Valborg

Idag ska jag och Novalee åka upp till Trollhättan och möta upp mamma och hennes nye kille. Ska bli kul att träffa honom. De ska passa Novalee en liten stund medans jag går på ett litet ärende.

Det är ju valborg idag men vet ej vad jag skall hitta på. Skulle vilja gå och titta på någon eld men vet inte vart det finns någonstans. Får nog kanske ta att ringa till mina svärföräldrar och höra om de vet vart de kan finnas.
Men kan säga en sak att om elden är vid åtta eller efter åtta skippar jag det, jag MÅSTE se på mitt program "Legend of the seeker" på 6an och äta mitt fredagsgodis. Jag tycker faktiskt jag blivit jätte duktig om jag får säga det själv, alltså att inte äta godis mer än på fredagar/helgen. Däremot har jag ätit kakor och kladdkaka, men kladdkakan har jag bakat själv och jag har blivit bjuden av andra. Jo jag åt en glass i måndags men det klassar jag inte som godis direkt.

Jaja dags att byta blöja på min fnutt.
Kramar*

Bildbomb 2


Kommer inte riktigt ihåg när bilden är tagen men det är antingen i början på April eller slutet av Mars



Idag var vi med sötnosen Liam och hans mamma (ser ut som att jag håller stenhårt i hans arm, men det gör jag inte)

Solhatt och glasögon ska man ha. Fick av mormor när hon och gammelmoster Eva var här förra torsdagen




Jonas och jag i slottsskogen

Här kommer de enda bilderna som finns på oss tre tillsammans






Va? Vad menar du pappa?


Funderar på att skicka in denna bilden till tidningen




Trötta mamman och pappan

Bildbomb 1

Antar att ni kanske vill se lite mer bilder men ni får för tillfälligt nöja er med ett par bildbomber.
Min kamera är kvarglömd hos mina svärföräldrar så alla uppladdade bilder som kommer här är från min, Jonas och Jossans mobiler, en del bilder är bra medan vissa är sämre.




Första bilden med nya mobilen






Om man tittar på 3D/4D Ul bilderna och filmen så ser man verkligen att det är Novalee

Duktiga fnutt håller upp nacken så bra så bra..


Mamma och pappas lilla gladfis

Sover gott på mammas bröst



God morgon mamma!




Ska ju börjas i tid har jag hört

Kattställningen liknar det lutande tornet i Pisa

Taget från soffan

Ändrade om lite nu under dagen så nu står den helt vid fönstret istället och jag har städat inne i vardagsrummet också så så ser det inte ut därinne nu kan jag säga

Egen liten hörna

Vi har ju som sagt flyttat ut Novalee till vardagsrummet och det är andra kvällen i rad hon somnar själv i sin säng efter kvällsmålet. Vet inte om jag kommer att sova här ute på soffan inatt eller om jag lägger mig inne i sovrummet tillsammans med Jonas. Om jag sover i sovrummet kommer vi självklart att ha öppet dörren så att jag hör henne om hon vaknar. Hur som helst har jag tänkt ut vart jag ska ställa hennes säng imorgon.. ska nämligen flytta på kattställningen till väggen mitt emot där hennes säng står nu och för att få hennes lilla hörna mer personlig och avskärmad har jag tänkt att sätta upp en sänghimmel. Har hittat en jätte vacker men den kostar tyvärr 700 kr, fast kollade lite på blocket förut där jag hittade en rätt så söt.


Jag älskar verkligen den blåa men...

tycker att denna rosa är otroligt söt också. (finns i flera färger på www.systerlycklig.se)

Och denna hittade jag för en stund sedan på blocket.

