Idag, Imorgon..

Idag har vi vart med Sannah och Robin. Meningen var att vi skulle träffas en liten stund men vi blev medbjudna hem till Robin på en bit mat.. blev kyckling sallad vi åt, vart riktigt gott men löken i salladen gjorde ju så att jag självklart fick halsbränna. Lyckligtvis höll den inte i sig så länge som den brukar göra tack och lov! Killarna spelade lite tv spel medans hundarna lekte och sedan kom Andrea dit med Rocky så det vart full rulle ute i trädgården medans vi satt inne och pratade. Ella tyckte dock det blev lite kallt efter en stund (även fast hon hade sitt täcke på sig) så hon gnällde utanför och öppnade sedan dörren. När Andrea sedan åkte hem satte vi oss och kollade på filmen "Falskt Alibi" den var bra ända fram till slutet. Efter filmen åkte vi hemmåt och Ellan slocknade i både bilen och soffan med en gång.

Imorse innan Sannah och Robin kom hit så hade jag ont i magen kändes precis som jobbig mensvärk som höll i sig i nästan en halvtimme men försvann sedan lika fort igen när jag hade duschat färdigt. Jag som verkligen hade hoppats på att det kanske var nåt på G denna dag, men neeej då!

Imorgon ska vi i alla fall till tippen. Vi var ju aldrig där igår (vi är experter på att skjuta fram saker och ting) men imorn då, då ska vi äntligen dit med en massa grejer + våran hemska trasiga soffa.. ÄNTLIGEN säger jag bara. När vi är klara på tippen ska vi åka till Kållered och in på butiken Chilli och köper en ny soffa. Den soffan har vi kollat på och pratat om i snart två år.. Jag kollade till och med på den soffan innan jag blev tillsammans med Jonas så ni kan ju förstå att den verkligen ligger varmt om hjärtat.

Rätt vanlig soffa så sett men vi älskar den (i alla fall jag) och den är grymt skön att sitta i med!


Nu ska vi bada här hemma så ha en trevlig söndag kväll.. och nej fortfarande ingen bebis har tittat ut men det kanske ni redan hade listat ut *ler*

Kram*

Nehepp


Fullmåne idag men våran bebis lockas inte av att komma ut för det, så det var nog bara bluff och båg det där med att bebisar kommer när det är fullmåne (i alla fall när det gäller våran..) Det är verkligen lika bra att inse att detta kommer bli en februari bebis. Ett stort grattis till en tjej och hennes kille från föräldragruppen som fick sin lille son igår sex dagar försenad.

Nu ska jag i alla fall sova. God natt*

En helt okej dag!

Idag gick jag upp tjugo över sju och gav Ella och katterna mat samt mig själv. Satt och kollade lite här på datorn och på tvn men gick sedan och la mig en stund igen och kom inte upp förrän klockan var elva. Åt då en till frukost och satt lite här vid datan igen för att sedan gå ut och gå med Mia och Liam. Jag höll på att halka omkull två gånger så jag fick köra vagnen istället för att inte ramla, tack snälla du Mia!
Jag följde med upp till Mia och där satt vi och tjöta en liten stund tills Jonas ringde och sa att han kommit hem igen från sina föräldrar.

När jag kom hem blev jag så hungrig att jag var tvungen att äta. Efteråt diskade jag lite och så åkte vi in till stan en liten stund. Där köpte vi tre plagg till bebis, en keps till Jonas och en väska som jag tänkte ha på vagnen sedan. Hoppas bara att det blir bra *ler*. När vi sedan shoppat färdigt fikade vi en snabbis och åkte sedan hem igen.
Smsade Mia och sa att vi kommit hem, så hon kom bort hit med hennes söta vovve och hämtade ett par serie-boxar som hon skulle få låna.


Denna lilla tröja valde Jonas ut..

Och dessa valde vi nog ut tillsammans tror jag. Men det var nog egentligen jag som ville ha dem mest, jag älskar verkligen de här kläderna!

Och denna väskan blev det. Hoppas nu bara att den passar på vagnens handtag också..

Jag har haft rätt ont i ryggen idag och hade också lite ont i magen men ont i magen, ja det försvann efter jag hade legat i det varma badet ett tag tråkigt nog. Jag som hade hoppats på att det kanske var något på G för en gång skull men nej då! Drömde också två gånger inatt att värkarna satte igång. Än så länge har inget hänt (jobbigt värre!) och tror inte det kommer hända någonting förrän som sagt nästa vecka. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. Fast just nu tycker jag att jag/vi faktiskt väntat tillräckligt länge efter denna filur som vägrar att komma ut hit och visa sig för omvärlden.

Nu ikväll blev jag så sugen på pizza, mest för att Mia pratade om att de skulle beställa från den pizzerian som börjat med hemkörning, så vi tänkte testa den också och jag ringde men ingen svarade. Kollade då tiderna och jag ringde tjugo minuter för sent. Men vi bestämde oss för att käka varma mackor istället och det var minst lika gott det med! Dock fick jag halsbränna rätt snabbt efteråt eftersom jag min dumma nöt drack te till, fast jag vet att jag inte klarar det nu under graviditeten.
Just nu väntar jag på att Jonas ska komma tillbaka efter promenaden med Ella så vi kan kolla på filmen "Rose red"


 

Hoppas att ni andra haft en helt okej dag idag.

Kram*


sovit för mycket kanske?

Har idag haft en väldigt bra dag faktiskt. Vaknade två gånger inatt och gick sedan upp kvart i nio. Åt då frukost och gav djuren mat, för att sedan gå ut med Ella.
Vid elva tiden blev jag dödstrött så la mig igen och då hade Jonas precis vaknat så vi låg och pratade lite tills han gick upp. Jag somnade i alla fall med en katt vid min höger sida och hunden på min vänstra.. Vaknade efter två timmar och käkade två smörgåsar och satt här vid datorn en stund. Vid två-tre tiden gick vi ut i det underbara vädret med Ella och lekte med henne. Sedan kom Tian hit och jag lagade "storkok"
  • Potatismos-moussaka
  • köttfärsås
  • ungsstekt falukorv
  • potatismos
kanske inte så jätte mycket till storkok men ändå. Gott blev det i alla fall! Efter vi vart färdiga med det så var jag så trött IGEN att jag höll på att somna men lyckades hålla mig vaken (även om jag faktiskt försökte sova lite.)

