En demolerad snögubbe

Mår lite bättre idag men har fortfarande svårt att prata. Vår "fina" snögubbe vi gjorde igår smälte nog lite under natten för han låg ner när jag kollade ut imorse. Vi var även ute förut och lekte lite och då passade jag och Ella på att demolera den stackars snögubben ännu mera så nu finns han inte mer.
Tur att grannarna har en liten snögubbe som man kan kika lite på, den har till och med ett hjärta av ett värmeljus.
Städat och tvättat har vi hunnit med idag också så nu är det skimrande rent här hemma (kan ju låtsas i alla fall.)
Nu leker lillskrott i magen för fullt och storskrott springer fram och tillbaka, min älskade man står och gräddar pankakor men är bara arg för att dem trillar isär så det är väl bäst jag kilar dit och tar över innan allt åker i soporna.

Kram*

Älskade tokunge!!

Jonas har för en liten stund sedan hoppat i badet han med och ber nu Novalee att ropa på mig..

Jonas- "Ropa på mamma"
Novalee- "Opaaaa"

Gick inte riktigt som han ville där haha.

Istället sitter han och viskar "mamma" till henne nu men hon hyssjar bara till honom.

Ingen bra start på helgen

Tji fick jag för att jag tyckte jag var bättre under torsdagen och även under fredagen men så vart Novalee och fick håret klippt hos sin faster och när vi gick därifrån fick jag jätte ont i högersidan av halsen. Det höll även i sig när vi kom hem och det gjorde även ont när jag pratade och åt. Somnade i soffan precis innan vi skulle lägga hjärtat så den biten fick Jonas sköta om. När jag vaknade en timma senare gick jag in och väckte honom, gjorde mig smörgåsar och varm choklad och satte mig i sängen och skakade av köld. Så snabbt ner under täcket och i med den varma chokladen gjorde mig hyfsat varm igen men hade riktigt ont i halsen så kunde knappt hosta. Vi somnade om sen vid halv tolv tiden och vid halv tre ungefär kom Novalee in till oss KLARVAKEN och ville leka. Där innan hade jag redan vaknat två, tre gånger av att jag andas med öppen mun och är super torr i halsen, tar nässpray och somnar om och så fortsätter natten med snytningar, torr hals och nässpray + hög kudde (slutade med att jag satt upp och sov.) När Novalee vaknade för andra gången så var klockan sju och jag hade precis kunnat andas ordentligt genom ena näsborren så Jonas gick upp med henne så jag fick sova lite till.

Under dagen har vi i all fall gått ut en stund för att leka med Eleonor och Loke. Ingen av barnen ville gå in så jag och Novalee var ute en halvtimme till fast på vår gård istället och gjorde en snögubbe som pappa Jonas kom ut och hjälpte till med efter en liten stund, snögubben har förvisso inget ansikte och har hundbajs mitt på kroppen och det är INTE från Ella kan jag lova, verkligen avskyr när folk inte plockar upp efter sina hundar (plockar visserligen inte upp när vi är i skogen, men där förmultnar det väl ändå lite fortare?)

Just nu sitter Novalee i badet och leker för fullt (jag har koll på henne då hon sitter knappa fem meter ifrån mig med öppen dörr och jag ser henne hela tiden), Jonas spelar tv-spel och ja jag sitter ju här och kan knappt prata eller svälja längre. Hoppas denna skit försvinner snart för jag har inte tid att vara förkyld längre!




Hoppas er helg är lite bättre än min i alla fall.
Kram*

Det gick ju bra ändå

Bilen blev lagad och mår nu prima, men det kan jag tyvärr inte direkt säga att vårt konto gör. Ibland undrar man varför man har bil egentligen men så kommer man på att den är ju rätt bra till många olika saker, som att åka till jobbet, affären, på semester ja you name it, klart att man kan ta sig till olika ställen med andra färdsätt också det är klart men man är ju lite mer "fri" med bilen.

