är faktiskt rätt nöjd för att vara första gången och eftersom jag vet hur man gör nu så lovar jag att det kommer sådana här collage.

 

Kram*


Dumma blogg

Igår under förmiddagen kom nog inte någon in på blogg.se, vet inte riktigt om de uppdaterade eller vad det var som krånglade men in kom varken jag eller flera andra jag känner.
Hur som helst så har jag och Novalee påskpysslat lite med att sätta fjädrar i påskris och vi har fått hem såna otroligt fina och söta påsksaker som hon gjort på dagis. Hade tänkt att pyssla lite när hon kommer hem sen igen och även när Jonas kommer hem. Dock verkar det som hon börjar bli förkyld, för så här mammig hon har vart den senaste veckan är sjukt, Jonas får inte ens röra henne överhuvudtaget och idag när jag lämnade henne på dagis klamrade hon sig fast så hårt att jag knappt fick bort henne och hon skrek "nej mamma", det gjorde så ont i mitt mamma hjärta att jag nästan vände mig om för att ta med mig henne hem igen. Tur att hon bara går tre timmar fram tills bebis kommer i alla fall.

Nu i påsk kommer vi bara att vara hemma, svärföräldrarna och Jonas äldsta syster med familj är uppe i Grebbestad och campar, hans andra systrar har andra planer så ja vi går väl kanske bort och kikar på påskbrasan (det är väl på lördag de brukar tända den va?) nu i eftermiddag hade vi tänkt att grilla men med detta väder så ser det inte så lovande ut, blir nog till att steka våra hamburgare och mysa inomhus i värmen istället.

Någon som förresten vet hur man lägger in flera bilder och gör till ett kollage i programet picasa? Fattar noll och med photoshop har jag bara den rövigt dåliga Cs3 och jag vill ha femman så man kan fatta lite.. jag tycker alltså att femman är mycket lättare än trean.

Vet inte om ni läst på text tv (kanske står på andra ställen nu också för den delen) om de två förskolelärarna som misshandlade och kränkte barn? Här har ni en länk till vad de gjorde i alla fall..
Fattar inte att de har fått jobba i tjugofem år tillsammans och förstört så många barns liv, tårarna brände bakom ögonlocken hela tiden och jag kan inte få detta ur min skallem tycker så fruktansvärt synd om alla de inblandade.

Kram*

Röven!

Så besviken jag blev när jag kom till Jollyroom idag. Prövade att få in både P&T vagnen och Bozz vagnen och bara P&T gick in i bilen, vi prövade med bozzen också men den var alldeles för hög och även om vi hade tagit bort hjulen på den så hade den förmodligen skavt i taket och det känner vi ju inte direkt för. Dessutom var bozzen väldigt svår att manövra med bara en hand och eftersom vi har Ella och det är just den största anledningen till att jag vill ha en syskonvagn, för att just kunna gå ut med alla tre när Novalee är hemma från dagis, Ella måste ju få komma ut på sina promenader också liksom och rätt som det är vill hon ner i diket och kissa eller bara lukta och då går det inte så bra med en sån "tung" vagn eller vad man ska säga. Gick i alla fall väldigt bra att köra med båda händerna och sen så vet jag ju inte hur det känns att köra den med tyngd på, en annan nackdel var handtaget, att det inte går att höja/sänka och det känner jag är rätt så viktigt också då Jonas är så pass mycket längre än mig.
Så just nu lutar det väl åt en P&T men vet inte riktigt än. Är ju väldigt anti mot att ha bebisen ifrån mig under det första året men om det inte går att lösa på något annat sätt har vi väl inget val i så fall.
Har i alla fall bestämt mig att om vi ska sälja en av våra vagnar blir det den "nya" fina älskade scootern som vi köpte i höstas. Älskar den stora vagnen alldeles för mycket än så länge, den är så go och köra med den underbara fjädringen och den är stor och rymlig med för den delen men men..



Fina Emmaljunga-vagnen med superskön fjädring..

Novalee med hennes snygga vrålåk Scooter S

Bozzen som inte alls ville gå in i bilen..

Och till sist Phil and Teds Explorer.


Mycket barnvagns snack här nu det senaste känner jag men jaja, det är min blogg så det får ni tåla *blinkar*

Kram*

Sprutor och tabletter

Vem sa att det var billigt att ha hund? Snart är det hög tid för att skaffa hem lite avmaskningstabletter och även beställa tid för den årliga vaccinationen på vår Ella.
Vet inte riktigt vad det är med mongo hunden nu, de senaste två veckorna har hon vart lös i magen och hon har inte fått något annat än vad hon brukar få här hemma så undrar om hon hittat nåt smaskens uppe i skogen när vi varit där. Så ikväll "svälter" vi henne, låter ju sjukt elakt men måste se så hon blir bättre och imorgon bitti kommer hon att få kokt ris (om hon nu vill ha det vill säga) blir det inte bättre tills på onsdag/torsdag får vi nog överväga att åka in med henne. Aptit och energi har hon i alla fall och dricker och gör sina behov det gör hon som vanligt också men skiter så det luktar avlopp och äckligheter, man håller nästan på att kvävas när hon lägger av en fjärt!


Bild på pellan för nästan precis ett år sedan.

Kram*


1 April

Det är söndag och första april och Jonas jobbar. Jag och Novalee har varit ute och lekt en liten stund men oj vad den ungen älskar att vara ute alltså! Blir fly förbannad så fort man ska gå in igen.

För någon månad sedan köpte jag kompostgaller att ha här uppe så man kan skärma av lite för Ellas skull när gäster är här, ja även för dem med då hon kan vara lite gå påig ibland. Nu har vi bara en här uppe för att ställa för köksingången när vi äter och sen är resten ute på altanen, Ella hatar dessa kompostgaller så hon vill knappt ens vara där ute.


Har glömt att visa Jonas present han fick av mig i februari..

Denna tavla fick btw Jonas av mig i alla ♥ dags present..
(bilden i ramen är utskriven från: designs by cp)


Ska nu börja med lunchen till mig och min tjej, blir makaroner och köttfärsås att äta för vår del idag och ikväll blir det kotletter med criss cuts och beá sås till, MUMS!!

Har ni skämtat med någon idag? Det är ju som sagt första april..
Kram*

RSS 2.0