Det blev förresten varken någon tipp eller rensning idag utan vi tar det imorgon.. så efter vi eller ja Jonas varit där och rensat ska vi till tippen och sedan in till stan och kolla lite på H&M. Vi hittade nämligen så häftiga små killkläder där när  vi var där förra veckan och om vi nu skulle få en tjej så är det bara att sätta upp en liten tofs (för jag är rätt säker på att h*n kommer att ha mycket hår precis som jag hade när jag var liten.)

Men innan vi åker dit så ska jag ut och gå med Mia och lille Liam! ska bli väldigt skönt att få komma ut och gå lite utan Ella.. vågar just nu inte gå med henne eftersom hon drar så mycket och jag gillar inte väglaget då jag håller på att halka omkull bara jag går själv. Sen vette fasiken vad man ska hitta på mer under dagen.

Nu ikväll så skulle vi bara åka och handla men det slutade med att vi åkte till Stigs center och bowlade och jag höggravida lilla Martina kom tvåa! haha grym är jag även fast jag hade skit ont i högersidan där bebis ligger och trycker på mina stackars nerver. Ont i ryggen fick jag också men som sagt självförvållat. Skönt att fördriva tiden i alla fall.



Nu ska jag lägga mig gott folk
Många natti kramar från mig och lill skrutten i magen*

MEN allvarligt!!!!

Är det någon mer som har samma problem med bloggen som mig? Jag kan skriva inlägg nu, men igårkväll/natt så kunde jag inte ens logga in på min blogg och nu kan jag inte se någonting på min sida mer än att skriva. Helt mysko.

Sitter just nu och äter frukost, kollar på tvn och ska strax ut med Ella.
Idag ska vi till tippen igen, röja lite bland Jonas grejer uppe på vinden hos svärföräldarna, städa och göra storkok, för inte orkar jag stå här sen och laga mat när bebis väl behagar att komma ut.

Börjar också bli grymt irriterad och trött på frågan "hänt nåt än? kommer inte bebisen snart? nu tycker jag du kan klämma ut ungen, kan du inte skynda på bebisen lite? jag tycker bebis kan komma nu.. osv.."

Jo det tycker jag också att den kan göra den är för shön  fyra dagar sen nu. Jag vet att ni bara bryr er, att det är välmenande från er sida och är lite smått nyfikna, men jag LOVAR jag kommer att säga till både innan jag åker in, hur det gick och vad som det blev för nåt. Tror ni inte jag tycker det är frustrerande? Jag och Jonas vill nog det här mer än någon annan just nu (ja förutom de andra par som också redan gått över tiden då) Jag sitter här hemma varje dag och gråter av att bebis inte vill komma ut och jag kan inte göra något åt det, den kommer ju när den kommer och jag hoppas på väldigt snart!
Så snälla sluta fråga!

Ha en jätte trevlig dag för det ska jag försöka ha i alla fall
Kramar*


AHH jäkla damm!!

Somnade aldrig efter jag läst två kapitel ur boken inatt utan beslöt mig för att ta en liten promenad med Ella halv fem på morgonen. När vi kom in efter tjugo-tjugofem minuter så kollade jag lite på tvn och där slocknade jag vid halv sex tiden men vaknade ett flertal gånger av katterna som levde om och av Ella som öppnade dörren från sovrummet, därefter sprang hon fram och tillbaka från sovrummet till vardagsrummet eftersom vi inte sov tillsammans jag och Jonas. Hon började därefter att morra och skälla så som hon alltid gör när det går någon som klampar i trappuppgången. När jag somnade om för sista gången blev jag väckt av mamma som ringde och då var klockan tio så tyckte att då var det lika bra att gå upp.
Efter några timmar åkte jag till veterinären och köpte mat till lilla skrällot och sedan åkte jag till Ica för att inhandla det sista vi hade glömt från listan när vi storhandlade. Meningen var att jag skulle åka till Ikea också för att köpa en byrå men insåg att den inte skulle gå in i bilen och jag hade verkligen inte orkat att lyfta in den i bilen så jag åkte hem istället. Här hemma vart jag lite småsur över byrån och att Jonas inte hade velat följa med, men så kom han in till mig i sovrummet och sa att: nu åker vi till Ikea.
Fager hängde också med och de fick faktiskt in lådorna (även om Fager var helt intryckt i hörnet.)
Väl hemma så började jag med att montera ihop den. Tror det tog en till två timmar och nu har jag rätt ont i ryggen men det är ju självförvållat eftersom jag satt på golvet så pass länge.
Mycket fint blev det i alla fall och än så länge har jag inte riktigt vant mig vid att det står en helt ny stor byrå ute i hallen! Vi la i bebiskläderna där i och passade då på att rensa lite i garderoberna och fick kastat många gamla äckliga handdukar, påslakan som vi inte ville ha längre åkte ner i en påse till Second hand i Falköping där mormor min jobbar. Hur som helst så kom det upp hur mycket damm som helst när vi rensade så jag sitter här och hostar nu med täppt näsa, jäkla damm säger jag bara!

Sov så gott
Kramar*

Skämmerskans dotter

Sitter här i min ensamhet helt klarvaken och kan inte sova ännu en gång pga min halsbränna. Jonas ligger kvar i sovrummet och sussar sött med Ella bredvid sig medans jag gick ut hit i vardagsrummet för att inte väcka dem. Tänkte läsa lite ur Skämmerskans dotter för att se ifall jag kan somna, men jag vet inte om jag lyckas, brukar inte direkt bli så trött av att läsa.


Jaja hoppas ni andra sover gott i alla fall..