Kom till jobbet gjorde jag med... med buss, kostade tydligen bara 25 kr och det hade jag så Jonas kom och hämtade mig efter han hämtat både bil och barn.

Ska alldeles strax göra mig i ordning för sängen eftersom det är jobb imorgon igen och då är det FREDAG!! Tjohoo!
Novalee ska då klippa sig efter dagis och sedan är det bara en riktig mys och städar helg som gäller.

Vad ska ni hitta på för skoj i helgen?
Kram*

Griniga gubbe!!

Hur mycket jag än skulle vilja så kan jag inte dela på mig till två, tre eller till och med fyra Martinor och just det skulle jag mycket mer än gärna göra nu. 
  1. Martina skulle fått vara hemma och städat och vara med sin ljuvliga dotter.
  2. Martina skulle fått åka till sjukgymnasten idag.
  3. Martina skulle jobbat.
  4. Martina skulle skjutsat 3e Martina till jobbet för att sedan lämna in bilen på lagning.

 

Ringde nyss förmannen på jobbet och sa att bilen nu var inlämnad på lagning och att jag inte vet när den är färdig men att den är först in så fort en annan bil blir färdig och därefter ringer han mig och meddelar när bilen är klar. Han blir som vanligt svin grinig på mig (har vart borta rätt mycket så förstår honom till en viss del) och tycker inte att man ska behöva ta ledigt för att lämna in bilen på lagning, att det går att ta sig till jobbet på ett annat sätt och det går... OM man har pengar till att ta bussen vilket jag inte har förrän imorgon då barnbidraget kommer, men då är ju bilen redan lagad så lite av dem pengarna går till bensin istället.

 

Kram*


Go morron

Sitter här och käkar min macka och dricker tassimo choklad, mycket gott och värmande skönt för halsen. Innan vi åkte till Sälen vart vi förkylda alla tre och precis innan vi åkte försvann det men så självklart kom det tillbaka redan veckan efter och nu har jag haft sån hosta att jag blivit hes samt ont i halsen och en grymme täppt näsa = NOT FUN!! Hoppas nu att vi snart kan slippa det här igen.
Klockan tickar på som vanligt alldeles för snabbt så får väl skynda mig här att äta upp, klä på Novalee och ta henne till dagis innan jag åker till sjukgymnasten för akupunktur, sedan är det dags att lämna in bilen på lagning och sen är det dags för jobbet (förmannen är nog rätt trött på mig nu i alla fall..)

Kram*

Varför lyckas jag inte?!

Skit grejer som aldrig kan funka när jag vill och inte blir det som jag tänkt mig heller. Har suttit här sedan två timmar tillbaka och pillat på en ny header. Tyckte det blev någorlunda bra det jag gjorde i Photoshop men sen då när jag ska lägga in skiten i mallarna då ska det självklart inte gå! Hur lyckas ni andra om jag får fråga? Vill lära mig själv och kunna göra mina egna men det är så svårt..


Bilden på oss får fylla ut inlägget..

En liten bildbomb

Här kommer även en liten bildbomb från Lucia och framåt enjoy...




Novalee och mormor (min söte mamma)

Busefian

Lilla Tyra, Sabina, Maria, Jocke och Liam


Lite suddig bild på sötnosarna

Är så glad att dessa två underbaringar går på samma avdelning!!

Ella var måttligt road över att få vara tärna..

Tok ungen i sin nya säng



Novalees lilla kök är snart färdigt, en hylla har tillkommit efter denna bild och lite mer "mat", fattas nu "bara" fyra grejer till sedan är det helt färdigt!

Sedan var det dags för pepparkaksbak..

ssch....

men det var tydligen mycket godare och roligare att äta upp degen










enda fina bilden jag lyckades få på vår bauta gran, enligt Jonas kommer jag aldrig mer att få välja julgran i alla fall.