Kramar*

Läskigt ju

Igår fyllde min morbror år och jag fick veta när jag pratade med min morfar att Daniel (min morbror) och hans familj skulle till Göteborg under dagen. Jag ringde till dem och grattade honom och frågade när de skulle dit och ifall de hade tid och lust att träffas. Det gick bra och jag hörde hur killarna blev jätte glada i bakgrunden. De skulle först till Naturhistoriskamuseét och sedan till lek och buslandet på backaplan. Vi bestämde att vi skulle träffas på lek och buslandet i alla fall. Novalee sa inte så mycket förutom då hon blev lite trött  och hon lyckades även att somna fast mina älskade kusiner på tio och sju år var väldigt högljudda. Jag tyckte det var jätte kul att träffa dem igen och att se Cickis lilla mage (min morbrors fästmö/sambo.. de ska nämligen ha en liten sladdis nu till sommaren.) Jag, Novalee och Cicki klättrade upp i en klätterställning där man kunde skjuta softball på varandra så vi sköt på killarna där nere medans Daniel putte in en massa bollar i rören så de kom upp till oss. Vi hade i alla fall jätte skoj, så dit ska vi minsann åka när Novalee blivit lite äldre och förstår mer.. Ja alltså det fannt en babyhörna där de kunde leka från 0-3 år, mycket bra tycker jag.

Räknade även ut att det var två år sedan jag träffade mina kusiner sist.. TVÅ år kan ni fatta!  De är pälsdjursallergiker så det är lite svårt att åka dit och träffa dem utan att ha hund -kattvakt.

Efter vi gått ut därifrån och sagt hej då till varandra vandrade jag bort till bilen med Novalee på magen och åkte sedan vidare till Willys i Kungälv för att storhandla. Självklart blev min älskade godis hungrig när vi stod i kön till kassan så gjorde i ordning mat till henne och matade henne. Kruxet var ju sen när jag skulle lägga upp varorna på bandet, då skulle jag ju bli tvungen att avbryta matandet men det stod en så snäll kvinna bakom mig i kön och frågade om hon kunde hålla i flaskan så länge medans jag la upp allting och betalade. Mycket snällt. Novalee blev däremot väldigt arg när jag tog bort nappflaskan ifrån henne eftersom jag var tvungen att plocka i alla varorna i kassarna. När vi kom ut till bilen och jag lastade in var hon fortfarande arg men lugnade ner sig när jag lyfte upp henne efter vi lämnat vagnen men blev arg igen när hon blev fastspänd i bilbarnstolen. Jag försökte då mata henne mer men hon var så arg att hon tappade luften som hon brukar göra då och då när hon skriker mycket och länge. Hon fick upp mat och en massa slem. När vi sedan började köra blev hon lugnare och jag kunde ge henne resten av maten.. var dock rätt jobbigt att hålla flaskan samtidigt som jag körde och behövde växla. Vart sedan jobbigt och tungt när jag skulle bära in alla kassar och Novalee till lägenheten men satte henne framför Tv-n en liten stund så kunde jag bära upp de fem kassarna fullproppade med mat.

Därefter gick vi ut en liten promenad med Ella och det var första gången Novalee bara skrek och skrek i vagnen utan att somna. När vi kom in igen gjorde jag i ordning lite mat till henne och när hon ätit upp det la jag henne i sin säng och hon somnade efter cirka en kvart. Jag flyttade även ut hennes säng till vardagsrummet igår för att se ifall hon sover lika bra där och det gjorde hon (visserligen sov jag i soffan) nu är det bara en babyvakt som fattas här hemma sen kan hon sova där själv. Ni kanske tycker jag/vi är elaka och helt dumma i huvudet som flyttar ut en snart tre månaders bebis från sovrummet. Men eftersom jag inte går och lägger mig samtidigt som henne och behöver se när jag lägger mig. Jag tänder inte alltid lampan men ibland måste jag det och då vaknar hon till. Sen när Jonas kommer hem så vill han sitta lite vid datorn och det lyser upp hela rummet och på helgerna vill jag och Jonas se på film och äta gott i sängen och då har Novalee svårt för att somna när det är upplyst därinne.

Nyss när jag var framme vid sängen där Novalee just nu sover så låg hon med halvöppna ögon fast hon sover. Tycker det ser väldigt läskigt ut.
Kan era barn göra så ibland också?

Kramar*

Riktigt långt inlägg

Kanske är på tiden att jag uppdaterar lite här nu. Var ju faktiskt ett bra tag sedan..