 

 


+ 2 dagar över tiden

Och ingen bebis syns till, inte på låånga vägar. Mamma tror ju att den ska komma idag men hon kan inte gissa på vad som skall komma.. ja alltså könet på den.. Mormor tror att det blir en liten tjej, men det är bara för att jag tror att det blir en liten kille, sen kan hon inte gissa på när den ska komma.
Tänkte på en liten lustig sak idag när vi åkte hem från Kungälv efter storhandlingen. Jag såg månen på himlen vid ett-två tiden mitt på dagen och tänkte: "hmm undra när det blir fullmåne nästa gång?" så jag frågade Jonas men han visste inte och frågade varför jag undrade det. Kom ju och tänka på såna där sägner eller vad man nu kallar dem om det verkligen stämmer. Hur som helst.. När vi kom hem så satte jag mig här och kollade på inkomna kommentarer där Sara hade skrivit att hon ändrat sig angående om sin gissning när bebisen kommer. Hon skrev då att hon tror på den 30e januari eftersom det ska vara fullmåne då, kunde då inte låta bli att skratta för mig själv då jag en ca halvtimme tidigare precis hade suttit och tänkt på när nästa fullmåne skulle vara. Får väl se om det stämmer men jag hoppas på att bebis vill komma ut idag, så som min mamma tror. Får verkligen hoppas du har rätt älskade mamma för jag är riktigt trött på detta nu. Jag vill ju inviga vagnen, sängen, bilbarnstolen ja allt! Att få ut och gå med våran hund, Maria hennes hund och lille bebis.

Jaja bebisen kommer ju när den är redo så jag ska ju inte klaga direkt. Men mamma och pappa längtar faktiskt efter att få träffa dig lilla filur så snälla kom ut snart vi vill se dig!

God natt*

Dagen D

Vi var aldrig uppe i Älvängen igår och testade på folkrace, jag blev så himla trött att jag somnade och Jonas satt och spelade lite. När jag väl vaknade så åkte vi och köpte lite godis och lite tillbehör till tacos. Efter vi hade ätit så gick Jonas ned till källaren och bar upp alla lådor som vi har där.
Vi kände att det var dags att rensa så vi får lite mer plats, så nu är hela vardagsrummet helt dunder fullt med lådor och än så länge har bebisen inte gett några tecken på att h*n vill komma ut så det passar ju jätte bra att rensa nu för att få tiden att gå.

Vi ska fortsätta att rensa idag och bära ned lådorna igen och imorgon åker vi till tippen med en massa massa kassar med skräp.

ha en trevlig söndag
Kram*

Så här ser vårt vardagsrum ut just nu..


Bästa kompisarna, Ella och Lucifer ligger i sängen och gosar (taget för ett par dagar sen)

Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmyyys!

Nae inte riktigt för det var fredagsmys igår. Vi vart aldrig hos Jonas syster för hon behövde plugga så vi åkte och köpte lite mat på Ica, mötte upp Fidde och så följde han med hem hit. Fager var också här så de satt och spelade tv-spel fram till fem tiden medans jag låg och sov i nästan två timmar.
När de gått hem började vi laga mat.. ris och korvstroganof skulle det bli men när jag skulle börja med riset så fanns det inget och att äta pasta till låter inte så gott eller hur.. Men Jonas hittade bulgur inne i skafferiet så det blev det istället och gott vart det. Så mätta och belåtna satt vi där vid matbordet och pratade med levande ljus, två katter som låg och sov en som ville upp i knät och en hund som låg i dörröppningen. Vi lyssnade också på musik, en av låtarna var våran låt som kom upp flera gånger.
Efteråt gick Jonas ut med Ella och jag tappade upp ett bad och satte igång thé vatten till Jonas.
När vi satte oss i badet hade Jonas med sig den bärbara datorn in i badrummet, så där satt vi och kollade på bebiskläder, var faktiskt han som tog upp massa sidor med barnkläder.
När vi sedan gick upp la vi oss i sängen och spelade tv spel i stort sett resten av kvällen.

Idag så ska han iväg med Tian och prova på folkrace uppe i älvängen. Jag har dock ingen aning om ja ska följa med eller inte, eller vad jag ska göra om jag inte följer med dit. Tror att Sannah och Andrea kan befinna sig däruppe så det lutar att jag följer med ändå.

Ha en trevlig lördag
Kramar*

2 dagar kvar

Till beräknat datum, men som jag sagt innan tror inte h*n kommer innan eller på beräknat datum.

Jonas: 25 - pojke
Amy: 26 - pojke
Mamma: 26
Tova: 27 - pojke
Emma: 29 - flicka
Sara: 30 - flicka
Mia: 31
Vikky: 31 el. 1
Jag: 4

tror svärmor sa den 27e också men är inte säker. Jaja vi märker när h*n får lust att titta ut till oss.

Igår vid fyra tiden träffade jag Vikky inne i Göteborg över en fika. Men eftersom jag och Jonas skulle på bio 18.15 och vara där en timme innan så fick han också följa med. Vi pratade och gick i affärer. När vi kom till H&M fastnade vi på barnavdelningen (hon ska ju snart ha en liten hon med) hon köpte 3 haklappar medans vi bara tittade och hittade massor av fräcka kläder, mest killkläder så om det blir en liten pôjk så vet vi definitivt vad vi ska köpa. De var verkligen så balla så det finns inte och tror nog Jonas tyckte det var lite kul att kolla på bebiskläder också, eller så fejkade han det riktigt bra *fnissar*.

Efteråt åkte vi bort mot bergakungen för att hämta ut våra biljetter till filmen. Vi köpte "menyn" blockbuster med innehållande två stora drickor, en stor popcorn och en stor chips. Filmen var jätte bra tycker jag, helt klart värd att se.

Jo just det vaktmästarna var här igår med! Vårat badkar samt toalett har ju läckt vatten och trots att de lagat toan förra året så läckte det nu igen. Fönstret i badrummet drog in luft från höger kanterna så det vart svinkallt på både morgon och kväll. Och slutligen vårat kylskåp som inte velat hålla tätt någon gång sedan vi flyttade in. I början hade vi inga problem med det, men allt eftersom maten möglade snabbare, kylan försvann så fick vi vrida upp det nästan till max och då blev det istället helt isigt därinne. Vi har ju trott att det bara varit listen som skulle bytas så i tisdags när vaktmästaren kom hit så kollade han på det vände och vred på listen tog sedan bort den helt och såg att det var minsann inte listen det var fel på utan hela dörren var helt skev så en ny dörr beställdes och sattes in här igår.
Jag städade också kylskåpet helt och hållet också, kastade det som var trasigt. När jag stod där och diskade tänkte jag på hur längesen det var jag städade ur det och det var snart ett år sedan, fatta va äckligt det såg ut därinne då! men nu ser det ut som ett helt nytt kylskåp och är jätte fräsht och det kommer inte dröja ett helt jäkla år tills nästa gång.
Ny toalett fick vi i alla fall och ett helt nytt badkar eftersom det tydligen var rosthål och inte kalkavlagringar som hon som gjorde besiktningen på lägenheten sa. De la också silikon runt fönstret på utsidan så nu är det en helt perfekt värme inne på toan. Känns så skönt att allt ordnade sig så snabbt och speciellt nu innan bebisen kommer, var lite orolig för det ett tag att de inte skulle komma förrän efter bebisen är född. Men så blev ju inte fallet som tur va!