Min fina lilla mamma ♥



Så där julfin var vårt hjärta men tyvärr hade jag glömt hårspännena hemma.

Ella blev glad när vi kom hem och hon också fick julklappar (hon var hos Jonas föräldrar under dagen då min familj är allergiska)

NEJ vi gillar fortfarande inte Hello Kitty men hon fick pyjamasen i julklapp och hon behövde verkligen en ny så vi ville inte byta den..

Förberedelser på nyår





Bilderna från Sälen kommer en annan dag
Kram*

Nytt år att se fram emot!

Insåg att jag inte skrivit någonting om julen och vad vi hade för oss så får väl berätta lite smått.

Julafton- På förmiddagen åkte vi hem till Jonas föräldrar på julfrukost där två av hans systrar åt också. Den ena fick dessutom reda på att hon skall bli faster igen och tappade helt bort sig i sin mening som hon var mitt uppe i, väldigt roligt! Sedan fick Novalee ett par julklappar och sedan pös vi vidare till min familj i Falköping. Vi åkte hem till min mormor i Kleva där det vankades mat och annat gott. Det var mycket kul och mysigt att träffa dem alla igen, blir ju tyvärr inte så ofta då vi bor en bit ifrån varandra men där fick de alla också veta att vi väntar tillökning, även dem blev jätte glada över nyheten och tyckte det var en bra julklapp. Efter maten såg vi på såklart på Kalle Anka men både jag och Jonas somnade så Novalee var med sin mormor och moster under tiden och ja tror inte hon hade något emot det heller. Tiden tickade snabbt vidare och runt fem snåret kom tomten och knackade på, Novalee vart lite blyg men tog ändå emot sina små klappar från honom, men någon kram det fick han minsann inte (trött var hon också för den delen så det kanske hade gått vem vet.) När klockan sedan blev sju började vi åka hemåt igen och oj vad jag saknade min familj! Var som vanligt väldigt tomt efter pappa och nu även efter morfar fanns det ett jobbigt hål i hjärtat. Den 19e december var det ju tio år sedan pappa gick bort så den dagen var jag inte speciellt rolig att umgås med på jobbet då jag bara grät hela tiden.. (ja inte riktigt hela tiden men.) på kvällen där så tände vi ett ljus för pappa i Novalees underbart fina "höstlykta" hon gjort på dagis och då kom det en extra tår till.
Nog om det trevlig jul hade vi i alla fall och nyår likaså, dock hade Novalee ögoninfektion mellan jul och nyår så det blev tyvärr inte något jobbande för mig då.

Förra veckan var vi uppe i Sälen hela familjen, vi bodde tillsammans med hans ena syster hennes två barn och hans föräldrar. Så i lördags kom vi hem och det var helt UNDERBART att få komma hem till sitt egna lugn igen, att få sova i sin EGNA säng, jösses vad jag sov gott den natten alltså!

Kan även berätta att vi vart på ultraljud och bebisen var lika envis som sin syster med att visa sin profil, fick då reda på att moderkakan ligger i bakvägg så därför har jag känt honom/henne sedan sex veckor tillbaka. Syns även på magen då h*n rör sig därinne och det är såååå mysigt och häftigt!! Jonas tycker bara det ser läskigt ut *fniss*.

Novalee har fått en växasäng av oss men har lite svårt att somna själv så vi får sitta hos henne tills hon somnar *peppar, peppar* så tar det ungefär fem minuter ibland upp till femton så sover hon sedan, ibland sover hon där hela natten och ibland inte, då kommer hon in till oss, klättrar över mamman och lägger sig sedan i mitten och somnar där så gott. Vi valde att köpa en sådan säng nu så hon kan vänja sig vid den tills hennes lilla syskon kommer så hon inte behöver känna att vi "tar" hennes säng (spjälsängen) och ger den till bebisen, hoppas ni förstod hur jag menad där men hon har hittills varit väldigt duktig tycker jag allt.

Kram*


RSS 2.0