Novalee har nya ljud för sig varje dag och är mycket mer vaken, bestämd och stabil i både nacke, rygg och ben.
Har börjat gå mycket bättre att vara ute och gå med Ella också tillsammans med barnvagnen då jag kom på att vi faktiskt har en nosgrimma till henne här hemma och oj så mycket bättre det blev så nu är det både längre och mer promenader tillsammans med henne och nu börjar det ju bli så himla fint väder ute också. Jag och Mia har vart ute med våra små mycket nu det senaste både med vagnarna och bärselarna, tyvärr går verkligen inte våra hundar bra ihop med varandra så vi kan inte ha med dem då vi är ute tillsammans annars hade de kunnat leka och ha kul de med. Jag har också blivit bjuden på mat hemma hos dem mycket det senaste, riktigt så jag skäms när jag tänker på det. Känner mig som värsta snyltaren, jag har ju inte bjudit dem på nåt och de har inte ens vart här hemma hos oss.

När vi sist var på BVC så vägde snuttan 5 180 g och var 61 cm lång, hon växer ju så det knakar och det märker man minsann på kläderna för jag har redan fått en full ica kasse med för små kläder. Började till och med gråta när jag skulle lägga ned hennes bruna nalle-overall hon hade första tiden, tycker hon blir och är så stor, blir ju nästan deprimerad när jag tänker på att hon bara ska växa och bli större!

För ungefär två, tre veckor sedan var vi i slottsskogen inne i Göteborg (för er som inte vet är det en stor park med djur och gångleder) det var i alla fall första gången jag och Novalee var där och jag tyckte det var jätte mysigt.

I torsdags var min mamma och min moster Eva här på besök. Var så otroligt roligt att mamma kom hit eftersom hon har haft svårt och inte "vågat" åka tåg eller buss och hon har inte haft någon bil för att kunna ta sig hit heller så i somras var det hon var här sist. Min moster Eva däremot var här i december tror jag att det var. Självklart har jag träffat mamma sedan i somras men då har vi ju åkt upp till Falköping.
De kom hit vid elva tiden och då gick jag ned för att möta dem eftersom jag behövde köpa mjölk och gå ut med Ella så Jonas var kvar hemma med Novalee eftersom hon somnade tio minuter innan de var framme i Nol. När vi kom tillbaka så åt vi lasagne som jag gjort i ordning under förmiddagen, efteråt blev det lite fika och därefter åkte Jonas till sitt jobb. Vi spelade i alla fall lite Wii och min moster tyckte det var så roligt och blev så otroligt kär i det så hon ska köpa ett eget (om hon inte redan har gjort det nu vill säga.) Mamma tyckte också det var väldigt roligt och blev faktiskt också lite sugen men vet inte om hon kommer att köpa något, tror nog i alla fall att det var första gången jag någonsin har sett min mamma spela tv-spel!

I lördags var det jätte fint väder så det blev grillning för våran del och Ella fick leka lite med en valp som heter Texas. Liam blev dessutom hela fyra månader då också så ett litet grattis till sötnosen och Malin fick värkar och fick under natten till söndagen en liten Ella så ett grattis till henne och hennes kille också *ler*.

Kan tänka tillbaka flera gånger per dag och längta tillbaka till förlossningen.. saknar den så himla mycket även om jag hade grymt ont där i början och det brändes som fasiken precis innan hon kom ut så var det värt det och det var verkligen världens bästa upplevelse, det var så otroligt häftigt! Vart avundsjuk på både Sara och Malin för att de fått göra detta häftiga (ja avundsjuk på alla som är gravida som har en förlossning framför sig) Nu tycker väl säkert ni att jag är helt dum i huvudet som vill göra en förlossning till att jag längtar tillbaka till det ja till och med att vara gravid.. åh så jag saknar min mage! men jag är i alla fall inte ensam för Mia tycker likadant som mig, ja förutom att hon vill inte vara gravid då *fniss*.
Jag var ju förresten på sjukhuset i fredags med för att lämna ett tack kort både till förlossningen och avdeling 34 och de blev väldigt glada. De på avd. 34 kände ju dock inte igen Novalee och frågade därför vilken bebis detta var.. när jag kom in till förlossningen så hörde jag hur en kvinna låg inne i ett rum och hade ont och skrek, hade LÄTT kunnat ta hennes plats för att få göra om det. Jonas däremot säger att det endast kommer att bli två barn för han klarar inte av fler förlossningar säger han.

Idag har det vart mulet, varmt och vindstilla (det började ju faktiskt att regna sen men då var jag inne) solen har bara tittat fram ett par gånger men jag och Mia var ute och gick in till Nödinge där jag förlängde min klipptid eftersom jag vill göra slingor i mitt hår innan dopet. Det funkade fin fint och därefter gick vi bort till fiket Sven Heimers där Mia och hennes kompis Angelica käkade någon toast-macka och jag tog en sandwich glass. När vi var klara där kikade vi lite i affärer och gick sedan in till Ica för att handla lite.