Om ca. en halvtimme ska jag väcka Jonas och sedan ska vi förmodligen till hans ena syster.

hoppas ni får en underbar dag
Kramar*

21 januari

Igår var jag som sagt inne i Nödinge på fika med föräldragruppens blivande mammor och det var så trevligt så. Vi satt och pratade i två timmar. Jag var också inne på apoteket och Ica för att köpa gips, vaselin och glad-pack för att göra gips avgjutning av magen min, så när jag kom hem åt jag, Jonas och Robin spagetti och efteråt drack de kaffe och då hade Fager också kommit upp. När de sen hade druckit upp och suttit och tjötat ett tag så fick de gå hem och ja drog ned duschdraperiet och la det på golvet så det inte skulle bli förstört, dock glömde jag täcka över datastolen som jag satt på så den blev rätt vit av allt gips. Mysigt var det i alla fall att göra nåt sådant tillsammans. Vi hoppade in i duschen och tvättade av oss och efteråt la vi oss i sängen och spelade tv-spel resten av kvällen.

Idag så ska jag träffa Vikky inne i Göteborg. Meningen var att vi skulle bada men jag orkar verkligen inte så det blir "bara" en fika och en massa tjöt för våran del istället. Blir nog trevligt det med.
Sen ikväll ska ju jag och Jonas på bio och efter det så får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Hoppas eran dag blir lika trevlig som jag tror min kommer att bli
Kram*


Ny insmörjd med vaselin

Vatten, gipsbindor, vaselin och gladpack

"inplastad" mage

Jonas doppar gipsremsorna i vattnet

Magen är hyffsat klar

lite suddig.. vi ska lägga till lite på sidorna en annan dag för remsorna tog slut ^^


Hej hopp tralla la laa

Ska nu alldeles strax ta och göra mig i ordning för att åka in till Nödinge. Blir nog trevligt med fika och hoppas på att jag vaknar till liv, är så himla trött idag och är väldigt trött på att vara gravid! Jag älskar faktiskt att känna bebisen röra på sig därinne det gör jag men är så trött på att inte kunna böja mig ned ordentligt längre och ha denna halsbrännan tar ju kål på mig. Är ju beräknad om fyra dagar alltså den 24 januari men känns långt kvar och tror som sagt att det blir en liten februari bebis.

När tror ni jag får och vad det blir? (nu frågar jag den frågan som jag för länge sedan bestämde mig för att inte skriva här)

Kramar*

Bio & En till liten bildbomb

Imorgon klockan två ska jag befinna mig inne i Nödinge på ett fik för att där träffa de blivande mammorna från föräldragruppen. En har redan fått vad jag vet, men vet inte om hon ska vara med eller inte.
Efteråt tänkte jag bege mig in till apoteket för att köpa gipsbindor och sedan hem fort som attan där Jonas ska få den stora äran att få göra en gips-avgjutning av magen min.

På torsdag ska jag träffa Vikky inne i Göteborg där vi ska ta en fika och förmodligen bada om inte min mage ser alltför hemsk ut. Jag har ju massa bristningar men det är inte där skon klämmer, dem kan jag visa utan problem, men det är utslagen jag fått eftersom jag inte kan låta bli att inte klia på dem så nu har jag sjävlklart kliat sönder dem så de svider och ser alldeles för hemskt ut på magen, massa små sår överallt.
Senare under dagen 18.45 ska vi, jag och min älskade sambo på bio och se på "Old Dogs".

Känns som hela veckan är fullbokad, men det gör mig ingenting för jag vill att tiden ska gå fortare.



Här får ni resten av bilderna som togs hos min älskade vän Hannah:


Tack ännu en gång Hannah för de otroligt fina bilderna du tagit!

(Som ni ser är dessa tagna ett tag innan magen blev attackerad av alla bristningar *fniss*)

Bildbomb från Sälen


Redan innan vi åkte började problemen men denna gång var det svägerskans bil som inte ville ge med sig. Vi kom iväg vid ca. halv åtta

Pellisen ligger fint och snällt i bilen.


Svägerskan Sandra vid första stoppet

Jonas och Ella

Jonas och hans pappa vid andra stoppet

Söta svärmor på måndags morgonen

Liten del av familjen

....

Mina fina svägerskor!

Sötnosen Hanna påväg till skidskolan

Min älskling kommer ner för backen med en svindlande fart

Han är minsann duktig!

Den vackraste på denna jord!

Sandra och Jonas

Min käre svärfar

Hanna på skidskolan

Älskade svägerskan Therese

Kära Sandra (och Magnus i bakgrunden)

Marcus

Grillning i Tandådalen, Jossan, Hanna och Marie

Finaste sejjen fick ju också vara med och grilla

Lillasyster yster var och hälsade på också. Hon var nämligen på Högfjällshotellet med sin pappa och hans familj.

Jonas lär sina systersöner att åka snowboard, men eftersom Mattias inte vill vara med på bild så lägger jag inte upp någon på honom.

Jonas och Marcus

Naturbild från Hundfjället

Jonas och Ella leker

Vi körde julklapps-spelet en utav kvällarna också

Lille Ynke-pytt får vara med lite också eller magen rättare sagt (vet inte om ni ser så mycket, men h*n rör på sig rätt mycket på den bilden och trycker med armbågen)

Ella tror hon är en liten liten knähund..

Bjuder på denna bilden.. (Är riktigt trött där)

Det fanns en till som längtade hem..

Home Sweet home!

Ja det är verkligen så som man säger borta bra men hemma bäst. Som jag har längtat efter att få sova i min egna säng, att få gosa med våra katter, sitta vid min dator och kunna göra som jag själv vill och äta när och vad jag vill.
Vi har i alla fall haft det jätte trevligt, även om jag mest satt inne i stugan, stod nere i backen och kollade och tog kort så har det vart hur mysigt som helst men som sagt jag har längtat hem så mycket. Värst var från torsdagen-lördagen då fick jag mina gråt-attacker och ville verkligen bara hem.

Ingen bebis har kommit ännu bara så ni vet och idag vart vi båda hos Bm där vi fick veta att bebis fortfarande inte har fixerat sig ännu och hon hittade inte hjärtljuden först utan bara ljudet från navelsträngen, men efter mycket bök så hittade hon hjärtslagen under mina revben, så hon trodde ett tag att bebisen gjort en liten kullerbytta och vänt på sig så hon hämtade en annan barnmorska som tryckte och klämde hårt på magen (hade svin ont i ryggslutet efteråt.) Vi fick i alla fall en ny tid nästa vecka om bebisen inte kommit tidigare men det tvivlar jag starkt på att den gör.

Efter besöket hos Bm åkte vi till affären och handlade och sedan hem igen. Vid ett tiden kom Jonas mamma hit på en fika, när hon sedan åkte hem gick jag ut med Ella och lekte med hennes nya boll. Vi träffade en man uppe i Sälen med en dobermann tik som han haft i ett halvår och tränat upp henne med en enda liten boll och hon var svin lydig! Hon var bara 17 månader och kom från Cypern där de hade vanvårdat henne, så när han hämtade henne så vägde hon 20 kg. Hur som helst så har vi införskaffat oss en liknande boll som vi bara använder ute och Ella älskar den. A just det våran bil gick sönder på vägen upp till Sälen också. När vi kom till Malung så slog bilen ett par gånger och när jag skulle säga till Jonas slutade det och han sa precis då att ratten kändes stum. Fläktremmen hade då gått men vi åkte en bit till och då började det surra, lukta och en lampa tändes så vi va tvungna att stanna intill vägkanten. Tur att svärföräldrarna åkte bakom oss!

Laddar upp lite bilder imorgon för nu är ja så trött så ska sova
God natt*

Alldeles strax så

Jag ska strax lägga upp inlägget om veckan uppe i Sälen men äter just nu daim-glass, lyssnar på musik och spelar Tv-spel med min älskling..
Måste bara tillägga att denna låt är en av mina favoriter just nu.

David Guetta ft. Akon - Sexy Chick

 

Också denna lyssnar mycket på:

 

 

Taio Cruz - Break your heart

 

Ne måste lägga in glassen i frysen igen så den inte smälter.

 


Sälen here we come

Ja då sitter jag här 05:24, har precis klätt på mig och ska alldeles strax ta och äta frukost och packa klart det sista, ut med Ella och kasta torrsoporna. Halv sju åker jag till Jonas ena syster här i Nol och plockar upp henne för att sedan köra ner till hans andra syster och därifrån åker vi kl sju. Kah kommer att köra första biten så Jonas får sova lite. Well nu kan jag inte sitta här längre, mycket som ska göras innan men ha en jätte trevlig vecka allihopa!

Kram från alla oss*

mitt i natten

Eller riktigt tidigt på morgonen?
Klockan är nu 03:50 och ja jag kan i alla fall inte sova pga min halsbränna och nu hjälper inte ens filen till så jag kan få lite sömn. Jobbigt värre eftersom jag ska upp tidigt imorgon eller aa idag rättare sagt för att fixa en massa saker:
  • Hämta foton hos Hannah
  • Köpa julklappar till Jonas syskonbarn (nej de har inte fått några ännu från oss därför får dom dem nu)
  • Fixa Jonas bil
  • Handla mat mm.
  • möjligenvis kanske göra en magavgjutning men det tror jag inte hinns med
Jaja sitt-ligger här i soffan nu då jag inte vill väcka Jonas som sover och kollar på tv, och hoppas verkligen jag kan få sova lite snart åtminstone två timmar.

God morgon/ god natt*

Bristingar

Jag har ju som sagt en massa bristningar på magen som kliar nåt kopiöst mycket och själv kan jag ju inte klia med naglarna och det hjälper inte alltid med att smörja in heller. Men nu så har jag kommit på hur jag ska göra! Jag tar bara min vaselinburk lägger mig i soffan eller sängen, smörjer in magen och ropar på Linneá så kommer hon (om jag inte redan burit med mig henne dit jag lägger mig.) Sen när jag smörjt klart magen så slickar hon på den med sin sträva tunga och det kliar tillbaka så skönt då. Om inte hon är där brukar Ella också vara frivillig men hennes tunga är ju inte lika sträv så det är inte lika skönt då.
Om Ella och Linneá skulle få en burk med vaselin hade de lätt ätit upp allting med en gång..

Linneá har fullt sjå att klia min mage..

God natt*

Jag kan verkligen inte sluta titta på denna ljuvliga filmsnutt!


Städa städa..

Varje fredag och så varje jul det tycker jag är kul.. NOT! Men det måste ju göras också och inte bara en gång i veckan utan minst varje dag, jag försöker i alla fall att städa varje eller varannan dag eftersom vi har ett par hårbollar här hemma. Nu kan jag faktiskt slarva och lata mig lite att inte städa men om ett par veckor går inte det längre för då är bebis här hos oss och vill inte att h*n ska behöva ligga på golvet i en massa hår så då kommer det verkligen att bli dammsugning varje dag och rensning av kattlådan varannan (nu gör Jonas det ca. var tredje- fjärde dag.) Jaja nu ska jag i alla fall ta det lugnt och strax börja packa ned kläder för Sälen resan.