När jag och Mia stod borta vid tidningarna så ringde min telefon, trodde det var Jonas men det var ett nummer jag inte kände igen. Svarade i alla fall och det var någon kille som ringde ifrån Skandia och började tjata om försäkring för Novalee. Han sa då att vi kanske inte kollat och fått information om olika försäkringar och vilken som är bäst, berättade då snabbt att, jodå det hade vi fått eftesom en kille från Folksam vart hemma hos oss för inte så längesedan och pratat med oss och då tecknade vi även en barnförsäkring för Novalee. Jag är jätte nöjd eftersom vi har nästan alla försäkringar där, men det tyckte ju inte den killen som jag pratade med. Han pladdrade på sin skit och jag förklarade mer än fem-sex gånger att vi är inte intresserade, vi tänker inte byta men då kom han ju ännu en gång "men får jag bara berätta en sak till". Det fick han och han sa att Folksam inte var ett bra bolag att försäkra sitt barn i jag sa bara då för att få tyst på honom (vilket inte funkade) att det är min sambo som har koll på våra försäkringar och då sa han att oj då då är hon försäkrad i facket (medlemsbarn) och sa att detta var det dåligaste man kunde göra och sa att man kan ju fråga sig varför Folksam har två stycken olika barnförsäkringar. Jag sa då att vi har den vanliga barnförsäkringen eftersom han som var här förklarade bra för mig och tyckte faktiskt att jag skulle satsa på den "vanliga". Jag sa då ännu en gång att ja men vi är INTE intresserade, vi tänker INTE byta och så frågade han men tycker du inte det är viktigt att ditt barn ska ha den bästa försäkringen? Jo det är klart jag vill det sa jag men vi tänker fortfarande INTE byta. Då säger dum huvudet att ja men då är det tydligen inte så viktigt för dig att du vill att ditt barn ska ha den bästa försäkringen. Blev så irriterad att jag sa "nej tydligen inte" och han fortsatte att pladdra på sin skit, blev då ännu mer irriterad att jag bara klickade honom och nästan skakade i mina händer så arg var jag. Kommer att ringa Skandia imorgon och skälla ut dem, jag tycker inte man gör så som han gjorde eller som han sa, han respekterade mig verkligen inte överhuvudtaget. Kommer dock inte ihåg vad han hette.
När vi nästan precis hade kommit hem från sjukhuset med Novalee i början med henne så ringde det en tjej från trygg hansa och pratade lite med mig om deras försäkring men sa snabbt att vi är inte intresserade och att min sambo hellre dör än att teckna en försäkring hos dem, hon frågade då om han hade haft dålig erfarenhet av dem och jo det har han, men hon respekterade vårt nej och tackade för sig och sa att vi gärna fick ringa om vi skulle ändra oss.

Nej nu ska jag lägga mig och passa på att sova medans min lilla älskade godis gör det så jag är hyfsat pigg i morgon bitti då hon vaknar och vill ha mat.

Sov så gott Kramar*

liten bildbomb (igen)


En trött och arg liten fnutt med sin mamma

En av ett par kvällar då hon inte vill sova

En stor och en liten älskling









2 månaders dagen

En suddig bild på ett vackert leende







Leker med Liams leksak





Sötnosen Liam

Mia, Liam & Novalee

Novalee pratar med Liam men han var inte så pratglad tillbaka

Han var mer inresserad av att peta på henne

En liten Liam



Novalee hann att somna precis innan vi gick ut

En sovandes liten godis med sin nya mössa från faster Therese m. familj


Vad är det för en dag? är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är Ellas födelsedag hurra, hurra, hurra.. hurra, hurra, hurraaa!!Ella kom nyss ut hit till vardagsrummet och när jag funderade på vilket datum det är idag så kom jag ju på att det är Pellisens födelsedag! Hon fyller ju hela två år idag, min lilla vovve börjar bli stor men är fortfarande rätt trotsig. Går i tankar på att börja köra agillity med henne igen, hehe Mia erbjöd ju sig att vara barnvakt till Novalee under den timmen vi är där borta men får väl se hur hon känner för det nu. Hon passade henne igår nästan en timma när jag var tvungen att åka iväg för att hämta Jonas blinkers som han tappat. Hehe jag frågade Mia om hon skulle vilja ha tvillingar, men det ville hon inte ha *skrattar*.