Ha en trevlig fredags kväll
Kram*

Små små ärenden idag med

Men idag är det bara två stycken. Har nyss vart nere på tempo och hämtat Ellas vinter täcke, men oj så stort det var! Hon som gav mig paketet sa att det är bra när det är lite längre så det täcker rumpan och även en annan kvinna som vi träffade på vägen hem sa att det var bra att det täckte rumpan på henne så får väl lita på det. Sött som attan var det i alla fall och hon gick och ruskade på sig flera gånger om.. lilla snuttan är inte van vid att ha någonting på sig *ler*. Men imorgon ska jag i alla fall sy in två små band som sitter vid benen för de var väääldigt stort på Ellan. Ska också bort till Hannah (hon som fotade mig i november) för att hämta resten av bilderna, GU så jag längtar!
Och ännu bättre är det att Jonas är ledig i hela sex veckor från och med ikväll.


Täcket är som sagt lite för stort på tjejen


Vackraste tjejen


Lite lång kanske ^^


Ser ni den lilla utbuktningen på sidan av magen? det är i alla fall våran lilla bebis armbåge..

Ska iväg till svägerskan nu på fika och låna symaskin men kommer nog skriva lite mer sedan.
Ha de så bra Kram*

En mygga?

Nu blev det många inlägg idag, men tänkte bara berätta (om jag inte gjort det tidigare) att det har kliat som in i .... på min vänstra överarm där jag haft P-stav för ett par år sedan och det känns fortfarande som att den är kvar. Det är den inte men det kan börja klia där rätt som det är mest på vintern tror jag vet inte riktigt varför, men just nu när jag kliade på det eller bredvid så ser jag att det är två små utslag där. Ser precis ut som att något har bitit mig som typ en mygga.. 


Vet inte om det syns så bra så ringade in de fula små "betten"

Så har gosigt och sött ligger våran vovvs just nu

Mmm YUMMY

Nu är kladdkakan färdig och det luktar ljuvligt här hemma. Om jag får säga det själv så är jag faktiskt grymt duktig på att göra kladdkaka.



Jag vet också att man ska äta kladdkakan varm men denna är mycket godare kall (men det är vad jag tycker i alla fall..)

Seg?! eh.. JA

Satt och skrev ett långt långt inlägg förut och när jag skulle spara och publicera försvann alltihop så jag gör ett nytt försök igen.



Idag har vart på MVC idag och kollade så allt stod rätt till och det gjorde det väl. Mina värden är fortfarande bra, men min barnmorska tyckte att jag kunde sluta med mina järntabletter eller ja ta dem ungefär varannan dag och att jag kunde fortsätta äta tabletterna mitt val kvinna. Fast jag slarvat och glömt mina järntabletter så var tydligen värdet lite för högt ändå.
Vi har nog världens segaste bebis i alla fall som vägrar att fixera sig. Under hela graviditeten den rört på sig har det inte varit sparkar utan en massa tryck och bökande, ingen direkt jätte aktiv bebis vi har. Missförstå mig inte jag tycker det är jätte mysigt och härligt att vara gravid och känna den lill* därinne ifrån men jag vill att h*n ska komma snart och det gör mig ledsen och frustrerad att h*n inte fixerat sig ännu.
Min svägerska berättade när jag var där en sväng förut för att hämta termobyxorna jag ska låna av henne när vi är i Sälen att hennes yngsta dotter inte ville fixera sig så hon fick gå ett X antal gånger runt sjukhuset när hon skulle få henne och till slut sjönk hon ned och hon kom ut, så när hon berättat det så kändes det lite bättre i mitt inre.

Idag har jag vart nere i Älvängen och skulle lämna in spolarpumpen till audin så vi förhoppningsvis kan åka i den till Sälen. Men när vi kom ned dit till Eu-bildelar (vi är typ stamkunder där nu *fnissar*) så var klockan tolv och så kom jag på att när jag pratat med honom på morgonen sa han "kom inte emellan 12-13 för då har jag lunch" och givetvis kom vi ju självklart dit då. Åkte dit klockan två igen och visade hur den såg ut så han beställde en ny och den kommer dit imorgon bitti. Imorgon får vi också Ellas vintertäcke som jag beställde igår så stumpan slipper att frysa om magen och ryggen mer. När jag sedan kom hem igen frågade Jonas mig om jag kunde åka till Nödinge och köpa under-/mellanställ till honom och ett underställ till mig så det var ju bara att hoppa in i bilen igen och åka dit och införskaffa oss det för frysa kan vi ju inte göra.
Träffade också en av mina andra svägerskor idag för att låna ett par vinterskor av henne eftersom jag inte hittade mina när jag var hemma hos mamma under julen, hur som helst så sa hon att jag kunde få dem om jag ville ha dem och ifall de passade för hon använde dem inte längre. Tack snälla du!!

Ska nu baka en liten kladdkaka för jag är grymt sugen på något sött..
Kramar*

Tjena vad tiden går fort!

Idag är det två år sedan jag och min älskade Jonas blev tillsammans. Det är sjukt att tiden kan gå så pass fort. Men åh vad jag älskar honom.. för varje dag som går älskar dig mer och mer.. saknar dig när du är på jobbet och det är helt underbart när du kommer hem.. det är nog det bästa på hela dagen! Att sen få sova och vakna upp bredvid dig varje dag det är något alldeles speciellt och nu har jag fått den stora äran att få bära på ditt barn.. så nu snart snart är vi inte två längre utan tre.

du är min och mitt allt för evigt! ! <3







Värme täcke

Vi har pratat om att skaffa ett täcke till Ella nu när vi ska upp till Sälen och nu har jag hittat ett från märket hurtta, ser rätt varmt ut. Ni kanske tycker det är dumt att vi köper ett täcke till en hund men eftersom att hon fryser här hemma så lär hon ju frysa när vi är i Sälen.