I förrgår var vi i Bohus på MVC och hade återträff med föräldragruppen. Var lite kul att se alla bebisar, de låg ju liksom i magen sist. Eller ja några hade jag ju redan sett och träffat innan men lite kul att höra om de andras förlossningar och hur de tyckte att tiden efter hade/har varit.

Kram*

Tåludd, pannkakor och hög musik!

Det är rätt konstigt att en sån liten bebis som Novalee kan få tåludd, till och med fiingerludd har hon ibland också och jag fattar inte hur det kommer dit..

Den sista veckan som jag var gravid med Novalee blev jag som besatt av pannkakor. Stackars Jonas fick inget annat än det och jag har fortfarande dille på pannkakor, så otroligt gott och snabbt går det att göra dem också! Ja just det jag har ju glömt att berätta att min halsbränna som jag hade såna problem med under graviditeten försvann när värkarna började.

Igår blev Novalee två månader gammal, tiden har gått så fort men ändå långsam. Känns ju som att vi haft henne mycket längre.
När jag hör Novalee vakna till på morgonen går jag upp, emellanåt helt dundertrött och vill bara att hon ska somna om och sova i alla fall en liten stund till. Men så tittar jag ner i spjälsängen där en pratandes liten tjej ligger och tittar upp på sin sängmobil och sedan får syn på mig och jag får det vackraste tandlösa lilla leende tillbaka så blir hela morgonen hur lätt som helst.

Igår natt fick jag inte sova mycket. Novalee somnade kvart i tio och ja la mig kvart över. Vaknade till när Ella öppnade dörren ut till hallen då Jonas kom hem, han gick ut med Ella och släppte sedan in henne igen men smällde igen dörren lika fort igen och kom sedan in i sovrummet och pussade mig god natt och berättade att han bett grannens kompisar hålla käften (hade nämligen vaknat av ett par tjejer som stod på balkongen intill vårt fönster och pratade högt, några minuter innan.) Precis innan Jonas gick ut ur rummet hör jag att det börjar dunka.. grannen hade alltså dragit igång musik kvart över tolv på en onsdags natt!
Jag gick dit och sa till dem, gick tillbaka in till oss och la mig och höll precis på att somna när jag hör de förbannade högljudda tjejerna IGEN! De stod dock inte på balkongen längre utan i grannens lilla köksfönster som är ännu närmre vårat sovrumsfönster, Jonas gick då ut på balkongen och skulle säga till dem men de ignorerade honom totalt så jag gick över till grannen och bad dem hålla tyst. Jag skulle ju upp om ett par timmar igen med Novalee och jag var rädd att hon skulle vakna när de höll på så där och jag behövde sova ett par timmar till, då det här hände var klockan halv två. Vi måste ha öppet vårat fönster pga att det blir så grymt varmt inne i vårt sovrum även fast vi inte har igång elementet och Novalee sover mycket bättre när det är lite svalare i rummet, ja vi också för den delen.

Igår under dagen var jag och Novalee med Mia och Liam. Vi fikade och tog en liten promenad ner till Tempo och handlade. Vi gick sedan hem för de skulle få besök. Vi gick sedan tillbaka senare under kvällen och jag blev bjuden på mat, Gulash soppa, det var riktigt gott! Vi kom hem halv elva så jag bytte blöja på fnutten direkt och la henne sedan i sängen, hon somnade en kvart efteråt och har sovit fram till klockan sju.

Fick också ett så fint sms igår av Sara att de var på väg in till förlossningen. Har läst lite på hennes facebook och om det folk skrivit stämmer så blev det en liten tös de fick, så ett jätte GRATTIS till dem och jag hoppas att förlossningen gick bra. Vart och är lite avundsjuk på henne för ja vill också föda igen *fniss* det var ju världens häftigaste upplevelse. Vi kommer ju såklart att skaffa syskon till Novalee så blir ju en till förlossning för mig i alla fall men den kommer ju inte bli som Novalees.

Ne nu ska ja äta lite frukost.
Kram*



RSS 2.0