Så här ser täcket ut och kommer från divinedog.se


Tog också kort på min lilla mage idag, det är ju "bara" två veckor och fyra dagar kvar tills bebisen är beräknad att komma.


v. 37+4

v. 37+4

 

Nu gnäller tjejen här så det är bara att pallra sig upp härifrån soffan och gå ut med henne
ha de kram*

Snö snö snö, överallt är snö

Blev väckt för ca. en timme sedan av att mormor ringde till min mobil och innan dess vaknade jag klockan åtta av hemsk halsbränna. Ja som sagt antingen är det telefonen, halsbrännan eller Ella som väcker en. Nu har jag ju visserligen tur att våran hund sover så pass länge på morgonen som hon gör.
Hur som helst så ville hon bara berätta att hon var orolig över att vi ska åka till Sälen på söndag, så hon ville inte att jag skulle åka ifall nu bebisen vill komma där uppe. Men jag säger som jag sagt förut, att så länge jag har Jonas med mig och min BB väska samt bilbarnstolen så skiter jag ärligt talat i vart någonstans jag föder! Kan inte alla bara förstå det? Om det är någon som ska vara orolig så är det väl ändå jag och Jonas? Ut kommer ju bebisen förr eller senare i alla fall och eftersom man inte får ta emot besök på sjukhuset så kvittar det väl, vänner och familj får ju ändå vänta tills vi kommer hem med att få se bebisen..
Nu är det ju rätt sött av nära och kära som tänker på en nu så här den sista tiden men nu börjar det faktiskt bli tjatigt! Dessutom är jag helt säker på att jag kommer att gå över tiden med.

Är det förresten någon mer som börjar bli trött på snön? Det har jag blivit. I alla fall på den som faller ner från himlen hela tiden för den "andra" får jätte gärna ligga där på marken men det behöver ju inte snöa mera. När plogbilen kommer plogar han alltid in min bil och det mina vänner är rätt irriterande. Sen kan jag ju inte åka pulka eller snowracer heller som jag så gärna velat göra sedan 07 men det har inte funnits snö till det, så nu när det äntligen finns snö, ja då ska jag vara gravid och inte kunna åka.. eller kan kan jag väl men vill inte riskera att det händer någonting med vår bebis.

Ska käka upp min smörgås nu och sen ut med Ella.
Ha en trevlig onsdag Kram*

Tjollahopp

Somnade vid tre tiden och väcktes sedan av Jonas när han ringde, jag somnade om och vaknade ca. tjugo minuter senare. Satt då vid datorn en halvtimme och klockan blev då fem så jag och Ella gick bort till bilen och körde till Shell för att hämta paketet, åkte sedan hem för att sätta ihop det men trög som jag är lite då och då så fattade jag sjävklart inte så jag ringde till min svärfar och kollade om han hade tid och lust så det var bara att hoppa in i bilen igen och köra dit. Han fixade det snabbt och jag blev bjuden på mat. Satt där en liten stund och pratade med dem för att sedan åka hemmåt. Ella hoppade in i bagaget och gnällde "bara" en gång och krafsade lite på gallret men satt där snällt, våran duktiga "lilla" vovve!

Så här ser gallret ut.. (kommer från djurmaxi.se)

Såg nyss på reklamen att det kommit ut ett nytt graviditetstest i digitalt som visar hur lång tid på ett ungefär man varit gravid när man tar testet. Fräckt att man kan "uppfinna" så pass mycket.

Nya grav.testet från clearblue.com

Ne ska se på unga mödrar nu så får väl se om jag skriver mer sen.. skulle jag väl tro att jag gör men de märker vi
Kram*

ps. har jag sagt hur mycket jag älskar mina svärföräldrar? De är helt underbart goa! jag tror faktiskt allvarligt talat att jag har de bästa svärföräldrarna i världen..

hmpf

En sak är säker! Här skall det införskaffas flera vatten-/sprayflaskor.. Katterna älskar verkligen att lägga sig på skötbordet, i sängen och i barnvagnen och jag kan ju inte direkt gå runt här med min sprayflaska hela tiden..


ÄNTLIGEN!

Woohoo nu äntligen är det som det ska igen! Satt och kollade på de andra kodmallarna och insåg nog sedan att jag faktiskt hade tagit bort för mycket. Men det måste ha hänt medans jag la in snön eller?  För det enda som jag tog bort var ju faktiskt snön.. hm jaja allt är som det ska igen hoppas jag i alla fall.

Vaknade idag halv nio av en hund som öppnade dörren ut till lägenheten och ville ha mat så det var bara att stiga upp och ge henne det. Katterna fick också sin matranson för idag och eftersom jag känner min hund så brukar hon alltid lägga sig efter maten så jag la mig lite jag också och somnade så vi vaknade halv tio. Jag satte mig och åt min frukost och gick sedan ut med skrällisen (kärt barn har många namn.) När vi kom in la vi oss i soffan och såg på tv, och självklart började mitt illamående igen så har försökt att små äta lite men det vill inte ge sig så ska strax lägga mig för att sova ännu en gång.. Vill inte vill inte vill inte!!
Får väl se om det blir en liten promenad med Sannah och Andrea sen också, om jag nu orkar. Känner mig helt slut har ingen ork till någonting, skit jobbigt men jag antar att det är så i slutet av en graviditet, att man ska vara trött ofta eller nåt sånt. Ska i alla fall åka bort till Shell sedan för att hämta ett paket, med innehållande ett lastgaller till lilla opeln så Ella kanske lär sig att man ska sitta i bagaget istället för i baksätet. Visserligen har hon ju bälte i baksätet men det blir ju lite större plats för andra som ska åka med i opeln nu när hon kommer sitta i bagaget. Funderar också på att åka till apoteket och köpa mig kylbalsam till magen eftersom att mina bristingar kliar så mycket så att de snart tar kål på mig och självklart kolla vad gipsbindor kostar. Vi ska nämligen göra en magavgjutning på lördag och bara vara vi två hela långa dagen!

Skriver väl förhoppningsvis lite mer sen kanske, för nu måste jag verkligen lägga mig innan jag somnar här vid datan..

Kram så länge*

HJÄLP!!


Någonting har hänt på min fina sida!! Jag skulle bara ta bort mitt snöfall och byta klocka och hela min fina bakgrundsbild försvann och texten ser helt fucked up ut.. någon som kan hjälpa mig snääällla!

den 4 januari

Efter jag vaknat idag så hoppade jag in i duschen och efter ca. en kvart kom Jonas äldsta syster med hennes barn hit på en fika. När sedan Jonas åkt till jobbet och de andra åkt hem så blev jag så där illamående IGEN! Jag hade som tur var inget illamående igår. Jag satt lite vid datorn men var tvungen att lägga mig en liten stund för att det förhoppningsvis kunde lindra och det gjorde det till en viss del. Sedan kom Carro hit, min fina vän från Falköping som frågade mig för två år sedan om jag ville följa med till Göteborg och köpa balklänning och träffa "Pepsi". Så tack vare henne träffade jag min älskade Jonas så till henne är jag/vi evigt tacksamma! Hon var i alla fall här från fyra till klockan åtta. Vi fick en jätte fin vagnleksak med Tummen till bebisen också. Vi åt lite makaroner och skaffade sedan en blogg till henne.

Ska käka liten smörgås nu innan jag blir allt för hungrig, kom också på att jag inte tagit varken min vitamin eller järntablett idag så får ta och göra det nu.

Ha en jätte skön kväll, kram*

20 dagar kvar


I förrgår så åkte vi till Biltema på backaplan och köpte nya vindrutetorkare till min framruta på bilen och sedan åkte vi till babyproffsen och skulle kolla på priserna till täcke, kudde, påslakan och spjälskydd. Trodde jag.. vi åkte dit och fick med oss ett spjälskydd med Laban hem. så mamma behöver bara köpa kudden till vagnen nu och Jonas föräldrar resten av de som  vi kollade på.

Men så igår när vi skulle till mina svärföräldrar så var de påväg till Backaplan in till babyproffsen och köpte både täcket, kudden till sängen, ett påslakanset, ett extra örngott, ett lakan och ett par små små söta strumpor med Laban på.

Så när vi sen kom hem därifrån satte jag genast igång en maskin tvätt med alla saker vi fått (ja utom kudden och täcket då..)




Så här såg sängen ut efter vi monterat ihop den.

Ett par dagar senare såg den ut så här.



Nu imorse vaknade jag av att det prasslade till vid spjälsängen och trodde att min älskade sambo var så söt att han skulle ge mig frukost på säng eftersom jag gjorde det igår morse, men nej då. Däremot bäddade han spjälsängen istället. Så otroligt gulligt att se honom stå där och bädda *ler*

När allt sedan var klart så var jag redan uppe och då stod han bara och tittade på sängen, där våran skruttis kommer att ligga om några veckor. ^^

För nu är det ju "bara" tjugo dagar kvar om man ska gå efter beräknat datum.
När tror ni vår bebis kommer att "ploppa" ut till oss?



och nu ser den ut så här och är helt färdig!

Fattas bara en liten liten bebis som ska ligga där.

En liten bildbomb

Här får ni en liten bildbomb från vårat nyårsfirande:


Min lilla "dukning"

Våra vänner/gäster + Jonas och hundarna

Medans killarna slappade, kollade filmer och lyssnade på musik..

Lagade jag och Sannah mat

Snart är allt på plats..

Duchesspotatisarna är upplagda och fläskfileégratängen står färdig på bordet

Robin och Sannah

Tian

Killarna har en väldig disskution..

Robin och Sannah

Spelet "Absolut överens eller som hund och katt"

Jonas första raket..

Andra..

Tredje..

Den fjärde fick Robin skjuta upp och den femte vet ja inte var den tog vägen.

Andras raketer..

Den fräckaste bilden får avsluta denna lilla bildbomb

Trött

Somnade till förut när vi såg på film och sov då i ca.40 minuter alldeles för länge så är fortfarande trött, mina ögon rinner och jag vill bara sova sova sova! Jag var nästan likadan igår också men då sov jag inte mitt på dagen och så rann inte ögonen heller. På natten sover jag från sex till åtta timmar så jag sover ju precis som man "ska".

All denna trötthet beror väl antagligen på graviditeten skulle ja tro eftersom jag vart väldigt trött till och från hela min graviditet. Jaja snart är det ju över i alla fall men då har jag säkerligen en liten skrutt här brevid mig istället som inte vill sova *ler*.

Ha en bra kväll*

Gott nytt år!

Så var det ett nytt år igen alltså. Kände på mig innan jag la mig inatt att detta året kommer att bli ljuvligt men jag är inte så säker på det just nu. Jag mår så grymt illa och har så ont i min stackars svank så det finns inte.. ligger här i sängen i alla fall med en värmekudde bakom ryggen och försöker att äta lite mariekex som jag hoppas lindrar lite.

Nyårsafton var en trevlig kväll. Sannah och Robin kom hit vid halv sex tiden och Tian var då redan här eftersom Jonas var iväg och hämtade honom. Jag och Sannah började med maten ganska så snabbt så vid åtta tiden satt vi alla fem och åt. Det blev fläskfileégratäng och duchesspotatis, mycket gott och vi alla blev jätte trötta efteråt.
Grannen kom in innan vi åt också med hans kompisar och ville prova ett spel som Jonas har så där fastande killarna ett tag men också framför datorn där de satt och as garvade åt olika youtube-klipp.
Hur som helst så diskade jag och Sannah efter maten och killarna satt och tjötade och drack. Jag själv höll mig till min juice i mitt champagneglas från studenten *fniss*.. Efter ett tag gick vi in till grannen som bor vägg i vägg och tjötade lite med dem och sen drog vi över till grannen vägg i vägg med honom (hänger ni med hehe). När jag och Sannah sedan tröttnade på att vara där så gick vi fyra (Jonas,jag,Sannah & Robin) över till oss igen och spelade ett spel "Absolut överens eller som hund och katt". Sannah och Robin vann med två poäng. Sedan var det dags för raketerna, de tog ut deras hund och vi lät Ella stanna kvar inne med musik på. Sannah gick in med Elvis innan allt började ändå, men han vart rädd när han var ute (det var ju trots allt hans första nyår.) Vi sköt upp våra raketer men stod ändå kvar ett par minuter och kollade på resten av alla fina raketer som folk sköt upp. Fick väldigt många fina kort kan jag säga! Ella glad och energisk som hon är struntade i allt vad smällarna gav och likaså katterna. Vi vet dock inte riktigt hur Elvis tog det om han var rädd eller inte men när vi kom in så låg han i sängen i alla fall.

Nej ska försöka vila lite för mår fortfarande lika illa.. Men jag hoppas ni hade ett bra nyår allihopa.
bilder kommer lite senare under dagen
Kram Kram*

RSS 2.0